Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, andreaspA είπε

μπαγκαζιερα. Τρειλερ για να κουβαλάω πράγματα.

👍

3 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μιλάς για αριθμό κυκλοφορίας ρυμουλκούμενου?

Όταν αναφέρομαι σε πινακίδες, ναι, εννοώ αριθμό κυκλοφορίας.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 28/4/2023 στις 6:56 ΜΜ, leftermann είπε

υπάρχει προθεσμία μέχρι το τέλος του 2023 όλα τα παλιά ρυμουλκούμενα (όσα πληρούν τις προδιαγραφές) να βγάλουν πινακίδα και άδεια κυκλοφορίας. Εννοείται πως όλα τα καινούρια βγαίνουν πλέον με δική τους πινακίδα. Από το 2024 (εκτός αν παίξει παράταση) όλοι θεωρούν πιθανό να τους φορτώσουν και τέλη κυκλοφορίας, ίσως και υποχρέωση για κτεο. Δεν είναι τίποτα επίσημο όμως...

Έχεις τον Νόμο;

Δημοσ.
9 minutes ago, happiness said:

Τελικά δεν είναι κανένας με τροχοσκηνή ε;

Δεν αλλάζει κάτι στην περίπτωση τροχοσκηνής, ότι ισχύει και για τα υπόλοιπα ελαφρά ρυμουλκούμενα ισχύει και για αυτή, μέχρι 18/12 πρέπει να βγάλεις δική της άδεια κυκλοφορίας / πινακίδα, και τέλη κυκλοφορίας προς το παρόν δεν υπάρχουν.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν αλλάζει κάτι στην περίπτωση τροχοσκηνής, ότι ισχύει και για τα υπόλοιπα ελαφρά ρυμουλκούμενα ισχύει και για αυτή, μέχρι 18/12 πρέπει να βγάλεις δική της άδεια κυκλοφορίας / πινακίδα, και τέλη κυκλοφορίας προς το παρόν δεν υπάρχουν.

Joshua21 όπως έχω πει, εμένα είναι τροχοσκηνή, έβγαλα πινακίδες και μου βγάζει τέλη. Ρωτάω εάν αυτό (αποδεδειγμένα) συμβαίνει και σε άλλους για να ξέρω πως θα το "κυνηγήσω" αντίστοιχα με τις δημόσιες υπηρεσίες. Ή συμβαίνει σε όλους ή είναι λάθος στην δική μου περίπτωση.

Δημοσ.
24 minutes ago, happiness said:

Joshua21 όπως έχω πει, εμένα είναι τροχοσκηνή, έβγαλα πινακίδες και μου βγάζει τέλη. Ρωτάω εάν αυτό (αποδεδειγμένα) συμβαίνει και σε άλλους για να ξέρω πως θα το "κυνηγήσω" αντίστοιχα με τις δημόσιες υπηρεσίες. Ή συμβαίνει σε όλους ή είναι λάθος στην δική μου περίπτωση.

Happines όπως ξαναέγραψα για τις τροχοσκηνές δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό, ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα ελαφρά ρυμουλκούμενα, οπότε δεν έχει νόημα να βρεις κάποιον που να έχει βγάλει πινακίδες σε τροχοσκηνή.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Happines όπως ξαναέγραψα για τις τροχοσκηνές δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό, ισχύει ότι και για τα υπόλοιπα ελαφρά ρυμουλκούμενα, οπότε δεν έχει νόημα να βρεις κάποιον που να έχει βγάλει πινακίδες σε τροχοσκηνή.

Δεν ξέρω γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο αυτό που ζητάω. Θέλω να μου πιστοποιήσουν και άλλοι που ΕΧΟΥΝ τροχοσκηνή και ΕΧΟΥΝ βγάλει πινακίδες και ΕΧΟΥΝ εκτυπώσει τα τέλη τα φετινά, ότι είναι μηδενικά, γιατί εμένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Πως ακριβώς "δεν έχει νόημα" το να ψάχνω εάν υπάρχει λάθος στο σύστημα ή εάν οι τροχοσκηνές έχουν αρχίσει να πληρώνουν τέλη; Το ξέρω ότι μέχρι τώρα δεν πληρώναν. Φέτος ρωτάω τι γίνεται. Ο υπάλληλος που μίλησα στο τηλέφωνο μου είπε ότι οι κατηγορίες τροχόσπιτο-τροχοσκηνή έχουν εξισωθεί πλέον. Εσύ που, απ' ότι φαίνεται δεν έχεις τροχοσκηνή, πως ακριβώς είσαι τόσο σίγουρος τί γίνεται φέτος; 🤔

Δημοσ.
Just now, happiness said:

Δεν ξέρω γιατί σου φαίνεται τόσο περίεργο αυτό που ζητάω. Θέλω να μου πιστοποιήσουν και άλλοι που ΕΧΟΥΝ τροχοσκηνή και ΕΧΟΥΝ βγάλει πινακίδες και ΕΧΟΥΝ εκτυπώσει τα τέλη τα φετινά, ότι είναι μηδενικά, γιατί εμένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Πως ακριβώς "δεν έχει νόημα" το να ψάχνω εάν υπάρχει λάθος στο σύστημα ή εάν οι τροχοσκηνές έχουν αρχίσει να πληρώνουν τέλη; Το ξέρω ότι μέχρι τώρα δεν πληρώναν. Φέτος ρωτάω τι γίνεται. Ο υπάλληλος που μίλησα στο τηλέφωνο μου είπε ότι οι κατηγορίες τροχόσπιτο-τροχοσκηνή έχουν εξισωθεί πλέον. Εσύ που, απ' ότι φαίνεται δεν έχεις τροχοσκηνή, πως ακριβώς είσαι τόσο σίγουρος τί γίνεται φέτος; 🤔

Στο έχω εξηγήσει ήδη δύο φορές, αλλά οκ πάμε και τρίτη, επειδή για τις τροχοσκηνές δεν προβλέπεται κάτι διαφορετικό. Οι τροχοσκηνές από πάντα βγάζουν άδεια ως "ρυμουλκούμενο μεταφοράς αποσκευών", στα οποία ΔΕΝ προβλέπονται τέλη.

Τώρα αν στη δική σου περίπτωση η τροχοσκηνή έχει βγάλει άδεια ως τροχόσπιτο προφανώς και έχει τέλη (140€ ετησίως), αλλά και πάλι δεν δικαιολογείται ότι σου τα ζητάνε μόνο φέτος τέλη, το λογικό θα ήταν να στα ζητούσαν και πέρσι, είναι προφανές πως κάτι είναι λάθος στην περίπτωση σου.

Δημοσ.
Στις 28/4/2023 στις 11:50 ΠΜ, happiness είπε

Εγώ έχω τροχοσκηνή η οποία τόσα χρόνια (πριν τις πινακίδες) δεν πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας. Πέρισυ έβγαλα πινακίδες και εκτύπωσα τα τέλη του 2022 και ήταν μηδενικά, όλα καλά. Φέτος, όταν πήγα να εκτυπώσω τα τέλη του 2023 μου βγάζει ότι είναι είδος οχήματος "τροχόσπιτο" και θέλει 140ε τέλη (όσα των τροχόσπιτων).

Επειδή έχω αρχίσει εδώ και καιρό τα τηλέφωνα στις υπηρεσίες, θα ήθελα να μάθω εάν υπάρχει κι άλλος με τον ίδιο πρόβλημα.

Στις 29/4/2023 στις 1:45 ΜΜ, happiness είπε

Το θέμα είναι ότι εμένα μου τα βγάζει για το 2023. Και επιπλέον αυτού, μου βγάζει τα ίδια τέλη ΚΑΙ για το 2022, τα οποία όμως ξαναλέω, είχα εκτυπώσει με το που έβγαλα τις πινακίδες και ήταν μηδενικά . Δυστυχώς δεν έχω την εκτύπωση αυτή πια και άμα πάω να τα ξαναεκτυπώσω μου βγάζει ότι τα χρωστάω κιόλας! 🤬

Αλλά ναι... χρειάζομαι εσένα να μου τα εξηγήσεις. Τα εξηγείς τόσο καλά! Τί θα έκανα χωρίς εσένα! Να σου δώσω το τηλεφωνάκι της ΔΟΥ μου να τους τα εξηγήσεις και αυτονών γιατί δεν έχουν καταλάβει και μου ζητάνε 280 ευρώ + πρόστιμα ; Και σε εκείνον τον υπάλληλο στο πληροφοριακό σύστημα που μου είπε ότι οι κατηγορίες εξισώθηκαν;  Έχω κρατήσει το όνομά του. Θα χαρεί να σου μιλήσει.

btw η τροχοσκηνή έβγαλε άδεια ως "ρυμουκλούμενη τροχοσκηνή", όχι ως "ρυμουλκούμενο μεταφοράς αποσκευών" γιατί αυτό είναι οι μπαγκαζιέρες. Έχω ΚΑΙ μπαγκαζιέρα και έβγαλα και σε αυτή άδεια. Αλλά ναι, εσύ ξέρεις καλύτερα από εμένα που κρατάω 2 εκδομένες άδειες στα χέρια μου.

Ευχαριστώ που με έπεισες ότι κάτι είναι λάθος στην περίπτωσή μου, που είναι ακριβώς αυτό που αναζητάω να μάθω εδώ με την αρχική ερώτηση, αλλά δυστυχώς έχω την πετριά να θέλω να πάρω πληροφορίες από άλλα άτομα που είναι στην ίδια ακριβώς περίπτωση με εμένα και όχι από άτομα που μιλάνε στον αέρα και στην θεωρία.

Ένιγουέις, κανάς χριστιανός που να έχει όντως τροχοσκηνή με πινακίδες και άδεια, υπάρχει;

Δημοσ.
13 minutes ago, happiness said:

Αλλά ναι... χρειάζομαι εσένα να μου τα εξηγήσεις. Τα εξηγείς τόσο καλά! Τί θα έκανα χωρίς εσένα! Να σου δώσω το τηλεφωνάκι της ΔΟΥ μου να τους τα εξηγήσεις και αυτονών γιατί δεν έχουν καταλάβει και μου ζητάνε 280 ευρώ + πρόστιμα ; Και σε εκείνον τον υπάλληλο στο πληροφοριακό σύστημα που μου είπε ότι οι κατηγορίες εξισώθηκαν;  Έχω κρατήσει το όνομά του. Θα χαρεί να σου μιλήσει.

btw η τροχοσκηνή έβγαλε άδεια ως "ρυμουκλούμενη τροχοσκηνή", όχι ως "ρυμουλκούμενο μεταφοράς αποσκευών" γιατί αυτό είναι οι μπαγκαζιέρες. Έχω ΚΑΙ μπαγκαζιέρα και έβγαλα και σε αυτή άδεια. Αλλά ναι, εσύ ξέρεις καλύτερα από εμένα που κρατάω 2 εκδομένες άδειες στα χέρια μου.

Ευχαριστώ που με έπεισες ότι κάτι είναι λάθος στην περίπτωσή μου, που είναι ακριβώς αυτό που αναζητάω να μάθω εδώ με την αρχική ερώτηση, αλλά δυστυχώς έχω την πετριά να θέλω να πάρω πληροφορίες από άλλα άτομα που είναι στην ίδια ακριβώς περίπτωση με εμένα και όχι από άτομα που μιλάνε στον αέρα και στην θεωρία.

