Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, dieksodo είπε

Εμ ρε φιλε αν μετα απο 25 χρονια δεν εχεις φτιαξει μια στριμλινε εμπειρια και ακομα πρεπει να τρεχει ο αλλος σε μποαρντς και φορουμς για να τρεξει μια εφαρμογη τι να τους πεις. Ακομα και τα γουιντος βεζεις το στικακι και σε 10 λεπτα εχεις λειτουργικο με 10 κλικς

Ρε συ dieksodo δεν κάνουμε restart για να μην περιμενουμε αιώνες . και επειδή δεν κάνουμε restart αρχίζει και πέφτει η απόδοση γιατί όπως ξέρουμε "...αν δεν παίζει κάτι στα windows...κάνει ενα restart!!!". φαύλος κύκλος. Μην πω οτι εταιρείες κάνουν deploy services σε windows server (WTF!!!!) ΤΟ 2023 . και εσυ λες για streamline εμπειρία .δηλαδή γελάνε και οι πέτρες. Για gaming είναι η μόνη επιλογή. Για workstation πάλι είναι η μόνη επιλογή , ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ

Επεξ/σία από mpregos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 28/4/2023 στις 10:44 ΜΜ, Marduk1 είπε

εδω εμεις εχουμε τα 7 ακομα 😄

Μπραβο και γω

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Thresh είπε

a) Άρα δεν ισχύει το "γιατί να μην κατεβάσω τον Chrome και να τον κανω install αφου ετσι θα εχει ολα τα Updates μεσα."

b) Το ότι δεν σου έχει συμβεί κάτι επειδή δεν είσαι up to date, ενώ υπάρχουν εκατομμύρια χρήστες, σίγουρα δεν είναι στατιστικό δείγμα. Προφανώς δεν θα σε υποχρεώσει κάποιος να κάνεις update/upgrade με το στανιό, αλλά το να βγάζουμε συμπέρασμα ότι επειδή δεν συνέβη κάτι σε μας δεν θα συμβεί και στους υπόλοιπους είναι λάθος.

Κοίτα μεχρι και πριν 2 μηνες ισχυε και θυμαμαι καλα οτι και πριν 2-3 χρονια οι ιδιες συζητησεις γινοντουσαν.
το οτι αποφασισαν να κόψουν τον chrome στην ver 109 δεν μου λεει κατι εξάλου παντα υπαρχουν τρόποι να αλλαξεις αυτα που σου πλασάρουν.για παράδειγμα ο Chrome 110 Μια χαρα κατέβαινε και επαιζε σε windows 7.

τώρα οπως ειπα εγω δουλεβω windows 2008 r2 απο τοτε που βγηκαν και ετσι δεν μπορω να ξερω αν παιζει ο chrome112 στα windows 7.Στα windows 2008 r2 δεν παιζει.

τωρα οσον αφορα το δευτερο ερωτημα ειπα 12% των χρηστών που ειναι καμποσα εκατομύρια χρηστες στον κόσμο χρησιμοποιουν windows 7 χρονια τώρα .και μεχρι πριν 4-5 χρονια ειχαμε και ενα 5% με XP και η πλακα ηταν οτι τα χρησιμοποιουσαν χώρες ασιατικες οπως η κινα που ειναι 1000 χρονια μπροστα στην τεχνολογία.

Θεωρώ αν αυτοι ειχαν πάθει κάτι θα ειχαν αλλαξει os.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, aypnia είπε

Φίλε θα σου πω ένα λόγο που το παλιό context menu έπρεπε να ξηλωθεί και πολύ άργησαν.

Κάνε απεγκατάσταση το 7zip. Για να φύγουν όλα και να γίνει διαγραφή του dll του 7zip που το βάζει στο context menu χρειάζεται να κάνεις επανεκκίνηση του υπολογιστή και να το κάνει ο uninstaller διαγραφή μετά την επανεκκίνηση.

Και όχι δεν υπάρχει τρόπος να το έφτιαχναν, γιατί πριν από πολλά πολλά χρόνια τα έκαναν να είναι run in-processes στον explorer. Κάποια πράγματα δεν φτιάχνουν και θέλουν κάτι νέο από την αρχή.

Προσωπικά αυτό που λες με τα εικονίδια είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο, το λατρεύω και στον firefox που έχει επίσης εικονίδια στο context menu του. Κάνει το menu πιο compact και όχι σιδηρόδρομο. Μακάρι να βάλουν αντίστοιχα εικονίδια και στα context menus του Edge που το έχουν ξεφτιλήσει εκεί και έχει γίνει το context menu του ένα τέρας.

