safridia Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Αυτο ειναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ Η μιση χαρη του να εχεις ενα Apple ειναι οτι το πληρωσες ακριβα, ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ για αυτο που προσφερει. Εαν κυκλοφορησει η φημη οτι τα αγοραζουν φτηνα τοτε τι διαφοροποιει τους ιδιοκτητες αυτων των συσκευων απο οσους εχουν android. Τι μας περασες κυρα Apple; Για τιποτα πειναλεους που μυριζουν τα χνωτα τους; ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΩ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ
immortalx Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, oneos είπε Έχω πάρει στα 2 παιδιά μου refurbished iPhone.Το ένα παιδί στην τρίτη λυκείου έχει refurbished iPhone 7 εδώ και 2 χρόνια και το δεύτερο στην τρίτη γυμνασίου πήρε για πρώτη φορά φέτος κινητό refurbished iPhone 8. Τώρα μόλις έμαθα ότι αποτελώ "Αλλο ενα παραδειγμα της καταντιας και του ξεπεσμου μας ως κοινωνια σε επιπεδο αξιων και ηθων". Το ότι εγώ έχω refurbished iPhone SE 2016 και η σύζηγος refurbished iPhone 6s γιατί εκτιμώ τη λειτουργικότητα του iOS ως χρήστης χρόνια τώρα είναι για σας τους αντι-phone (φανατικούς, μερικοί σε επίπεδα κόμπλεξ) λεπτομέρεια ; Δεν δικαιούμαι αυτής της επιλογής ; Με τα πολί περιορισμένα συγκριτικά οικονομικά που έχω διαθέσει; Θα ήμουν αποδεκτός μόνο στην περίπτοση ενός xiaomi ή alcatel; Άκου εκεί "παραδειγμα της καταντιας και του ξεπεσμου". ανοίγετε το στόμα σας και δεν ξέρετε τι βγάζετε... Μαλλον δεν καταλαβες κατι. Η συζητηση μεταξυ εμενα και του φιλου τον οποιο κανεις παραθεση, ειχε να κανει με γονεις που οχι μονο δεν εχουν ιδεα τι ειναι iPhone (ποσο μαλλον τι ειναι refurbished, IOS, Apple οικοσυστημα, κτλ), αλλα υποκυπτουν στα θελω των παιδιων τους που ακολουθουν τυφλα ενα trend, με συνεπεια να μην τους μαθαινουν πως να κανουν συνετες επιλογες. Αλλο οι γονεις σαν και εσενα που ξερουν γιατι κανουν αυτη την επιλογη (για ολους τους λογους που ανεφερες) και εξηγουν και στα παιδια τους το πως και το γιατι, και αλλο αυτοι που απο αγνοια ή αδιαφορια απλα υποκυπτουν στις επιλογες των παιδιων τους, που ιδιως οταν ειναι μικρης ηλικιας ειναι αυτονοητο οτι δεν εχουν ορθολογικα κριτηρια. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από immortalx 3
NickTG Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 1 hour ago, Sebu said: Αλλο ενα παραδειγμα της καταντιας και του ξεπεσμου μας ως κοινωνια σε επιπεδο αξιων και ηθων. Και το χειροτερο δεν ειναι οτι τα παιδια εχουν απαιτησεις, το χειροτερο ειναι οτι οι γονεις ενδιδουν απλα και μονο για να μην εχουν γκρινια ή γιατι τους νοιαζει τι θα πει ο κοσμος για εκεινους ως γονεις. Στις εποχες που μεγαλωναμε εμεις, χωρις κινητα, χωρις ιντερνετ στο σχολειο, ακομα και αν "απαιτουσαμε" τα καινουρια Air Jordan ή τα καινουρια Timberland ή Γκετες ή Fly Jacket η απαντηση ηταν οχι