somt Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, paredwse είπε Το πώς θα γίνει αυτό δεν είναι θέμα προς συζήτηση Είναι εξαιρετικό θέμα προς συζήτηση. Είμαστε ήδη στη 3η σελίδα. Προσπαθώ να βρω τρόπο να τον πληρώνω σωστά και βλέπω ότι δεν υπάρχει εύκολος/προφανής τρόπος να γίνει αυτό. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από somt
Joshua21 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, somt said: Ωραία Η Πειραιώς γιατί δεν μου δίνει την επιλογή να πάρω όλα τα έξοδα πάνω μου; Μόνο SHA έχει. Πως ξέρω πόσα είναι τα έξοδα του για να του τα καλύψω; Μπορεί να είναι μεταβλητά. Είναι δυνατόν να είμαι υποχρεωμένος να τρέχω να ανοίγω λογαριασμούς και να σηκώνω από ΑΤΜ και να τα βάζω σε άλλη ώστε να σιγουρέψω ότι αυτουνού δεν θα του πάρει προμήθεια; Όλα αυτά θα έπρεπε να τα σκεφτείς πριν συμφωνήσετε να του καταθέτεις για ενοίκιο ακριβώς 400€ (και όχι 397 ή 399) στον λογαριασμό του στην Εθνική. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από Joshua21 2
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 4 minutes ago, somt said: Είναι εξαιρετικό θέμα προς συζήτηση. Είμαστε ήδη στη 3η σελίδα. Προσπαθώ να βρω τρόπο να τον πληρώνω σωστά και βλέπω ότι δεν υπάρχει εύκολος/προφανής τρόπος να γίνει αυτό. Ο πλέον εύκολος τρόπος είναι να ανοίξεις λογαριασμό στην τράπεζα του ιδιοκτήτη, να καταθέτεις κάθε μήνα εκεί το ποσό του ενοικίου και να κάνεις το σχετικό έμβασμα κάθε μήνα. Ο αμέσως επόμενος εύκολος τρόπος είναι να πηγαίνεις στο ταμείο της τράπεζας του ιδιοκτήτη κάθε μήνα και να καταβάλεις το ενοίκιο εκεί. Το ζητούμενο είναι ο ιδιοκτήτης να λαμβάνει ακέραιο το ποσό του συμφωνημένου ενοικίου. 1
somt Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Φίλε μιλάς με ένα ύφος σαν να προσπαθώ να φεσώσω τον ιδιοκτήτη και να του φάω τα 3 ευρώ. Δεν ξέρω αν είσαι ιδιοκτήτης και θίχτηκες για λογαριασμό του. Είμαι κι εγώ ιδιόκτητης σε άλλο ακίνητο και λαμβάνω ενοίκιο, κούλαρε. Με τον νοικάρη μου έτυχε να είμαστε στην ίδια τράπεζα και δεν μου έτυχε. Προσπαθώ να δω αν υπάρχει κάποια διαδικασία να γίνεται όλο αυτό χωρίς να τρέχουμε στους δρόμους. Η Πειραιώς γιατί δεν μου δίνει δυνατότητα να πάρω όλα τα έξοδα πάνω μου να τελειώνει η υπόθεση; Είναι έτσι και στις δικές σας τράπεζες; Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από somt
Super Moderators paredwse Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 1 minute ago, somt said: Φίλε μιλάς με ένα ύφος σαν να προσπαθώ να φεσώσω τον ιδιοκτήτη και να του φάω τα 3 ευρώ. Δεν ξέρω αν είσαι ιδιοκτήτης και θίχτηκες για λογαριασμό του. Είμαι κι εγώ ιδιόκτητης σε άλλο ακίνητο και λαμβάνω ενοίκιο, κούλαρε. Με τον νοικάρη μου έτυχε να είμαστε στην ίδια τράπεζα και δεν μου έτυχε. Προσπαθώ να δω αν υπάρχει κάποια διαδικασία να γίνεται όλο αυτό χωρίς να τρέχουμε στους δρόμους. Συγγνώμη, δεν είχα αντιληφθεί ότι θέλεις μόνο απαντήσεις που σε βολεύουν ή με τις οποίες συμφωνείς. My bad. 6
somt Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Για το ύφος σου μίλησα, όχι για το είδος των απαντήσεων. Πάμε παρακάτω... Το ότι έχω μόνο SHA ως επιλογή στην τράπεζα μου είναι κάτι που θα έπρεπε να το δω με την τράπεζα μου; Υπάρχει περίπτωση να μου ξεκλειδώσουν την επιλογή OUR; Εσάς την έχει; Κυρίως αυτή η τεχνική λεπτομέρεια είναι που με έχει προβληματίσει και άνοιξα το νήμα.
