pan100 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Πριν ένα μήνα περίπου, αγόρασα την παρακάτω μητρική: ASRock B650 PG Lightning Motherboard ATX με AMD AM5 Socket https://www.skroutz.gr/s/38833098/ASRock-B650-PG-Lightning-Motherboard-ATX-με-AMD-AM5-Socket.html Με σκοπό ένα κομμάτι κάθε μήνα , πιστός στο «ραντεβού» μου, σήμερα αγόρασα το AMD Ryzen 5 7600 (επειδή διάβασα ότι κάποιοι καηκαν -κυριολεκτικά!- με τους πουσαρισμένους καινουριους Ryzen, επέλεξα τελικα να πάρω χωρίς το... Χ) https://www.skroutz.gr/s/40307498/AMD-Ryzen-5-7600-3-8GHz-Επεξεργαστής-6-Πυρήνων-για-Socket-AM5-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html Και πάνω που έλεγα να μπώ σε διαδικασία, αγοράς καρτας γραφικών, ψύκτρας κ.α. σκέφτηκα το εξής: Μα τι διάολο, κουτία έχεις κανα δύο παλια, δισκους το ίδιο, καρτα γραφικών έχεις (ενσωματωμένη), ψύκτρα εχεις, τροφοδοτικο έχεις (αυτό ντε, το αθάνατο και αξιόπιστο κατ' εμέ, 650W TURBO X) γιατί δεν παίρνεις και λίγη RAM να τα μοντάρεις επάνω και ότι βγεί; Το πρόβλημα βεβαια είναι, ότι τον παλιο υπολογιστή τον χρησιμοποιω καθημερινα και δεν θα ήθελα επ' ουδενί, να φτιαξω τωρα νεο σύστημα με windows απο την αρχή - που θα ήταν το πιό σωστο. Αντιθετα θα ήθελα να μεταφέρω τα παλιά windows όπως ειναι (με τα αρχεια τους, σε νεο σκληρο δισκο) στο καινουριο μου υπολογιστη. Γινεται αυτο; Έπίσης έχετε προτάσεις για μεταχειρισμένες RAM DDR5 (1 η 2 Χ16GB) ; Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από pan100
nickol-us Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, pan100 είπε Μα τι διάολο, κουτία έχεις κανα δύο παλια, δισκους το ίδιο, καρτα γραφικών έχεις (ενσωματωμένη), ψύκτρα εχεις, τροφοδοτικο έχεις (αυτό ντε, το αθάνατο και αξιόπιστο κατ' εμέ, 650W TURBO X) γιατί δεν παίρνεις και λίγη RAM να τα μοντάρεις επάνω και ότι βγεί; Έχεις ήδη στο ενεργητικό σου, δύο κλειδωμένα θέματα, νομίζω πλέον το κάνεις εσκεμμένα για να τραβήξεις προσοχή. Και για να μην είμαι εντελώς off topic: Με την μικρή πτώση τιμών που έχει προκύψει στις ddr5 θα είναι δύσκολο να βρεις κάτι σωστό και σε καλή τιμή Είτε θα είναι χαμηλού χρονισμού για να τις πουλάνε (πρώτες παρτίδες) είτε θα θέλουν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω. 5
pan100 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 4 ώρες πριν, nickol-us είπε Έχεις ήδη στο ενεργητικό σου, δύο κλειδωμένα θέματα, Κάπως σαν απειλή ακούστηκε αυτο....μου επιτρέπεται να εκφέρω άποψη νομίζω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις