Προς το περιεχόμενο

Ελληνες και παρανομο software

Γιάννης Platano

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ακουσα πριν λιγο σε ειδησεις στο ραδιοφωνο...Ειμαστε πρωτοι σε χρηση παρανομου λογισμικου στην Ε.Ε.

Πανω απο 60% των προγραμματων μας ειναι παρανομα....

Μαλλον πρεπει να ξαναμαθει αριθμητικη αυτος που εκανε αυτους τους υπολογισμους!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.

pragmati.... to 98% ton programmaton pou xrisimopoioyme einai paranoma... kai an den einai, eite mas ta exoun kanei doro, eite ta exoume faei apo kanan gnosto, i ta agorasame giati den mporousame na kanoume allios.... opos kai na to kanoume, kai oso kai na min mas aresei, etsi einai ta pragmata....

Δημοσ.

Σε επαγγελματικούς χώρους η πειρατεία είναι σε χαμηλά ποσοστά, όχι λόγο συνείδησης των επαγγλεματιών, ούτε λόγω της εταιρίας κατά της πειρατίας.

Ο λόγος ονομάζεται ΔΟΥ (εφορία). Μπαίνει στο κατάστημα/γραφείο, βλέπει τι είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή, ζητάει τιμολόγια, και κόβει γερό πρόστιμο αν λείπουν τιμολόγια.

Στους ιδιώτες τώρα, το 98% νομίζω ότι είναι λίγο. Έχετε σκεφτεί πόσα TB έχουν μερικοί στις συλλογές τους με warez τα οποία δεν προλαβαίνουν καν να τα εγκαταστήσουν μέχρι να πάρουν τα επόμενα;

Δημοσ.

Η ...πλακα...Στον εργασιακο μου χωρο τωρα με το ERP εχουμε 3 pc με αδεια χρησης γαι win me (ετσι λεει το αυτοκολητο τουλαχιστον) αλλα εχουν win NT. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Δημοσ.

Η αναλογία μισθού - αξία λογισμικού είναι πολύ μικρή. Αμα έπαιρνα 1500 - 2000 ? το μήνα δε θα με χάλαγε να έδινα 300 ? για τα Windows ας πούμε...

Δημοσ.

και εδώ στην ιταλία που οι μισθοί είναι τόσο , πάλι πειρατικά windows έχουν όλοι.Μην το βλέπεις έτσι , οτι "αν έπαιρνα διπλάσιο μισθό θα το αγόραζα" ... και πάλι δεν θα ήθελες να πληρώσεις για κάτι που μπορείς να το έχεις τζάμπα.Άλλωστε μη ξεχνάτε οτι όλα τα νέα pc που πουλιούνται , φοράνε windows που σημαίνει οτι τα έχουμε ήδη πληρώσει μέσα στην τιμή του pc !!! εκτός αν το φτιάξεις μόνος σου.

Ο μόνος λόγος να πάρεις original software έιναι ο ΣΔΟΕ, κανένας άλλος

Δημοσ.

Μας κατηγορούν άδικα. :P tongue.gif036.gif

Αλλα μη φοβάστε δεν είμαστε πρώτοι διεθνώς παρά μόνο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το διαφημιστηκό μας τα πρωτία τα έχουν άλλοι biggrininvert.gifwinknudge.gifallazeixromata.gifbigyellow.gif

Ενώ οι ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία, Δανία , Αυστρία, Σουηδία.... αυτοί πρόκειται να πάρουν το βραβείο new_applaudit.gifsmilie_finger1.gif4410.gif

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής.

Το παρακάτω είναι copy paste από το in.gr

Φέτος, την πρώτη θέσεη στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνουν από κοινού η Κίνα και το Βιετνάμ (ποσοστό πειρατείας 92%), και ακολουθούν η Ουκρανία (91%), η Ινδονησία (88%), η Ρωσία (87%) και η Ζιμπάμπουε (87%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις ΗΠΑ (22), τη Νέα Ζηλανδία (23%), τη Δανία (26%), την Αυστρία (27%) και τη Σουηδία (27%).

Ακούς εκεί να μας ρίξει ακόμα και η Ζιμπάμπουε :? :cry:

Επάνω τους και τους φάγαμε. :lol:

Δημοσ.

Pera apo ti plaka an kapoios thelei na einai apoluta nomimos den einai kai oti pio dyskolo ston kosmo. Auti ti stigmi to mono agorasmeno programma ston ypologisi mou einai to office (kai auto prin 3 xronia) kai den exw oute ena peiratiko programma. Mia xara tin kanw ti douleia mou me freeware kai me palioteres ekdoseis emporikwn programmatwn pou dinoun sta cd ta diafora periodika kai an xreiastw kati gia mia sygekrimeni douleia katevazw ena trial

Δημοσ.
Μας κατηγορούν άδικα. :P tongue.gif036.gif

Αλλα μη φοβάστε δεν είμαστε πρώτοι διεθνώς παρά μόνο στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με το διαφημιστηκό μας τα πρωτία τα έχουν άλλοι biggrininvert.gifwinknudge.gifallazeixromata.gifbigyellow.gif

Ενώ οι ΗΠΑ' date=' Νέα Ζηλανδία, Δανία , Αυστρία, Σουηδία.... αυτοί πρόκειται να πάρουν το βραβείο [img']http://briefcase.pathfinder.gr/download/bidin/10125/224292/0/new_applaudit.gif[/img]smilie_finger1.gif4410.gif

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής.

Το παρακάτω είναι copy paste από το in.gr

Φέτος, την πρώτη θέσεη στην παγκόσμια κατάταξη καταλαμβάνουν από κοινού η Κίνα και το Βιετνάμ (ποσοστό πειρατείας 92%), και ακολουθούν η Ουκρανία (91%), η Ινδονησία (88%), η Ρωσία (87%) και η Ζιμπάμπουε (87%).

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στις ΗΠΑ (22), τη Νέα Ζηλανδία (23%), τη Δανία (26%), την Αυστρία (27%) και τη Σουηδία (27%).

Ακούς εκεί να μας ρίξει ακόμα και η Ζιμπάμπουε :? :cry:

Επάνω τους και τους φάγαμε. :lol:

Edipi logo tis douleias mou paw stin Agia Petroupoli kathe 15 meres, akouste ti exei ekei... einai enas telastios xoros as poume to megethos 2 gipedwn... einai olo paggous me CDs and DVDs, opla...fusika milame ola gia copies - oxi gramena me Writers alla apo mitres... kai fysika kaneis den milaei!!!

Δημοσ.

Είμαι κατά των πειρατικών άσχετα αν δεν συμφωνώ απόλυτα με τις μεθόδους των εταιριών.

Έχω αγοράσει αρκετά προγραμματάκια αξίας 30-50 euro αλλά στο παρελθόν έχω χρησιμοποιήσει και warez προγράμματα αξίας 3000 euro.

Συμβαίνει το εξής τρελό. Μπορεί να δεις "προγραμματάκι" αξίας $50 και να κάνει παπάδες. Και μπορεί να δεις πρόιγραμμα αξίας $5000 και να είναι gtp.

Επειδή στο παρελθόν έφτιαχνα προγράμματα, είμαι της άποψης ότι πρέπει να πληρώνωνται. Απλά το θεωρώ όμως αδύνατο να δώσει κάποιος 1000 + euro για να αγοράσει το Corel ή το Photoshop ή το Autocad ενώ στην αγορά π.χ. για το τελευταίο υπάρχει το IntelliCad που είναι Ελληνικό και είναι σχεδόν τσάμπα.

Ψάξτε για ενναλακτικές λύσεις.

Α και κάτι άλλο. Δεν θέλω να έρθει να με ελέγξει η ΣΔΟΕ για παράνομο λογισμικό, όχι επειδή έχω (δεν έχω) αλλά γιατί θα στείλω να ελέγξουν τους ίδιους που δεν μπορώ να σας περιγράψω τι παράνομο software έχουν..... :shock: :shock:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...