QuantumWanderer Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Μετά από αυτό: https://energypress.gr/news/prasini-metabasi-guidance-mitsotaki-gia-hamiloteres-tahytites Για να δούμε: (α) Θα υπάρξει Κινούμαι Ηλεκτρικά 4; (β) Αν υπάρξει, θα έχει μικρότερα ποσά επιδότησης;
aionnou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Στις 24/1/2025 στις 12:03 ΜΜ, QuantumWanderer είπε Μετά από αυτό: https://energypress.gr/news/prasini-metabasi-guidance-mitsotaki-gia-hamiloteres-tahytites Για να δούμε: (α) Θα υπάρξει Κινούμαι Ηλεκτρικά 4; (β) Αν υπάρξει, θα έχει μικρότερα ποσά επιδότησης; Προσωπική άποψη θα υπάρξει με μικρότερη επιδότηση. 1
Ntinaras Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, aionnou είπε Προσωπική άποψη θα υπάρξει με μικρότερη επιδότηση. Λογικο μου φαινεται. Καλυτερα να εχουμε πχ 6k επιδοτηση και να αγοραστουν περισσοτερα φτηνα αυτοκινητα, παρα λιγα και ακριβα. Με αυτο το τροπο τα Τεσλα θα γινουν ακομα πιο απροσιτα για το ευρυ κοινο.
basilis_k6 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, aionnou είπε Προσωπική άποψη θα υπάρξει με μικρότερη επιδότηση. μικροτερη σκετο δεν σημαινει κατι. μικροτερο ποσοστο ειναι μια τρυπα στο νερο. μικροτερο μεγιστο ποσο ειναι μια λογικη (ας πουμε) κινηση. αν μειωσεις το 9 σε 7 οκ. αν μειωσεις το 30 σε 20% το προγραμμα παει περιπατο. παλι μονο τους ανετους με κασερι στο χερι ευνοει. αν τα μειωσεις και τα δυο παλι περιπατο παει. η αποροφηση του προγραμματος σε ιδιωτες δειχνει οτι ο κοσμος θελει να παρει. για μενα το προγραμμα πρεπει να μεινει ως εχει αλλα πλέον να ειναι αποκλειστικα για ιδιωτες και να εχει μεγιστο ποσο αγοράς αυτοκινητου (προ επιδοτησεων) τις 40-45κ ευρω. Ετσι θα αναγκασει και τους εισαγωγεις σε εκπτωσεις.
aionnou Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, Ntinaras είπε Λογικο μου φαινεται. Καλυτερα να εχουμε πχ 6k επιδοτηση και να αγοραστουν περισσοτερα φτηνα αυτοκινητα, παρα λιγα και ακριβα. Με αυτο το τροπο τα Τεσλα θα γινουν ακομα πιο απροσιτα για το ευρυ κοινο. Ωραία τα tesla ..εχω στα σκαριά το 2ο. Το υπάρχων θα το πάρει η σύζυγος αντί για birkin 2 1
s2117 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Στις 24/1/2025 στις 10:44 ΠΜ, manolis940 είπε Δεν παίρνεις προσφορά για έγκριση. Αυτό που πρέπει να κάνεις αν είναι σημαντικό κομμάτι για σένα η επιδότηση να μελετήσεις τις παραμέτρους του προγράμματος. Δεν υπάρχει προέγκριση ή κάτι τέτοιο. Μόλις έχεις την άδεια στα χέρια σου κάνεις την αίτηση με όλα τα υπόλοιπα χαρτιά ( πχ δανειακές συμβάσεις και ότι άλλο ζητάει) και ελπίζεις ότι θα πάρεις τα χρήματα. Έχε λοιπόν στο νου σου ότι πρώτα πρέπει να καταβάλεις ολόκληρο το ποσό ή να πάρεις δάνειο και έπειτα κάνεις αίτηση και παίρνεις τα χρήματα. Έχουμε μήπως κάποιο νεότερο σχετικά με τις πιθανότητες μίας νέας αίτησης να φτάσει να χρηματοδοτηθεί; Για ηλεκτρικό δίκυκλο ενδιαφέρομαι, αλλά δε θέλω να το πάρω αν είναι να μην πάρω την επιδότηση
manolis940 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 24 λεπτά πριν, s2117 είπε Έχουμε μήπως κάποιο νεότερο σχετικά με τις πιθανότητες μίας νέας αίτησης να φτάσει να χρηματοδοτηθεί; Για ηλεκτρικό δίκυκλο ενδιαφέρομαι, αλλά δε θέλω να το πάρω αν είναι να μην πάρω την επιδότηση Ας με διαψεύσει κάποιος αν δεν ισχύει γιατί για δίκικλο κατέθεσε περρίπου πριν 1 με 2 μήνες χαρτιά ο αδερφός μου και η αίτηση έχει προχωρήσει κανονικά. Αν δεν κάνω επίσης λάθος τα κονδύλια για δίκυκλα δεν στέρεψαν ποτέ όπως έγινε και με τα αυτοκίνητα. Οπότε πιστεύω ότι δεν θα έχεις κάποιο θέμα. 1
s2117 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, manolis940 είπε Ας με διαψεύσει κάποιος αν δεν ισχύει γιατί για δίκικλο κατέθεσε περρίπου πριν 1 με 2 μήνες χαρτιά ο αδερφός μου και η αίτηση έχει προχωρήσει κανονικά. Αν δεν κάνω επίσης λάθος τα κονδύλια για δίκυκλα δεν στέρεψαν ποτέ όπως έγινε και με τα αυτοκίνητα. Οπότε πιστεύω ότι δεν θα έχεις κάποιο θέμα. Σ' ευχαριστώ πολύ! Έχει κάποιο νόημα να ξεκινήσω την αίτηση και να δω αν θα φτάσει σε κάποιο σημείο και να ψωνίσω σε δεύτερο χρόνο; Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου από s2117
s2117 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου EDIT: Πήρα τηλ και μου είπαν ότι έχει εξαντληθεί το budget για τα πάντα (φυσικά + νομικά πρόσωπα)
QuantumWanderer Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι όποιος αγόρασε αγόρασε - ηλεκτρικό ως τώρα με το ΚΗ3. Η τελευταία προσθήκη ποσού που έγινε, θα ικανοποιήσει αγορές που έχουν γίνει ήδη, και είναι και αμφίβολο αν θα τις ικανοποιήσει και όλες. Όποιος αγοράζει πλέον στο επόμενο διάστημα, πρέπει να θεωρεί πολύ πιθανό ότι δεν θα επιδοτηθεί. Θα φανεί στην πορεία αν θα υπάρξει Κινούμαι Ηλεκτρικά 4 από Μάιο του 2025 και αν ναι, τί ύψος ποσού θα επιδοτεί. Όποιος κάνει αυτή τη στιγμή εκτίμηση αγοράς, πρέπει να θεωρεί ότι πληρώνει το ηλεκτρικό στην αρχική του τιμή. Ούτε καν οι ίδιοι οι πωλητές από κοντά, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν επικοινωνούν την τιμή μετά επιδότησης. 1
FanisK93 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Στις 16 Δεκ 2024 έλαβα το παρακάτω μήνυμα Αναφορά σε κείμενο Η αίτηση σας με αριθμό ΧΧΧΧΧΧΧ είναι εγκεκριμένη προς πληρωμή. Θα ενημερωθείτε με επόμενο μήνυμα για την υποβολή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας εφ’ όσον το ποσόν της επιδότησης είναι άνω των 1500 ευρώ. Απο τότε δεν έχω νέα τους. 😞 Ερωτήσεις: 1) Εχει δεσμευτεί το ποσο που ζητάω (9000 ευρω); Υπαρχει περιπτωση να μην τα παρω ποτε; 2) Απο την εμπειρα σας, ποτε πιστευετε οτι θα λαβω το επομενο μηνυμα; μηπως καθυστερουν την ολη διαδικασια επειδη δεν εχουν αλλα λεφτα; Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου από FanisK93
NexusGS Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 6 λεπτά πριν, FanisK93 είπε Καλησπέρα, Στις 16 Δεκ 2024 έλαβα το παρακάτω μήνυμα Απο τότε δεν έχω νέα τους. 😞 Ερωτήσεις: 1) Εχει δεσμευτεί το ποσο που ζητάω (9000 ευρω); Υπαρχει περιπτωση να μην τα παρω ποτε; 2) Απο την εμπειρα σας, ποτε πιστευετε οτι θα λαβω το επομενο μηνυμα; μηπως καθυστερουν την ολη διαδικασια επειδη δεν εχουν αλλα λεφτα; Επειδή είμαι στο ίδιο σημείο με εσένα και πήρα τηλ για να δω τι γίνεται, μου απάντησαν ότι το πότε θα ξεκολλήσει και θα προχωρήσει είναι "άγνωστο" και μια τόνο τύπου "θα χρειαστεί μάλλον πολύ υπομονή". Anyway ... Περίμενα τα χρήματα να είναι δεσμευμένα από την στιγμή που η αίτηση γίνεται και γίνεται δεκτή και θα έπρεπε ΙΜΟ όποιος θέλει να κάνει αίτηση να κάνει, αλλά να ξέρει εξαρχής ότι προηγούνται ΧΧΧ αιτήσεις από την δική του και θα πρέπει να καθαρίσει το backlog πριν πληρωθεί (αν πληρωθεί) η δικιά του. Πας να κάνεις αίτηση και στην πρώτη σελίδα βλέπεις το queue. Απλά πράγματα, γιατί να ψάχνεται ο κόσμος ...
igiot Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Ναι καλά, τι πάει να πει δεσμευμένα στη χώρα του "πάμε κι όπου βγει" και του κινούμαι ηλεκτρικά..... Τίποτα δεν είναι δεσμευμένο, τίποτα δεν είναι σίγουρο, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει..... Εγώ ήμουν στο 2, είχα το αντίστοιχο μήνυμα και όταν το θυμηθήκαν να ζητήσουν χαρτιά μετά από περίπου ένα εξάμηνο , με ακύρωσαν και τα έχασα γιατί δεν απάντησα στον ένα μήνα που δίνανε περιθώριο χοντρικά. Κι όταν λέμε "ζητήσουν" εννοούν ότι με email που ΠΟΤΕ δεν στάλθηκε. Πέρα από την πίκρα μου, βάλτε στα ημερολόγια μια υπενθύμιση ανά βδομάδα να κοιτάτε μην τυχόν σας "στείλουν" κι εσάς ειδοποίηση γιατί αυτοί τα κάνουν όλα σωστά, εσύ αν αργήσεις χωρίς να φταις, θα τα χάσεις. Κατά τ' άλλα θέλει πολύ μυαλό να ζητάνε όλα τα χαρτιά από την αρχή και είναι μια φορά η υποβολή.... δεν πειράζει.... είμαστε 2.0
mernides Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, QuantumWanderer είπε Είναι ξεκάθαρο σε όλους ότι όποιος αγόρασε αγόρασε - ηλεκτρικό ως τώρα με το ΚΗ3. Η τελευταία προσθήκη ποσού που έγινε, θα ικανοποιήσει αγορές που έχουν γίνει ήδη, και είναι και αμφίβολο αν θα τις ικανοποιήσει και όλες. Όποιος αγοράζει πλέον στο επόμενο διάστημα, πρέπει να θεωρεί πολύ πιθανό ότι δεν θα επιδοτηθεί. Θα φανεί στην πορεία αν θα υπάρξει Κινούμαι Ηλεκτρικά 4 από Μάιο του 2025 και αν ναι, τί ύψος ποσού θα επιδοτεί. Όποιος κάνει αυτή τη στιγμή εκτίμηση αγοράς, πρέπει να θεωρεί ότι πληρώνει το ηλεκτρικό στην αρχική του τιμή. Ούτε καν οι ίδιοι οι πωλητές από κοντά, σε αρκετές περιπτώσεις, δεν επικοινωνούν την τιμή μετά επιδότησης. Επειδή παραλαμβάνω ένα EV την Παρασκευή και φαίνεσαι ότι έχεις γνώση του προγράμματος, γνωρίζεις πώς ορίζεται η διαδικασία τώρα που η πλατφόρμα δεν έχει πόρους; Ο λογιστής μου είπε ότι αν το τιμολόγιο και η ημερομηνία έκδοσης της άδειας κυκλοφορίας αναγράφουν ημερομηνία κατά την οποία η πλατφόρμα δεν είχε διαθέσιμους πόρους, αυτό είναι λόγος για απόρριψη της αίτησης. Βέβαια αν ισχύει, αυτό σημαίνει ότι για όσους έχουν παραλάβει τέλη Δεκεμβρίου και Ιανουάριο, αυτόματα τίθεται ζήτημα με την επιδότησή τους. Τελικα τι ισχύει; Έχει δίκιο ο λογιστής (ο οποίος βέβαια δεν έχει γνώση του συγκεκριμένου προγράμματος) ή παραλαμβάνουμε και είμαστε πάνω από το PC συνέχεια για όταν γίνουν διαθέσιμοι οι νέοι πόροι; Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου από mernides
Sorath Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Δημοσ. 29 Ιανουαρίου Αντί να μπαίνουν σε αυτή την ολόκληρη διαδικασία επιδότησης, ας μείωναν ή καταργούσαν τα τέλη ταξινόμησης για τα ηλεκτρικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα