Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Spotify έχει πλέον 515 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες (MAUs), σημειώνοντας αύξηση 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 22% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Spotify ισχυρίζεται ότι η βάση χρηστών του ξεπερνά το μισό δισεκατομμύριο χρήστες, με 210 εκατομμύρια συνδρομητές από αυτούς να χρησιμοποιούν την premium συνδρομή και 317 εκατομμύρια να βρίσκονται στο πρόγραμμα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Αυτό αντιπροσωπεύει μια αναλογία 40% των ακροατών που πληρώνουν προς τους ακροατές χωρίς χρέωση, μια αναλογία που φαίνεται να μειώνεται. Για λόγους σύγκρισης, οι συνδρομητές premium του Spotify αποτελούσαν το 46% της συνολικής βάσης χρηστών του το 2019, ενώ το 2020 έπεσε στο 45%, το 2021 στο 44% και πέρυσι στο 43%.

Δεν είναι σαφές πόσοι premium συνδρομητές μπορεί να μεταπήδησαν στη δωρεάν βαθμίδα που υποστηρίζεται από διαφημίσεις λόγω της οικονομικής ύφεσης, αλλά είναι σαφές ότι η βάση χρηστών του Spotify που υποστηρίζεται από διαφημίσεις ξεπερνά τους premium συνδρομητές του. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό δεν μεταφράζεται σε έσοδα από διαφημίσεις. Τα στοιχεία του Spotify δείχνουν ότι ενώ τα έσοδά της από διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 17% σε ετήσια βάση, στην πραγματικότητα μειώθηκαν κατά 27% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, με τα συνολικά έσοδά να μειώνονται κατά 4%. 

Η εταιρεία αναγνώρισε ότι η αύξηση των εσόδων της βρισκόταν μακριά από τις προσδοκίες της λόγω "μακροοικονομικών μεταβλητών στη διαφημιστική μας δραστηριότητα".

Ωστόσο, το Spotify επιθυμεί να τονίσει ότι οι ενεργοί του χρήστες αυξήθηκαν συνολικά κατά 26 εκατομμύρια χρήστες έναντι των 15 εκατομμυρίων που ήταν η πρόβλεψη, καθιστώντας την ως τη μεγαλύτερη καθαρή αύξηση του πρώτου τριμήνου της εταιρείας και τη δεύτερη μεγαλύτερη τριμηνιαία αύξηση στην ιστορία του.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο στοιχείο από την έκθεση για τους μετόχους της για το 1ο τρίμηνο του 2023 αφορά τις λειτουργικές ζημίες της. Ενώ οι ζημίες της αυτή τη φορά ήταν βελτιωμένες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (156 εκατ. ευρώ έναντι 231 εκατ. ευρώ για το 4ο τρίμηνο του 2022), η εταιρεία προβλέπει ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί, με πρόβλεψη για λειτουργικές ζημίες ύψους 129 εκατ. ευρώ για το 2ο τρίμηνο του 2023.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Like 1
  • Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Η μόνη συνδρομή που δεν σκέφτηκα ποτέ να διακόψω. Στο netflix όλο δίνω ευκαιρίες γιατί όλο και κάτι βγαίνει που το παρακολουθώ. Το Disney + μόλις λήξει το ετήσιο έχει πάρει πόδι. 

• Like 11
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας ειναι καλα ο developer του modded apk! Τα βάζω στην άκρη να μετακομίσουμε... Καλή η πεθερά αλλά... Αλλά... 🙂

Επεξ/σία από IosifWilkins
  • Like 5
  • Thanks 5
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

Η μόνη συνδρομή που δεν σκέφτηκα ποτέ να διακόψω.

Μία από τα ίδια. Έχω premium συνδρομή στο Spotify εδώ και 6+ χρόνια, χωρίς ποτέ να διακόψω. Γράφτηκα 26/2/2017. Με διαφορά η πιο "χρήσιμη" συνδρομή από όσες έχω (και ΔΕΝ έχω λίγες).

Εν τω μεταξύ, ακόμα και αν ανέβαζε αισθητά την τιμή, πάλι δε θα μ' έκαιγε. Έως και 10-12 ευρώ δε θα το σκεφτόμουν καν. Με πιο πολλά ίσως να κοιτούσα για κάνα family plan.

:D

1 λεπτό πριν, IosifWilkins είπε

Ας ειναι καλα ο developer του modded apk! Τα βάζω στην άκρη να μετακομίσουμε... Καλή η πεθερά αλλά... Αλλά... 🙂

Με 7€ το μήνα που εξοικονομείς απ' τη συνδρομή, μάλλον θα μετακομίσετε μετά τη σύνταξή σας! :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Haldol είπε

Μία από τα ίδια. Έχω premium συνδρομή στο Spotify εδώ και 6+ χρόνια, χωρίς ποτέ να διακόψω. Γράφτηκα 26/2/2017. Με διαφορά η πιο "χρήσιμη" συνδρομή από όσες έχω (και ΔΕΝ έχω λίγες).

Εν τω μεταξύ, ακόμα και αν ανέβαζε αισθητά την τιμή, πάλι δε θα μ' έκαιγε. Έως και 10-12 ευρώ δε θα το σκεφτόμουν καν. Με πιο πολλά ίσως να κοιτούσα για κάνα family plan.

:D

Εγώ έχω το premium duo για μένα και τη γυναίκα μου και το λιώνω κυριολεκτικά. 

Επεξ/σία από vastegial_74
Δημοσ.

Ωραιο το clickbait. Η αναλογια μειωνεται επειδη οι χρηστες αυξανονται πιο γρηγορα απο τους συνδρομητες, οι οποιοι και αυτοι αυξηθηκαν. 

• Like 6
Δημοσ.

Ενω ημουν μελος σε ενα family πακετο (τσαμπε) δεν το χρησιμοποιησα ποτέ και ζητησα να με βγαλουν απο το πακετο.
Ισως επειδη δεν ακουω "ποιοτητα" και "ξενα". Για εμενα το Youtube Premium + Youtube Music ειναι η μονη συνδρομη που δεν αλλαζω με τιποτα. 

• Thanks 1
Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Thank you to our teams worldwide for all you accomplished.

Καλά, άστα τα χαμούρικα και δως τους κανα φράγκο αύξηση/μπόνους. Να τα βράσουν τα thank you σου!

• Thanks 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, IosifWilkins είπε

τετοια γραφετε κ μετα βγαζουν ολη την ξυνιλα τους αυτοι που  δεν εχουν android

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Ισως επειδη δεν ακουω "ποιοτητα" και "ξενα".

Έχει απίστευτη συλλογή, αλλά (κυρίως) τρομερές playlist. Είτε ακούς κλασική μουσική, k-pop, ελληνική trap ή καψουρο-λαϊκά, θα βρεις εκατοντάδες ώρες μουσικής. Τώρα τι εννοείς με το "ποιότητα" και "ξένα"... ό,τι θες έχει, δε περιορίζεται σε αυτές τις δύο (κάπως αόριστες) κατηγορίες.

• Like 5
Δημοσ.

βρισκεις οτι δε μπορεις να φανταστεις, να σε κοβει η διαφημιση ΔΕ λεει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefanos_th είπε

τετοια γραφετε κ μετα βγαζουν ολη την ξυνιλα τους αυτοι που  δεν εχουν android

ΧΑΧΑ apple χρησιμοποιώ αλλά έχω ακούσει τύπο με apple να λέει οτι οι apple χρηστες χρηματοδοτούν τους τζαμπατζίδες των android. Ακραίο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...