Crash24 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Η Apple κατέλαβε περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς ανακατασκευασμένων smartphones το 2022, ακολουθούμενη από τη Samsung, η οποία μοιράστηκε το 26% των πωλήσεων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Counterpoint. Τα ευρήματα αποκάλυψαν επίσης ότι οι αποστολές ανακατασκευασμένων smartphone αυξήθηκαν κατά 5% παγκοσμίως σε ετήσια βάση. Αυτό έρχεται σε αξιοσημείωτη αντίθεση με τις αποστολές νέων smartphone, οι οποίες σημείωσαν μείωση 11,3% το 2022, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC. Η Counterpoint δήλωσε ότι το παγκόσμιο ποσοστό σημείωσε μεγάλη πτώση εξαιτίας των επιδόσεων της Κίνας και της μείωσης κατά 17% στις πωλήσεις refurbished smartphone, μια βουτιά που προκλήθηκε σε μεγάλο βαθμό από την αναζωπύρωση της πανδημίας. «Οι παγκόσμιες πωλήσεις της Apple αυξήθηκαν κατά 16% σε ετήσια βάση το 2022, ανεβάζοντας το μερίδιο της δευτερογενούς αγοράς της σε πάνω από 49%», αναφέρει η Counterpoint σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι ο τεχνολογικός γίγαντας είναι σήμερα το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand στους τομείς των μεταχειρισμένων και ανακατασκευασμένων συσκευών παγκοσμίως. Ωστόσο, ο αναλυτής της Counterpoint, Glen Cardoza, σημείωσε ότι η προσφορά μεταχειρισμένων συσκευών παραμένει περιορισμένη, καθώς οι άνθρωποι κρατούν τα smartphones τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν δεν το γνωρίζατε ήδη, τα refurbished iPhone που αγοράζονται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple συνοδεύονται από καινούρια μπαταρία, νέα εξωτερική επιφάνεια, πρόσφατα αντικατασταθέντα εξαρτήματα (αν χρειάζεται) και εγγύηση ενός έτους. Όπως θα περίμενε κανείς, οι συσκευές καθαρίζονται επίσης σχολαστικά και ελέγχονται πριν από την αποστολή. Αποστέλλονται μάλιστα σε ολοκαίνουργιο κουτί με νέα καλώδια και αξεσουάρ. Με τους πελάτες να αναβαθμίζουν διαρκώς τις συσκευές τους και πολλούς να επιλέγουν να ανταλλάξουν τα υπάρχοντα iPhone τους, ο ιστότοπος της Apple για refurbished κινητά (και άλλο εξοπλισμό) ενημερώνεται συνεχώς. Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple στις ΗΠΑ για ανακατασκευασμένες συσκευές διαθέτει αρκετές συσκευές iPhone 12 Pro Max με 512 GB αποθηκευτικού χώρου για 1.009 δολάρια, προσφέροντας μια εξοικονόμηση 290 δολαρίων. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα refurbished iPhone 13 Pro με 128GB αποθηκευτικού χώρου είναι διαθέσιμο για 809 βρετανικές λίρες, εξοικονομώντας στον πελάτη 140 λίρες. Η Samsung διαθέτει επίσης ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που διαθέτει refurbished smartphones, με παρόμοιες μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρονται σε ορισμένα από τα high-end Galaxy κινητά της. Και όπως ακριβώς η Apple, έτσι και η Samsung κάνει μια ενδελεχή εξέταση της συσκευής και προσθέτει ολοκαίνουργια εξαρτήματα πριν την διαθέσει και πάλι προς πώληση. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
KostasKri Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Λογικό, είναι σαν να παίρνεις καινούρια συσκευή, φθηνότερα και έχεις και μακροχρόνια υποστήριξη σε updates. Γιατί να πάρει κανείς άλλης εταιρίας που σε 1 χρόνο θα είναι end of life; 15 2
eko13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Να πω την αλήθεια είναι λίγο εκνευριστικό αυτό! Εγώ δεν θα είχα ιδιαίτερο πρόβλημα να πάρω ανακατασκευασμενο αλλά δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου επιλογές android. Μόνο iphone βλέπεις... 1
