Προς το περιεχόμενο

Φορτιστής laptop ποιόν;

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από lneam,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω το εξής Laptop Gigabyte G5 KF και θα ήθελα να αλλάξω το τροφοδοτικό του διότι δεν με καλύπτει στα Watt. Είναι μέχρι 150W αλλά απ' όσο βλέπω δεν δίνει τα μέγιστα, όταν δουλεύει στα όρια τα δικά του τα οποία απ΄ όσο έχω δει είναι περίπου στο σύνολο στα 120W, με αποτέλεσμα να πέφτουν είτε οι επιδόσεις είτε ακόμα και η τροφοδοσία. 

Η ερώτησή μου είναι η εξής: ποιό τροφοδοτικό να πάρω; Ιδανικά θα ήθελα πάνω από τα 150W, να υπάρχει περιθώριο. 

Παραθέτω και τα στοιχεία του τροφοδοτικού.

20230425_013310 (2).jpg

Δημοσ.

η δικη αποψη ειναι

αγορασε μονο αν εχεις αποδειξεις πως ειναι θεμα τροφοδοτικου. Διαφορετικα θα ειναι πεταμενα χρηματα.

απο αυτα που ξερω, ολα τα εργοστασιακα τροφοδοτικα εχουν περιπου μια ανοχη 10% περισσοτερη απο αυτη που θα ζητησει η συσκευη. Αν εχω δικιο, ακομα και 1000W τροφοδοτικο να συνδεσεις, η συσκευη θα ζητησει αυτο που εχει σχεδιαστει

• Like 1
Δημοσ.

Είναι σίγουρα θέμα τροφοδοτικού, το έχω διαβάσει/δει και σε ξένα forums/youtube για το συγκεκριμένο Laptop. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποιανής εταιρείας πρέπει να πάρω, τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξω, όπως Ampere, Volt κτλ. Σε watt σίγουρα θα ήθελα να έχω πάνω από 150w. Το σύστημα τραβάει μόνο η cpu και η κάρτα γραφικών 170W (95w with turbo boost cpu, 75w gpu)

Δημοσ.

το μονο που μπορω να κανω, ειναι να σου προτεινω το site skroutz. Σε αυτη την σελιδα https://www.skroutz.gr/c/1404/fortistes-laptop/f/624947/toulachiston-100.html?order_by=pricevat&order_dir=asc

δες ανα γνωστη μαρκα οπως lenovo, hp, dell, asus, toshiba, κτλ, οσα μοντελα ειναι σε ισχυ πανω απο 170W. Οσο για την ταση, νομιζω πως και στα 19,5V δεν θα εχεις προβλημα. Οι τιμες ειναι κοντα στο κατοσταρικο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alexandros9019 είπε

Η ερώτησή μου είναι η εξής: ποιό τροφοδοτικό να πάρω; Ιδανικά θα ήθελα πάνω από τα 150W, να υπάρχει περιθώριο. 

Αυτό που έχεις ειναι το δικό του ? Δες το βύσμα και τάση από τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστη Ψάξε  στα 180 watt εφ όσον είσαι σίγουρος ότι αυτό φταίει

Επεξ/σία από hp8
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! 

Βρήκα δυο με βάση τη διάσταση του βύσματος και θα ήθελα να ρωτήσω αν θα κάνει για το laptop.
Είναι ο ακόλουθοι:

Στα 19 Volt 230W

https://www.cosmodata.gr/product/309922/hardware-anavathmisi/notebook-hardware/trofodotika-notebook/power-adapter-ac-asus-19v-11-8a-230w-5-5x2-5

ή αυτός

Στα 19,5 Volt 180W

https://www.cosmodata.gr/product/287327/hardware-anavathmisi/notebook-hardware/trofodotika-notebook/ac-adapter-asus-180w-9-23a-5-5x2-5-adp-180hb-adp-180eb-19-5v-bulk

Επεξ/σία από alexandros9019
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, alexandros9019 είπε

Βρήκα δυο με βάση τη διάσταση του βύσματος και θα ήθελα να ρωτήσω αν θα κάνει για το laptop.

οταν η ταση ειναι μικροτερη, ζημια δεν γινεται. Εγω θα το ρισκαρα για τα 19V 230W. ειναι μονο 1 βολτ

ισως να μπορεις να πας εκει με το laptop να το δοκιμασεις

υπαρχει περιπτωση το μοντελο 230W να ειναι στα 19,5V, δηλαδη τυπογραφικο λαθος

19,5χ11,8=230

19χ11,8=224

• Like 1
Δημοσ.

Θα το παραγγείλω, τηλεφωνικά που μίλησα μαζί τους δεν μου επέτρεψαν να πάω από εκεί να το δοκιμάσω. Αν και σκέφτομαι και την πολικότητα του, διάβασα κάπου ότι πρέπει να είναι ίδια η πολικότητα του βύσματος με τον φορτιστή που ήδη έχω. Ελπίζω να μη γίνει καμία στραβή. Τι στο καλό, φορτιστής για laptop είναι, δε νομίζω να έχουν ανάποδα την πολικότητα στο βύσμα... 

Δημοσ.

εχω βρει αυτη την φωτογραφια που μπορει να ειναι το ιδιο. Επανω δεξια δειχνει το βυσμα που εχει το συν πλην. Ειναι ιδιο με την δικη σου φωτο. Δες και το βυσμα αν ειναι ιδιο με το δικο σου εσωτερικα

s-l1600.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.

Πραγματικά με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ! 

Είναι ίδιο το δικό μου τροφοδοτικό στο + και - οπότε φαντάζομαι είμαι εντάξει! 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι!

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

κανονικα δεν πρεπει να υπαρχει προβλημα, αφου γραφει στην cosmodata βυσμα 5.5×2.5mm

ομως η φωτο με το asus 230w εχει αλλο βυσμα

οποτε πριν το πληρωσεις στο καταστημα, δες τι εχει

ναι, αλλαζει ευκολα, 2 καλωδια ειναι εσωτερικα. Για ευκολια μπορεις να βαλεις απο το παλιο τροφοδοτικο. Κοβεις 10cm πριν το βυσμα

y80_aieve_barrel_jack_adapter__166556432

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...