Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μια παρόμοια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Με Instant payment της Πειραιως για μεταφορά ποσού στη Eurobank πλήρωσα κάπου 5 ευρώ για 150 ευρώ. Από τον δικαιούχο θα κρατήσουν και από αυτόν προμήθεια;

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, valadsk είπε

μια παρόμοια ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Με Instant payment της Πειραιως για μεταφορά ποσού στη Eurobank πλήρωσα κάπου 5 ευρώ για 150 ευρώ. Από τον δικαιούχο θα κρατήσουν και από αυτόν προμήθεια;

Αν έχεις επιλέξει SHA ναι (εμένα δεν μου δίνει και άλλη επιλογή)

Επεξ/σία από somt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, somt είπε

Το φυσικό αέριο γιατί έρχεται μέσω λογαριασμού κοινοχρήστων

Το IRIS παιδιά πάντως έχει προμήθειες (οκ σαφώς μικρότερες), αναλόγως την τράπεζα:
https://www.ot.gr/2022/06/04/epixeiriseis/trapezes/arxisan-na-ethizontai-sta-dorean-emvasmata-oi-ellines/#:~:text=Οι δυνατότητες της εφαρμογής «IRIS»&text=Δωρεάν ή με προμήθεια που,αν τηρούν το λογαριασμό τους. 

Κοιτάς παλιά νέα, μέχρι 500 ευρώ έχουν καταργηθεί οι προμήθειες. 

Επεξ/σία από ProponitisTouKanape
  • Like 2
Δημοσ.

Το σωστό είναι οτι αυτός που "πουλάει" πρέπει να λαμβάνει ακέραιο το ποσό. Το πως θα πληρώσει ο "αγοραστής" είναι πρόβλημα του. Αλλιώς χρεώνεται ο εκμισθωτής 3-4ε το μήνα για Χ μήνες (τα οποία φορολογείται κιόλας).

Η καλύτερη λύση που είπαν και τα άλλα παιδιά είναι iris που ούτε έξοδα έχει και εμφανίζονται αμέσως τα λεφτά σε όποια τράπεζα και αν είναι.

• Like 4
Δημοσ.

Προσωπικά έχω Alpha, βάζω τα λεφτά σε Εθνική, πληρώνω 500€ ανά δίμηνο[δλδ 250 ο μήνας] για γκαρσονιέρα που μένω, και επιμεριζόμαστε τα έξοδα τραπεζών... δλδ μισά μισά τα έξοδα, νομίζω λαμβάνει 498 ο ιδιοκτήτης..

Δημοσ.

δε καταλαβαίνω γιατί το κάνετε δύσκολο και ψάχνετε να βρείτε ποιο είναι το σωστό;

Αυτός που πουλάει πρέπει να λαμβάνει όλο το ποσό λέει ο ένας, ναι αλλά είναι δικό του πρόβλημα λέει ο άλλος επειδή η δικιά του τράπεζα του τραβάει την προμήθεια. Πιστεύετε θα βγει άκρη;

Ανοίξτε ένα λογαριασμό και σε μια άλλη τράπεζα και έληξε το θέμα. 4 τράπεζες έχει η ελλάδα.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Milkofree είπε

Προσωπικά έχω Alpha, βάζω τα λεφτά σε Εθνική, πληρώνω 500€ ανά δίμηνο[δλδ 250 ο μήνας] για γκαρσονιέρα που μένω, και επιμεριζόμαστε τα έξοδα τραπεζών... δλδ μισά μισά τα έξοδα, νομίζω λαμβάνει 498 ο ιδιοκτήτης..

Στο εμβασμα λαμβανει παντα οτι βαζεις ...500 στελνεις 500 παιρνει οχι 498. Η χρεωση της τραπεζας ειναι ανεξαρτητη.

Τωρα πια υπαρχουν πολλοι τροποι για να γλιτωσεις προμηθειες αν δεν βαριεσαι να ασχοληθεις.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι προμήθεια "του άλλου", και οι δύο προμήθειες (εξερχόμενου εμβάσματος από την μία και εισερχόμενου από την άλλη) είναι δικές σου μια και είναι αποτέλεσμα της δικής σου επιλογής να πληρώνεις με έμβασμα και όχι με απλή κατάθεση/μεταφορά σε λογαριασμό. Εκτός βέβαια και αν έχει συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό, που προφανώς δεν μια και ρωτάς εδώ.

Με το ίδιο σκεπτικό, μπορεί και ο ιδιοκτήτης να επιλέξει να πληρώνετε σε τράπεζα που δεν έχει προμήθεια εισερχόμενου εμβάσματος. Προφανως και η συμφωνία ειναι ο σωστός τρόπος, αλλα γενικά τα έξοδα εισερχομένου εμβάσματος (οπως, πχ και τα έξοδα καταβολής επιταγής) ειναι ευθύνη καθαρά του παραλήπτη, και πολλές φορές ο αποστολέας δεν μπορεί να τα ξέρει καν.  Η Εθνική, πχ, εχει κάποιους λογαριασμούς με δωρεάν εισερχόμενα (1 τον μήνα) και αλλους με εκτπώσεις (πχ, 50% για τα πρώτα 100 εμβάσματα τον μήνα), θα ρωτάω τον παραλήπτη τι λογαριασμό έχει αν εχει δεχτεί πάνω απο 100 εμβάσματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, somt είπε

Εγώ έχω IRIS αλλά η άλλη πλευρά δεν θέλει να ασχοληθεί.
Βασικά το ερώτημα είναι, έχω όντως υποχρέωση να πληρώνω την προμήθεια του άλλου;

Ναι έχεις την υποχρέωση να μένουν καθαρά τα τελικά χρήματα του ενοικίου. 

Αλλιώς δεν είσαι καλυμμένος αν το ενοίκιο είναι 400 και σε αυτόν μένουν 397 μετά την προμήθεια της τράπεζας του.

Σκέψου για παράδειγμα έναν διαχειριστή πολυκατοικίας ,που 30 ένοικοι, του πληρώνουν τα κοινόχρηστα από διαφορετικές τράπεζες. 30 ×3 =90 ευρώ φέσι κάθε μήνα.

Επεξ/σία από makis269
Δημοσ.
5 ώρες πριν, somt είπε

Εγώ έχω IRIS αλλά η άλλη πλευρά δεν θέλει να ασχοληθεί.
Βασικά το ερώτημα είναι, έχω όντως υποχρέωση να πληρώνω την προμήθεια του άλλου;

Ναι οι χρεώσεις είναι δικές σου έχεις υποχρεώσει να καταβάλεις το ποσό που έχετε συμφωνήσει. Εναλλακτικά ανοίγεις λογαριασμό στην τράπεζα που έχει ο ιδιοκτήτης και δεν Χρεώνεστε. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αφού υπάρχει συμβόλαιο να λαμβάνει 500 τον μήνα 500 πρέπει να λαμβάνει τώρα αν κάποιος επιμένει να τα στέλνει απο άλλη τράπεζα τότε ο ιδιοκτήτης μπορεί πολύ εύκολα στην επόμενη ανανέωση συμβόλαιο να προσθέσει ότι η κατάθεση θα πρέπει να γίνεται απο λογαριασμό της ίδιας τράπεζας με αυτόν και το λήγει έτσι οπότε η συνεννόηση είναι πάντα η καλύτερη τακτική. 

Δημοσ.
2 hours ago, Skrobo said:

αλλα γενικά τα έξοδα εισερχομένου εμβάσματος (οπως, πχ και τα έξοδα καταβολής επιταγής) ειναι ευθύνη καθαρά του παραλήπτη,

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να εξηγούσες πως προκύπτει ότι το κόστος εισερχόμενου εμβάσματος, δλδ μια χρέωση που προκύπτει από την επιλογή του καταθέτη να κάνει διατραπεζική συναλλαγή, είναι ευθύνη καθαρά του παραλήπτη.

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία

Η Πειραιώς γιατί δεν μου δίνει την επιλογή να πάρω όλα τα έξοδα πάνω μου; Μόνο SHA έχει.

Πως ξέρω πόσα είναι τα έξοδα του για να του τα καλύψω; Μπορεί να είναι μεταβλητά.

Είναι δυνατόν να είμαι υποχρεωμένος να τρέχω να ανοίγω λογαριασμούς και να σηκώνω από ΑΤΜ και να τα βάζω σε άλλη ώστε να σιγουρέψω ότι αυτουνού δεν θα του πάρει προμήθεια;

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, somt said:

Ωραία

Η Πειραιώς γιατί δεν μου δίνει την επιλογή να πάρω όλα τα έξοδα πάνω μου; Μόνο SHA έχει.

Πως ξέρω πόσα είναι τα έξοδα του για να του τα καλύψω; Μπορεί να είναι μεταβλητά.

Είναι δυνατόν να είμαι υποχρεωμένος να τρέχω να ανοίγω λογαριασμούς και να σηκώνω από ΑΤΜ και να τα βάζω σε άλλη ώστε να σιγουρέψω ότι αυτουνού δεν θα του πάρει προμήθεια;

Είσαι υποχρεωμένος να καταβάλεις το ποσό του ενοικίου αυτούσιο στον ιδιοκτήτη. Εάν έχει συμφωνηθεί 400 ευρώ, ο ιδιοκτήτης πρέπει να παίρνει 400 ευρώ κάθε μήνα - όχι 397 ή 398,5 ή οτιδήποτε λιγότερο. 

Το πώς θα γίνει αυτό δεν είναι θέμα προς συζήτηση ή διαπραγμάτευση ή θέμα συμφωνίας όπως γράφηκε παραπάνω. Το ενοίκιο είναι 400 ευρώ. Αυτό πρέπει να φτάνει στα χέρια του ιδιοκτήτη κάθε μήνα. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι προσήκουσα καταβολή και μπορεί να οδηγήσει σε δικαστικές διαδικασίες. 

• Like 3
  • Thanks 3
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...