Στη θέση τους και δεν με ενδιαφέρει αν δεν αρέσει στους περισσότερους αυτό που θα πω θα ξήλωνα τελείως το παλιό menu και θα κρατούσα μόνο το νέο και όποιος γουστάρει.

Το θέμα είναι ότι σε όλα τα Windows (μέχρι τα 11) μια χαρά δουλευαν όλα.

Η εξήγηση "φταίνε όλες οι άλλες εφαρμογές" δεν στέκει. Αν ήθελε η MS θα μπορούσε να επιβάλλει να λειτουργούν όλες σωστά. Το ότι υπάρχει το "παλιό" μενού είναι ευθύνη της MS. Το 7zip μου αρέσει και με βολεύει. Το ίδιο και ο Brave σε σχέση με τη σαβούρα τον edge. Παρόλα αυτά θα το δεχτώ γιατί βλέπω ότι το κάνει και στον Opera. Δηλαδή εμφανίζει επιλογές πχ για νέο ιδιωτικό παράθυρο.

Τα μενού με εικονίδια είναι σαβούρα. Οι προχωρημένοι χρήστες δουλεύουν σε shortcuts. Οι υπόλοιποι θέλουν μόνο να έχουν σαφή εικόνα του τί πατάνε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papmel είπε

Κοίτα μεχρι και πριν 2 μηνες ισχυε και θυμαμαι καλα οτι και πριν 2-3 χρονια οι ιδιες συζητησεις γινοντουσαν.
το οτι αποφασισαν να κόψουν τον chrome στην ver 109 δεν μου λεει κατι εξάλου παντα υπαρχουν τρόποι να αλλαξεις αυτα που σου πλασάρουν.για παράδειγμα ο Chrome 110 Μια χαρα κατέβαινε και επαιζε σε windows 7.

τώρα οπως ειπα εγω δουλεβω windows 2008 r2 απο τοτε που βγηκαν και ετσι δεν μπορω να ξερω αν παιζει ο chrome112 στα windows 7.Στα windows 2008 r2 δεν παιζει.

τωρα οσον αφορα το δευτερο ερωτημα ειπα 12% των χρηστών που ειναι καμποσα εκατομύρια χρηστες στον κόσμο χρησιμοποιουν windows 7 χρονια τώρα .και μεχρι πριν 4-5 χρονια ειχαμε και ενα 5% με XP και η πλακα ηταν οτι τα χρησιμοποιουσαν χώρες ασιατικες οπως η κινα που ειναι 1000 χρονια μπροστα στην τεχνολογία.

Θεωρώ αν αυτοι ειχαν πάθει κάτι θα ειχαν αλλαξει os.

Στην αρμενια ειναι πρωτο λειτουργικο τα xp. Εγω εχω 7 και δεν τα αλλαζω ουτε σε 10 χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 Ltsc iot και κανε ότι θες Bill.

Όσοι είστε με 7αρια βάλτε τα και θα με θυμηθείτε.. 

Επεξ/σία από nemesi54
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, Tlykog είπε

Το θέμα είναι ότι σε όλα τα Windows (μέχρι τα 11) μια χαρά δουλευαν όλα.

Η εξήγηση "φταίνε όλες οι άλλες εφαρμογές" δεν στέκει. Αν ήθελε η MS θα μπορούσε να επιβάλλει να λειτουργούν όλες σωστά. Το ότι υπάρχει το "παλιό" μενού είναι ευθύνη της MS. Το 7zip μου αρέσει και με βολεύει. Το ίδιο και ο Brave σε σχέση με τη σαβούρα τον edge. Παρόλα αυτά θα το δεχτώ γιατί βλέπω ότι το κάνει και στον Opera. Δηλαδή εμφανίζει επιλογές πχ για νέο ιδιωτικό παράθυρο.

Τα μενού με εικονίδια είναι σαβούρα. Οι προχωρημένοι χρήστες δουλεύουν σε shortcuts. Οι υπόλοιποι θέλουν μόνο να έχουν σαφή εικόνα του τί πατάνε.

Το παλιό menu ήταν σαβούρα και ήθελες κιάλια για να το διαβάσεις σε 4Κ αναλύσεις.

Το νέο menu είναι τέλειο και επιτέλους ανάλογο με το design του λειτουργικού.

Γιατί να έχεις δίκιο εσύ κι όχι εγώ; Και γιατί να έχω δίκιο εγώ κι όχι εσύ;

Μιλάμε για υποκειμενικές κρίσεις λοιπόν.

Είπε κανείς ότι δεν ήταν λάθη της Microsoft η προβληματική λειτουργία του παλιού menu; Και τι πάει να πει αυτό; Ότι πρέπει να κρατήσουν κώδικα εικοσαετίας γιατί κάποιοι έχουν συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη εμφάνιση και λειτουργία;

Το design γενικά τόσα χρόνια ήταν θέμα με τα windows γιατί δεν έπαιρναν απόφαση να αντικαταστήσουν κώδικα δεκαετιών.