spectaculator Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Refurbished κινητό των 1000-2000€ έχει κάποια λογική (μπόλικη). Των 100-200€ refurbished πόσο θα το δώσεις, 50 ή 100€ αντίστοιχα; 3
xemis Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Εμ να τα λέμε κι αυτά, είναι ακριβά αλλά σε πάνε μακριά. εγώ πριν λίγους μήνες πούλησα εδώ στο insomnia iphone 5 ( 12 ετών) το οποίο δούλευε κανονικότατα. Δεν νομίζω να ισχύει αυτό για κάποιο άλλο τηλέφωνο της ίδια χρονιάς. 5 1 1 1
mants118 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Επόμενη αγορά που πρέπει να μπει το Μήλο κατά τη γνώμη μου είναι το εμπόριο ξυγκιού μύγας, μη πηγαίνει χαμένο τίποτα... 😛 Πάντως και τα ανακατασκευασμένα - επισκευασμένα παίζουν σε υψηλότερες τιμές απ όσο θα έπρεπε, χωρίς να δείχνει η αγορά ότι θα παίξει κάποια διόρθωση ή αλλαγή. Πιάνει πιστεύω και σε αυτή την αγορά το επιτυχημένο μάρκετινγκ του Μήλου. 3
Athoz Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Αναμενόμενο ήταν, όταν έχει κάνει τόσο μεγάλη ανάπτυξη σε μη επισκευάσιμο hardware και κλείδωμα σε features οταν το κάνει κάποιος εκτός της ίδιας. Σε υποχρεώνει να ανταλλάξεις το κινητό σου για καινούριο (ή refurbished) με το παραμικρό πρόβλημα και αν είσαι εκτός εγγύσης με το αζημίωτο, οπότε τσεπώνει το εύκολα επισκευάσιμο σε αυτήν κινητό και το μεταπωλεί. Σε άλλες εταιρίες απλά το φτιάχνεις μόνος ή σε κάποιο τεχνικό. 1 1
Sebu Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Λογικο δεν ειναι?? Οταν το προιον αρχικα απο τη μανα του ειναι πολυ ακριβο αλλα ταυτοχρονα και ποιοτικο, συμπεριλαμβανομενων και των τουλαχιστον 5 ετων αναβαθμισεων απο τη μερα που κυκλοφορησε, και δεν ειναι για ολα τα βαλαντια, προφανως υπαρχει εκτενης δευτερογενης αγορα για να αγοραστει καποιο 2ο χερι ανασκευασμενο (refurbished). Αρα οταν ενα iphone 14 pro plus max whatever εχει 1.000-1.500 ευρω αγορα καινουριο του κουτιου αλλα ξερεις οτι θα εχει αναβαθμισεις μεχρι το 2027, προφανως αν δεν μπορεις/θες να δωσεις τα 1.500 day, θα το δεις πιο γλυκα να δωσεις 700 λ.χ. υστερα απο 2-3 χρονια κυκλοφοριας γνωριζοντας οτι θα εχεις ακομα 2-3 χρονια υποστηριξης αναβαθμισεων και πολυ παραπανω critical updates (εχω ακομα iphone 5s ως mp3/music player που συνεχιζει να λαμβανει critical updates τοσα χρονια μετα). Αντιθετως αν το προιον ειναι ενα android των 500 ευρω που δεν θα εχει υποστηριξη σε 2-3 χρονια ή ακομα χειροτερα των 200-300 ευρω, τι δευτερογενη αγορα refurbished να εχει? Ιδιως οταν δεν εχει το brand name του μηλου ή το οικοσυστημα για το οποιο εχει πιστο κοινο (όπως και του λογου μου)? Στα 500 ευρω ή 200 ευρω android ποσα να δωσεις 2-3 χρονια μετα να το παρεις refurbished? 100 ευρω αυτο των 300? και 200 αυτο των 500? Οι περισσοτεροι παγκοσμια στις μερες μας εχουν να δωσουν τα 200-300 ευρω εστω και για ενα καλο android ποσο μαλλον οταν υπαρχουν αρκετα τουμπανακια κινεζικα στα 100-150 κατα καιρους που δεν εχει νοημα το refurbished στην αγορα του android. Ισως αν υπαρχαν αξιοπιστοι και αξιολογοι κλωνοι μηλου αρκετα φθηνοτεροι να μην υπηρχε ουτε εκει δευτερογενης αγορα. Δεν υπαρχουν ομως οποτε πεδιο δοξης λαμπρο. 3
Just_travel_everywhere Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Καταρχήν είναι λογικό να έχει το μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτή την κατηγορία κινητών από τη στιγμή που προσφέρει πρόγραμμα ασφάλισης που με μόλις 100 € σου αλλάζει το κινητό αν έχει σπάσει η αν έχει πάθει το οτιδήποτε αυτό το κινητό που εσύ το πληρώνεις 100 € για να πάρεις καινούργιο το παλιό δεν της κοστίζει τίποτα να αλλάξει το χαλασμένο εξάρτημα και να το ξαναβγάλει σε ανάλογη τιμή ως refurbished. .
