Raylan Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Είχα πάει σε ένα κατάστημα να πάρω σουβλάκια, τον ρώτησα αν τα ψήνει σε κάρβουνο, μου απάντησε όχι και ότι το κάρβουνο είναι καρκινογόνο αλλά και να ήθελε δεν δίνουν άδεια, μου είπε ότι τα ψήνει σε υγραέριο και ότι η παρατεταμένη επαφή σε τέτοιου είδους ψησταριά για χρόνια στον ψηστη προκαλεί στειρότητα στον άντρα.. Μου έκανε εντύπωση αυτό για το κάρβουνο, όντως δεν δίνουν άδεια? Εγώ ξέρω πολλά σουβλατζίδικα που ψήνουν σε κάρβουνο, τι είναι αυτοί παράνομοι?? Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από Raylan
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Χμμμμ. Στο σουβλατζιδικο της περιοχής μου θυμάμαι ότι τα έκαναν σε κάρβουνο. Αν ξαναπάω θα κοιτάξω τις ψησταριές τους πάλι. Η αλήθεια είναι ότι το κάρβουνο γεμίζει και αφήνει υπολείμματα και απαιτεί καθάρισμα στους χώρους, πολλοί προτιμούν την ευκολία του φυσικού αερίου που έρχεται κατευθείαν και πληρώνουν τους λογαριασμούς. Αυτά τα περί στείρωσης στον άνδρα και του αν βλάπτουν την υγεία τα ακούω βερεσέ ως προς το ότι ο κόσμος πάντα γουστάρει το ψητό στο κάρβουνο και εάν είχε την δυνατότητα να μαζέψει πελατεία στο μαγαζι του θα το έκανε, δεν νομίζω ότι άρχισαν τώρα ξαφνικά οι σουβλατζιδες να σκέφτονται την υγεία μας. Επίσης τα κάρβουνα που προορίζονται για ψησταριές στα ψητοπωλεία είχα ακούσει ότι δεν είναι το κλασσικό κάρβουνο, έχει υψηλότερη διάρκεια και θερμική ισχύ.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Εγω εδω γυρω γυρω ξερω τουλάχιστον 4-5 μαγαζια αν δε πας στα Βλάχικα χιλιαδες😄
StamTheMan Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Πρωτη φορα το ακουω. Βολικο το αεριο και σιγουρα πιο καλο για την υγεια,αλλα εφαγα σουβλακι ψημενο πανω σε αεριο, σε καινουργιο μαγαζι, και ελειπε η..βρωμα.. 1
SabotazNic Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 14 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Χμμμμ. Στο σουβλατζιδικο της περιοχής μου θυμάμαι ότι τα έκαναν σε κάρβουνο. Αν ξαναπάω θα κοιτάξω τις ψησταριές τους πάλι. Εχει τόσο χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά, που μου κάνει εντύπωση που δεν είσαι σίγουρος τελικά αν τρως ή όχι από κάρβουνο. Πάντως, για τα μαγαζιά είναι διαδικασία. Ωραία είναι για μια Κυριακή στο χωριό το κάρβουνο. Άσε που, πολλοί ψηνουν σε κάρβουνο γιατί δεν ξέρουν πως να δώσουν γεύση στα κρέατα 😉
Titos301 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 33 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Εχει τόσο χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά, που μου κάνει εντύπωση που δεν είσαι σίγουρος τελικά αν τρως ή όχι από κάρβουνο. Πάντως, για τα μαγαζιά είναι διαδικασία. Ωραία είναι για μια Κυριακή στο χωριό το κάρβουνο. Άσε που, πολλοί ψηνουν σε κάρβουνο γιατί δεν ξέρουν πως να δώσουν γεύση στα κρέατα 😉 ως να δωσω γευση στα κρεατα (εκτος του οτι πρεπει να ειναι καλης ποιοτητας το κρεας)☺️
Joshua21 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 15 hours ago, Raylan said: Είχα πάει σε ένα κατάστημα να πάρω σουβλάκια, τον ρώτησα αν τα ψήνει σε κάρβουνο, μου απάντησε όχι και ότι το κάρβουνο είναι καρκινογόνο αλλά και να ήθελε δεν δίνουν άδεια, μου είπε ότι τα ψήνει σε υγραέριο και ότι η παρατεταμένη επαφή σε τέτοιου είδους ψησταριά για χρόνια στον ψηστη προκαλεί στειρότητα στον άντρα.. Μου έκανε εντύπωση αυτό για το κάρβουνο, όντως δεν δίνουν άδεια? Εγώ ξέρω πολλά σουβλατζίδικα που ψήνουν σε κάρβουνο, τι είναι αυτοί παράνομοι?? Δεν ξέρω αν υπήρχε ποτέ τέτοια άδεια (ψησίματος στα κάρβουνα), αλλά σίγουρα εδώ και κάμποσα χρόνια απαγορεύεται.
