Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τελικά φίλε τι έκανες με την όλη κατάσταση;βρήκες άκρη;

Διάβασες κάτι στο καταστατικό ή έστω κάποια σημείωση στο πλάι της σύστασης οριζόντιας;

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 hours ago, Rattlehead said:

Τελικά φίλε τι έκανες με την όλη κατάσταση;βρήκες άκρη;

Διάβασες κάτι στο καταστατικό ή έστω κάποια σημείωση στο πλάι της σύστασης οριζόντιας;

ρώτησα μηχανικο και μου είπε ότι πρέπει να υπάρχει κοινή Μελέτη αποχέτευσηςκαι να δειχνει οτι καταληγουν τα νερα αλλων σε εμενα με λουκια,ετσι σκετα απαγορευονται. Επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε οριζόντια σωλήνα αποχέτευσης γιατί και θα πλημμυρίσω και θα μείνουν νερά στη μέση του σωλήνα και θα χαλασει και μου ετοιμασε εκθεση με τις ζημιες αν θελω να αποζημιωθω.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, diego-10 είπε

ρώτησα μηχανικο και μου είπε ότι πρέπει να υπάρχει κοινή Μελέτη αποχέτευσηςκαι να δειχνει οτι καταληγουν τα νερα αλλων σε εμενα με λουκια,ετσι σκετα απαγορευονται. Επίσης απαγορεύεται οποιαδήποτε οριζόντια σωλήνα αποχέτευσης γιατί και θα πλημμυρίσω και θα μείνουν νερά στη μέση του σωλήνα και θα χαλασει και μου ετοιμασε εκθεση με τις ζημιες αν θελω να αποζημιωθω.

Για να δούμε θα αποδεχτούν αυτά που λέει ή στο τέλος θα το λύσετε δικαστικά; Ελπίζω το πρώτο. Φαντάσου ότι στην δική μας,στο πίσω μέρος που βλέπει σε έναν μικρό ακάλυπτο ,τα νερά φεύγουν με την παλιά σωλήνα φ15 και πέφτουν κάτω χωρίς υδρορροές χωρίς τίποτα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή αλλά θα συμφωνήσω αυτό είναι ένα χαλί εκεί με τα σύνορα των δικών πολυκατοικιών

• Like 1
Δημοσ.
Στις 29/4/2023 στις 10:43 ΜΜ, diego-10 είπε

μεχρι τωρα τα νερα τα παιρνω και καθαριζω συνεχεια και μου λένε ότι έχουμε ίδιο καταστατικό και ότι τα μπαλκόνια είναι κοινά και ετσι εδωσε ο εργαλαβος τις κλισεις κ τα νερα τα δικα μου πανε σε εσενα και γιαυτο να μην βαλω πηχακι.

εγω λεω μπορεί να είναι κοινά και αντε να εχουμε κοινο κατασταστικο αλλά δεν λέει ότι θα δέχεσαι τα νερά των άλλων γιατί και καλά δώσανε έτσι τις κλισεις.

Η διπλανή θέλει να κάνει σχαρες και να τρυπησει σε εμένα κ να συνδεθεί με το λουκι μου. Εγώ τους είπα δεν δέχομαι τα νερά κανενός. Ο καθένας την μεριά του. Σαυτην την λύση κλείνω να βάλω πηχακι και να τελειώνω. Όταν πάω να βάλω πηχακι θα με φέρουν αστυνομία. Βάσει νόμου δεν έχω πρόβλημα. Το τι θα κάνω στο μπαλκόνι μου είναι καθαρά δικό μου. Αν έχω ζημιά από εμένα να την πληρώσω. Όχι να μπέρδεψουμε τα νερά κ τα λουκια με γειτονικές πολυκατικοιες.

και εγω εκει κλεινω για πηχακι.αν παω να βαλω μπορει να φερει αστυνομια να με σταματησει η οτιδηποτε?

Καλα δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα. Αν 40 χρονια το διπλανο μπαλκονι στραγγιζει σε εσενα, δεν ειναι απαραιτητο οτι έχεις το δικαιωμα να τον πνίξεις σήμερα επειδή έτσι σου ήρθε. Για αυτο ποτε δεν πρεπει να έχεις ανοχή. Η ανοχή γίνεται δικαίωμα. Και το δικαίωμα γίνεται δουλεία.

• Like 2
Δημοσ.

Οταν αγόρσαν, βρήκαν τα διαμερίσματα οι 1,2, δεν είχαν συφώνια; Πως γινόταν η απορροή τόσο καιρό; Λάθος 1.
Αν έκαναν εργασίες και δε προνόησαν και άρχισαν να μανουριάζουν τωρα που παίρνεις μέτρα, Λάθος 2 (δικό τους πάλι).
Το θέμα ειναι επειδή βλέπω είστε φατσα/καρτα, τί σχέση θέλεις να έχεις μαζί τους.
Κανονικά, δίκό τους πρόβλημα. Η ζωή ειναι μικρή για να μαζεύεις και να ασχολείσαι με τα νερά τους.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, a_f_a said:

Οταν αγόρσαν, βρήκαν τα διαμερίσματα οι 1,2, δεν είχαν συφώνια; Πως γινόταν η απορροή τόσο καιρό; Λάθος 1.
Αν έκαναν εργασίες και δε προνόησαν και άρχισαν να μανουριάζουν τωρα που παίρνεις μέτρα, Λάθος 2 (δικό τους πάλι).
Το θέμα ειναι επειδή βλέπω είστε φατσα/καρτα, τί σχέση θέλεις να έχεις μαζί τους.
Κανονικά, δίκό τους πρόβλημα. Η ζωή ειναι μικρή για να μαζεύεις και να ασχολείσαι με τα νερά τους.

εγω οταν αγορασα ειχα και εχω σιφωνι και αναλαμβανω το μπαλκονι μου,τεντα ειχα κ ηταν μαζεμενη για να μην στελνω νερα στο γειτονικο μπαλκονι,ενω το ιδιο μπαλκονι μου στελνει νερα βρωμικα και θελει να συνεχισει να μου στελνει.τα δυο μπαλκονια βαλαν πλακακια κ τεντα κ τα στελνουν σε μενα κ μου δημιουργησαν φθορα και λιμνες στο μωσαικο και στους τοιχους απο την υγρασια,με συνεπεια τωρα να τα επισκευασω με δικα μου εξοδα.εχω καλαμωτη ενδιαμεσα,δεν θελω πολλες επαφες και θελω να ενισχυσω το διαχωριστικο να ειμαι πιο ανετος στον δικο μου χωρο και να μην εχω την αισθηση οτι καποιος με βλεπει,οχι οτι κατασκοπευουν αλλα για λογους ιδιωτικοτητας. περα απο τα νερα μαζευω και βρωμιες πολλες και χωματα.δεν θελω να ειμαι καθαριστης αλλων νερων. ο καθενας ας κοιταξει το μπαλκονι του και το μερος του,γιατι μου καναν και μια προταση να βαλουν σχαρες στο μπαλκονι τους και απλα να συνδεθουν με εμενα και να μοιραστουμε τα εξοδα και πεσαν τα μαλλια μου με την προταση.

Υ.Γ τα διαμερισματα 1 και 2 ειναι απο αλλη πολυκατικοια,το ενα μονο διαμερισμα εχει σιφονι και το αλλο δεν εχει.

Επεξ/σία από diego-10
  • Like 1
Δημοσ.

Ανεβαζω  πιεση  διαβαζοντας  τετοιες   αυθαιρεσιες....

Οχι  καλαμωτη  οχι  πηχακι...μαντρα   θα  εφτιαχνα  με  ραδιενεργη  θωρακιση

σε  κατι  τετοιους  γελοιους.

• Like 2
Δημοσ.
16 hours ago, diego-10 said:

εγω οταν αγορασα ειχα και εχω σιφωνι και αναλαμβανω το μπαλκονι μου,τεντα ειχα κ ηταν μαζεμενη για να μην στελνω νερα στο γειτονικο μπαλκονι,ενω το ιδιο μπαλκονι μου στελνει νερα βρωμικα και θελει να συνεχισει να μου στελνει.τα δυο μπαλκονια βαλαν πλακακια κ τεντα κ τα στελνουν σε μενα κ μου δημιουργησαν φθορα και λιμνες στο μωσαικο και στους τοιχους απο την υγρασια,με συνεπεια τωρα να τα επισκευασω με δικα μου εξοδα.εχω καλαμωτη ενδιαμεσα,δεν θελω πολλες επαφες και θελω να ενισχυσω το διαχωριστικο να ειμαι πιο ανετος στον δικο μου χωρο και να μην εχω την αισθηση οτι καποιος με βλεπει,οχι οτι κατασκοπευουν αλλα για λογους ιδιωτικοτητας. περα απο τα νερα μαζευω και βρωμιες πολλες και χωματα.δεν θελω να ειμαι καθαριστης αλλων νερων. ο καθενας ας κοιταξει το μπαλκονι του και το μερος του,γιατι μου καναν και μια προταση να βαλουν σχαρες στο μπαλκονι τους και απλα να συνδεθουν με εμενα και να μοιραστουμε τα εξοδα και πεσαν τα μαλλια μου με την προταση.

Υ.Γ τα διαμερισματα 1 και 2 ειναι απο αλλη πολυκατικοια,το ενα μονο διαμερισμα εχει σιφονι και το αλλο δεν εχει.

Οπως λέει και ο @tigergreg, φτιάξε υπερκατασκευή και ας κάνουν ότι νομίζουν. Ελεος δηλαδή. Και αν έχουν πρόβλημα, να πάνε στον "εργολάβο" (που μάλλον δε θα ζει). Ακου εκει, μπαλκόνι χωρις σιφώνι.
Α! αν δε το έχεις κάνει, τράβηξε φωτογραφίες από τις ζημιές, ΑΝ μπορεις, τραβα και βιντεο νερά που θα τρέχουν από τα άλλα μπαλκόνια και μετά κάνε τις εργασίες. Αυτά τα στοιχεία, κράτα τα σε ένα αρχείο ωστε ΑΝ ποτέ σου κανουν/πουν τίποτα, τα δείχνεις σε δικηγόρο κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, tigergreg said:

Ανεβαζω  πιεση  διαβαζοντας  τετοιες   αυθαιρεσιες....

Οχι  καλαμωτη  οχι  πηχακι...μαντρα   θα  εφτιαχνα  με  ραδιενεργη  θωρακιση

σε  κατι  τετοιους  γελοιους.

χαχαχα ετσι πολυ σωστα,ο καθενας κατι τα δεοντα για να προστατευσει την περιουσια του συμφωνα με τους νομους και να μην ενοχλουμε τους αλλους.

9 hours ago, a_f_a said:

Οπως λέει και ο @tigergreg, φτιάξε υπερκατασκευή και ας κάνουν ότι νομίζουν. Ελεος δηλαδή. Και αν έχουν πρόβλημα, να πάνε στον "εργολάβο" (που μάλλον δε θα ζει). Ακου εκει, μπαλκόνι χωρις σιφώνι.
Α! αν δε το έχεις κάνει, τράβηξε φωτογραφίες από τις ζημιές, ΑΝ μπορεις, τραβα και βιντεο νερά που θα τρέχουν από τα άλλα μπαλκόνια και μετά κάνε τις εργασίες. Αυτά τα στοιχεία, κράτα τα σε ένα αρχείο ωστε ΑΝ ποτέ σου κανουν/πουν τίποτα, τα δείχνεις σε δικηγόρο κλπ.

φυσικα εχω τραβηξει φωτογραφιες απο τις ζημιες που εχει κανει στον μωσαικο,τοιχους απο την υγρασια απο τα νερα και απο τις λιμνες που δημιουργει και τα εχω αρχειο για παν ενδεχομενο.

φυσικα να ευχαριστησω ολα τα παλικαρια για τις απαντησεις και τον χρονο σας.

Επεξ/σία από diego-10
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...