Nabuko Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, somt είπε Η Πειραιώς γιατί δεν μου δίνει δυνατότητα να πάρω όλα τα έξοδα πάνω μου να τελειώνει η υπόθεση; Είναι έτσι και στις δικές σας τράπεζες; Στην Εθνική κοστίζει 2 ευρώ και σου δίνει 2 επιλογές .έξοδα σε βάρος εντολέα (DEBT/OUR) .έξοδα από κοινού (SHAR/SHA) Στην πρώτη περίπτωση αν θέλεις να πάνε στον ιδιοκτήτη 500 ευρώ, πρέπει να βάλεις 502. Στη δεύτερη περίπτωση 501 και ο ιδιοκτήτης θα λάβει 499.
Engimek Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Επειδή πολύ με παραξένεψε αυτό που μας δείχνεις άνοιξα το ebanking της Πειραιώς και δίνει κανονικά 3 επιλογές για έμβασμα ( SHA -μοιρασμένα έξοδα, OUR - δικά μου, BEN - του παραλήπτη). Για δες το από άλλο browser αλλιώς μίλα με την τράπεζα.
Doubt Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 28 λεπτά πριν, somt είπε Φίλε μιλάς με ένα ύφος σαν να προσπαθώ να φεσώσω τον ιδιοκτήτη και να του φάω τα 3 ευρώ. Δεν ξέρω αν είσαι ιδιοκτήτης και θίχτηκες για λογαριασμό του. Είμαι κι εγώ ιδιόκτητης σε άλλο ακίνητο και λαμβάνω ενοίκιο, κούλαρε. Με τον νοικάρη μου έτυχε να είμαστε στην ίδια τράπεζα και δεν μου έτυχε. Προσπαθώ να δω αν υπάρχει κάποια διαδικασία να γίνεται όλο αυτό χωρίς να τρέχουμε στους δρόμους. Η Πειραιώς γιατί δεν μου δίνει δυνατότητα να πάρω όλα τα έξοδα πάνω μου να τελειώνει η υπόθεση; Είναι έτσι και στις δικές σας τράπεζες; Αυτό λέμε, πάρε τα έξοδα πάνω σου, πλαγίως. Εισερχόμενα εμβάσματα Εθνικής 2€, ενοίκιο 300, εξερχόμενο δικό σου 2€, πληρώνεις 304€ και είσαι έτοιμος. Ή άνοιξε λογαριασμό στην Εθνική ή δώσε μετρητά. Και our επιλογή να έχει, νομίζω δεν συμφέρει.
somt Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, Engimek είπε Επειδή πολύ με παραξένεψε αυτό που μας δείχνεις άνοιξα το ebanking της Πειραιώς και δίνει κανονικά 3 επιλογές για έμβασμα ( SHA -μοιρασμένα έξοδα, OUR - δικά μου, BEN - του παραλήπτη). Για δες το από άλλο browser αλλιώς μίλα με την τράπεζα. Πρόσεξε τι γίνεται: Πριν διαλέξω νόμισμα EUR και λογαριασμό αποστολής, μου δίνει και τις 3 επιλογές Μόλις επιλέξω EUR και λογαριασμό, βγάζει μόνο το SHA 1
Skrobo Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να εξηγούσες πως προκύπτει ότι το κόστος εισερχόμενου εμβάσματος, δλδ μια χρέωση που προκύπτει από την επιλογή του καταθέτη να κάνει διατραπεζική συναλλαγή, είναι ευθύνη καθαρά του παραλήπτη. Η χρέωση ενος εισερχόμενου εμβάσματος δεν προκύπτει απο επιλογή του καταθέτη, αλλα απο τον τύπο λογαριασμού και την συμφωνία που έχει κάνει ο παραλήπτης με την δική του τράπεζα. Δεν του μπαίνουν λιγότερα λεφτά στην τράπεζα, του μπαίνουν τα σωστά και η τράπεζα του παραλήπτη του δεσμεύει ενα ποσο επειδή έτσι έχουν συμφωνήσει. Οπως είπα, υπάρχουν λογαριασμοι με διαφορετικές χρεώσεις εισερχομένων εμβασμάτων. Πως μπορεί να τα ξέρει ο αποστολέας αυτα; Τέλος, επειδη κάποιοι ειναι μπερδεμένοι, το κόστος OUR ενος εμβάσματος δεν ειναι "το κόστος αποστολής + το κόστος λήψης της αλλη τράπεζας", αλλα "το κόστος αποστολής και ο,τι θέλει η τράπεζα του αποστολέα". Τα εμβάσματα SHA απλα συνοδευονται με την σημείωση η πίστωση να γίνει ατελός, και σε μεταγενέστερο χρόνο οι τράπεζες κάνουν ισολογισμό και βλέπουν ποια χρωστάει τι. Case in point: Η Alphabank χρεώνει 3 ευρώ για λήψη εμβάματος απο 5 έως 12500 ευρώ, απο τράπεζα του εσωτερικού. Εμενα η Εθνική με χρεώνει 1 ευρώ επιλπεον αν επιλέξω OUR. Τα 2 ευρώ που πηγαν; Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από Skrobo 1
Nabuko Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, Skrobo είπε Case in point: Η Alphabank χρεώνει 3 ευρώ για λήψη εμβάματος απο 5 έως 12500 ευρώ, απο τράπεζα του εσωτερικού. Εμενα η Εθνική με χρεώνει 1 ευρώ αν επιλέξω OUR. Τα 2 ευρώ που πηγαν; Πως γίνεται αυτό? εγώ έστειλα από λογαριασμό Εθνικής σε λογαριασμό Alpha 1000 ευρώ με χρέωση αποστολέα 2 ευρώ. Οπότε πλήρωσα 1002 και στην Alpha μπήκαν ολόκληρα 1000. Καμία άλλη χρέωση
Skrobo Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, Nabuko είπε Πως γίνεται αυτό? εγώ έστειλα από λογαριασμό Εθνικής σε λογαριασμό Alpha 1000 ευρώ με χρέωση αποστολέα 2 ευρώ. Οπότε πλήρωσα 1002 και στην Alpha μπήκαν ολόκληρα 1000. Καμία άλλη χρέωση Δεν εχω ιδέα, μπορείς να βρεις τα τιμολόγια της Αlpha απο το site τους. Οπως επίσης, μπορείς να δεις και οτι σε παραπάνω απαντήσεις, ο καθένας δίνει το δικό του ποσό για χρεώσεις. Ο TS λέει οτι "δεν θέλει να κλέψει 3 ευρώ", αλλος λέει "στείλε 2 παραπάνω". Να μην παρεξηγηθούμε ε, συμφωνώ με αυτό που λες. Και εμένα 1+1 με χρεώνει η Εθνική οταν ειναι OUR. Σε SHA ομως, η alpha θα χρεώσει τον λογαριασμό 3 ευρώ. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2023 από Skrobo
MauroPaltoudias Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 59 λεπτά πριν, somt είπε Προσπαθώ να βρω τρόπο να τον πληρώνω σωστά και βλέπω ότι δεν υπάρχει εύκολος/προφανής τρόπος να γίνει αυτό. Το ποσό είναι < 500€ ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις