Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Black Demis είπε

Το καλό που είναι αν σου σπάσουν το Google account τα έχουν όλα μα όλα στα χέρια τους μετά

κατσε φιλτατε, για να παρουν το google acount πρέπει να είσαι αφελής δεκτό, αλλα αν ΔΕΝ εχεις τον ίδιο κωδικό στις άλλες υπηρεσίες, σκέτα ''ξερά'' τα κλειδιά του 2sv τι να τα κάνουν; δεν ειναι πρακτικά άχρηστα; πχ εχω μεσα paypal και 2-3 ακόμη σελίδες..με παντελώς διαφορετικό password..πως θα μπορούσε να με επιρεάσει μια παραβίαση του google acount?

• Like 1
Δημοσ.

Μεγάλη προσοχή δε τα στέλνει με end to end κρυπτογράφηση.

Μπορεί δηλαδή η Google να δει τα δεδομένα. Εγώ το χρησιμοποιώ, offline προφανώς μέχρι τώρα και έτσι θα συνεχίσω.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 25/4/2023 στις 3:21 ΜΜ, Black Demis είπε

Το καλό που είναι αν σου σπάσουν το Google account τα έχουν όλα μα όλα στα χέρια τους μετά

Οι κωδικοί 2FA απο μόνοι τους είναι παντελώς άχρηστοι αν δεν γνωρίζεις το username/password στις σελίδες ή υπηρεσίες που έχεις κάποιον λογαριασμό. Το πρόβλημα θα το έχουν όσοι αποθηκεύουν και τα password των λογαριασμών τους στη Google. Το καλύτερο θα είναι ένας password manager όπως ο Bitwarden ή 1password για τους κωδικούς και ο Google Authenticator για τα 2FA. Βασικά το καλύτερο είναι το Yubikey αλλά εκείνο δεν είναι δωρεάν, ούτε το υποστηρίζουν και όλες οι σελίδες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Strat8 είπε

Οι κωδικοί 2FA απο μόνοι τους είναι παντελώς άχρηστοι αν δεν γνωρίζεις το username/password στις σελίδες ή υπηρεσίες που έχεις κάποιον λογαριασμό. Το πρόβλημα θα το έχουν όσοι αποθηκεύουν και τα password των λογαριασμών τους στη Google. Το καλύτερο θα είναι ένας password manager όπως ο Bitwarden ή 1password για τους κωδικούς και ο Google Authenticator για τα 2FA. Βασικά το καλύτερο είναι το Yubikey αλλά εκείνο δεν είναι δωρεάν, ούτε το υποστηρίζουν και όλες οι σελίδες.

Παρεχει η yubico authenticator Που είναι στο κλειδί,  αν δεν κάνω λάθος μέχρι 32 κωδικούς,  όταν θέλεις otp πρέπει να τρέξεις τον δικό τους authenticator και να συνδέσεις ή να πλησιάσεις το κλειδι για να έχεις τον κωδικό. Αυτό το παρέχει για αυτές τις υπηρεσίες που δεν υποστηρίζουν το yubico

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sdikr είπε

Παρεχει η yubico authenticator Που είναι στο κλειδί,  αν δεν κάνω λάθος μέχρι 32 κωδικούς,  όταν θέλεις otp πρέπει να τρέξεις τον δικό τους authenticator και να συνδέσεις ή να πλησιάσεις το κλειδι για να έχεις τον κωδικό. Αυτό το παρέχει για αυτές τις υπηρεσίες που δεν υποστηρίζουν το yubico

Ισχύει όντως. Έχω ήδη 2 Yubikeys και χρησιμοποιώ και το yubico authenticator. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν κάποιες σελίδες στις οποίες δεν μπόρεσα να ενεργοποιήσω 2FA κωδικούς ούτε μέσω του yubico authenticator. Δεν είναι κάτι συχνό βέβαια ευτυχώς.

Δημοσ.
5 hours ago, Strat8 said:

11 hours ago, maparios said:

κατσε φιλτατε, για να παρουν το google acount πρέπει να είσαι αφελής δεκτό, αλλα αν ΔΕΝ εχεις τον ίδιο κωδικό στις άλλες υπηρεσίες, σκέτα ''ξερά'' τα κλειδιά του 2sv τι να τα κάνουν; δεν ειναι πρακτικά άχρηστα; πχ εχω μεσα paypal και 2-3 ακόμη σελίδες..με παντελώς διαφορετικό password..πως θα μπορούσε να με επιρεάσει μια παραβίαση του google acount?

άδικο δεν εχεις αλλά αν θυμάσαι υπάρχει και μια ωραία υπηρεσία της google για αποθήκευση κωδικών........  ουσιαστικά σε όποιο android και να κάνεις login αν έσωζες εκεί τους κωδικους (που να λέμε του στραβού το δίκαιο περισσότεροι σώζουν εκτός από κάποιους πολύ σχετικούς) ετσι έχει και το 2fa δικό τους και τους κωδικους σε διάφορες υπηρεσίες (ευτιχος όχι στης τραπεζικές εφαρμογές κλπ καθώς εκεί δεν σε αφήνει να κάνεις κάτι τέτοιο) αλλά μόνο το instagramm facebook κλπ να πάρουν και χίλια άλλα δυο σου κανουν ανετα ζημιά και με εκβιασμούς και με χίλια άλλα δυο (σε σενα μπορει όχι αλλά σε πολλους ναι)

Δημοσ.
Στις 25/4/2023 στις 6:09 ΜΜ, Bourdoulas είπε

Μόνο Aegis

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το aegis.

Παράδειγμα:

Για κάποιο λόγο χρειάζεται να συνδεθώ στον Google λογαριασμό μου σε καινούργιο κινητό, που αυτό σημαίνει ότι δεν έχω πρόσβαση στο aegis, γιατί πχ δεν μπορώ να το κατεβάσω από το playstore αν δεν συνδέσω τον Google λογαριασμό.

Εκεί το κατεβάζω από άλλο store ή apkmirror κλπ και κάνω τη δουλειά μου;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Papakitou είπε

Να ρωτήσω κάτι σχετικά με το aegis.

Παράδειγμα:

Για κάποιο λόγο χρειάζεται να συνδεθώ στον Google λογαριασμό μου σε καινούργιο κινητό, που αυτό σημαίνει ότι δεν έχω πρόσβαση στο aegis, γιατί πχ δεν μπορώ να το κατεβάσω από το playstore αν δεν συνδέσω τον Google λογαριασμό.

Εκεί το κατεβάζω από άλλο store ή apkmirror κλπ και κάνω τη δουλειά μου;

Ναι όπως και κάθε άλλη εφαρμογή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...