Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στα παλικάρια. Έχω ένα ακίνητο και συνορευει με δύο αλλά μπαλκόνια. Και οι δύο βαλαν πάνω από το μωσαικο πλακάκια και τρέχουν τα νερά σε εμένα και λιμναζουν με τις ρησεις που δωσανε(το ένα μπαλκόνι δεν έχει σιφονι). Τώρα εγώ πάω να βάλω πηχακι και πλακάκια στα σύνορα των μπαλκονιων για να αποκλεισω τα νερά τους και να στέλνω τα νερά μου στο σιφονι μου . και γκρινιάζει το διπλανό μπαλκονι που δεν έχει σιφονι και θέλει να κάνει σχάρα στα σύνορα μας και μετά να σκαψουμε στο μπαλκόνι μου να συνδεθεί με το λουκι μου επειδή είναι συνορευων οικοδομή και πρέπει να έχουμε ένα καταστατικό ώστε να φεύγουν τα νερά του. Αν δεκτώ κάτι τέτοιο και βουλωνει το λουκι θα αναγκάζομαι να τα καθαρίζω εγώ μετά. Έχει κάποιος γνώση τι γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις; Γνωρίζει κανείς τι λέει ο νόμος; ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από diego-10
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πόσο τραγικό μπορεί να είναι να καθαρίσεις ένα λούκι; Νομίζω ότι αυτό που σου πρότειναν, αν το κατάλαβα καλά, είναι αρκετά λογικό. Ειδικά αν το πληρώσουν οι δίπλα. Άλλωστε οι κάθετες υδρορροές μοιράζονται σε πολλά μπαλκόνια. 

Δημοσ.

Ο ένας γείτονας που έχει σιφώνι αλλά δε προνόησε να κάνει σωστή κλίση ώστε να πηγαίνουν τα νερά στο σιφώνι του και όχι στο μπαλκόνι σου... πρόβλημα του. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα έβαζα πηχάκι σ'εκείνη τη πλευρά.

Με τον άλλο γείτονα που δεν έχει σιφώνι, ή θα βάλετε σχάρα και προέκταση μέχρι το σιφώνι σου... ή το πιο σωστό θα ήταν να μπει κάθετη υδρορροή όπου το κόστος είναι περίπου 250ευρώ ανά όροφο (τρύπα με κομπρεσέρ, υδρορροή - συφώνι, τσιμεντάρισμα πάνω, σοβάτισμα κάτω) συν το κόστος για να μπει 1 πλακάκι στο σημείο που έγινε η εργασία.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
  Στις 27/4/2023 στις 7:44 ΜΜ, lordvec είπε

Πόσο τραγικό μπορεί να είναι να καθαρίσεις ένα λούκι; Νομίζω ότι αυτό που σου πρότειναν, αν το κατάλαβα καλά, είναι αρκετά λογικό. Ειδικά αν το πληρώσουν οι δίπλα. Άλλωστε οι κάθετες υδρορροές μοιράζονται σε πολλά μπαλκόνια. 

Αν ο ένας είναι σε διπλανή οικοδομή που απλά είναι κολλητή, δεν έχει καμία λογική να γίνει σύνδεση στο συφωνι του φίλου

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ είμαι διαφορετική πολυκατοικία από τους απέναντί,απλά είναι σαν Ο με κοινό μπαλκόνι τον πρώτο όροφο και από κάτω έχει μεγάλο κατάστημα. Αυτοί κάναν ότι κάναν και τόσα χρόνια ριχναν τα νερά σε μένα που δεν ήταν στην κατοχή μου το ακίνητο και δεν τους ένοιαζε.και τώρα που είδαν πως θέλω να βάλω πηχακι αντιδρανε. Αυτοί έχουν το πρόβλημα και αυτοί στέλνουν τα νερά σε μένα. Να τα πληρώσω εγώ; το να βάλεις σχάρα και να στέλνεις μέρα είναι μια λύση. Αν βουλωσει το λουκι από φύλλα χωματα και θέλει καθαρισμό από συνεργείο? Δεν γνωρίζω και ρωταω

Στις 27/4/2023 στις 8:11 ΜΜ, ekrepali είπε

Ο ένας γείτονας που έχει σιφώνι αλλά δε προνόησε να κάνει σωστή κλίση ώστε να πηγαίνουν τα νερά στο σιφώνι του και όχι στο μπαλκόνι σου... πρόβλημα του. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα έβαζα πηχάκι σ'εκείνη τη πλευρά.

Με τον άλλο γείτονα που δεν έχει σιφώνι, ή θα βάλετε σχάρα και προέκταση μέχρι το σιφώνι σου... ή το πιο σωστό θα ήταν να μπει κάθετη υδρορροή όπου το κόστος είναι περίπου 250ευρώ ανά όροφο (τρύπα με κομπρεσέρ, υδρορροή - συφώνι, τσιμεντάρισμα πάνω, σοβάτισμα κάτω) συν το κόστος για να μπει 1 πλακάκι στο σημείο που έγινε η εργασία.

Επέκταση  

Κατω είναι κατάστημα μεγάλο και δεν γίνεται.

Στις 27/4/2023 στις 7:44 ΜΜ, lordvec είπε

Θα το πληρώσουν η θα πουν να τα μοιραστούμε; μιλάμε για διαφορετικές οικοδομες και δεν μπορούν να βάλουν κάθετα γιατί από κάτω είναι διαμέρισμα. Μόνο αν πάνε στο διπλανό μπαλκόνι της ίδιας οικοδομής τους. Βάση νόμου τι ισχύει; 

Δημοσ.

Μη φοβάσαι, τα λούκια δε βουλώνουν αν έχουν σχάρα. 

Κουλό να συνδεθούν έτσι 2 πολυκατοικίες, δεν μπορώ να πω. Είναι όμως μια λύση. Αν ήμουν ο γείτονας, σίγουρα θα το πλήρωνα όλο εγώ. 

Δημοσ.
  Στις 27/4/2023 στις 9:03 ΜΜ, lordvec είπε

Μη φοβάσαι, τα λούκια δε βουλώνουν αν έχουν σχάρα. 

Κουλό να συνδεθούν έτσι 2 πολυκατοικίες, δεν μπορώ να πω. Είναι όμως μια λύση. Αν ήμουν ο γείτονας, σίγουρα θα το πλήρωνα όλο εγώ. 

το πιο σωστο ειναι ο καθενας στην οικοδομη του και στο λουκι του με πηχακι,ασχετα αν συνορευουμε,ειμαστε διαφορετικες οικοδομες.

με το να αφησψ να σκαφτει το μερος μου μπερδευουμε τα μπουτια μας.

• Thanks 3
Δημοσ.

Σκαφτε κ τρυπήστε μπαλκόνια γιατί πέφτουν ήδη λίγα στην Ελλάδα.

Πρόβλημα τους τα νερά εσύ πρέπει να προστατέψεις την δικιά σου περιουσία. Σε περίπτωση ζημιάς στο μπαλκόνι εσυ θα τα πληρώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 27/4/2023 στις 9:43 ΜΜ, diego-10 είπε

το πιο σωστο ειναι ο καθενας στην οικοδομη του και στο λουκι του με πηχακι,ασχετα αν συνορευουμε,ειμαστε διαφορετικες οικοδομες.

με το να αφησψ να σκαφτει το μερος μου μπερδευουμε τα μπουτια μας.

Βλακείες λέω. Όπως τα λες είναι. Αν ο δίπλα δεν έχει λούκι, σκούπισμα σφουγγάρισμα και να ξεχάσει τα νερά. 

Επεξ/σία από lordvec
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 27/4/2023 στις 9:59 ΜΜ, lordvec είπε

Βλακείες λέω. Όπως τα λες είναι. Αν ο δίπλα δεν έχει λούκι, σκούπισμα σφουγγάρισμα και να ξεχάσει τα νερά. 

αρα βαζω πηχακι και κοιταω το μπαλκονι μου?γιατι ειναι αλλη πολυκατοικία και μεχρι τωρα τα ριχναν σε μενα χωρις να τους νοιαζει αν εγω γινομαι λιμνη η μαζευω βρωμιες.

το προβλημα τους εγω θα το επωμιστω?ας κανουν οτι θελουν στην πολυκατοικία τους και στα λουκια τους.γτ να τρυπησω το δικο μου μερος.

Επεξ/σία από diego-10
  • Like 4
Δημοσ.

Μην δεχτείς να πέφτουν στο μπαλκόνι σου περισσότερα νερά από άλλες ιδιοκτησίες, θα σου δημιουργήσει περισσότερη φθορά πολύ πιο σύντομα, χρειάζεσαι σίγουρα να κάνεις υγρομονωση πάνω στο μπαλκόνι σου. Με την άλλη οικοδομή δεν έχεις καμία δουλειά, να βρουν λύση μόνοι τους. 

Με το μπαλόνι του γείτονα από το ίδιο διαμέρισμα βρείτε έναν τρόπο να συνεννοηθείτε, αν και κανονικά πρέπει ο άλλος γείτονας να βρει τρόπο να περάσει κάθετες υδρορροές. 

Στις 27/4/2023 στις 10:23 ΜΜ, diego-10 είπε

αρα βαζω πηχακι και κοιταω το μπαλκονι μου?γιατι ειναι αλλη πολυκατοικία και μεχρι τωρα τα ριχναν σε μενα χωρις να τους νοιαζει αν εγω γινομαι λιμνη η μαζευω βρωμιες.

το προβλημα τους εγω θα το επωμιστω?ας κανουν οτι θελουν στην πολυκατοικία τους και στα λουκια τους.γτ να τρυπησω το δικο μου μερος.

Πες τους πολύ απλά ότι στο μπαλκόνι σου έχεις πρόβλημα στο δάπεδο από τις υγρασιες και δεν επιθυμείς αλλα προβλήματα, έχεις να επισκευάσεις τα δικά σου, τα νερά τους σου δημιουργούν πρόβλημα. 

Δημοσ.
  Στις 27/4/2023 στις 8:56 ΜΜ, diego-10 είπε

Εγώ είμαι διαφορετική πολυκατοικία από τους απέναντί,απλά είναι σαν Ο με κοινό μπαλκόνι τον πρώτο όροφο και από κάτω έχει μεγάλο κατάστημα.

Τώρα το λές αυτό... άσε που δε κατάλαβα τίποτα. Ανέβασε καμιά φώτο ή κάνα σχέδιο.

Δημοσ.
  Στις 27/4/2023 στις 11:49 ΜΜ, Basilhs23___ είπε

Μην δεχτείς να πέφτουν στο μπαλκόνι σου περισσότερα νερά από άλλες ιδιοκτησίες, θα σου δημιουργήσει περισσότερη φθορά πολύ πιο σύντομα, χρειάζεσαι σίγουρα να κάνεις υγρομονωση πάνω στο μπαλκόνι σου. Με την άλλη οικοδομή δεν έχεις καμία δουλειά, να βρουν λύση μόνοι τους. 

Με το μπαλόνι του γείτονα από το ίδιο διαμέρισμα βρείτε έναν τρόπο να συνεννοηθείτε, αν και κανονικά πρέπει ο άλλος γείτονας να βρει τρόπο να περάσει κάθετες υδρορροές. 

Πες τους πολύ απλά ότι στο μπαλκόνι σου έχεις πρόβλημα στο δάπεδο από τις υγρασιες και δεν επιθυμείς αλλα προβλήματα, έχεις να επισκευάσεις τα δικά σου, τα νερά τους σου δημιουργούν πρόβλημα. 

Επέκταση  

Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι συνορευων διαμερίσματα από άλλη οικοδομή που γιναν από τον ίδιο εργολαβο.ειμαστε στον πρώτο όροφο και από κάτω έχει σούπερ μάρκετ. Είχαν έρθει παλιά και καναν παράπονα για υγρασία . εγώ θέλω να βάλω πηχακι και να δέχομαι τα νερά μόνο της βροχής και να τελειώνω αλλά γαυγιζουν και με μίλησε ο γείτονας που δεν έχει σιφονι να βάλει σχαρες και να τον αφήσω απλά να συνδεθεί με το λουκι μου . θα έχω καμοια φθορά σε βάθος χρόνου αν συνδεθεί; 

Στις 28/4/2023 στις 5:19 ΠΜ, ekrepali είπε

Τώρα το λές αυτό... άσε που δε κατάλαβα τίποτα. Ανέβασε καμιά φώτο ή κάνα σχέδιο.