immortalx Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Η συζυγος (καθηγητρια) μου μεταφερει το ποσα πιτσιρικια γυμνασιου ερχονται στο μαθημα με refurbished iPhone 5-6 γενεων πισω. Τα περισσοτερα απο οικογενειες που μετα βιας πληρωνουν τα διδακτρα αλλα ειναι η κλασσικη περιπτωση "αμα παρεις καλο βαθμο θα σου παρω iPhone"... Βεβαια ειναι αδυνατον να πεισουν τους γονεις τους για κινητο 1000+ € αλλα πρεπει να παρουν μηλο παση θυσια, αφου τα περισσοτερα ονειρευονται να γινουν influencers και χωρις iφονι ξερουν οτι δεν πας πουθενα. 4
NickTG Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, xemis said: Εμ να τα λέμε κι αυτά, είναι ακριβά αλλά σε πάνε μακριά. εγώ πριν λίγους μήνες πούλησα εδώ στο insomnia iphone 5 ( 12 ετών) το οποίο δούλευε κανονικότατα. Δεν νομίζω να ισχύει αυτό για κάποιο άλλο τηλέφωνο της ίδια χρονιάς. Ένα Ν900 που έχω πάντως δουλεύει κανονικά. Έχω και ένα Μ600 που λογικά δεν θα έχει θέμα αλλά επειδή έχω ένα χρόνο να το ανοίξω δεν το βάζω μέσα. @ntarlas @oneos Μην κλαίτε παιδιά. Να, για να νιώσετε καλύτερα πείτε πως για εσάς δεν δουλεύουν. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από NickTG 1 2
evkar Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Ποιο 50% των ανακατασκευασμένων. Που να δείτε που θα φτάσει τώρα που μπήκε στις τραπεζικές εργασίες , όταν μέσα από το πορτοφόλι μπορείς να ανοίξεις γρήγορα και εύκολα τραπεζικό λογαριασμό με την κάλυψη της Goldman Sachs. 2 δισ. μηλόφωνα κυκλοφορούν .Υπολογίστε πόσα λεφτά θα μαζέψει . 2
klaftop Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 αυτο σημαινει ενα και μονο πράγμα, ότι οποιος παίρνει android το κρατάει για χρόνια ενω iphone ενα με δυο χρόνια, Αν ολοι κρατούσαν το iphone δε θα το πουλούσαν αρα δεν θα υπήρχε η προσφορα για να καλύψει την ζήτηση 1
xemis Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, NickTG είπε Ένα Ν900 που έχω πάντως δουλεύει κανονικά. Έχω και ένα Μ600 που λογικά δεν θα έχει θέμα αλλά επειδή έχω ένα χρόνο να το ανοίξω δεν το βάζω μέσα. Καλά υπάρχουν και 3210 που λειτουργούν ακόμη, αλλά δεν κάνουν για σύγχρονες απαιτήσεις χρήσης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα