Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε, μόλις παρέλαβα την πολυπόθητη 4080, άνοιξα κουτί (Phantheks Enthoo Pro), μόλις και μετά βίας χώρεσε, έπρεπε να αφαιρέσω μνήμες και να κάνω ταρζανιές.

Κουμπώνω στην PCI-E που βλέπετε παρακάτω να γράφει Steel Armor.

Κουμπώνω τα 2 8πινα στον αντάπτορα 12VHPWR και κατόπιν στην κάρτα με πίεση, όπως ακριβώς προτείνεται για να μην πιάσουμε καμιά φωτιά.

Συνδέω DVI και ανοίγω υπολογιστή: No DVI signal, τα ανεμιστηράκια αγαλματάκια ακούνητα... αλλά τα RGB δουλεύουν στην εντέλεια, θα την κάνω πορτατίφ...

Ξεκουμπώνω το βαγόνι, το ξανακουμπώνω με μεγαλύτερη πίεση στην PCI-E μπας και δεν κούμπωσε καλά, από το μέγεθος της κάρτας σπάει και το μάνταλο και κλάφτα Χαράλαμπε.

Φλασάρω Bios, τζίφος.

Κατεβάζω το UEFI Firmware Update Tool από την Nvidia, «No display adapters were found that are compatible with this update».

Διαβάζω κάπου ότι ίσως ο αντάπτορας να μην έχει τη σωστή γωνία και αρχίζω τα πειράματα με τη θέση του, ξανά τζίφος.

Στην κάτω PCI δεν χωράει να μπει, έχει ένα εξόγκωμα εκεί το κουτί.

Τι φταίει; Δεν φαίνεται πουθενά να υπάρχει στο σύστημα η κάρτα, δεν τη διαβάζει η Mobo υποθέτω.

Τί κάνουμε, οεο;  

image.png.e1a9b89872d88d9bac1f3cecf23f9ced.png

Δημοσ.
Μόλις τώρα, optimus prime είπε

Εχεις αλλο καλωδιο ρευματος να βαλεις στην καρτα?

Το τροφοδοτικό είναι κρυμμένο σε ένα ωραιότατο λευκό μεταλλικό πλαίσιο και δεν θυμάμαι τί extra καλώδιο κρύβεται εκεί μέσα. Παίζει να φταίει ότι δεν έχω κουμπώσει τρίτο 8πινο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Zus είπε

Το τροφοδοτικό είναι κρυμμένο σε ένα ωραιότατο λευκό μεταλλικό πλαίσιο και δεν θυμάμαι τί extra καλώδιο κρύβεται εκεί μέσα. Παίζει να φταίει ότι δεν έχω κουμπώσει τρίτο 8πινο;

Παιζει να φταιει ο ανταπτορας.

Σε αυτα τα 2 8πινα ειχες την προηγουμενη καρτα σου?

Κατσε 3πλος ειναι ο ανταπτορας?

Επεξ/σία από optimus prime
Δημοσ.

@Zus

προφανώς κάτι δε πάει καλά με τη τροφοδοσία της κάρτας. σιγουρέψου οτι κάνεις σωστή εγκατάσταση τις γραμμές του τροφοδοτικού με τον αντάπτορα.

αν είναι σίγουρα σωστά η επόμενη λύση είναι ξεμοντάρισμα των πραγμάτων από το κουτί σε ένα τραπέζι και δοκιμή εκεί χωρίς να τσακίζουν καλώδια.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, optimus prime είπε

Παιζει να φταιει ο ανταπτορας.

Σε αυτα τα 2 8πινα ειχες την προηγουμενη καρτα σου?

Σωστά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Zus είπε

Σωστά. 

3 8πινα δεχεται ο ανταπτορας?

Γιατι εχεις βαλει 2 εσυ??

• Thanks 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, optimus prime είπε

3 8πινα δεχεται ο ανταπτορας?

Γιατι εχεις βαλει 2 εσυ??

Τρία 8πινα δέχεται ο αντάπτορας αλλά έχω βάλει δύο γιατί αφενός διαβάζω παντού ότι θα έπρεπε να επαρκούν, αφετέρου γιατί είναι χοντρή μανούρα να ανοίξω το καλύμμα του τροφοδοτικού για να βγάλω τρίτο, αν είχαμε κουμπώσει τρίτο όταν το είχαμε στήσει δηλαδή...

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Zus είπε

Τρία 8πινα δέχεται ο αντάπτορας αλλά έχω βάλει δύο γιατί αφενός διαβάζω παντού ότι θα έπρεπε να επαρκούν, αφετέρου γιατί είναι χοντρή μανούρα να ανοίξω το καλύμμα του τροφοδοτικού για να βγάλω τρίτο, αν είχαμε κουμπώσει τρίτο όταν το είχαμε στήσει δηλαδή...

Μην εισαι τεμπελης,ανοιξε το καλυμα και βαλε 3ο 8πινο σε παρακαλω..

• Thanks 1
Δημοσ.

Μην εισαι τεμπελης,ανοιξε το καλυμα και βαλε 3ο 8πινο σε παρακαλω..

🤣

Δεν είμαι τεμπέλης ρε, έχω κάνει όλα τα παραπάνω μετά από 12 ώρες δουλειά, με μόνο καύσιμο τον ενθουσιασμό. Με μισό μάτι από τη νύστα γράφω τώρα που μιλάμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Zus είπε

🤣

Δεν είμαι τεμπέλης ρε, έχω κάνει όλα τα παραπάνω μετά από 12 ώρες δουλειά, με μόνο καύσιμο τον ενθουσιασμό. Με μισό μάτι από τη νύστα γράφω τώρα που μιλάμε.

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν επαρκει το ρευμα εκκινησης για αυτο τον λογο.

Εαν και με το 3ο καλωδιο δεν σου δωσει σημα,τοτε φταιει ο ανταπτορας και πρεπει να δοκιμασεις με καλωδιο 8πινο σε 16πινο απευθειας..

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, greekfragma είπε

ναι τρελή μανούρα μετά από αγορά 4080 να βάλεις σωστά τα καλώδια... συμπάσχω.

Δεν είναι το θέμα τα καλώδια φίλος. Δεν είναι ότι τα έχω μπροστά μου και βαριέμαι να τα κουμπώσω. Πρέπει να ανοίξω πλαϊνό, να λύσω το κάλυμμα, να δω αν έχει τρίτο καλώδιο κουμπωμένο το PSU και αν όχι να ψάξω στην αποθήκη να βρω το κουτί του τροφοδοτικού για να τσιμπήσω καλώδιο. Έχει έναν κόπο το πράγμα.

Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δεν επαρκει το ρευμα εκκινησης για αυτο τον λογο.

Εαν και με το 3ο καλωδιο δεν σου δωσει σημα,τοτε φταιει ο ανταπτορας και πρεπει να δοκιμασεις με καλωδιο 8πινο σε 16πινο απευθειας..

Σε ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω να ξεμοντάρω τώρα το κάλυμμα και βλέπουμε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zus είπε

Δεν είναι το θέμα τα καλώδια φίλος. Δεν είναι ότι τα έχω μπροστά μου και βαριέμαι να τα κουμπώσω. Πρέπει να ανοίξω πλαϊνό, να λύσω το κάλυμμα, να δω αν έχει τρίτο καλώδιο κουμπωμένο το PSU και αν όχι να ψάξω στην αποθήκη να βρω το κουτί του τροφοδοτικού για να τσιμπήσω καλώδιο. Έχει έναν κόπο το πράγμα.

Σε ευχαριστώ. Θα προσπαθήσω να ξεμοντάρω τώρα το κάλυμμα και βλέπουμε.

Θα περιμενω αργοτερα να μου πεις..

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...