Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα punto 1.2 μοντέλο του 2001 και πρόσφατα έκανα αλλαγή λαδιών φίλτρα κλπ (τα βασικά ) ,έφτιαξα ένα σωλήνα από το οποίο υπήρχε διαρροή νερού και ο μηχανικός μου έκανε καθαρισμό πεταλούδας. Μετά από εκείνη τη μέρα μου εμφανίζει ένα πρόβλημα που με έχει προβληματίσει: Σε άκυρες στιγμές όταν αλλάζω ταχύτητες και πατάω συμπλέκτη μου ανεβάζει στροφές χωρίς να πατάω καθόλου γκάζι. Έχει τύχει επίσης να είμαι σταματημένος, να πατάω φρένο και οι στροφές να ανεβαίνουν ξανά. Τη τελευταία φορά μπαίνω σε ένα κυκλικό κόμβο, αφήνω το πόδι από το γκάζι τελείως (όπως επίσης συμπλέκτη και φρένα ) και το αμάξι πήγαινε μόνο του (όχι δεν μου φάνηκε, όντως ήταν σαν να είχε κολλήσει). Έχω σκεφτεί και το πιο χαζό σενάριο να ήταν το πατάκι , το έβγαλα και πάλι τα ίδια. Επίσης όταν το κάνει σταματάει ΜΟΝΟ εάν πατήσω μια γερή ξερογκαζιά - επίσης το έχω προσέξει,ξεκινάει να το κάνει πάλι όταν στη πορεία πατήσω απότομα γκάζι. 
Μπορείτε να μου πείτε αν σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο; 
Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι🙏

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Johny80 είπε

Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα punto 1.2 μοντέλο του 2001 και πρόσφατα έκανα αλλαγή λαδιών φίλτρα κλπ (τα βασικά ) ,έφτιαξα ένα σωλήνα από το οποίο υπήρχε διαρροή νερού και ο μηχανικός μου έκανε καθαρισμό πεταλούδας. Μετά από εκείνη τη μέρα μου εμφανίζει ένα πρόβλημα που με έχει προβληματίσει: Σε άκυρες στιγμές όταν αλλάζω ταχύτητες και πατάω συμπλέκτη μου ανεβάζει στροφές χωρίς να πατάω καθόλου γκάζι. Έχει τύχει επίσης να είμαι σταματημένος, να πατάω φρένο και οι στροφές να ανεβαίνουν ξανά. Τη τελευταία φορά μπαίνω σε ένα κυκλικό κόμβο, αφήνω το πόδι από το γκάζι τελείως (όπως επίσης συμπλέκτη και φρένα ) και το αμάξι πήγαινε μόνο του (όχι δεν μου φάνηκε, όντως ήταν σαν να είχε κολλήσει). Έχω σκεφτεί και το πιο χαζό σενάριο να ήταν το πατάκι , το έβγαλα και πάλι τα ίδια. Επίσης όταν το κάνει σταματάει ΜΟΝΟ εάν πατήσω μια γερή ξερογκαζιά - επίσης το έχω προσέξει,ξεκινάει να το κάνει πάλι όταν στη πορεία πατήσω απότομα γκάζι. 

Στον μάστορα που καθάρισε την πεταλούδα να το φτιάξει.Μπορεί να είναι το συρματόσκοινο του γκαζιού 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Johny80 είπε

To προβλημα ειναι καπου στην πεταλουδα του γκαζιου

απο καπου ρουφαει εξτρα αερα χωρις λογο.

Ειτε το auto choke, ειτε η βαλβιδα του ρελαντι.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Maurikycli είπε

Εμένα που όταν πατάω συμπλέκτη και φρένο να σταματήσω και σβήνει, τι είναι;  😕

Auto stop?

Δημοσ.

Το να κανει ο μαστορας επαναρυθμιση πεταλουδας μετα τον καθαρισμό το σκέφτηκε? 

Εκτος και αν δεν έχει το κατάλληλο πρόγραμμα για να το κανει. 

Αν το αφησεις ετσι , ναι θα σου σπασει τα νευρα , αλλα ο εγκέφαλος θα το διωρθωσει μόνος του μετα απο λιγες μερες . 

Οταν γινεται καθαρισμος πεταλουδας , επειδη φεύγουν οι επικαθήσεις απο τις αναθυμιάσεις που εχει μαζεψει το κλαπετο της , αλλαζουν και οι γωνιες του full close με το wide open , οποτε και αλλαζει η ποσότητα του εισερχόμενου αερα στην εισαγωγή . 

Τα ειπα πολυ μπακάληκα .... 

Δημοσ.
15 ώρες πριν, NeCrOmAnCeR19 είπε

Το να κανει ο μαστορας επαναρυθμιση πεταλουδας μετα τον καθαρισμό το σκέφτηκε? 

Εκτος και αν δεν έχει το κατάλληλο πρόγραμμα για να το κανει. 

Αν το αφησεις ετσι , ναι θα σου σπασει τα νευρα , αλλα ο εγκέφαλος θα το διωρθωσει μόνος του μετα απο λιγες μερες . 

Οταν γινεται καθαρισμος πεταλουδας , επειδη φεύγουν οι επικαθήσεις απο τις αναθυμιάσεις που εχει μαζεψει το κλαπετο της , αλλαζουν και οι γωνιες του full close με το wide open , οποτε και αλλαζει η ποσότητα του εισερχόμενου αερα στην εισαγωγή . 

Τα ειπα πολυ μπακάληκα .... 

Σε μερικά,ίσως πιο παλιά μοντέλα αλλά με ηλεκτρικό γκάζι, υπάρχει διαδικασία που γίνεται χωρίς διαγνωστικό για καλιμπράρισμα πεταλούδας.Πχ στο πούντο μου  ακολούθησα το https://www.alfaowner.com/threads/ecu-reset-its-a-miracle-cure.201163/ ,το βρήκα απο άλλο αγγλικό φόρουμ που έλεγαν ότι ειναι η ίδια διαδικασία.

• Like 2

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...