Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ethereum είπε

υπάρχει browser που υποστηρίζει ενημερώσεις ασφαλείας για τα 7 ?

Εννοείται , ακόμα και ο edge ενημερωνόταν ως και πριν λίγο καιρό . Αλλά τι ακριβώς φοβάσαι στην περίπτωση που δεν υπήρχε ενημέρωση ασφαλέιας στα 7αρια στον browser ; Την διαρροή των προσωπικών σου δεδομένων ; Γιατι αυτη γίνεται με την συμβολή σου στα 10αρια και 11αρια ενώ στα 7αρια οχι . 

13 λεπτά πριν, freegr είπε

Δηλαδή υποχρεωτικά πρέπει να πάνε στα 11 τώρα; 

Καμία υποχρέωση δεν υπάρχει στο τι λειτουργικό χρησιμοποιεί  κάποιος και ανάλογα την χρήση που κάνει.

• Like 3
Δημοσ.

Ήμουν early adopter των xp, 7 και 10. 

Τα 11αρια θα αργήσω να τα βάλω γιατί δεν βλέπω τον λόγο και  εύχομαι να μην εφεύρει λόγους 

• Like 3
Δημοσ.

Αυτό το παραμύθι έχουν περάσει στα μυαλά του μέσου χρήστη (που απλώς θέλει να κάνει τη δουλειά του) από WinXP και μετά, χωρίς κάποια ουσιαστική προσθήκη με ελάχιστες ή σπάνιες εξαιρέσεις. Το παραμύθι με τα νέα χαρακτηριστικά.

Ένα λειτουργικό σύστημα δε χρειάζεται πολλά χαρακτηριστικά, χρειάζεται ουσία, μινιμαλισμό & 100% customization - το τελευταίο αφορά όχι μόνο τα aesthetics αλλά και το software\apps που είναι προεγκατεστημένα με κάθε έκδοση - όλη τη σαβούρα δλδ που δε ρωτήθηκες ποτέ εάν τα θες ή όχι προεγκατεστημένα και αναγκαζόμαστε να αφαιρούμε σε κάθε νέα εγκατάσταση.

• Like 15
  • Thanks 7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και τι γίνεται με τους υπολογιστές που λένε ότι δεν υποστηρίζουν τα windows 11?

Εδώ ακόμα και στον threadripper μου βγάζει ότι δεν είναι συμβατός με τα 11 (όχι ότι ήθελα να πάω σε 11), στα άλλα δύο pc τον i5 και τον πανάρχαιο i3 επίσης βγάζει το ίδιο μήνυμα.

Σε ένα παράλληλο σύμπαν θα είχαν μία lite version για παλαιότερους υπολογιστές (αλλά στο ίδιο σύμπαν όλοι θα έβαζαν τα lite όσο καλό pc και να είχαν για να μην τρώνε πόρους 🤣)

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περασαν κιολας 8 χρονια ε? Καλο θα ηταν να επιζητουμε παντως να βγαλει ενα καλο, ασφαλες, πρακτικο και μοντερνο λειτουργικο η MS, για πολλους λογους, μιας και η μεταβαση στα 11 ηταν (κατα την γνωμη μου παντα) ανεμικη, αχρειαστη και επιφανειακη. Βεβαια πρεπει και εκεινη να κανει optimization σε επιπεδο απαιτησεων hardware υπολογιστων (να ειναι ελαφρυ = γρηγορο) και να μην επιβαλλει παλι αρχικα υποχρεωτικους ψευτοπεριορισμους (TPM , επεξεργαστες 2017+), ωστε να εχει απηχηση σε μεγαλυτερη μεριδα κοσμου απο οτι τα 11.... Καλο εεεε?

Επεξ/σία από amfil
  • Like 1
Δημοσ.
8 hours ago, klaftop said:

Τα 10 ειδικα στην αρχη που βγηκανε ηταν μακραν οτι καλυτερο σε windows. ειχε ολα τα καλα των 7 και σημαντικες αισθητικες και εργονομικες βελτιωσεις. ηταν γρηγορα και ελαφρια αλλα update στο update τα εχουν κανει ενα χαλι με τοσες παραλληλες φιλοσοφιες στα settings που ειτε δε δουλευουν σωστα αλαλ πιστευω ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν πια να τα χειριζονται ,  και αναγκαστικα πας ειτε στα κλασσικα μενου και powershell. 

εχω αρχισει να πιστευω οτι παιζουν planned obsolence με το να σε εκνευρισουν τοσο πολυ για να πας στα 11 και δυστυχως εχουν μπλοκαρει το να κλεισεις το update για να μεινουν επιτελουν σε μια σταθερη κατασταση που να δουλευεις χωρις να σκανε νεα προβληματα. Εχω αρχισει να ξανακοιταω linux πλεον

Οποίος ήθελε τα 10 χωρίς την σαβούρα που έβαλαν μετά έβαζαν ltsc και τελείωσε το παραμύθι, ούτε κολλήματα ούτε περίεργες αλλαγές ούτε σαβούρα ούτε μόνα τους να κάνουν ότι θέλουν και γενικός δουλεύουν όπως θα επρπε να δουλεύουν και δεν είναι σαν μια ιστοσελίδα με διαφημίσεις

3 hours ago, Ai7isoLinear said:

Αυτό το παραμύθι έχουν περάσει στα μυαλά του μέσου χρήστη (που απλώς θέλει να κάνει τη δουλειά του) από WinXP και μετά, χωρίς κάποια ουσιαστική προσθήκη με ελάχιστες ή σπάνιες εξαιρέσεις. Το παραμύθι με τα νέα χαρακτηριστικά.

Ένα λειτουργικό σύστημα δε χρειάζεται πολλά χαρακτηριστικά, χρειάζεται ουσία, μινιμαλισμό & 100% customization - το τελευταίο αφορά όχι μόνο τα aesthetics αλλά και το software\apps που είναι προεγκατεστημένα με κάθε έκδοση - όλη τη σαβούρα δλδ που δε ρωτήθηκες ποτέ εάν τα θες ή όχι προεγκατεστημένα και αναγκαζόμαστε να αφαιρούμε σε κάθε νέα εγκατάσταση.

Αυτά είναι για κάποιον που ξέρει τι κάνει ένας άσχετος αν πάει να πειράξει ένα τέτοιο πράγμα (που θα το κάνει εδώ που τα λέμε) θα το κάνει σαν τα μούτρα του, για αυτό πρπει να έχει ένα default με όλα μέσα να μην μπορείς να πειράξεις πολλά πολλά που θα είναι για 98%++ του κόσμου και να έχει και advanced mode, αν θα είναι μόνο το advanced mode ειναι ενα είδους αυτοκτονίας

Δημοσ.
9 ώρες πριν, ethereum είπε

υπάρχει browser που υποστηρίζει ενημερώσεις ασφαλείας για τα 7 ?

Στα XP υπάρχει θέμα. Στα win7 όλα είναι οκ

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dieksodo είπε

win1 ok

win2 bad

win3 nice

win95 unstable

win98 good

winme worst os ever

winxp best os ever

winvista slow

win7 fast

win8 fail

win10 ok

win11 ??

Στο παρελθόν Windows XP & 7 ήταν top στην εποχή τους.

-

Τώρα που υπάρχουν και τα νεότερα:

Windows Vista και πίσω (πλην XP) = Shit

Windows XP = Ok

Windows 7 SP1 = Ok

Windows 10 22H2 = Nice (από έκδοση 2004 και μετά)

Windows 11 22H2 = Beautiful (από έκδοση 22Η2 και μετά)

-

Δεν ξέρω τι σκάλωμα έχετε... μόνο εγώ βλέπω κάθε αναβάθμιση (όταν φτάσουν σε μια σταθερή έκδοση) και καλύτερη;

Επεξ/σία από Crypton-R-
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Tlykog είπε

Έχω τα 11 στο λάπτοπ και τα 10 στη δουλειά. Προς το παρόν τα 10 είναι καλύτερα. Πιο ελαφριά, λειτουργικά και απροβλημάτιστα. Το μετάνιωσα που έβαλα τα 11 στο λάπτοπ.

Εμένα τα 11 μου φαίνονται σαν ένα σκιν δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο ζόρι

Τα προϊόντα της μσ είναι βλαμμένα γενικά έτσι κι αλλιώς

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για την 22h2 που θα παει μεχρι το 2025 και το build της θα φτασει πανω απο 5000, λες και ειναι καποια απο τις ltsc της προηγουμενης δεκαετιας.
Εδω και και 3+ χρονια (= 5 major εκδοσεις), απο την 20h1 (19041) μεχρι την 22h2 (19045) το μονο που κανιε εινια να αλλαζει το version number για να ξερουμε που βρισκομαστε. Τα feature updates ολο αυτο τον καιρο ειναι της πλακας, τυπου νεα emoji, και γιαυτο το λειτουργικο εγινε επιτελους σταθερο.
Απο εδω και περα θα λαμβανει και επισημα μονο ενημερωσεις ασφαλειας, που imho εινια κατι που η ms επρεπε να κανει απο την 20h2 αφου φαινοταν πως δεν ειχε κατι αλλο να προσθεσει στα 10.

(45)

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, panoskatos είπε

Αλλά τι ακριβώς φοβάσαι στην περίπτωση που δεν υπήρχε ενημέρωση ασφαλέιας στα 7αρια στον browser

θεωρητικά ρωτάω απο περιέργεια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...