Προς το περιεχόμενο

Αγορά αμαξιού euro 4???

Mr.kostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα θέλω να αγοράσω ένα αμάξι του 2011 το οποίο είναι με πετρέλαιο και αναγράφεται ότι είναι euro 4 και έχω ακούσει ότι απαγορεύεται στην Αθήνα να κυκλοφορούν τέτοια αμάξια αλλά σε ένα άρθρο που διάβασα λέει πως απαγορεύεται για το αμάξια που είναι από το 2009 και κάτω και κάπως με έχει μπερδέψει αυτό αν μπορεί κάποιος να μου λύση την απορία που έχω😅

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Euro 4 απαγορεύεται στην Αθήνα. Δεν έχει να κάνει με τη χρονιά κατασκευής αλλά με τις προδιαγραφές ρύπων και μέχρι το 2011 όλα ήταν Euro 4.

Αν δεις και την άδεια θα γράφει πως απαγορεύεται η κυκλοφορία στα πολεοδομικά συγκροτήματα Αθήνας και Θεσσαλονίκης ή κάπως έτσι. Δεν θυμάμαι ακριβώς πως το γράφει αλλά το γράφει.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Mr.kostas είπε

Καλησπέρα θέλω να αγοράσω ένα αμάξι του 2011 το οποίο είναι με πετρέλαιο και αναγράφεται ότι είναι euro 4 και έχω ακούσει ότι απαγορεύεται στην Αθήνα να κυκλοφορούν τέτοια αμάξια αλλά σε ένα άρθρο που διάβασα λέει πως απαγορεύεται για το αμάξια που είναι από το 2009 και κάτω και κάπως με έχει μπερδέψει αυτό αν μπορεί κάποιος να μου λύση την απορία που έχω😅

https://www.kathimerini.gr/economy/562384099/ti-simainei-gia-toys-ellines-o-prasinos-foros-se-katoikies-kai-aytokinita/ 

εγω θα το απεφευγα

Επεξ/σία από Titos301
  • Like 1

Τρομερά κακή επιλογή. Αν πας σε πετρέλαιο καλύτερα να πας σε EU 6. Οι νόμοι αλλάζουν τάχιστα και το... "πράσινο" (η οικολογία, ντε) δείχνει να παίζει τρομερά μεγάλο ρόλο. Το πετρέλαιο με EU 5 θα'ναι το πρώτο που θα "χτυπηθεί" από την επόμενη "φουρνιά" νομοσχεδίων, είτε αυτά έρθουν φέτος, ή του χρόνου. Εφόσον έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να πας σε πετρέλαιο πρέπει να πάρεις το πιο καινούριο πρότυπο. Μη ξεχνάς ότι τη στιγμή που θα βγει ένας νόμος που "ενοχλεί" σημαντικά το πετρέλαιο με EU 4, την ίδια στιγμή δε θα έχεις απολύτως καμία ελπίδα πώλησης. Το αμάξι θα πάει για scrap!

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, Black Demis είπε

ευρω 4 και πετραιλαιο αυτοκτονια ειναι..... ακομη και ευρω 5.......

Καλά τώρα μην τρελενόμαστε.

Μόνο σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη δεν κυκλοφορούν (νόμιμα).

Στην επαρχία δεν έχεις φόβο (όχι οτι και στις παραπάνω πόλεις ασχολείται κανείς αλλά λέμε τώρα).

• Like 1

7 hours ago, agnostos13 said:

Στην επαρχία δεν έχεις φόβο (όχι οτι και στις παραπάνω πόλεις ασχολείται κανείς αλλά λέμε τώρα).

Για Αθήνα Θεσσαλονίκη λέω πάντα (και εκεί μένει περρισωτερος κοαμος) σπάνια ελέγχουν αλλά ελέγχουν.. Αν σε πιάσουν όμως πέσει βαρβάτος βιασμός(δεν ξέρω για πρόστημο αλλά δικαστήρια θα τα φας με το κουτάλι)

1 ώρα πριν, Black Demis είπε

Για Αθήνα Θεσσαλονίκη λέω πάντα (και εκεί μένει περρισωτερος κοαμος) σπάνια ελέγχουν αλλά ελέγχουν.. Αν σε πιάσουν όμως πέσει βαρβάτος βιασμός(δεν ξέρω για πρόστημο αλλά δικαστήρια θα τα φας με το κουτάλι)

Όχι ρε συ, τι δικαστήρια; 150€ και πινακίδες για ένα μήνα είναι το πρόστιμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/4/2023 στις 7:45 ΠΜ, Black Demis είπε

Βασικά δεν ξέρουμε αν κινείται μόνο Αθήνα ο φίλος ή θέλει να μπορεί να κινείται και στην Αθήνα αν χρειαστεί.

Κατά τα λοιπά παίρνει σίγουρα κάποιο ρίσκο (μικρό ή μεγάλο σηκώνει συζήτηση) με euro 4 diesel στην Αθήνα (με euro 5 δεν υπάρχει θέμα εκτός από δακτύλιο).

Επεξ/σία από agnostos13

Στις 29/4/2023 στις 12:40 ΠΜ, agnostos13 είπε

Ναι αλλά η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, είναι η μισή χώρα (πληθυσμιακά). Ακόμα και αν δε μένεις εκεί, λόγω του... "πρωτευουσοκρατικού" συστήματος που έχει αναπτυχθεί στη χώρα, αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να πας για κάποια δουλειά ή ανάγκη. Οπότε diesel που δε μπαίνει σ' αυτές τις περιοχές χρησιμεύει μόνο αν υπάρχει και άλλο αμάξι στην οικογένεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...