Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι μια κοπέλα στο YouTube που έχει ανορεξία και πλέον είμαι σίγουρη πως κινδυνεύει η ζωή της. Οι δικοί της φαίνεται πως δεν κάνουν τίποτα (αλλιώς θα βρισκόταν ήδη σε νοσοκομείο). Την παρακολουθούν ανήλικα που την "υπερασπίζονται" στα σχόλια και την αποκαλούν όμορφη, ίσως την έχουν και ως πρότυπο. Μπορώ να απευθυνθώ στην δίωξη ως κίνδυνο ζωής; 

Το YouTube δεν έχει τέτοια κατηγορία αναφοράς 

• Like 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά αν θεωρείς ότι κινδυνεύει η ζωή κάποιου δικαιούσαι να το αναφέρεις έστω για να είσαι εντάξει με τη συνείδηση σου.

Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκεται στην άκρη μιας ταράτσας ώστε να είναι αδιαμφισβητητο το τι συμβαίνει 

10 λεπτά πριν, ElisavetKat είπε

27 

Λόγω ηλικίας δεν νομίζω ότι έχουν ευθύνη οι γονείς 

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, xristoss1 είπε

εμμανουελα,500 χρονια το ακουμε...

το μόνο πρόβλημα δεν ξέρω αν ζει Ελλάδα 

3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Γενικά αν θεωρείς ότι κινδυνεύει η ζωή κάποιου δικαιούσαι να το αναφέρεις έστω για να είσαι εντάξει με τη συνείδηση σου.

Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκεται στην άκρη μιας ταράτσας ώστε να είναι αδιαμφισβητητο το τι συμβαίνει 

Λόγω ηλικίας δεν νομίζω ότι έχουν ευθύνη οι γονείς 

Λάθος. Όταν το άτομο δεν είναι σε θέση, οι υπεύθυνοι είναι οι γονείς. 

Αλλά δεν ξέρω και πώς να το θέσω

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

^ όταν είναι ανήλικο ναι

Όχι, εννοώ σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να προασπίσει την δική του υγεία. Τώρα αν είναι σωστό ή λάθος, αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά αν κριθεί πως το άτομο δεν είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις με καθαρό μυαλό, τότε αποφασίζει κάποιος άλλος για εκείνο. 

Δεν μπορώ να διανοηθώ να βλέπεις το παιδί σου να έχει γίνει σκελετός και να μην κάνεις κάτι δραστικό. Όπως δεν μπορώ να καταλάβω και όλα αυτά τα σχόλια που την αποκαλούν όμορφη και "να μην ακούει κανέναν". 

Όλοι όσοι βλέπουμε και δεν προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι, είτε αυτό είναι να στείλουμε ένα μήνυμα, είτε να κάνουμε αναφορά, είτε καταγγελία, είτε, οι δικοί της άνθρωποι, σε μεγαλύτερο βαθμό (καθώς έχουν νομικά δικαιώματα), να φροντίσουν να έχει πρόσβαση στην απαραίτητη φροντίδα. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι. Και όσοι την αποκαλούν όμορφη και την ενθαρρύνουν σε αυτό το μονοπάτι, είναι εξίσου υπεύθυνοι ως έναν βαθμό και θα έχουν συμβάλλει λίγο, ίσως ελάχιστα, στο αποτέλεσμα. 

Δημοσ.

Στο πρώτο συμφωνώ  από ηθικής άποψης. Νομικά δεν νομίζω να έχουν υποχρέωση να κάνουν κάτι εκτός και αν π.χ. την δουν πεσμένη κάτω και αιμορραγεί όπως δηλαδή ο καθένας θα είχε υποχρέωση να καλέσει σε βοήθεια.

Ως προς το δεύτερο, μου'ρχεται κάτι από το "βασανίζομαι' , ότι ακόμη και ακτινογραφία θώρακος να ανεβάσει μία γυναίκα , από κατω θα γράψουν "τί κούκλα που είσαι"

4 λεπτά πριν, ElisavetKat είπε

Όχι, εννοώ σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να προασπίσει την δική του υγεία. Τώρα αν είναι σωστό ή λάθος, αυτό είναι άλλο θέμα, αλλά αν κριθεί πως το άτομο δεν είναι σε θέση να πάρει αποφάσεις με καθαρό μυαλό, τότε αποφασίζει κάποιος άλλος για εκείνο. 

Δεν μπορώ να διανοηθώ να βλέπεις το παιδί σου να έχει γίνει σκελετός και να μην κάνεις κάτι δραστικό. Όπως δεν μπορώ να καταλάβω και όλα αυτά τα σχόλια που την αποκαλούν όμορφη και "να μην ακούει κανέναν". 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Στο πρώτο συμφωνώ  από ηθικής άποψης. Νομικά δεν νομίζω να έχουν υποχρέωση να κάνουν κάτι εκτός και αν π.χ. την δουν πεσμένη κάτω και αιμορραγεί όπως δηλαδή ο καθένας θα είχε υποχρέωση να καλέσει σε βοήθεια.

Ως προς το δεύτερο, μου'ρχεται κάτι από το "βασανίζομαι' , ότι ακόμη και ακτινογραφία θώρακος να ανεβάσει μία γυναίκα , από κατω θα γράψουν "τί κούκλα που είσαι"

Δεν νομίζω ούτε εγώ να υπάρχει νομική υποχρέωση, αλλά ναι.. είναι ηθική. Το μόνο που ξέρω ότι υπάρχει όντως νομική υποχρέωση είναι αν ένα άτομο είναι ήδη στο νοσοκομείο και καποιος δικός του υπογράψει και εγγυηθεί ο ίδιος για την ασφάλειά του. Πέρα από αυτό, όχι.. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ElisavetKat είπε

Την παρακολουθούν ανήλικα που την "υπερασπίζονται" στα σχόλια και την αποκαλούν όμορφη, ίσως την έχουν και ως πρότυπο. 

3 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

ολο αυτο το body positivity γινεται στο πλαισιο της πολιτικης ορθοτητας.To ιδιο γινεται και σε βιντεο με ανθρωπους που ειναι εμφανεστατα παχυσαρκοι σε βαθμο που μπορει να τους βρει καρδιακη προσβολη, αλλα και εκει σχολια queen θεα σε ζηλευω και αλλα τετοια. Αν δοκιμασεις να της το γραψεις σε σχολιο ειτε θα σου το διαγραψει, ή θα στην πεσουν απο κατω υποκριτες ανθρωπιστες. δεν υπαρχει αναιμακτος τροπος, λυπαμαι, μην ασχολεισαι γιατι το τερας της κορεκτιλας ειναι πολυ ισχυρο. 

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, antonios1988_ είπε

ολο αυτο το body positivity γινεται στο πλαισιο της πολιτικης ορθοτητας.To ιδιο γινεται και σε βιντεο με ανθρωπους που ειναι εμφανεστατα παχυσαρκοι σε βαθμο που μπορει να τους βρει καρδιακη προσβολη, αλλα και εκει σχολια queen θεα σε ζηλευω και αλλα τετοια. Αν δοκιμασεις να της το γραψεις σε σχολιο ειτε θα σου το διαγραψει, ή θα στην πεσουν απο κατω υποκριτες ανθρωπιστες. δεν υπαρχει αναιμακτος τροπος, λυπαμαι, μην ασχολεισαι γιατι το τερας της κορεκτιλας ειναι πολυ ισχυρο. 

μα δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να βλέπω έναν σκελετό και να γυρίσω την πλάτη. 

Έχεις δίκιο, διαγράφει όλα τα σχόλια που το αναφέρουν, όσο όμορφα και υποστηρικτικά και αν της τα έχουν γράψει. 

Μια αρρώστια τα social και σε αυτόν τον τομέα. Υποκριτές, ακριβώς. 

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...