Microsoft ξήλωσέ τα όλα. 😀

Ιδού ο χαμούλης των menus των windows 10 🤣

xxCwVN8duSc9Wb6cq39teB-1200-80.jpg.webp

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
10 ώρες πριν, dieksodo είπε

Ο αλλος ακομα πατα εντολες dos το 2023

Ο άλλος κάνει τη δουλειά του πολύ πιο γρήγορα και αποδοτικά με εντολές στο terminal (πού να μάθεις τη διαφορά από το DOS) γιατί γνωρίζει πολύ καλύτερα το λειτουργικό και μπορεί να αλλάξει ο,τι θέλει σε αυτό, το 2023 αντί να κάνει 45 κλικ για να εγκαταστήσει μια εφαρμογή επειδή δεν έχει ιδέα πώς λειτουργεί το PC του.

Πήγαινε δίδαξε όλους τους IT που προτιμούν terminal για να ξεμπερδευουν γρήγορα. Δείξε τους πώς το GUI είναι πιο γρήγορο και πιο αποδοτικό 

Με τέτοιο "σκεπτικό" φαντάζομαι ο dieksodo αν ξεκινήσει ποτέ να μαθαίνει coding, θα αφοσιωθεί σε Scratch. Είναι ξεπερασμένες οι εντολές το 2023 άλλωστε, κυβακια και κλικς παιδιά!

Η άγνοια πρέπει να είναι ευτυχία κρίνοντας από κάποια σχόλια...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, aypnia είπε

Το παλιό menu ήταν σαβούρα και ήθελες κιάλια για να το διαβάσεις σε 4Κ αναλύσεις.

Το νέο menu είναι τέλειο και επιτέλους ανάλογο με το design του λειτουργικού.

Γιατί να έχεις δίκιο εσύ κι όχι εγώ; Και γιατί να έχω δίκιο εγώ κι όχι εσύ;

Μιλάμε για υποκειμενικές κρίσεις λοιπόν.

Είπε κανείς ότι δεν ήταν λάθη της Microsoft η προβληματική λειτουργία του παλιού menu; Και τι πάει να πει αυτό; Ότι πρέπει να κρατήσουν κώδικα εικοσαετίας γιατί κάποιοι έχουν συνηθίσει σε μια συγκεκριμένη εμφάνιση και λειτουργία;

Το design γενικά τόσα χρόνια ήταν θέμα με τα windows γιατί δεν έπαιρναν απόφαση να αντικαταστήσουν κώδικα δεκαετιών.

Microsoft ξήλωσέ τα όλα. 😀

Ιδού ο χαμούλης των menus των windows 10 🤣

xxCwVN8duSc9Wb6cq39teB-1200-80.jpg.webp

Μια χαρά διάβαζες. Σε 4Κ άλλαζες το μέγεθος των γραμμάτων μόνο. Έχω 4K 23,8¨ και δεν έχω κανένα θέμα.

Προφανως και δεν έχω δίκιο ή άδικο. Είναι υποκειμενικό το θέμα. Αν και στο internet παρά πολλοί κράζουν αυτή την σχεδιαστική επιλογή.

Οταν θέλεις να αντικαταστήσεις κάτι, τότε το κανείς με κάτι αντικειμενικά καλύτερο. Δεν το αλλάζεις απλά για να πεις ότι το έκανες.

Η MS άλλαξε αρκετά, απλά για να πει ότι το εκανε και τα κυκλοφόρησε σε φάση beta. Πιστεύεις ότι ένας επαγγελματίας θα πάει σε 11 ή θα μείνει σε 10 μέχρι να διορθωθούν τα βασικά μικροπροβλήματα; Αυτό δεν είναι σοβαρή αντιμετώπιση από σοβαρές εταιρείες…

Τα features είναι για τους enthusiasts και τους beta testers κυρίως. Οι υπόλοιπες κατηγορίες χρειάζονται σταθερότητα και απλότητα.

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Προφανως και δεν έχω δίκιο ή άδικο. Είναι υποκειμενικό το θέμα. Αν και στο internet παρά πολλοί κράζουν αυτή την σχεδιαστική επιλογή.

Εννοείται αυτό. Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός που κάθεται και κράζει είναι αυτός που έχει θέμα με τη σχεδιαστική επιλογή και προτιμά τη παλιά. Αυτός που δεν έχει θέμα δεν έχει λόγο να κάθεται να τη σχολιάζει. Δεν μπαίνει καν στη διαδικασία. Καθολικό κράξιμο έπεσε μόνο στο design των windows 8 από τα 7. Συγνώμη αλλά δεν βλέπω αντίστοιχο καθολικό κράξιμο με τότε για τις αλλαγές του design των 11 από αυτή των 10.

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, aypnia είπε

Εννοείται αυτό. Πάντως στις περισσότερες περιπτώσεις αυτός που κάθεται και κράζει είναι αυτός που έχει θέμα με τη σχεδιαστική επιλογή και προτιμά τη παλιά. Αυτός που δεν έχει θέμα δεν έχει λόγο να κάθεται να τη σχολιάζει. Δεν μπαίνει καν στη διαδικασία. Καθολικό κράξιμο έπεσε μόνο στο design των windows 8 από τα 7. Συγνώμη αλλά δεν βλέπω αντίστοιχο καθολικό κράξιμο με τότε για τις αλλαγές του design των 11 από αυτή των 10.

Εδώ δεν αντικαταστάθηκε κάτι. Έβαλαν την καινουρια πάνω από την παλιά. Ανούσιο. Δώσε πχ επιλογή στο χρήστη να διαλέξει. Παραμετροποίηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Tlykog είπε

Εδώ δεν αντικαταστάθηκε κάτι. Έβαλαν την καινουρια πάνω από την παλιά. Ανούσιο. Δώσε πχ επιλογή στο χρήστη να διαλέξει. Παραμετροποίηση.

Σου δίνει την επιλογή. Εννοείται ότι δεν θα είναι επιλογή φάτσα φόρα στα settings.

Εύκολη παραμετροποίηση σε πράγματα που θέλει μελλοντικά να σουτάρει εντελώς δεν στέκει.

Disable "Show more options" context menu in Windows 11 Tutorial | Windows 11 Forum (elevenforum.com)

Το Enable_Show_more_options_context_menu.reg επαναφέρει το καινούργιο.

Το Disable_Show_more_options_context_menu.reg επαναφέρει το παλιό.

Όσον αφορά αυτό που είπες για το απλό μενού σε μεγάλες αναλύσεις.. εννοείς να πειράξω το μέγεθος της γραμματοσειράς του συστήματος;;;; Δεν πρόκειται να το κάνω αυτό ποτέ των ποτών, προτιμώ την αλλαγή κλίμακας της οθόνης για πολλούς λόγους. Όπως και να έχει το νέο μενού είναι πιο "φιλικό" στις μεγαλύτερες αναλύσεις.

windows11_new_and_old_context_menu.jpg

Επεξ/σία από aypnia
Δημοσ.
11 hours ago, MikeKata said:

Ο άλλος κάνει τη δουλειά του πολύ πιο γρήγορα και αποδοτικά με εντολές στο terminal (πού να μάθεις τη διαφορά από το DOS) γιατί γνωρίζει πολύ καλύτερα το λειτουργικό και μπορεί να αλλάξει ο,τι θέλει σε αυτό, το 2023 αντί να κάνει 45 κλικ για να εγκαταστήσει μια εφαρμογή επειδή δεν έχει ιδέα πώς λειτουργεί το PC του.

Πήγαινε δίδαξε όλους τους IT που προτιμούν terminal για να ξεμπερδευουν γρήγορα. Δείξε τους πώς το GUI είναι πιο γρήγορο και πιο αποδοτικό 

Με τέτοιο "σκεπτικό" φαντάζομαι ο dieksodo αν ξεκινήσει ποτέ να μαθαίνει coding, θα αφοσιωθεί σε Scratch. Είναι ξεπερασμένες οι εντολές το 2023 άλλωστε, κυβακια και κλικς παιδιά!

Η άγνοια πρέπει να είναι ευτυχία κρίνοντας από κάποια σχόλια...

Ποιος μιλησε για coding? Μιλαμε για απλες καθημερινες χρησεις

σνα στο θεσω διαφορετικα

πριν κανα μηνα στο hd-bits (απο τους μεγαλυτερους τρακερς στο κοσμο) μελετουσα κατι guides για encodes

μου εκανε εντυπωση πως για να φτιαξεις τελεια encodes επιπεδου sparks don esir κτλ πρεπει να ακολουθησεις 300 προγραμματα και 500 εντολες dos (τερμιναλ) 

οταν σημερα με ενα απλο drag and drop se handbrake κανεις μια χαρα δουλεια. 

λογικο τα hdbits ειναι τρακερ του 2006. Μου θυμισε τους λινουξαδες που εχουν ξεμεινει στον 20 αιωνα ακομα. 

συμφωνοι τα encodes μου δεν θα φτασουν ποτε τον framestor αλλα who gives a shit

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...