Θα ανεβάσω και φώτο 

IMG_2021.jpeg

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 28/4/2023 στις 5:21 ΠΜ, diego-10 είπε

Καλημέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι συνορευων διαμερίσματα από άλλη οικοδομή που γιναν από τον ίδιο εργολαβο

2 διαμερίσματα συνορεύουν με σένα... ένα δεξιά ένα αριστερά; Άρα σύνολο είναι 3 οικοδομές;

Η κάθε οικοδομή έχει ξεχωριστό κανονισμό πολυκατοικίας ή έχετε όλοι ένα κανονισμό από κοινού;

Όσο για την υγρασία, θα υπήρχε θέμα στους διπλανούς αν είχαν ακόμα το μωσαϊκό. Όπου υπήρχαν λιμνάζοντα νερά θα ρουφούσαν οι αρμοί... και θα έσκαγε από κάτω το μπαλκόνι. Τώρα όμως που έβαλαν πλακάκια από πάνω... ακόμα κι αν λιμνάζουν νερά δεν υπάρχει πρόβλημα. Τουλάχιστον εσύ δε θα έχεις πρόβλημα.

Στις 28/4/2023 στις 5:21 ΠΜ, diego-10 είπε

Και να τον αφήσω απλά να συνδεθεί με το λουκι μου . θα έχω καμοια φθορά σε βάθος χρόνου αν συνδεθεί; 

Αν τον αφήσεις να το κάνει έτσι... στο σημείο που θα σκαφτεί για να μπει η σχάρα και η οριζόντια υδρορροή μέχρι το συφόνι θα αναγκαστείς να βάλεις τσιμέντο για να μπαλώσεις το σκαμένο μωσαϊκό. Εκεί αν δε δέσει καλά το τσιμένο, θα εμφανιστεί πρόβλημα μελλοντικά... θα ρουφάει λίγο λίγο νερό, κάποια στιγμή θα βγάλει από κάτω απ'το μπαλκόνι την υγρασία... αρχικά θα εμφανίσει άλατα, μετά θα σκάσει ο σοβάς.

Επεξ/σία από ekrepali
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 28/4/2023 στις 5:28 ΠΜ, ekrepali είπε

2 διαμερίσματα συνορεύουν με σένα... ένα δεξιά ένα αριστερά; Άρα σύνολο είναι 3 οικοδομές;

Η κάθε οικοδομή έχει ξεχωριστό κανονισμό πολυκατοικίας ή έχετε όλοι ένα κανονισμό από κοινού;

Όσο για την υγρασία, θα υπήρχε θέμα στους διπλανούς αν είχαν ακόμα το μωσαϊκό. Όπου υπήρχαν λιμνάζοντα νερά θα ρουφούσαν οι αρμοί... και θα έσκαγε από κάτω το μπαλκόνι. Τώρα όμως που έβαλαν πλακάκια από πάνω... ακόμα κι αν λιμνάζουν νερά δεν υπάρχει πρόβλημα. Τουλάχιστον εσύ δε θα έχεις πρόβλημα.

Αν τον αφήσεις να το κάνει έτσι... στο σημείο που θα σκαφτεί για να μπει η σχάρα και η οριζόντια υδρορροή μέχρι το συφόνι θα αναγκαστείς να βάλεις τσιμέντο για να μπαλώσεις το σκαμένο μωσαϊκό. Εκεί αν δε δέσει καλά το τσιμένο, θα εμφανιστεί πρόβλημα μελλοντικά... θα ρουφάει λίγο λίγο νερό, κάποια στιγμή θα βγάλει από κάτω απ'το μπαλκόνι την υγρασία... αρχικά θα εμφανίσει άλατα, μετά θα σκάσει ο σοβάς.

Επέκταση  

μια πολυκατοικία εγώ και τα διαμερίσματα 1-2 είναι μια άλλη. Μου λένε ότι έχω ίδιο καταστατικό.

IMG_2027.jpeg

IMG_2026.jpeg

Από τα βελάκια που δείχνω έρχονται τα νερά των γειτονων με συνέπεια να λιμναζουν σε μένα . στο 1 διαμέρισμα έχει κανει κλίση να έρχονται τα νερά προς τα εμένα,είναι και πιο ψηλά και στην ένωση έκανε κατηφόρα. Και στο διαμέρισμα 2 έχει βάλει γυαλοτουβλο και την τέντα που πάνε έξω από το γυαλοτουβλο,δηλαδή σε εμένα τα νερά. 

Επεξ/σία από diego-10
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...