Speculoos Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δεν υπάρχει θέμα με το κάρβουνο ως καύσιμη ύλη αλλά εφόσον κάποιος θέλει να ψήσει σε κάρβουνο θα πρέπει να έχει ειδική διαμόρφωση του χώρου καθώς και να φροντίσει για την απαγωγή των αερίων με καμινάδα όπου για την εγκατάσταση θέλει άδεια πέρα από το υγειονομικό και από την πολεοδομία. Οπότε έξτρα χώρος, εξοπλισμός και γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν καθιστούν πολύ ελκυστική την επιλογή κάρβουνου.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, Speculoos είπε Δεν υπάρχει θέμα με το κάρβουνο ως καύσιμη ύλη αλλά εφόσον κάποιος θέλει να ψήσει σε κάρβουνο θα πρέπει να έχει ειδική διαμόρφωση του χώρου καθώς και να φροντίσει για την απαγωγή των αερίων με καμινάδα όπου για την εγκατάσταση θέλει άδεια πέρα από το υγειονομικό και από την πολεοδομία. Οπότε έξτρα χώρος, εξοπλισμός και γραφειοκρατικές διαδικασίες δεν καθιστούν πολύ ελκυστική την επιλογή κάρβουνου. ...θελει αδεια και απο πυροσβεστική για τα μεσα πυρόσβεσης. Τεσπα αλλο ειναι ολα αυτα και άλλο το απαγορεύονται τα κάρβουνα, δεν ξερω την νομοθεσία αλλα είναι χιλιαδες τα μαγαζιά που εχουν κάρβουνα ...αρα; Όποιος γνωρίζει την νομοθεσία περι απαγόρευσης ας την παραθέσει
StamTheMan Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, Titos301 είπε ως να δωσω γευση στα κρεατα (εκτος του οτι πρεπει να ειναι καλης ποιοτητας το κρεας)☺️ Για αρχη,σωστο μαριναρισμα.
Basilhs23___ Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, SabotazNic είπε Εχει τόσο χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά, που μου κάνει εντύπωση που δεν είσαι σίγουρος τελικά αν τρως ή όχι από κάρβουνο. Πάντως, για τα μαγαζιά είναι διαδικασία. Ωραία είναι για μια Κυριακή στο χωριό το κάρβουνο. Άσε που, πολλοί ψηνουν σε κάρβουνο γιατί δεν ξέρουν πως να δώσουν γεύση στα κρέατα 😉 Δεν ειμαι σίγουρος γιατί έχω πάψει εδώ και χρόνια να κοιτάω τις ψησταριές τι έχουν από κάτω. Λοιπόν έφαγα σήμερα από κάρβουνο σε ψητοπωλείο στην Θησέως στην Καλλιθέα. Αυτό που έχω να πω μετά από το σημερινό μαγαζί που πήγα είναι ότι αναθεωρώ την άποψη μου, μάλλον στα μαγαζιά που συχνάζω εδώ και χρόνια οι περισσότεροι πρέπει να το έχουν σταματήσει το κάρβουνο, η διαφορά στην γεύση είναι εμφανής και χρόνια είχα να το γευτω. Όλα τα μαγαζιά που πήγαινα και νόμιζα ότι τα είχαν στο κάρβουνο ήταν η ιδέα μου. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2023 από Basilhs23___ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα