Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα, μια γρήγορη ερώτηση.

Ας πούμε ότι θέλω να πληρώσω ένα ενοίκιο 400 ευρώ. Έχω Πειραιώς, ο άλλος Εθνική, οπότε υπάρχει προμήθεια.
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος αποστολής των χρημάτων; Στις επιλογές μου βγάζει μόνο SHA (ο καθένας τα δικά του έξοδα). Δεν θα έπρεπε να τα στείλω με την προμήθεια όλη δικιά μου (OUR) ώστε ο άλλος να λάβει ακέραια 400 που είναι το ενοίκιο;

Ευχαριστώ

Επεξ/σία από somt
  • Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μπες στο site της εθνικής και δες τις χρεώσεις για τα εισερχόμενα εμβάσματα.  Αλλιώς κάποιος συνμφορουμιτης θα μας πει

Δημοσ.

Δεν νομιζω οτι εισαι υποχρεωμενος να πληρωσεις και την δικη του προμηθεια αλλα αυτο ειναι θεμα συννενοησης μεταξυ μισθωτη-εκμισθωτη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν εχετε iris καντο με αυτο χωρις εξοδα και αμεση αποστολη -παραλαβη ασχετα με τις τραπεζες, Ετσι μου βαζουν ενα ενοικιο .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Like 1
Δημοσ.

Όπως λέει και ο Γιάννης, Iris για μετοφορές μεταξύ τραπεζών χωρίς έξοδα μέχρι 500€. Αν δεν έχεται κάντε το. Θα χρειαστεί.

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, petreus είπε

Όπως λέει και ο Γιάννης, Iris για μετοφορές μεταξύ τραπεζών χωρίς έξοδα μέχρι 500€. Αν δεν έχεται κάντε το. Θα χρειαστεί.

Μαλιστα μεχρι 500 ευρω για καθε μερα !!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 ώρες πριν, somt είπε

Με μαντεψιές θα το πληρώνω;

Η ΕΘΝΙΚΗ κρατάει 3 ευρώ από το ενοίκιο που καταθέτεις στον ιδιοκτήτη και 2 ευρώ από εσένα η  Πειραιώς ....για αυτό  η μόνη λύση  Iris ή άνοιγμα λογαριασμού στην ίδια τράπεζα.

Επεξ/σία από btcminer22
  • Like 2
Δημοσ.

Εγώ έχω IRIS αλλά η άλλη πλευρά δεν θέλει να ασχοληθεί.
Βασικά το ερώτημα είναι, έχω όντως υποχρέωση να πληρώνω την προμήθεια του άλλου;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, somt είπε

Εγώ έχω IRIS αλλά η άλλη πλευρά δεν θέλει να ασχοληθεί.
Βασικά το ερώτημα είναι, έχω όντως υποχρέωση να πληρώνω την προμήθεια του άλλου;

Καθαρα θεμα συμφωνιας .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξύ πληρώνω με έμβασμα ενοίκιο, κοινόχρηστα, φυσικό αέριο σε διαφορετικούς χρόνους.
Με τις προμήθειες στο τέλος θα μου βγει άλλο ένα ενοίκιο στο έτος!

Επεξ/σία από somt
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τις προμήθειες του ιδιοκτήτη εκτός και   αν υπάρχει τέτοια συμφωνία

Επεξ/σία από btcminer22
Δημοσ.
12 minutes ago, somt said:

Κατά τη γνώμη μου δεν είναι προμήθεια "του άλλου", και οι δύο προμήθειες (εξερχόμενου εμβάσματος από την μία και εισερχόμενου από την άλλη) είναι δικές σου μια και είναι αποτέλεσμα της δικής σου επιλογής να πληρώνεις με έμβασμα και όχι με απλή κατάθεση/μεταφορά σε λογαριασμό. Εκτός βέβαια και αν έχει συμφωνηθεί κάτι διαφορετικό, που προφανώς δεν μια και ρωτάς εδώ.

9 minutes ago, somt said:

Εν τω μεταξύ πληρώνω με έμβασμα ενοίκιο, κοινόχρηστα, φυσικό αέριο σε διαφορετικούς χρόνους.
Με τις προμήθειες στο τέλος θα μου βγει άλλο ένα ενοίκιο στο έτος!

Το φυσικό αέριο γιατί με έμβασμα? :)

Μπορείς πάντως να ανοίξεις και στην Εθνική λογαριασμό ώστε να κάνεις μεταφορές από εκεί χωρίς έξοδα, όσο για την τροφοδοσία του λογαριασμού Εθνικής μπορείς χωρίς έξοδα να σηκώνεις μετρητά από το ένα ΑΤΜ και να τα καταθέτεις στο άλλο,  μπορείς να στέλνεις με έμβασμα μαζεμένα τα χρήματα και να πληρώνεις μόνο μια φορά προμήθειες, ίσως και μέσω IRIS να μπορείς να το κάνεις χωρίς χρέωση (δεν ξέρω αν γίνεται να στέλνεις μεταξύ δικών σου λογαριασμών).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το φυσικό αέριο γιατί έρχεται μέσω λογαριασμού κοινοχρήστων

Το IRIS παιδιά πάντως έχει προμήθειες (οκ σαφώς μικρότερες), αναλόγως την τράπεζα:
https://www.ot.gr/2022/06/04/epixeiriseis/trapezes/arxisan-na-ethizontai-sta-dorean-emvasmata-oi-ellines/#:~:text=Οι δυνατότητες της εφαρμογής «IRIS»&text=Δωρεάν ή με προμήθεια που,αν τηρούν το λογαριασμό τους. 

Αναφορά σε κείμενο

Αναλυτικότερα, οι προμήθειες που επιβάλλουν οι τράπεζες στον αποστολέα για εμβάσματα έως 500 ευρώ, ανέρχονται στα ακόλουθα επίπεδα:

Alpha Bank: Δωρεάν

Eurobank: Δωρεάν έως 30 ευρώ, 0,50 ευρώ για εμβάσματα από 30,01 έως 100 ευρώ, 1,20 ευρώ για ποσά από 100,01 έως 500 ευρώ

Εθνική Τράπεζα: Δωρεάν

Τράπεζα Πειραιώς: 0,05 ευρώ για ποσά έως 50 ευρώ και 0,50 ευρώ για ποσά από 50,01 έως 500 ευρώ.

Επεξ/σία από somt
  • Confused 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...