Ένιγουέις, κανάς χριστιανός που να έχει όντως τροχοσκηνή με πινακίδες και άδεια, υπάρχει;

Το σημαντικότερο από όσα έγραψα δεν το κράτησες, δλδ πως όλοι (ή μάλλον σχεδόν όλοι μια και υπάρχεις και εσύ) έχουν βγάλει άδεια στις τροχοσκηνές τους ως "ρυμουλκούμενο μεταφοράς αποσκευών" για να μην πάνε στο καθεστώς των τροχόσπιτων (πρωτίστως για να μην πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας), οπότε μάλλον απίθανο να βρεις κάποιον με άδεια σαν τη δική σου.

Καλή τύχη πάντως, και sorry που δεν μπόρεσα να βοηθήσω παραπάνω με την "πετριά σου".

Δημοσ.
2 ώρες πριν, happiness είπε

πως ακριβώς είσαι τόσο σίγουρος τί γίνεται φέτος; 🤔

Γιατι απλα ειναι σίγουρος για τα πάντα. Ειναι η ΔΟΜΗ και η ΠΑΠΥΡΟΣ ΛΑΡΟΥΣ σε ενοποιημενη έκδοση.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Joshua21 είπε

όλοι

Όταν λέμε "όλοι"; Ο Μπάµπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Γκοτζίλα, ο Πέτρος ο Μπαλτάς και ο Πεταλούδας ο Νίκος; 😄Πήγαν αυτοί στις υπηρεσίες του υπουργείου μεταφορών με φωτογραφίες του ρυμουλκούμενου (που είναι απαραίτητες για την έκδοση της άδειας) και ο υπάλληλος που τις κοίταξε είπε "να μια ωραία μπαγκαζιέρα, να βάλω μέσα το ψυγείο μου να το μεταφέρω";; Και το κάνανε και "όλοι" αυτό; Μόνο σε μένα ο υπάλληλος είπε "αυτό εδώ δεν είναι κούφιο για να μεταφέρει αποσκευές, είναι τροχοσκηνή" και το δήλωσε ως τροχοσκηνή;

Δημοσ.
2 hours ago, happiness said:

Όταν λέμε "όλοι"; Ο Μπάµπης ο Σουγιάς, ο Κώστας ο Γκοτζίλα, ο Πέτρος ο Μπαλτάς και ο Πεταλούδας ο Νίκος; 😄Πήγαν αυτοί στις υπηρεσίες του υπουργείου μεταφορών με φωτογραφίες του ρυμουλκούμενου (που είναι απαραίτητες για την έκδοση της άδειας) και ο υπάλληλος που τις κοίταξε είπε "να μια ωραία μπαγκαζιέρα, να βάλω μέσα το ψυγείο μου να το μεταφέρω";; Και το κάνανε και "όλοι" αυτό; Μόνο σε μένα ο υπάλληλος είπε "αυτό εδώ δεν είναι κούφιο για να μεταφέρει αποσκευές, είναι τροχοσκηνή" και το δήλωσε ως τροχοσκηνή;

Μια χαρά γινόταν να φωτογραφηθεί άδειο, χωρίς μηχανισμούς, μουσαμάδες/υφάσματα και ότι άλλο παραπέμπει σε τροχοσκηνή.

Όσο για τις υπόλοιπες εξυπνάδες σου, ασχολίαστες.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Μια χαρά γινόταν να φωτογραφηθεί άδειο, χωρίς μηχανισμούς, μουσαμάδες/υφάσματα και ότι άλλο παραπέμπει σε τροχοσκηνή.

Όσο για τις υπόλοιπες εξυπνάδες σου, ασχολίαστες.

Εντάξει ναι, έχω πειστεί πλέον... ότι όχι μόνο δεν έχεις τροχοσκηνή, αλλά ότι ούτε καν έχεις δει ποτέ καμία, δεν έχεις ιδέα πως λειτουργούν, πως στήνονται-ξεστήνονται και πως ακριβώς αποθηκεύονται. Οπότε ναι, το σταματάω. Δεν έχει κανένα νόημα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...