Nabuko Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, Skrobo είπε Και εμένα 1+1 με χρεώνει η Εθνική οταν ειναι OUR. Δεν ξέρω τι εννοείς με το "1+1". Με OUR το ποσό είναι 2 ευρώ και τα πληρώνω εγώ που στέλνω, ο παραλήπτης δεν πληρώνει τίποτα. 1+1 χρεώνει στο SHA, 1 ευρώ εγώ και 1 ο παραλήπτης. Έκανα και μια δοκιμή πριν λίγο να δω αν έχει αλλάξει κάτι και ισχύει ακόμα αυτό που γράφω παραπάνω.
Skrobo Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, Nabuko είπε Δεν ξέρω τι εννοείς με το "1+1". Με OUR το ποσό είναι 2 ευρώ και τα πληρώνω εγώ που στέλνω, ο παραλήπτης δεν πληρώνει τίποτα. 1+1 χρεώνει στο SHA, 1 ευρώ εγώ και 1 ο παραλήπτης. Έκανα και μια δοκιμή πριν λίγο να δω αν έχει αλλάξει κάτι και ισχύει ακόμα αυτό που γράφω παραπάνω. Η εθνική σε χρεώνει 1 ευρώ για την αποστολή (SHA). Η εθνική, αν θες να ζητήσει απο την Alpha να μην σε χρεώσει τιποτα, σου ζητάει ενα 1 ευρώ επιπλεον (OUR, 1+1 = 2 ) H Alphabank, σε περίπτωση που το εμβασμα που δέχτηκε ειναι SHA, θα σε χρεώσει συμφωνα με το τιμολόγιο της και τη κατηγορία λογαριασμού που έχεις. Οπως βλέπεις και στην φωτογραφία, χρεώνει 3 ευρώ. Παράδειγμα: Θες να στείλεις 1000 ευρώ απο Εθνική σε Alpha. Αν επιλέξεις OUR θα πληρώσεις 1002 ευρώ και στην Alpha θα μπούν 1000. Αν επιλέξεις SHA, θα πληρώσεις 1001 ευρώ, θα μπουν 1000 στην Alpha, και η Alpha θα σε χρεώσει 3 ευρώ επιπλέον, αρα θα μείνουν στον λογαριασμό σου 997. 1
somt Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, somt είπε Πριν διαλέξω νόμισμα EUR και λογαριασμό αποστολής, μου δίνει και τις 3 επιλογές (SHA, OUR, BEN) Μόλις επιλέξω EUR και λογαριασμό, βγάζει μόνο το SHA Θα μπορούσε κάποιος από Πειραιώς να επιβεβαιώσει το παραπάνω; Μήπως κάτι παίζει με τον δικό μου λογαριασμό Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από somt
Nabuko Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, Skrobo είπε Η εθνική σε χρεώνει 1 ευρώ για την αποστολή (SHA). Η εθνική, αν θες να ζητήσει απο την Alpha να μην σε χρεώσει τιποτα, σου ζητάει ενα 1 ευρώ επιπλεον (OUR, 1+1 = 2 ) H Alphabank, σε περίπτωση που το εμβασμα που δέχτηκε ειναι SHA, θα σε χρεώσει συμφωνα με το τιμολόγιο της και τη κατηγορία λογαριασμού που έχεις. Οπως βλέπεις και στην φωτογραφία, χρεώνει 3 ευρώ. Παράδειγμα: Θες να στείλεις 1000 ευρώ απο Εθνική σε Alpha. Αν επιλέξεις OUR θα πληρώσεις 1002 ευρώ και στην Alpha θα μπούν 1000. Αν επιλέξεις SHA, θα πληρώσεις 1001 ευρώ, θα μπουν 1000 στην Alpha, και η Alpha θα σε χρεώσει 3 ευρώ επιπλέον, αρα θα μείνουν στον λογαριασμό σου 997. Ευχαριστώ. Αρκετά αναλυτικό και κατατοπιστικό το ποστ. 🙏
Joshua21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 37 minutes ago, Skrobo said: Η χρέωση ενος εισερχόμενου εμβάσματος δεν προκύπτει απο επιλογή του καταθέτη, αλλα απο τον τύπο λογαριασμού και την συμφωνία που έχει κάνει ο παραλήπτης με την δική του τράπεζα. Δεν του μπαίνουν λιγότερα λεφτά στην τράπεζα, του μπαίνουν τα σωστά και η τράπεζα του παραλήπτη του δεσμεύει ενα ποσο επειδή έτσι έχουν συμφωνήσει. Μην μπερδεύεσαι, ο τύπος λογαριασμού και η συμφωνία που έχει κάνει ο παραλήπτης (τα οποία υπόψιν ΔΕΝ αφορούν τον καταθέτη) απλώς ενδέχεται να επηρεάσουν το ύψος της χρέωσης προμήθειας εισερχόμενου εμβάσματος, η ύπαρξη της χρέωσης αυτής όμως προκύπτει μόνο και μόνο από την επιλογή του καταθέτη να πραγματοποιήσει διατραπεζική συναλλαγή (έμβασμα). 41 minutes ago, Skrobo said: Οπως είπα, υπάρχουν λογαριασμοι με διαφορετικές χρεώσεις εισερχομένων εμβασμάτων. Πως μπορεί να τα ξέρει ο αποστολέας αυτα; Όπως είπα, ο τύπος λογαριασμού του αποδέκτη και η τυχόν ειδική συμφωνία του με την τράπεζα δεν αφορούν τον αποστολέα. Ο αποστολέας (όπως καλή ώρα ο ts) εφόσον θέλει να είναι σίγουρος ότι θα φτάσουν ακριβώς 400€ στον λογαριασμό του ts τότε ο μόνος τρόπος είναι να του κάνει απλή κατάθεση ή μεταφορά, όχι έμβασμα, αν θέλει ντε και καλά έμβασμα επειδή έτσι τον βολεύει τότε ας βάλει 403€ μια και ο τιμοκατάλογος της Εθνικής λέει 3€ προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος για ποσά από 15,01 έως 5.000€. 49 minutes ago, Skrobo said: Τέλος, επειδη κάποιοι ειναι μπερδεμένοι, το κόστος OUR ενος εμβάσματος δεν ειναι "το κόστος αποστολής + το κόστος λήψης της αλλη τράπεζας", αλλα "το κόστος αποστολής και ο,τι θέλει η τράπεζα του αποστολέα". Τα εμβάσματα SHA απλα συνοδευονται με την σημείωση η πίστωση να γίνει ατελός, και σε μεταγενέστερο χρόνο οι τράπεζες κάνουν ισολογισμό και βλέπουν ποια χρωστάει τι. Και εδώ κάνεις λάθος, η προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος ποτέ δεν αφαιρείται σε μεταγενέστερο χρόνο, την ίδια στιγμή που πιστώνεται το έμβασμα χρεώνεται και η προμήθεια. 54 minutes ago, Skrobo said: Case in point: Η Alphabank χρεώνει 3 ευρώ για λήψη εμβάματος απο 5 έως 12500 ευρώ, απο τράπεζα του εσωτερικού. Εμενα η Εθνική με χρεώνει 1 ευρώ επιλπεον αν επιλέξω OUR. Τα 2 ευρώ που πηγαν; Για να στο πω απλά, η Alpha άλλες τιμές κάνει σε σένα και άλλες τιμές στην Εθνική.
Skrobo Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 14 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Για να στο πω απλά, η Alpha άλλες τιμές κάνει σε σένα και άλλες τιμές στην Εθνική. Ε; Τι "αλλές τιμές κάνει σε εμένα"; Για κόστος εισερχόμενου εμβάσματος μιλάμε. Τραπεζα το στέλνει σε τράπεζα. Δεν μπορώ σαν ιδιώτης να στείλω εμβασμα στην Alpha για να χρεώσει τον παραλήπτη κάτι διαφορετικό. 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και εδώ κάνεις λάθος, η προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος ποτέ δεν αφαιρείται σε μεταγενέστερο χρόνο, την ίδια στιγμή που πιστώνεται το έμβασμα χρεώνεται και η προμήθεια. Για το κομμάτι που έκανες quote: Μπορείς πολύ ευκολα να δεις οτι δεν ισχύει, πηγαίνοντας στην Εθνική και κάνοντας μια κατάθεση μικρότερη των 5 ευρώ στην Alphabank. H Alpha χρεώνει 0 μια τόσο μικρά εισερχόμενα εμβάσματα, η Εθνική θα σε χρεώσει 1 ευρώ αν ειναι SHA ή 2 ευρώ αν ειναι OUR. Αφου η Alpha δεν χρεώνει τίποτα, γιατι στο OUR η Εθνική χρεώνει περισσότερο; Η απάντηση ειναι γιατι το 1 επιπλέον ευρώ που χρεώνει η Εθνική ειναι αυθέρετο. Στο τέλος θα κάνει ισολογισμό μαζι με τις άλλες τράπεζες και θα δει τι χρωστάει η κάθε μια στην άλλη με εξετίας των OUR. Για αυτό που ήθελες, φαντάζομαι, να κάνεις quote (το αν η χρέωση του εισερχόμενου εμβάσματος συμβαίνει σε δεύτερο χρόνο), φυσικά και έχεις δίκαιο, δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Οπως πολύ σωστά είπες η προμήθεια αφαιρείτε την στιγμή της πιστωσης, απο την τράπεζα του παραλήπτη. Οχι την στιγμή της χρέωσης απο την τράπεζα του αποστολέα. Μπορείς να κάνεις ενα αιτήμα στην τράπεζα σου για να σου δώσει τις πληροφορίες μιας τέτοια κατάθεσης. Θα δεις στις αναλυτικές πληροφορίες οτι σου γίνεται κατάθεση Χ λεφτά, και η τράπεζα δεσμεύει ενα ποσό. Το αιτημα θα σου κοστίσει περίπου 15 ευρώ και θα κάνει μια εβδομάδα να βγει, σε περίτπωση που όντως θες να το δοκιμάσεις. 27 λεπτά πριν, Joshua21 είπε αν θέλει ντε και καλά έμβασμα επειδή έτσι τον βολεύει τότε ας βάλει 403€ μια και ο τιμοκατάλογος της Εθνικής λέει 3€ προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος για ποσά από 15,01 έως 5.000€. Και πως ξέρει αν ο παραλήπτης ειναι σε κάποια άλλη κατηγορία και αν θα φτάσουν λιγότερα ή αν θα ειναι περισσότερα τα λεφτά; Αν σου στέλνει 403 και εσύ έχεις premium λογαριασμό στην Εθνική, που έχει 50% εκπτωση στα πρώτα 100 εισερχόμενα εμβασματα, θα φορολογηθείς για 400 που λέει το συμβόλαιο ή 401,5 που τελικά μπήκαν στον λογαριασμό σου; Ασχετο, αν δώσω στον ενοικιαστή μου λογαριασμό στο εξωτερικό και δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτα, ειναι υποχρεωμένος να πληρώνει και το διεθνές έμβασμα (ή, αν δεν θέλει, να παει στην αλλη χώρα στο γκισέ, να κάνει κατάθεση;) 31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μην μπερδεύεσαι, ο τύπος λογαριασμού και η συμφωνία που έχει κάνει ο παραλήπτης (τα οποία υπόψιν ΔΕΝ αφορούν τον καταθέτη) απλώς ενδέχεται να επηρεάσουν το ύψος της χρέωσης προμήθειας εισερχόμενου εμβάσματος, η ύπαρξη της χρέωσης αυτής όμως προκύπτει μόνο και μόνο από την επιλογή του καταθέτη να πραγματοποιήσει διατραπεζική συναλλαγή (έμβασμα). Εχεις δίκαιο, και δεν έχει κάποια υποχρέωση ο αποστολέας να φροντίζει ο παραλήπτης να μην έχεις προμήθειες, εκτός αν έχετε συμφωνήσει κάτι τέτοιο. Το υψος της προμήθειας που θα επομιστει ο δικαιούχος, έχει να κάνει με την τράπεζα και τον λογαριασμό του. Ο αποστολέας αν χρειαστει να πάει στο δικαστήριο θα προσκομίσει αποδεικτικό που βεβαιώνει οτι ζήτησε να μεταφερθει το σωστό ποσό, αυτό που αναγράφετε στο συμβόλαιο. Το τι έκανε η τραπεζα του παραλήπτη, δεν τον απασχολεί. Υπενθύμιση, παλιά υπήρχαν λογαριασμοί με προνομιακά επιτόκια που είχαν προμήθεια για τις καταθέσεις και τις αναλήψεις. Αν πήγαινα σε γκισέ να κάνω κατάθεση στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη μου, θα έπρεπε να καλήψω και την προμήθεια;
Dante80 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Skrobo είπε Το υψος της προμήθειας που θα επομιστει ο δικαιούχος, έχει να κάνει με την τράπεζα και τον λογαριασμό του. Ο αποστολέας αν χρειαστει να πάει στο δικαστήριο θα προσκομίσει αποδεικτικό που βεβαιώνει οτι ζήτησε να μεταφερθει το σωστό ποσό, αυτό που αναγράφετε στο συμβόλαιο. Το τι έκανε η τραπεζα του παραλήπτη, δεν τον απασχολεί. Υπενθύμιση, παλιά υπήρχαν λογαριασμοί με προνομιακά επιτόκια που είχαν προμήθεια για τις καταθέσεις και τις αναλήψεις. Αν πήγαινα σε γκισέ να κάνω κατάθεση στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη μου, θα έπρεπε να καλήψω και την προμήθεια; O τρόπος μεταφοράς του ποσού είναι αυτός που επιφέρει προμήθεια στον παραλήπτη και οδηγεί σε αθέτηση του συμβολαίου καθώς το πληρωτέο ποσό είναι ατελές και απομειωμένο μετά την προμήθεια. Αυτό (η πληρωμή μέσω εμβάσματος που επιφέρει προμήθειες) είναι συνειδητή επιλογή του αποστολέα, όχι επιλογή του παραλήπτη. Σε περίπτωση δικαστηρίου, ο αποστολέας θα ερωτηθεί γιατί επέλεξε μέθοδο που οδηγεί σε μη πλήρη αποπληρωμή του ενοικίου, την στιγμή που υπάρχει εναλλακτική. Η αποπληρωμή λογίζεται μόνο όταν ο παραλήπτης λάβει αμείωτο το τελικό ποσό οφειλής, και όχι όταν ο αποστολέας εμβάσει τα νομικώς συμφωνημένα. Μιλάμε πάντα για την περίπτωση που δεν υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία μεταξύ των δύο μερών όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής και τα τυχόν έξοδα πληρωμής. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από Dante80 2
Skrobo Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Dante80 είπε O τρόπος μεταφοράς του ποσού είναι αυτός που επιφέρει προμήθεια στον παραλήπτη και οδηγεί σε αθέτηση του συμβολαίου καθώς το πληρωτέο ποσό είναι ατελές μετά την προμήθεια. Σε περίπτωση δικαστηρίου, ο αποστολέας θα ερωτηθεί γιατί επέλεξε μέθοδο που οδηγεί σε μη πλήρη αποπληρωμή του ενοικίου. Η αποπληρωμή λογίζεται μόνο όταν ο παραλήπτης λάβει αμείωτο το τελικό ποσό οφειλής, και όχι όταν ο αποστολέας εμβάσει τα συμφωνημένα. Ειμαι πολύ περίεργος να δω την απόφαση στην οποία βασίζεις τα παραπάνω. Ακόμα και Γνμδ ΕΑΠ να ειναι, μου κάνει. Δεν εξετάζουμε το αν ο αποστολέας δέσμευσε κομμάτι του εμβάσματος για να καλύψει τα έξοδα του, αυτό φυσικά και απαγορευεται. Συζητάμε για το αν ο αποστολέας ειναι υπόχρεος για τυχόν προμήθειες που θα επιβληθούν στον παραλήπτη απο την τράπεζα του τελευταίου, που ο τελευταίος έχει αποδέχτει οταν άνοιγε τον λογαριασμό του. Επιπλέον συζητάμε για το οτι η πληρωμή OUR δεν ειναι το κόστος αποστολής μαζί με την προμήθεια πίστωσης, αλλα το κόστος αποστολής με οτιδήποτε αυθαίρετα θέλει να χρεώσει η τράπεζα του αποστολέα. Ερώτηση: μπορώ να πληρώσω το ενοίκιο μου με επιταγή; Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από Skrobo
Dante80 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Skrobo είπε Ειμαι πολύ περίεργος να δω την απόφαση στην οποία βασίζεις τα παραπάνω. Ακόμα και Γνμδ ΕΑΠ να ειναι, μου κάνει. Δεν εξετάζουμε το αν ο αποστολέας δέσμευσε κομμάτι του εμβάσματος για να καλύψει τα έξοδα του, αυτό φυσικά και απαγορευεται. Συζητάμε για το αν ο αποστολέας ειναι υπόχρεος για τυχόν προμήθειες που θα επιβληθούν στον παραλήπτη απο την τράπεζα του τελευταίου, που ο τελευταίος έχει αποδέχτει οταν άνοιγε τον λογαριασμό του. Επιπλέον συζητάμε για το οτι η πληρωμή OUR δεν ειναι το κόστος αποστολής μαζί με την προμήθεια πίστωσης, αλλα το κόστος αποστολής με οτιδήποτε αυθαίρετα θέλει να χρεώσει η τράπεζα του αποστολέα. Εξηγώ πως ο αποστολέας είναι υπόχρεος μέσω συμβολαίου να αποδώσει αναλλοίωτο το ύψος του συμφωνημένου ενοικίου στον παραλήπτη. Αν 1. επιλέξει μέθοδο που οδηγεί άμεσα ή έμμεσα σε απομείωση του ποσού με οιονδήποτε τρόπο, 2. έχει εναλλακτική για το αντίθετο, και 3. δεν υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία για τον τρόπο αποπληρωμής τότε πολύ απλά αθετεί τους όρους του συμβολαίου του. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από Dante80 1
Skrobo Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Dante80 είπε Εξηγώ πως ο αποστολέας είναι υπόχρεος μέσω συμβολαίου να αποδώσει αναλλοίωτο το ύψος του συμφωνημένου ενοικίου στον παραλήπτη. Αν 1. επιλέξει μέθοδο που οδηγεί άμεσα ή έμμεσα σε απομείωση του ποσού με οιονδήποτε τρόπο, 2. έχει εναλλακτική για το αντίθετο, και 3. δεν υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία για τον τρόπο αποπληρωμής τότε πολύ απλά αθετεί τους όρους του συμβολαίου του. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά. Θελω να μου παραθέσεις τον νόμο ή την απόφαση που αναφέρει αυτα τα κωλύματα. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από Skrobo
Joshua21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 16 minutes ago, Skrobo said: Ε; Τι "αλλές τιμές κάνει σε εμένα"; Για κόστος εισερχόμενου εμβάσματος μιλάμε. Τραπεζα το στέλνει σε τράπεζα. Δεν μπορώ σαν ιδιώτης να στείλω εμβασμα στην Alpha για να χρεώσει τον παραλήπτη κάτι διαφορετικό. Τελικά εσύ δεν μπερδεύεσαι απλώς, πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Η διαφορά δεν είναι στην υπηρεσία, είναι στην τιμολόγηση, όπως ακριβώς εμένα ένα ξενοδοχείο μου ζήτησε 400€ και τελικά το έκλεισα πληρώνοντας μεσάζοντα (ταξιδιωτικό γραφείο) με 150€, έτσι ακριβώς και στη δική σου περίπτωση πληρώθηκε ο μεσάζοντας (Εθνική) 1€ αντί 3€ που χρεώνει η Alpha. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι απλό όπως τα παραπάνω, τότε τζάμπα ο κόπος να σου απαντήσω και σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις.
Skrobo Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Τελικά εσύ δεν μπερδεύεσαι απλώς, πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό. Η διαφορά δεν είναι στην υπηρεσία, είναι στην τιμολόγηση, όπως ακριβώς εμένα ένα ξενοδοχείο μου ζήτησε 400€ και τελικά το έκλεισα πληρώνοντας μεσάζοντα (ταξιδιωτικό γραφείο) με 150€, έτσι ακριβώς και στη δική σου περίπτωση πληρώθηκε ο μεσάζοντας (Εθνική) 1€ αντί 3€ που χρεώνει η Alpha. Αν δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι απλό όπως τα παραπάνω, τότε τζάμπα ο κόπος να σου απαντήσω και σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις. Αρα η alpha ηταν κομπλέ και να χάσει λεφτά και να κερδίσει ο ανταγωνιστής της. Χαιρομαι που πιστευεις οτι έτσι συμβαίνει.
Dante80 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Skrobo είπε Θελω να μου παραθέσεις τον νόμο ή την απόφαση που αναφέρει αυτα τα κωλύματα. Άρθρα 595 και 597 του Αστικού Κώδικα. Όπως έγραψα, αν ο εκμισθωτής δεν λάβει αναλλοίωτο το ποσό του μισθώματος, ο μισθωτής παραβιάζει τη σύμβαση. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από Dante80
Skrobo Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, Dante80 είπε Άρθρα 595 και 597 του Αστικού Κώδικα. Όπως έγραψα, αν ο εκμισθωτής δεν λάβει αναλλοίωτο το ποσό του ενοικίου, ο μισθωτής παραβιάζει το συμβόλαιο του. 595: Το μίσθωμα καταβάλλεται στις συμφωνημένες ή στις συνηθισμένες προθεσμίες. Αν δεν υπάρχουν τέτοιες προθεσμίες, καταβάλλεται κατά τη λήξη της μίσθωσης και, αν συμφωνήθηκε καταβολή σε μικρότερα διαστήματα, κατά τη λήξη τους. 597: Αν ο μισθωτής καθυστερεί το μίσθωμα ολικά ή μερικά, ο εκμισθωτής δικαιούται να καταγγείλει τη μίσθωση τουλάχιστον πριν από ένα μήνα, αν πρόκειται για μίσθωση που η διάρκειά της συμφωνήθηκε για ένα χρόνο ή περισσότερο, και πριν από δέκα ημέρες στις άλλες μισθώσεις. Δεν αποκλείεται αξίωση του εκμισθωτή για αποζημίωση εξαιτίας της πρόωρης λύσης της μίσθωσης. Η καταγγελία μένει χωρίς αποτέλεσμα αν ο μισθωτής πριν περάσει η προθεσμία αυτή καταβάλει το καθυστερούμενο μίσθωμα μαζί με τα τυχόν έξοδα της καταγγελίας. Περιμένω να μου πεις που λέει αυτά: 20 λεπτά πριν, Dante80 είπε Αν 1. επιλέξει μέθοδο που οδηγεί άμεσα ή έμμεσα σε απομείωση του ποσού με οιονδήποτε τρόπο, 2. έχει εναλλακτική για το αντίθετο, και 3. δεν υπάρχει συγκεκριμένη συμφωνία για τον τρόπο αποπληρωμής τότε πολύ απλά αθετεί τους όρους του συμβολαίου του. 1
Dante80 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Skrobo είπε Περιμένω να μου πεις που λέει αυτά: Αυτά οδηγούν στην μη αποπληρωμή του μισθώματος σύμφωνα με την σύμβαση. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι άλλο να πω. Αφήνω τα υπόλοιπα στην κρίση σας, νομίζω πως ο OP έχει εικόνα για το τι πρέπει να κάνει πλέον. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από Dante80 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις