Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vasilllis είπε

I=V/R ειδικα σε αντισταση (ματι κουζινας ) που η R ειναι συγκεκριμενη θα δεις οτι η ενταση μικραινει . Στα ηλεκτρονικα που εχουν πολυ μεγαλυτερο ευρος διακυμανσης ακομα καλυτερα. 

Με το τυπο αυτο, ναι εχει λογικη αυτο που λες. Σε ενα ματι αρα θα εχει μικροτερη ισχυ με χαμηλοτερη ταση. Σε ηλεκτρονικα ομως που πρεπει να βγαλουν μια συγκεκριμενη ισχυς, δε τραβανε περισσοτερο ρευμα προκειμενου να αντισταθμισουν τη χαμηλοτερη ταση;

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Με το τυπο αυτο, ναι εχει λογικη αυτο που λες. Σε ενα ματι αρα θα εχει μικροτερη ισχυ με χαμηλοτερη ταση. Σε ηλεκτρονικα ομως που πρεπει να βγαλουν μια συγκεκριμενη ισχυς, δε τραβανε περισσοτερο ρευμα προκειμενου να αντισταθμισουν τη χαμηλοτερη ταση;

Δε νομιζω, 

εχω την εντυπωση πως απλα κρασαρουν γιατι δεν δουλευουν σωστα.

Γιατι αν ηταν ετσι, οταν κανεις undervolt θα επρεπε να περνανε περισσοτερα αμπερ και να ζεσταινεται το ιδιο το τσιπακι.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dantε είπε

Καταγγελια σε ΡΑΕ. Και σε μένα τα ίδια καναν και οταν έστειλε μειλ η ΡΑΕ τσακιστηκαν και σκάψαν την επομενη βδομάδα.

Απλα το θεμα ειναι πως το παθαινει το βραδυ και δε γινεται να αποδειχθει. Οταν ειχαν ερθει ηταν βραδυ και το μετρησανε.. Αντε να το αποδειξω 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ntinaras είπε

Δε νομιζω, 

εχω την εντυπωση πως απλα κρασαρουν γιατι δεν δουλευουν σωστα.

Γιατι αν ηταν ετσι, οταν κανεις undervolt θα επρεπε να περνανε περισσοτερα αμπερ και να ζεσταινεται το ιδιο το τσιπακι.

Η ενταση εκει ρυθμιζεται αναλογα το φορτιο κτλ.

Μιλαω για πιο απλοικες ηλεκτρονικες διαταξεις.

Ας πουμε ενα τροφοδοτικο που πρεπει να δωσει στην εξοδο του 200W ,αν η ταση ειναι χαμηλη τι γινεται; Πεφτει και η ωφελιμη εξοδος του; Γιατι αν δε πεφτει ,τοτε αναγκαστικα θα πρεπει να τραβηξει περισσοτερο ρευμα προκειμενου να δωσει την ιδια ισχυ.

Μόλις τώρα, ΠάρηςΓ είπε

Απλα το θεμα ειναι πως το παθαινει το βραδυ και δε γινεται να αποδειχθει. Οταν ειχαν ερθει ηταν βραδυ και το μετρησανε.. Αντε να το αποδειξω 

Δε χρειαζεται να αποδειξεις. Σε μενα δηλαδη δε ζητησαν κατι. Στη τελικη ξανα φωναξε τους και κρατα ημερομηνιες και ωρες που ηρθαν.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dantε είπε

Η ενταση εκει ρυθμιζεται αναλογα το φορτιο κτλ.

Μιλαω για πιο απλοικες ηλεκτρονικες διαταξεις.

Ας πουμε ενα τροφοδοτικο που πρεπει να δωσει στην εξοδο του 200W ,αν η ταση ειναι χαμηλη τι γινεται; Πεφτει και η ωφελιμη εξοδος του; Γιατι αν δε πεφτει ,τοτε αναγκαστικα θα πρεπει να τραβηξει περισσοτερο ρευμα προκειμενου να δωσει την ιδια ισχυ.

Δε χρειαζεται να αποδειξεις. Σε μενα δηλαδη δε ζητησαν κατι. Στη τελικη ξανα φωναξε τους και κρατα ημερομηνιες και ωρες που ηρθαν.

Θα το προσπαθησω. Αλλα εχουν ελιτ συμπεριφορα. Οταν ειχαν ερθει δε δινανε καμια πληροφορία. Το μονο που μου ειπανε "ειναι το δικτυο"

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ΠάρηςΓ είπε

Θα το προσπαθησω. Αλλα εχουν ελιτ συμπεριφορα. Οταν ειχαν ερθει δε δινανε καμια πληροφορία. Το μονο που μου ειπανε "ειναι το δικτυο"

Καταγγελια ΡΑΕ ,μη το καθυστερεις. Και τα βρισκεις στη πορεια τα υπολοιπα.

Δημοσ.

τωρα που σας γραφω ειμαι στα 257 volt πηρα ΔΕΔΔΗΕ και μου ειπαν οτι η βλαβη απορριφθηκε και τωρα ανελαβε ενας προισταμενος να δει τι θα γινει

Δημοσ.
Στις 28/4/2023 στις 10:39 ΠΜ, lak10 είπε

Παιδια δηλωσα βλαβη λεκτρονικα το βραδυ και σημερα το φτιαξανε ειμαι Καστορια. Το προβλημα αν υπολογιζω σωστα ειναι κανενα διμηνο. η ΔΕΗ απ οτι ξερω θεωρει φυσιολογικο μεχρι τα 253 volt

Τα 250 που δίνουν ως μέγιστη διακύμανση δεν είναι προφανώς για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Απλά σου λένε πως άμα τύχει και βάλεις το πολυμετρο μια φορά και μετρήσεις 250 μην το θεωρησεις άμεσα βλάβη, στο χρονικό διάστημα που αναφέρεις βέβαια φυσικά και μιλάμε για πρόβλημα. 

Στις 28/4/2023 στις 4:10 ΜΜ, Dantε είπε

Με τους κινητήρες συμβαίνει αυτό, τραβάνε πιο πολύ ρεύμα για τον λόγο που είπες. Για τα ηλεκτρονικά στοιχεία δεν έχω άποψη. 

1 ώρα πριν, lak10 είπε

τωρα που σας γραφω ειμαι στα 257 volt πηρα ΔΕΔΔΗΕ και μου ειπαν οτι η βλαβη απορριφθηκε και τωρα ανελαβε ενας προισταμενος να δει τι θα γινει

Τι εννοούν η βλάβη απορρίφθηκε; 

Ετοιμάσου για αναφορά στην ΡΑΕ, βλέπε από το πολυμετρο τι τάση έχεις γιατί ανεβαίνει σε οριακά επικίνδυνα επίπεδα σιγά σιγά. 

Δημοσ.
Στις 28/4/2023 στις 4:10 ΜΜ, Dantε είπε

Τα ηλεκτρονικα κανουν υποβιβασμο της τασης για αυτο θα δεις (πχ φορτιστες) μεγαλο ευρος τασης λειτουργιας 100-240v. 
δεν παιζει ουτε σε αυτα ρολο,αρκει η μεγιστη τάση να ειναι στα επιτρεπτα ορια!!

Δημοσ.
10 ώρες πριν, vasilllis είπε

Τα ηλεκτρονικα κανουν υποβιβασμο της τασης για αυτο θα δεις (πχ φορτιστες) μεγαλο ευρος τασης λειτουργιας 100-240v. 
δεν παιζει ουτε σε αυτα ρολο,αρκει η μεγιστη τάση να ειναι στα επιτρεπτα ορια!!

Κατσε αν ενας φορτιστης πρεπει να δωσει πχ 50 Watt στην εξοδο του (αμελουμε απωλειες κτλ για χαρη του παραδειγματος) με 200V θα τραβηξει 250mA.

Με 100V δε θα τραβηξει τα διπλασια;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Dantε είπε

Κατσε αν ενας φορτιστης πρεπει να δωσει πχ 50 Watt στην εξοδο του (αμελουμε απωλειες κτλ για χαρη του παραδειγματος) με 200V θα τραβηξει 250mA.

Με 100V δε θα τραβηξει τα διπλασια;

Σωστά. Ειναι ομως αμελητεα η διαφορα (πχ 0.5Α με 0,25Α ) οποτε και δεν εχουν προβλημα λειτουργίας. Ριξε μια ματια σε εναν φορτιστη φορητου υπολογιστη(συνηθως 50w ειναι) ή σε ενός κινητού. 

Δημοσ.

την εκαναν εχθες την βλαβη ριξανε  την ταση στα 237. το προβλημα ειναι οτι επειδη ειναι αγρτικη περιοχη και ολοι ποτιζουν με γεωτρησεις οτι θα πεφτει η ταση οταν γινεται το ποτισμα και το τερματικο που καλυπτει εμας δεν εχει την δυνατοτητ αυξομειωσης της τασης οπως εχει σε αλλα χωρια

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lak10 είπε

την εκαναν εχθες την βλαβη ριξανε  την ταση στα 237. το προβλημα ειναι οτι επειδη ειναι αγρτικη περιοχη και ολοι ποτιζουν με γεωτρησεις οτι θα πεφτει η ταση οταν γινεται το ποτισμα και το τερματικο που καλυπτει εμας δεν εχει την δυνατοτητ αυξομειωσης της τασης οπως εχει σε αλλα χωρια

Το πότισμα γίνεται στάνταρ ώρες?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε

Το πότισμα γίνεται στάνταρ ώρες?

οχι μποριε να ποτισουν πρωι μπορει και 12 το βραδυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...