και τελειωνε εκει το θεμα ή οταν βγαλεις δικα σου λεφτα παρε οτι θες ή αντι για Air Jordan θα σου παρω δυο ζευγαρια αθλητικα no-name αφου ξερω οτι θα τα λιωσεις/σκισεις ετσι και αλλιως αρα καλυτερα να εχεις 2ο ζευγαρι και να μην κλαιμε τα Air Jordan και ποσο δικιο ειχαν. Οτι το "θελω" μας ηταν κενο και επιδειξης και εφε και μονο δεν επαιζε κανενα ρολο και ουσια το φαινεσθαι. Και μια χαρα μεγαλωσαμε και πιο ευτυχισμενοι και πιο εστιασμενοι σε εμας, στις ανθρωπινες σχεσεις, στην καυλαντα, στο παιχνδι, στο εξω, στο διαπροσωπικο. Τωρα ολοι και ολες ειναι κολλημενοι σε μια οθονη και δεν μιλανε και προβαλουν κατι ψευτικο που δεν ειναι. Κριμα.... Για ποιες εποχές μιλάμε που έβγαλε αυτούς τους άψογους ανθρώπους και οι αγορές που γινόντουσαν ήταν μόνο ουσίας? 2
xemis Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, Herald είπε Έχω ένα note 3 που δουλεύει κανονικά, την ίδια εποχή με το iphone 5 βγήκε. Τι διάολο εννοείς δεν μπορώ να καταλάβω. Heck, έχω και ένα HTC HD2 που είναι πολύ παλιότερο από το iphone 5 και δουλεύει κανονικά. Browsing email youtube, μια χαρά τα κάνει.. κανονικά όλα; viber κτλ; Μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογές; 2 ώρες πριν, NickTG είπε Σύγχρονα πράγματα κάνει και το Ν900 μου. Υποθέτω πως το Galaxy S3 που μπορεί να πάρει κάμποσες custom roms με καινούριες εκδόσεις Android θα είναι και αυτό ικανό για σύγχρονα πράγματα. Δλδ μπορείς στο s3 να βάλεις εφαρμογές από το store? 20 λεπτά πριν, Ntinaras είπε dude εχω Nokia 8210, θελεις? Τι να το κάνω; Μπαίνει YouTube?
Ntinaras Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 30 λεπτά πριν, xemis είπε Τι να το κάνω; Μπαίνει YouTube? Οχι, αλλα ειναι τοσο μικρο που μπαινει αλλου
Sebu Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, immortalx είπε Μαλλον δεν καταλαβες κατι. Η συζητηση μεταξυ εμενα και του φιλου τον οποιο κανεις παραθεση, ειχε να κανει με γονεις που οχι μονο δεν εχουν ιδεα τι ειναι iPhone (ποσο μαλλον τι ειναι refurbished, IOS, Apple οικοσυστημα, κτλ), αλλα υποκυπτουν στα θελω των παιδιων τους που ακολουθουν τυφλα ενα trend, με συνεπεια να μην τους μαθαινουν πως να κανουν συνετες επιλογες. Αλλο οι γονεις σαν και εσενα που ξερουν γιατι κανουν αυτη την επιλογη (για ολους τους λογους που ανεφερες) και εξηγουν και στα παιδια τους το πως και το γιατι, και αλλο αυτοι που απο αγνοια ή αδιαφορια απλα υποκυπτουν στις επιλογες των παιδιων τους, που ιδιως οταν ειναι μικρης ηλικιας ειναι αυτονοητο οτι δεν εχουν ορθολογικα κριτηρια. Με καλυψες απολυτα ως απαντηση σε ολους τους υπολοιπους. Η καταντια ειναι για τους γονεις που δεν βοηθανε τα παιδια τους να διαμορφωσουν σωστο χαρακτηρα και προσωπικοτητα και να προτεραιοποιησουν τι ειναι σημαντικο και τι οχι στη ζωη αυτη. Ειναι για την κοινωνια του ευκολου πλουτισμου, της κενης ικανοποιησης, του ψευτο like, του ψευτοδηθεν, που εχει δημιουργησει ανθρωπους που εχουν πεσει στην παγιδα του entitlement trap οτι τους χρωσταει η ζωη, το συστημα, η κοινωνια και πρεπει να εχουν τα παντα χωρις να προσπαθησουν, χωρις να κοπιασουν, χωρις να προσφερουν, χωρις να εξελιχθουν ως ανθρωποι, προσωπικοτητες, επαγγελματιες κτλ. 2 ώρες πριν, immortalx είπε Δεν θα αλλαζα ουτε λεξη. Οι γονεις μου τοτε ειχαν οικονομικη ανεση αλλα ηταν σφιχτοι. Το εκτιμησα πολυ αργοτερα βεβαια αλλα μονο σε καλο μου βγηκε. Με τη σειρα μου μετεφερα το ιδιο στα παιδια μου (δεν μιλαω για τσιγκουνια, αλλα για common sense) και πλεον ενηλικες και αυτοι, με ευχαριστουν. Συμφωνω απολυτα, για αυτη την ομορφη εποχη των 80s. 2
SeNNinhA Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Προσωπικα δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω refurbished για να γλυτώσω ένα 10-20% της τιμής του καινούργιου. Ειδικά εάν μιλάμε για Ε.Ε. όπου έχεις 2 χρόνια εγγυηση καινούργιου και ένα χρόνο Max εγγύηση refurbished. Οι αλυσίδες δινουν νομίζω 6μηνο! Και εάν διαθέτω 1000€ θα διαθέσω 1200 και θα το πάρω σουπερ φρέσκο από το κουτί. Άσε που αρνουμαι να δωσω τέτοια πόσα για τηλέφωνο κι ας τα έχω. Υπάρχουν καλύτερα πράγματα να τα κάνω. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από SeNNinhA 2
Arkin Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, NickTG είπε Για ποιες εποχές μιλάμε που έβγαλε αυτούς τους άψογους ανθρώπους και οι αγορές που γινόντουσαν ήταν μόνο ουσίας? Μιλάμε για τους ανθρώπους που έφεραν την Ελλάδα σε αυτή τη κατάντια. Άστο να πάει. 1
xemis Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Οχι, αλλα ειναι τοσο μικρο που μπαινει αλλου Σωστός, βάλτο όπου τραβάει η όρεξη σου! Τι; Κουμάντο στα γούστα σου θα κάνω;
sinistargr Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 αυτό το οποίο λέει είναι ένα πολύ μεγάλο ψέμα έχουν παραλείψει βασικές μάρκες κινητών παραδείγματος χάρη της Xiaomi μαζί με αυτή είναι και η poco την Sony και αρκετές άλλες μάρκες Οπότε αυτό που λένε ότι Samsung κατέχει το τόσο τοις εκατό και το υπόλοιπο είναι της iPhone είναι τρίχες κατσαρές παρόλα αυτά μπορεί τα iPhone να μην τα γουστάρω αλλά οφείλω να παραδεχτώ την Apple διότι πολύ απλά ξέρει να υποστηρίζει η συγκεκριμένη εταιρεία τα κινητά της το μόνο μειονέκτημα που έχω βρει εγώ σε αυτά τα κινητά για την ώρα είναι η μπαταρία τους την οποία μπορείς να την αντικαταστήσεις πολύ εύκολα και να συνεχίσεις να έχεις ένα αξιόλογο κινητό πού μπορεί να είναι και πενταετίας και παρόλα αυτά θα έχει αναβαθμίσεις ακομα σε σχέση με τα android που μέσα σε δύο χρόνια το κινητό Μπορεί να είναι και άχρηστο Εντάξει τώρα έχουν βρει το κόλπο ότι για κάποια χρόνια σου κάνουν αναβαθμίσεις ασφαλείας παρόλα αυτά είναι αδιάφορο δεν παίρνεις και κάτι καινούργιο Σε αντίθεση πάλι με τα iPhone όταν θα σου κάνει αναβάθμιση Θα έχεις και κάτι νέο να δεις και το ξαναλέω Δεν θέλω καθόλου Εγώ προσωπικά τα iPhone Αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται Εκτός αυτού δεν χάνεις εύκολα τα λεφτά σου σε σχέση με ένα άλλο android κινητό
lneam Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 16 ώρες πριν, immortalx είπε Η συζυγος (καθηγητρια) μου μεταφερει το ποσα πιτσιρικια γυμνασιου ερχονται στο μαθημα με refurbished iPhone 5-6 γενεων πισω. Τα περισσοτερα απο οικογενειες που μετα βιας πληρωνουν τα διδακτρα αλλα ειναι η κλασσικη περιπτωση "αμα παρεις καλο βαθμο θα σου παρω iPhone"... Βεβαια ειναι αδυνατον να πεισουν τους γονεις τους για κινητο 1000+ € αλλα πρεπει να παρουν μηλο παση θυσια, αφου τα περισσοτερα ονειρευονται να γινουν influencers και χωρις iφονι ξερουν οτι δεν πας πουθενα. απα τις ειδησεις εχω ακουσει, να ρωτουν ειδικους για τα προβληματα της νεας γενιας και το ποιος φταει. Η απαντηση ειναι > οι γονεις και το σχολειο. Το μεριδιο ευθυνης ειναι 50 - 50 1
Herald Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 12 ώρες πριν, xemis είπε κανονικά όλα; viber κτλ; Μπορείς να κατεβάσεις εφαρμογές; Φυσικά 1
Dinos1973 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 20 ώρες πριν, eko13 είπε Να πω την αλήθεια είναι λίγο εκνευριστικό αυτό! Εγώ δεν θα είχα ιδιαίτερο πρόβλημα να πάρω ανακατασκευασμενο αλλά δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου επιλογές android. Μόνο iphone βλέπεις... εσυ γιατι νομιζεις οτι ειναι μονο iphone; 19 ώρες πριν, TROIDX είπε Εγω ΔΕΝ θα παρω.... καλυτερα δεν φτανουν για ολους.....
eko13 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 6 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε εσυ γιατι νομιζεις οτι ειναι μονο iphone; Γιατί το μεγαλύτερο ποσοστο που κυκλοφορούν στην Ελλαδα είναι αηφον, πχ δεν μπορώ να βρω ένα samsung note 20 ultra...
Dinos1973 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 12 ώρες πριν, immortalx είπε Μαλλον δεν καταλαβες κατι. Η συζητηση μεταξυ εμενα και του φιλου τον οποιο κανεις παραθεση, ειχε να κανει με γονεις που οχι μονο δεν εχουν ιδεα τι ειναι iPhone (ποσο μαλλον τι ειναι refurbished, IOS, Apple οικοσυστημα, κτλ), αλλα υποκυπτουν στα θελω των παιδιων τους που ακολουθουν τυφλα ενα trend, με συνεπεια να μην τους μαθαινουν πως να κανουν συνετες επιλογες. Αλλο οι γονεις σαν και εσενα που ξερουν γιατι κανουν αυτη την επιλογη (για ολους τους λογους που ανεφερες) και εξηγουν και στα παιδια τους το πως και το γιατι, και αλλο αυτοι που απο αγνοια ή αδιαφορια απλα υποκυπτουν στις επιλογες των παιδιων τους, που ιδιως οταν ειναι μικρης ηλικιας ειναι αυτονοητο οτι δεν εχουν ορθολογικα κριτηρια. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι το πως ειναι δυνατον οι γονεις μας να μας μεγαλωσαν με αρχες και η χωρα να εχει τα χαλια που εχει στα παντα!!!!! καφριλα παντου........ μαλλον κατι εκαναν λαθος οι προηγουμενες γενιες γονεων! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα