nickssyg Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλήσπερα , παραθέτω το ερωτηματολόγιο. Διαθέσιμο budget: 700-750 ευρω Απόσταση και γωνία θέασης: 2-2.5 μετρα Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ), digea, κτλ]: Κυρίως για ps5 και ταινιες/σειρες προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters "): 55" Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: οχι Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): hdmi 2.1 , 120hz , VRR Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : Samsung 55" Q70B , TCL 55" C735 Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): οχι Γενικά έχω καταλήξει στα 2 εξης μοντελα: Samsung 55" Q70B ή TCL 55" C735 . Η Q70B ειναι στα 700 από skroutz. H TCL c735 στα 749 από eshop. Όποια βοήθεια ευπρόσδεχτη !! Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από nickssyg
alexzorb Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 16 ώρες πριν, nickssyg είπε Καλήσπερα , παραθέτω το ερωτηματολόγιο. Διαθέσιμο budget: 700-750 ευρω Απόσταση και γωνία θέασης: 2-2.5 μετρα Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ), digea, κτλ]: Κυρίως για ps5 gaming και ταινιες/σειρες προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters "): 55" Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: οχι Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ): hdmi 2.1 , 120hz , VRR Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : Samsung 55" Q70B , TCL 55" C735 Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά): οχι Γενικά έχω καταλήξει στα 2 εξης μοντελα: Samsung 55" Q70B ή TCL 55" C735 . Η Q70B ειναι στα 700 από skroutz. H TCL c735 στα 749 από eshop. Όποια βοήθεια ευπρόσδεχτη !! Γενικά και οι δύο πολύ κοντά σαν specs. H Tcl κερδίζει σε μαύρο και χρώματα η Samsung σε φωτεινότητα και image processing. Επίσης η TCL επειδή αναφέρεις pc μπορεί να φτάσει τα 144hz σε σύνδεση με pc. ΤCL android λογισμικό άρα πολύ περισσότερες εφαρμογές και δυνατότητες όμως σε βάθος χρόνου μπορει να γίνει πιο βαρύ. Τέλος η με τη samsung έχεις μια παραπάνω σιγουρία για αξιοπιστία υλικών. Ανάλογα με το τι βάζεις σε μεγαλύτερη προτεραιότητα επιλέγεις.
pasxaliskar Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Στις 27/4/2023 στις 9:07 ΠΜ, alexzorb είπε Γενικά και οι δύο πολύ κοντά σαν specs. H Tcl κερδίζει σε μαύρο και χρώματα η Samsung σε φωτεινότητα και image processing. Επίσης η TCL επειδή αναφέρεις pc μπορεί να φτάσει τα 144hz σε σύνδεση με pc. ΤCL android λογισμικό άρα πολύ περισσότερες εφαρμογές και δυνατότητες όμως σε βάθος χρόνου μπορει να γίνει πιο βαρύ. Τέλος η με τη samsung έχεις μια παραπάνω σιγουρία για αξιοπιστία υλικών. Ανάλογα με το τι βάζεις σε μεγαλύτερη προτεραιότητα επιλέγεις. πολυ διαφορετικς η μια ειναι edge led και η αλλη direct led.. τα specs πια ειναι δλδ μονο η αναλυση και η ιντσε? ουτε κταν ιδια Hz δεν εχουν... διαφορετικη καταταξη led φορανε οποτε δν ειναι κοντα σαν spects.. εγω αυτη που κοιταω και εχω καταληξη είναι η HIsENSE 55u7h . IPS panel, 120 hz, full aray led kai local diming 72
alexzorb Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, pasxaliskar είπε πολυ διαφορετικς η μια ειναι edge led και η αλλη direct led.. τα specs πια ειναι δλδ μονο η αναλυση και η ιντσε? ουτε κταν ιδια Hz δεν εχουν... διαφορετικη καταταξη led φορανε οποτε δν ειναι κοντα σαν spects.. εγω αυτη που κοιταω και εχω καταληξη είναι η HIsENSE 55u7h . IPS panel, 120 hz, full aray led kai local diming 72 Έχεις την tcl ώστε να μπορεις με βεβαιότητα να ξέρεις με βεβαιότητα τι backlight έχει γιατί μπορώ να σου δώσω δυο reviews ένα που αναφέρει edge το άλλο direct. Αρα που καταλήγουμε στο αντικειμενικό νουμρό ανεξαρτήτος υλοποίησης backlight που έιναι το μετρημένο native contrast οπου στις 55 ίτνσες (γιατι στις 75 αλλάζει) έχει περίπου 1/3500 η samsung και περίπου 1/4500 η tcl και κάμια δεν έχει local dimming άρα όπως λέω λίγο καλύτερα μαύρα tcl. Η Τcl έχει λίγο μεγαλύτερη κάλυψη color space τόσο σε rec 709 (sdr) όσο και σε bt2020( hdr) άρα λίγο καλύτρεα χρώμτα . Samsung περίπου 450 nits Tcl περίπου 350 άρα φωτεινότητα λίγο καλύτερη Samsung. Άρα που διαφέρουν στα hz? H Tcl μόνο δέχεται 144 input απο pc οπως ήδη αναφέρω. Αν σε ενδιαφέρουν περισότερο οι γωνίες θέασης από το να βλέπεις γρίζα μαύρα τότε η 55 Hisense είναι οκ για τα χρήματα της. Αλλιως θα επέλεγα μια απ παρπάνω ή αν μπορείς οικονομικά το ίδιο μοντέλο Hisense στις 65'' που είναι VA.
pasxaliskar Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, alexzorb είπε Έχεις την tcl ώστε να μπορεις με βεβαιότητα να ξέρεις με βεβαιότητα τι backlight έχει γιατί μπορώ να σου δώσω δυο reviews ένα που αναφέρει edge το άλλο direct. Αρα που καταλήγουμε στο αντικειμενικό νουμρό ανεξαρτήτος υλοποίησης backlight που έιναι το μετρημένο native contrast οπου στις 55 ίτνσες (γιατι στις 75 αλλάζει) έχει περίπου 1/3500 η samsung και περίπου 1/4500 η tcl και κάμια δεν έχει local dimming άρα όπως λέω λίγο καλύτερα μαύρα tcl. Η Τcl έχει λίγο μεγαλύτερη κάλυψη color space τόσο σε rec 709 (sdr) όσο και σε bt2020( hdr) άρα λίγο καλύτρεα χρώμτα . Samsung περίπου 450 nits Tcl περίπου 350 άρα φωτεινότητα λίγο καλύτερη Samsung. Άρα που διαφέρουν στα hz? H Tcl μόνο δέχεται 144 input απο pc οπως ήδη αναφέρω. Αν σε ενδιαφέρουν περισότερο οι γωνίες θέασης από το να βλέπεις γρίζα μαύρα τότε η 55 Hisense είναι οκ για τα χρήματα της. Αλλιως θα επέλεγα μια απ παρπάνω ή αν μπορείς οικονομικά το ίδιο μοντέλο Hisense στις 65'' που είναι VA. δν μαρεσουν τα VA , μονο Ips ψωνιζω 2 ώρες πριν, alexzorb είπε ιατί μπορώ να σου δώσω δυο reviews ένα που αναφέρει edge το άλλο direct Θα δεις την ΕU εκδοση γιατι απο ηπειρο σε ηπειρο εχουν μικροαλλαγες γτ και η HInense που ειπα εχει και IPS και VA
alexzorb Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 13 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε δν μαρεσουν τα VA , μονο Ips ψωνιζω O καθένας έχει τις πρωτιμήσεις του και τις προτεραιότητες του. Εγώ προτιμώ καλύτερα μαύρα από γωνίες θέασης, είδικά για ταινίες/σειρές σε σκοτεινό περιβάλλον όπου θες την πιο σωστή κινηματογραφική εικόνα οποιαδήποτε ips/ads χωρίς mini led είναι ακατάλληλη.
pasxaliskar Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 4 λεπτά πριν, alexzorb είπε O καθένας έχει τις πρωτιμήσεις του και τις προτεραιότητες του. Εγώ προτιμώ καλύτερα μαύρα από γωνίες θέασης, είδικά για ταινίες/σειρές σε σκοτεινό περιβάλλον όπου θες την πιο σωστή κινηματογραφική εικόνα οποιαδήποτε ips/ads χωρίς mini led είναι ακατάλληλη. σε αυτο εχεις δικιο αλλα ειναι και το gaming.. τελος παντων ναι για VA ειναι για ταινιες σειρες οπως λες συμφωνω.. αυτη που εστειλα που εχει και local diming ποια ειναι η αποψη σου για τα μαυρα ?
alexzorb Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 29 λεπτά πριν, pasxaliskar είπε σε αυτο εχεις δικιο αλλα ειναι και το gaming.. τελος παντων ναι για VA ειναι για ταινιες σειρες οπως λες συμφωνω.. αυτη που εστειλα που εχει και local diming ποια ειναι η αποψη σου για τα μαυρα ? Για gaming και σε όχι πολυ σκοτεινό δωματιο θα είσαι οκ. Εγώ εχω ips monitor στο pc και είμαι ευχαριστιμένος σε τέτοιες συνθήκες.
pasxaliskar Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 Δημοσ. 16 Μαΐου 2023 3 ώρες πριν, alexzorb είπε Για gaming και σε όχι πολυ σκοτεινό δωματιο θα είσαι οκ. Εγώ εχω ips monitor στο pc και είμαι ευχαριστιμένος σε τέτοιες συνθήκες. και γω αλλα σε ταινιες χανει οπως ειπες.. αυτη ειδα ομως το local diming κανει καλη δουλεια στα μαυρα
alexzorb Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, pasxaliskar είπε και γω αλλα σε ταινιες χανει οπως ειπες.. αυτη ειδα ομως το local diming κανει καλη δουλεια στα μαυρα Για gaming και ταινίες σε sdr είναι οκ για hdr ζορίζεται με 32 ζώνες local dimming. Ρίξε μια ματία και εδώ να έχεις μια καλύτερη εικόνα (κάνε auto μεταφραση) https://www.tvtest.pl/hisense-55u7hq-test/ https://www.on-mag.fr/index.php/video-hd/tests-bancs-essai/24144-test-tv-lcd-hisense-55u7hq-qled-fluide-capable-pour-les-jeux-video-mais-qui-cache-son-meilleur-mode-filmmakerhttps://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/hisense-55u7hq-p71209/test.html
pasxaliskar Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 55 λεπτά πριν, alexzorb είπε Για gaming και ταινίες σε sdr είναι οκ για hdr ζορίζεται με 32 ζώνες local dimming. Ρίξε μια ματία και εδώ να έχεις μια καλύτερη εικόνα (κάνε auto μεταφραση) https://www.tvtest.pl/hisense-55u7hq-test/ https://www.on-mag.fr/index.php/video-hd/tests-bancs-essai/24144-test-tv-lcd-hisense-55u7hq-qled-fluide-capable-pour-les-jeux-video-mais-qui-cache-son-meilleur-mode-filmmakerhttps://www.lesnumeriques.com/tv-televiseur/hisense-55u7hq-p71209/test.html χτες αναθεωρησα, και επειδη ειδαο τι εισαι γνωστης θελω την γνωμη σου ... τελικα για τηλεοραση λεω για VA λογο ταινιων - σειρα αφου εχω μονιτορ 34αρι curve 144hz για το pc IPS .. είδα και την Hisense 55u8hq mini-led, αλλα απο οτι καταλαβα στην αμερικη βγαινει σε VA και ευρωπη IPS, μετα ειδα την TCL c835, mini led va local dim zones 420 εαν θυμαμαι καλα η 240, γενικα σκεφτομαι να παω σε mini led, εχεις να προτείνεις τίποτα σε mini led γυρο στα 800-900?
alexzorb Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pasxaliskar είπε χτες αναθεωρησα, και επειδη ειδαο τι εισαι γνωστης θελω την γνωμη σου ... τελικα για τηλεοραση λεω για VA λογο ταινιων - σειρα αφου εχω μονιτορ 34αρι curve 144hz για το pc IPS .. είδα και την Hisense 55u8hq mini-led, αλλα απο οτι καταλαβα στην αμερικη βγαινει σε VA και ευρωπη IPS, μετα ειδα την TCL c835, mini led va local dim zones 420 εαν θυμαμαι καλα η 240, γενικα σκεφτομαι να παω σε mini led, εχεις να προτείνεις τίποτα σε mini led γυρο στα 800-900? Hisense 55u8hq για ταινίες όχι. Η TCL c835 (240 στις 55") είναι αξιόλογη (βέβαια οι TCL για το 2023 προβλέπεται να είναι αρκετα καλές αλλά οι τίμες άγνωστες) Αν μπορείς να ανέβεις και λίγο η QE55QN90B (504 στις 55). είναι ακόμα καλύτερη επιλογή. Επίσης τι απόσταση θέασης έχεις για πάνω από 2,5μ οι 55" είναι λίγες. Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από alexzorb
pasxaliskar Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 6 λεπτά πριν, alexzorb είπε Hisense 55u8hq για ταινίες όχι. Η TCL c835 (240 στις 55") είναι αξιόλογη (βέβαια οι TCL για το 2023 προβλέπεται να είναι αρκετα καλές αλλά οι τίμες άγνωστες) Αν μπορείς να ανέβεις και λίγο η QE55QN90B (504 στις 55). είναι ακόμα καλύτερη επιλογή. Επίσης τι απόσταση θέασης έχεις για πάνω από 2,5μ οι 55" είναι λίγες. Ειδα την tcl 2023 c845 αλλα τιμη 1600 στον κοτσοβολο, δν ξερω αργοτερα εαν θα πεσει.. για την qe55qn90b ειδα οτι εχουν πολλα θεματα blooming δες αυτο λιγο 13 λεπτά πριν, alexzorb είπε επίσης τι απόσταση θέασης έχεις για πάνω από 2,5μ οι 55" είναι λίγες. η αποσταση που θελω ειναι περιπου 1,5-2 μετρα μαξ
alexzorb Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 1 ώρα πριν, pasxaliskar είπε Ειδα την tcl 2023 c845 αλλα τιμη 1600 στον κοτσοβολο, δν ξερω αργοτερα εαν θα πεσει.. για την qe55qn90b ειδα οτι εχουν πολλα θεματα blooming δες αυτο λιγο η αποσταση που θελω ειναι περιπου 1,5-2 μετρα μαξ Μια χάρα τότε οι 55''. Το έχω δει δεν είναι θέμα blooming αύτο. Έχει μια αλλαγή σε φωτεινότητα-χρώμα (μάλλον το πώς ακωλουθεί η τηλεώραση την gamma curve) οταν κουνάει την κάμερα σε σε σκοτείνο περιβαλλόν σε κάποια παιχνδια. Πόλυ συγκεκριμένο πρόβλημα που το ίδιο και σε πιο εντονο το είχε και σε tcl c375
pasxaliskar Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 Δημοσ. 17 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) αρα λες π.χ. η qe55qn90b και η ΤCL 835 που έχουν πανόμοια χαρακτηριστικά όπως mini-led, va κλπ θα εχει και αυτη παρόμοιο effect? Επεξ/σία 17 Μαΐου 2023 από pasxaliskar
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα