Theogs Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) εχω μετακομίσει σε νεο σπίτι και στο σαλόνι όπου επρόκειτο να τοποθετησω τη νεα μου τηλεοραση η κυρια απόσταση θέασης είναι 3.65 μέτρα. Υπάρχουν και άλλα σημεία όπου καποιος μπορεί να δει και πιο κοντα αλλά και πιο μακριά. Κυρίως όμως βλέπουμε από τα 3.65μ. Αμφιταλαντευομαι αναμεσα σε 65 ή 75 ίντσες. Η γυναίκα μου φοβαται τις 75 ίντσες και κυρίως για τον λόγο μήπως ο μικρός χαλάσει τα ματια του από την φωτεινότητα και το μεγάλο μέγεθος. Σημειωτέον ότι τωρα βλέπω σε 42 και εχω στραβωθεί. Σκεφτομαι για την samsung 75q70b. Eναλλακτικά σε 65 ίντσες λίγο καλύτερη τηλεοραση (sony x90k, samsung qn85b, q80b....). Εχω πολύ φωτεινο δωματιο και βλέπω ευθεία αλλά και από την γωνια του γωνιακού καναπέ μου. Ολοι οι πωλητες στα μεγαλα καταστηματα με ωθούν στις 65 ίντσες καθως μου λένε ότι τα πινακάκια που διαβαζω ειναι υπερβολικά. μάλιστα μου λένε ότι μεχρι τα 4 μετρα η 65αρα ειναι οκ. Ποια η γνώμη σας για το μέγεθος αρχικά? ¨Οταν το σημα ειναι τηλεοπτικό θα βλέπω πιξελιασματα και σπασιματα ή η απόσταση είναι ασφαλής για κάτι τετοιο? Ευχαριστω εκ των προτέρων! Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από Theogs
alexzorb Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Theogs είπε εχω μετακομίσει σε νεο σπίτι και στο σαλόνι όπου επρόκειτο να τοποθετησω τη νεα μου τηλεοραση η κυρια απόσταση θέασης είναι 3.65 μέτρα. Υπάρχουν και άλλα σημεία όπου καποιος μπορεί να δει και πιο κοντα αλλά και πιο μακριά. Κυρίως όμως βλέπουμε από τα 3.65μ. Αμφιταλαντευομαι αναμεσα σε 65 ή 75 ίντσες. Η γυναίκα μου φοβαται τις 75 ίντσες και κυρίως για τον λόγο μήπως ο μικρός χαλάσει τα ματια του από την φωτεινότητα και το μεγάλο μέγεθος. Σημειωτέον ότι τωρα βλέπω σε 42 και εχω στραβωθεί. Σκεφτομαι για την samsung 75q70b. Eναλλακτικά σε 65 ίντσες λίγο καλύτερη τηλεοραση (sony x90k, samsung qn85b, q80b....). Εχω πολύ φωτεινο δωματιο και βλέπω ευθεία αλλά και από την γωνια του γωνιακού καναπέ μου. Ολοι οι πωλητες στα μεγαλα καταστηματα με ωθούν στις 65 ίντσες καθως μου λένε ότι τα πινακάκια που διαβαζω ειναι υπερβολικά. μάλιστα μου λένε ότι μεχρι τα 4 μετρα η 65αρα ειναι οκ. Ποια η γνώμη σας για το μέγεθος αρχικά? ¨Οταν το σημα ειναι τηλεοπτικό θα βλέπω πιξελιασματα και σπασιματα ή η απόσταση είναι ασφαλής για κάτι τετοιο? Ευχαριστω εκ των προτέρων! Στα 3,65μ δεν θα δεις πότε σου 4Κ στις 65 ίντσες ('ίσως και στις 75) για την ακρίβια δύσκολα θα μπορείς να καταλάβεις αν αυτό που βλέπεις είναι 4Κ ή 720p. Το τηλεοπτικό σήμα δεν είναι καλό στην αναλύση εξ αρχής. Οκ αν πας κόντα στην στην τηλεόραση (απόσταση μικρότερη απο 1,5μ) θα είναι πιο εμαφανής η κακή ανάλυση στις 75 απ ότι στις 65. Στα 3,6μ και με 75" δεν θα χαλάσουν τα μάτια κανενός αν φοβασαι την φωτεινότητα τη χαμηλώνεις. Για να καταλάβεις λίγο την σχέση μεγέθους οθονής απόστασης θέασης. Σε ένας γραφείο ας υποθέσουμε αποστασή απο οθόνη 50εκ και οθόνη σχετικά μικρή 22''(56εκ)αρά ο λόγος απόστασης θέασης προς οθόνη είναι 2,3 για κάθε μια ίντσα οθόνης εσύ κάθεσαι 2,3 εκατοστά μακρυά. Σε μια τηλεόραση 75'' με απόσταση θέασης 365εκ λόγος απόστασης θέασης προς οθόνη είναι 4,9 για κάθε μια ίντσα οθόνης εσύ κάθεσαι 4,9 εκατοστά μακρυά. Επομένος πες μου εσύ τι θα πειράξει περισσότερο τα μάτια του παιδιού η τηλεόραση ή ο υπολογιστής που κάνει/θα κάνει εργασίες. Το μόνο αρνητικό στην περίπτωσή σου για τις 75'' είναι ότι όπως λές έχεις πολύ φωτεινό δωμάτιο άρα θες όσο το δυνατον πιο φωτεινή τηλεόραση. H πιο φωτεινή με τις καλύτερες γωνίες θέασης και σχετικά καλά μαύρα ειδικά για ips (καλή δουλεία του local domming) είναι η qn85b. Ισως η καλύτερη λύση για εσένα είναι η 65'' qn85b με την προυπόθεση εσύ αν μπορείς να πηγαίνεις να βλέπεις στα 2-2,5μ τουλάχιστον να ευχαριστίεσαι τα λεφτά που έδωσες και βάζε την γυναίκα και τον μικρό να βλεπουν στα 3,6μ να γλειτώσεις και την γκρίνια. 1
Theogs Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Πάνω που με εψηνες για 75 στο τέλος με προσγειωσες στην 65! Κ εγώ εκεί έλεγα να καταλήξω στο τέλος! Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μετανιώσω όταν την πάρω στο σπίτι. Από την άλλη οι 75αρες είναι πολύ ακριβές προς στιγμήν! Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση!
listener Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Theogs είπε εχω μετακομίσει σε νεο σπίτι και στο σαλόνι όπου επρόκειτο να τοποθετησω τη νεα μου τηλεοραση η κυρια απόσταση θέασης είναι 3.65 μέτρα. Υπάρχουν και άλλα σημεία όπου καποιος μπορεί να δει και πιο κοντα αλλά και πιο μακριά. Κυρίως όμως βλέπουμε από τα 3.65μ. Αμφιταλαντευομαι αναμεσα σε 65 ή 75 ίντσες. Η γυναίκα μου φοβαται τις 75 ίντσες και κυρίως για τον λόγο μήπως ο μικρός χαλάσει τα ματια του από την φωτεινότητα και το μεγάλο μέγεθος. Σημειωτέον ότι τωρα βλέπω σε 42 και εχω στραβωθεί. Σκεφτομαι για την samsung 75q70b. Eναλλακτικά σε 65 ίντσες λίγο καλύτερη τηλεοραση (sony x90k, samsung qn85b, q80b....). Εχω πολύ φωτεινο δωματιο και βλέπω ευθεία αλλά και από την γωνια του γωνιακού καναπέ μου. Ολοι οι πωλητες στα μεγαλα καταστηματα με ωθούν στις 65 ίντσες καθως μου λένε ότι τα πινακάκια που διαβαζω ειναι υπερβολικά. μάλιστα μου λένε ότι μεχρι τα 4 μετρα η 65αρα ειναι οκ. Ποια η γνώμη σας για το μέγεθος αρχικά? ¨Οταν το σημα ειναι τηλεοπτικό θα βλέπω πιξελιασματα και σπασιματα ή η απόσταση είναι ασφαλής για κάτι τετοιο? Ευχαριστω εκ των προτέρων! Η προσωπική μου εμπειρία για παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος λέει: στα 2μ 42,43" στα 2,5 μ. 50", στα 3μ. 55", στα 3,5-3-8 μ 65", στα 4-4,3μ 75", στα 5μ 85". Για παρακολούθηση κυρίως ταινιών από streaming ποιότητας και για gaming και με λίγο παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος τότε: Στα 2,5 μ. 55", στα 3μ. 65", στα 3,5-3-8 μ. 75", στα 4-4,3μ. 85", στα 5μ. 100". Τα μάτια κουράζονται όταν η τηλεόραση είναι μικρή για την απόσταση ή υπερβολικά μεγάλη. Όταν η τηλεόραση είναι μικρή για την απόσταση τότε προκειμένου να δεις τι γίνεται τσιτώνεις τις ρυθμίσεις της εικόνας βάζοντας την στη δυναμική/ζωηρή ρύθμιση και παράλληλα βλέπεις λάθος χρώματα ,υπερεπεξεργασμένη εικόνα με καμία φυσικότητα ακριβώς γιατί είναι μικρή η τηλεόραση και δεν βλέπεις λεπτομέρειες. Όλα αυτά τα καταλαβαίνεις βέβαια μέσα από την εμπειρία της θέασης γιατί όταν βλέπεις σε 42"άρα στα 3.6μ. το 65" σου ακούγεται υπερβολικό σαν νούμερο. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από listener 1
Theogs Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, listener είπε Η προσωπική μου εμπειρία για παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος λέει: στα 2μ 42,43" στα 2,5 μ. 50", στα 3μ. 55", στα 3,5-3-8 μ 65", στα 4-4,3μ 75", στα 5μ 85". Για παρακολούθηση κυρίως ταινιών από streaming ποιότητας και για gaming και με λίγο παρακολούθηση τηλεοπτικού προγράμματος τότε: Στα 2,5 μ. 55", στα 3μ. 65", στα 3,5-3-8 μ. 75", στα 4-4,3μ. 85", στα 5μ. 100". Τα μάτια κουράζονται όταν η τηλεόραση είναι μικρή για την απόσταση ή υπερβολικά μεγάλη. Όταν η τηλεόραση είναι μικρή για την απόσταση τότε προκειμένου να δεις τι γίνεται τσιτώνεις τις ρυθμίσεις της εικόνας βάζοντας την στη δυναμική/ζωηρή ρύθμιση και παράλληλα βλέπεις λάθος χρώματα ,υπερεπεξεργασμένη εικόνα με καμία φυσικότητα ακριβώς γιατί είναι μικρή η τηλεόραση και δεν βλέπεις λεπτομέρειες. Όλα αυτά τα καταλαβαίνεις βέβαια μέσα από την εμπειρία της θέασης γιατί όταν βλέπεις σε 42"άρα στα 3.6μ. το 65" σου ακούγεται υπερβολικό σαν νούμερο. Ναι το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα? Η χρήση είναι μικτή. Έχει ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, αλλά περισσότερο θα έλεγα Νόβα, νετφλιξ. Οπότε εσύ θα προτιμουσες 75! Έσυ τι έχεις αν επιτρέπεται κ σε τι απόσταση? Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από Theogs
lucidsteve Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Στα 3.65 μέτρα (σωστά μετρημένο απο το σημείο του οφθαλμού σου μέχρι τη τηλεόραση) θα έλεγα 75" (τουλάχιστον) ή projector. Δεν έχεις τη δυνατότητα να μικρύνεις την απόστσαση; Διότι μετα τα 65" οι τηλεοράσεις τσιμπάνε στη τιμή. Απο την άλλη βολευόσουν με 42" που μου κάνει τρομερή εντύπωση. Οι μικρές τηλεοράσεις εινια που κουράζουν καθώς το μάτι πρέπει συνέχεια να κάνει σύγκλιση για να δει περιεχόμενο. Αν πας σε 65" σε λίγο καιρό θα αρχίζεις να λες "μωρε γιατί δε πήγα σε 75" ?"
@topos Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Γενικά είμαι της άποψης όσο "μεγαλύτερη/καλύτερη". Αλλά από την άλλη 42inch είναι ναι μεν μικρή, αλλά δεν είναι και τραγική για να αναρωτιόμαστε πώς και δεν στραβωθηκε ο ανθρωπος. Γενικα για μας τους παλιότερους που η τεχνολογία (crt) ήταν δεδομένη και το max μέγεθος ήταν 27inch ακόμα κ σε 6 μέτρα σαλόνι και οι 14αρες στα 4 μέτρα στα υπνοδωμάτια ήταν η νορμα δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί κάποιος να "στραβωθει" με 43 inch. Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω και το τι σχέση έχει η πηγή της εικόνας με το μέγεθος.Εαν υπάρχει το budget/χώρος να μην πάρει ο άλλος 75/65inch επειδη δεν θα μπορεί να διακρίνει το 4κ?Να υπήρχαν fhd σε άλλη κατηγορία τιμής να τις προτιμούσε.Αλλα εφόσων είναι default οι 4κ αυτό είναι, είτε μπορεί να δει διαφορά είτε όχι. Εάν ψάξετε σε αναρτήσεις 15ετιας θα δείτε ότι ο κόσμος αναρωτιόταν εάν θα του πέσουν μεγάλες οι 32αρες και εάν θα κουραζουν κοκ.Και τότε λέγαμε ότι 42-47inch είναι η ιδανική για μέτρια/μεγαλα σαλονια.Δεν άλλαξαν ούτε τα σαλόνια, ούτε τα μάτια μας στο ενδιάμεσο.Η τεχνολογία και η πρόσβαση μας σε αυτή άλλαξε. Ον ανοδερ νοτε-> Δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε σημείο να υπάρχουν επιλογές αρκετά μεγάλες για να κουραζουν τα μάτια.Εκει ακόμα και για μικρό σαλόνι θα πρεπε να συζητούσαμε για πάνω από 100inch.
Theogs Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, lucidsteve είπε Στα 3.65 μέτρα (σωστά μετρημένο απο το σημείο του οφθαλμού σου μέχρι τη τηλεόραση) θα έλεγα 75" (τουλάχιστον) ή projector. Δεν έχεις τη δυνατότητα να μικρύνεις την απόστσαση; Διότι μετα τα 65" οι τηλεοράσεις τσιμπάνε στη τιμή. Απο την άλλη βολευόσουν με 42" που μου κάνει τρομερή εντύπωση. Οι μικρές τηλεοράσεις εινια που κουράζουν καθώς το μάτι πρέπει συνέχεια να κάνει σύγκλιση για να δει περιεχόμενο. Αν πας σε 65" σε λίγο καιρό θα αρχίζεις να λες "μωρε γιατί δε πήγα σε 75" ?" οχι δεν μπορω να μειωσω την αποσταση! Η 42 πρεκυψε από αλλό σπίτι μικρότερο! τωρα μετακομισα και γι αυτο ψαχνω μεγαλυτερη! Οπότε κινουμαι για 75! Ωραία με πεισατε , θα παω για 75! Για την samsung q70b τι γνωμη εχετε? Θα με ικανοποιησει σε φωτεινό σπίτι? την έχει καποιος? Θα ήθελα κάτι πιο premium αλλά οι τιμές σε 75 ιντσες εκτοξέυονται! Επίσης από γωνίες θέασης θα με καλύπτει λογω VA panel? Παρακάτω παραθετω το σαλονι μου και τις θεσεις θεασης!
listener Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 14 ώρες πριν, Theogs είπε Ναι το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα? Η χρήση είναι μικτή. Έχει ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, αλλά περισσότερο θα έλεγα Νόβα, νετφλιξ. Οπότε εσύ θα προτιμουσες 75! Έσυ τι έχεις αν επιτρέπεται κ σε τι απόσταση? Στα 3 μέτρα 55" ,αλλά μου λείπουν οι περισσότερες ίντσες 65",75" σε ταινίες,αθλητικά,gaming για απόλαυση. Δεν μπορούσα να διαθέσω τα χρήματα για 65",77" OLED.
Theogs Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 εν τω μεταξυ εχει καποιος 75? στα καταστηματα μου λενε ότι σπανια φευγουν! εκτος και αν εχουν ολοι μικρο σαλονι!
alexzorb Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Theogs είπε οχι δεν μπορω να μειωσω την αποσταση! Η 42 πρεκυψε από αλλό σπίτι μικρότερο! τωρα μετακομισα και γι αυτο ψαχνω μεγαλυτερη! Οπότε κινουμαι για 75! Ωραία με πεισατε , θα παω για 75! Για την samsung q70b τι γνωμη εχετε? Θα με ικανοποιησει σε φωτεινό σπίτι? την έχει καποιος? Θα ήθελα κάτι πιο premium αλλά οι τιμές σε 75 ιντσες εκτοξέυονται! Επίσης από γωνίες θέασης θα με καλύπτει λογω VA panel? Παρακάτω παραθετω το σαλονι μου και τις θεσεις θεασης! Aν δεν έχεις κάποιο παράθυρο πίσω απ τον καναπέ ώστε να χτυπαέι το φως την τηλεόραση δεν θα έχεις θέμα σε γενική χρήση. Μόνο σε ταίνιες δεν θα έχεις την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε συνθήκες υψηλού φωτισμού, αλλά γενικά η αρχή είναι οτι για να πάρεις το μέγιστο σε μια ταινία θες ελεγχόμενο φωτισμό. Για τις γωνίες θέασεις πιστεύω λίγο θέμα θα έχει όποιος κάθεται στην αριστερή πλευρά του καναπέ και στην γωνία. Επίσης σε περιοχόμενο τηλεοπτικού προγράμματος και σε φωτεινό περιβάλλον οι αποκλίσεις δεν θα είναι εμφανείς. Την πιο μεγάλη διαφορά στις γωνίες θέασης θα τις έχεις σε συνθήκες χαμηλου φωτισμού. Άρα μονο για ταινίες σειρές και βράδυ σε νοιάζει να μην κάτσεις αριστερά και στην γωνία. 1
lucidsteve Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Έχω δει παλιότερο μοντέλο QLED σε φωτεινό δωμάτιο, δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Μη μπερδεύεσαι με τις OLED που θέλουν σκοτάδι.
HALF EVIL Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Μην πάρεις με τίποτα σάπιο φτηνιαρικο VA panel της Samsung. Κοίτα όσο μπορείς να τα καταφέρεις για IPS , αφού για oled δεν συζητιέται λόγω τιμής. 1
margaritagr Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Δημοσ. 29 Απριλίου 2023 Κι εγώ θα εχω απόσταση 3,80 περίπου (3,90-4μ ειναι η απόσταση απο τοίχο σε τοίχο αλλα έχει και μια πλατη ο καναπές όποτε σίγουρα σου τρώει 10π) αλλα για 75 δε μπορω καν να το σκεφτώ Άσε που ανεβαίνει πολυ και το κόστος. Εδώ για mini led στις 65´´ θες 3.000 ενώ άντε να πέσει στις 2.500€ για full array (Μιλώντας για τιμές/μοντέλα Sony) 1
panospeter Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 Δημοσ. 1 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 28/4/2023 στις 8:55 ΠΜ, Theogs είπε οχι δεν μπορω να μειωσω την αποσταση! Η 42 πρεκυψε από αλλό σπίτι μικρότερο! τωρα μετακομισα και γι αυτο ψαχνω μεγαλυτερη! Οπότε κινουμαι για 75! Ωραία με πεισατε , θα παω για 75! Για την samsung q70b τι γνωμη εχετε? Θα με ικανοποιησει σε φωτεινό σπίτι? την έχει καποιος? Θα ήθελα κάτι πιο premium αλλά οι τιμές σε 75 ιντσες εκτοξέυονται! Επίσης από γωνίες θέασης θα με καλύπτει λογω VA panel? Παρακάτω παραθετω το σαλονι μου και τις θεσεις θεασης! Έχω την QE55Q70B (55 ίντσες καθώς ο καναπές είναι στα 2,5 μέτρα) και τώρα μου φαίνεται αν όχι μικρή κανονική (δεν χώραγε άλλωστε μεγαλύτερη διάσταση στο σύνθετο). Η TV είναι μια χαρά και με πολύ καλή φωτεινότητα για δωμάτιο με πολύ φως την ημέρα. ΟΚ τα μαύρα της δεν είναι super αλλά από την προηγούμενη που είχα (LED 15ετίας) είναι η μέρα με την νύχτα. Από το σχεδιάγραμμα που έχει οι γωνίες θέασης σου δεν ξεπερνούν τις 30 μοίρες άρα δεν θα έχει πρόβλημα με το VA panel (για να πας σώνει και καλά σε IPs). Κατά τα άλλα είτε πάρεις την 65 είτε την 75 η γυναίκα σου θα γκρινιάξει (από της 42 που είχε). Πάρε την 75΄ και πες της να δώσει περιθώριο 3 ημερών θέασης και αν της φαίνεται πάλι μεγάλη να στο πει (δεν πρόκειτε). Όπως είπε και ένας φίλος απο πάνω όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα. Το βασικό είναι να μην χρειάζεται να κουνήσεις το κεφάλι σου για να διαβάσεις υπότιτλους. Εκεί έχει κούραση και όχι απο την παρακολούθηση ενός μεγάλου μόνιτορ. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2023 από panospeter 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα