alion Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Εφετείο διατήρησε το status quo στην αντιμονοπωλιακή αγωγή της Epic κατά της Apple, επιβεβαιώνοντας μια απόφαση που στο μεγαλύτερο μέρος της μπορεί να θεωρηθεί νίκη της Apple. Σε μια απόφαση που εκδόθηκε τη Δευτέρα, το Εφετείο της Ένατης Περιφέρειας έκρινε ότι το κλειστό App Store της Apple και οι περιορισμοί ασφαλείας δεν παραβιάζουν την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία, αλλά ότι η Apple δεν μπορεί να διατηρήσει τους κανόνες κατά της καθοδήγησης που εμποδίζουν τους χρήστες να μάθουν για εναλλακτικές επιλογές πληρωμών. Η εκπρόσωπος της Apple, Marni Goldberg, δήλωσε στο The Verge: Η σημερινή απόφαση επιβεβαιώνει την ηχηρή νίκη της Apple σε αυτή την υπόθεση, με εννέα από τους 10 ισχυρισμούς να έχουν κριθεί υπέρ της Apple. Για δεύτερη φορά μέσα σε δύο χρόνια, ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Apple τηρεί τους αντιμονοπωλιακούς νόμους σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο. Το App Store συνεχίζει να προωθεί τον ανταγωνισμό, να προωθεί την καινοτομία και να διευρύνει τις ευκαιρίες και είμαστε υπερήφανοι για τη βαθιά συνεισφορά του τόσο στους χρήστες όσο και στους προγραμματιστές σε όλο τον κόσμο. Διαφωνούμε με σεβασμό με την απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τη μία εναπομείνασα αξίωση βάσει της πολιτειακής νομοθεσίας και εξετάζουμε το ενδεχόμενο περαιτέρω επανεξέτασης. Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic Games, Tim Sweeney, με tweets του ανέφερε σχετικά με την απόφαση ότι ενώ «η Apple επικράτησε στο 9ο Δικαστήριο, η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει τις πολιτικές της Apple κατά του συστήματος πληρωμών, απελευθερώνει τους προγραμματιστές του iOS να στέλνουν τους χρήστες στο web για να κάνουν τις πληρωμές μαζί τους απευθείας εκεί». Προσθέτει ακόμα ότι «Εργαζόμαστε για τα επόμενα βήματα». Το νομικό γαϊτανάκι ξεκίνησε το 2020, όταν η Apple απέσυρε το Fortnite από το App Store, αφού η εφαρμογή άρχισε να επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν αγορές εντός της εφαρμογής χρησιμοποιώντας το δικό της σύστημα πληρωμών, παρακάμπτοντας αυτό της Apple. Αυτό επέτρεψε στην Epic να αποφύγει την προμήθεια 30% που συνεπάγεται η χρήση του δικού της συστήματος πληρωμών εντός της εφαρμογής της Apple. Η Epic Games μήνυσε την Apple λίγο μετά την αφαίρεση του Fortnite από το App Store, ισχυριζόμενη ότι η εταιρεία προέβη σε "αθέμιτες και ενέργειες που πλήττουν τον ανταγωνισμό". Η δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers εξέδωσε την απόφασή της το 2021, δηλώνοντας ότι η Apple δεν έχει μονοπώλιο στην αγορά εφαρμογών για smartphones. Αντίθετα, διέταξε την Epic να πληρώσει για την παραβίαση των όρων χρήσης του App Store. Όμως και η Apple δεν βγήκε αλώβητη αφού με την ίδια απόφαση, αναγκάζεται να καταργήσει τους κανόνες της κατά του steering, οι οποίοι απαγορεύουν στους δημιουργούς εφαρμογών να παρέχουν πληροφορίες στους χρήστες σχετικά με άλλες μορφές συστημάτων πληρωμών εντός της εφαρμογής. Τόσο η Apple όσο και η Epic Games άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου το 2021. Ενώ η σημερινή απόφαση αναφέρει ότι το περιφερειακό δικαστήριο "έκανε νομικό σφάλμα σε διάφορα ζητήματα", αναφέρει ότι αυτά τα σφάλματα "δεν προκάλεσαν κάποιο πρόβλημα". Προσθέτει ακόμα ότι η Epic απέτυχε επίσης να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό της για την "δεσπόζουσα θέση της Apple στην αγορά". Προσθέτει ακόμα ότι "Υπάρχει μια ζωντανή και σημαντική συζήτηση σχετικά με τον ρόλο που διαδραματίζουν στην οικονομία και τη δημοκρατία μας οι πλατφόρμες ηλεκτρονικών συναλλαγών με ισχύ στην αγορά", αναφέρει η απόφαση. "Η δουλειά μας ως ομοσπονδιακό εφετείο, ωστόσο, δεν είναι να επιλύσουμε αυτή τη συζήτηση - ούτε θα μπορούσαμε καν να επιχειρήσουμε να το κάνουμε". Η Apple έχει λάβει πρόσφατα μέτρα σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες αντιμονοπωλιακές ανησυχίες, όπως η εισαγωγή ενός τρόπου για εφαρμογές "ανάγνωσης", όπως το Kindle, το Netflix και το Spotify, να παρακάμπτουν τις απαιτήσεις της Apple για πληρωμές εντός της εφαρμογής, συνδέοντας με τις δικές τους τοποθεσίες. Παρόλα αυτά, το Spotify εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει προβλήματα κατά την πώληση ηχητικών βιβλίων στην εφαρμογή του για iOS, με αποτέλεσμα να αποσύρει εντελώς τις αγορές ηχητικών βιβλίων από την εφαρμογή του για iPhone. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Ο δικαστης εχει iphone.approves 😛 NarrowDiscreteHydatidtapeworm-mobile.mp4
inetien12 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Η δικαστής ήταν η Εύα και διάλεξε το Mήλο. Κακόμοιρε Epicέ Αδάμ ! Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από inetien12 2 1
hristozik Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 θα το γράψω όπως το καταλαβαίνω και δεκτές παρατηρήσεις. Αν είχε κάποιος απο εμάς ένα κατάστημα και ερχόταν μία εταιρεία που πουλάει πχ κεριά και σας έλεγε. θέλω να φτιάξουμε ένα ράφι στο οποίο θα εκθέτουμε την συλλογή μου από προϊόντα. Θα χρησιμοποιώ το χώρο σου, το οποίο σημαίνει ότι τα κεριά μου θα είναι ασφαλή εδώ μέσα και θα διαφημίζονται και φυσικά θα μπορεί κάποιος να τα αγοράσει. Αλλά ξέρεις, όταν έρχεται κάποιος στο ταμείο, θα βάλω το προσωπικό μου POS και θα τιμολογώ εγώ, και σε ευχαριστώ πολύ. Θα το δεχόσασταν; Δεν νομίζω ότι θα το δεχόταν κάποιος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα το θέμα είναι πιο περίπλοκο, καθώς η apple παρέχει στην epic όλα τα δωρεάν εργαλεία στην ανάπτυξη της εφαρμογής για το δικό της λογισμικό, το οποίο καθιστά και λογική την απαίτηση να πληρώνεται. Είναι μία κλασική περίπτωση όπου και οι δύο κερδίζουν. Το να υποστηρίζει κάποιος, θέλω να έχω την ευκολία να πουλάω λογισμικό μου σε ένα περιβάλλον που δεν είναι δικό μου και να κερδίζω μόνο εγώ, ξέρουμε όλοι ότι δεν είναι λογικό. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω γνωρίσει κάποιον να το δεχόταν για την επιχείρηση του, χωρίς κέρδος. 14
lbit Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Η Vanguard Group δηλώνει "ηχηρή νίκη" μετά την απόφαση που ελήφθη στην έφεση του Tim Sweeney μαζι με την Κινεζικη TenCent. -The real story 3 1
Hacker?pcs Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 2 hours ago, hristozik said: Αν είχε κάποιος απο εμάς ένα κατάστημα και ερχόταν μία εταιρεία που πουλάει πχ κεριά και σας έλεγε Παραλληλισμός ραφιού super market με app store, ήμουν νιος και γέρασα και ακούω τα ίδια 2 1
n3a Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Ηχηρή νίκη για την Apple, δυσάρεστη ήττα για τους καταναλωτές...
alejsalonica Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Τόσα και δεν παρακαλάμε. Υπάρχει και διπλανό μαγαζί, ολίγον χαρχαλο αλλά με καλύτερους όρους. Στο καλό και καλά κέρδη. 2
KostasKri Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε Παραλληλισμός ραφιού super market με app store, ήμουν νιος και γέρασα και ακούω τα ίδια Δεν παύει να είναι σωστή η σύγκριση όμως ότι και να λες. Το μαγαζί είναι της Apple, από το iPhone, το λειτουργικό του, το app store, τα πάντα. Ο ανταγωνισμός είναι το android αν δεν αρέσει σε κάποιον, όχι 15 άλλα stores που θέλουν να ανοίξουν στο iOS οι Epic και άλλες greedy εταιρίες μόνο και μόνο επειδή έχουν το budget να το κάνουν για να γλιτώσουν στο βάθος χρόνου λεφτά από το 30%. 3
hristozik Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Διαφέρει κάπου? Όλες οι εταιρείες έχουν ένα κοινό. Έσοδα / έξοδα. και τα μεν πρώτα πρέπει να είναι περισσότερα απο τα δεύτερα. Αλλιώς κλείνει το μγαζί και πηγαίνει ο κόσμος σπίτι του. Είτε έχεις πάγκο και πουλάς κουλούρια, είτε έχεις ένα πολυεθνικό όμιλο. Τα υπόλοιπα είναι στην λογική του νεοέλληνα, εγώ γιατί να πληρώσω και κάτω το κεφάλαιο. 4
AtiX Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, n3a είπε Ηχηρή νίκη για την Apple, δυσάρεστη ήττα για τους καταναλωτές... Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει κάτι τέτοιο σκεπτόμενος τις τιμές από τα αλλά app stores… το πρόβλημα δεν είναι αν υπάρχει ένα App Store στην πλατφόρμα ή δέκα, αλλά αν υπάρχουν πολλές πλατφόρμες ώστε να αποφεύγουμε τα ολιγοπώλια…
Darky Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, KostasKri είπε Δεν παύει να είναι σωστή η σύγκριση όμως ότι και να λες. Το μαγαζί είναι της Apple, από το iPhone, το λειτουργικό του, το app store, τα πάντα. Ο ανταγωνισμός είναι το android αν δεν αρέσει σε κάποιον, όχι 15 άλλα stores που θέλουν να ανοίξουν στο iOS οι Epic και άλλες greedy εταιρίες μόνο και μόνο επειδή έχουν το budget να το κάνουν για να γλιτώσουν στο βάθος χρόνου λεφτά από το 30%. Όχι δεν είναι καθόλου σωστή η σύγκριση. Πιο σωστό θα ήταν να λέγαμε η apple έχει ένα μαγαζί αλλά δεν αφήνει κανέναν άλλο να ανοίξει γιατί η γειτονιά είναι δική της. Γιατί η apple πρώτα πουλάει την συσκευή και το λειτουργικό και μέσα εκεί έχει το μαγαζί της. Η apple έχει το μονοπώλιο στην συσκευή της. Αν είναι σωστό ή όχι κρίνει ο καθένας και αν πρέπει να υπάρχει ελευθερία. Υπάρχουν θετικά αλλά και αρνητικά. 1 2
AtiX Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, Darky είπε Η apple έχει το μονοπώλιο στην συσκευή της. Αν είναι σωστό ή όχι κρίνει ο καθένας και αν πρέπει να υπάρχει ελευθερία. Υπάρχουν θετικά αλλά και αρνητικά. Άρα το ίδιο ισχύει και για την Sony στο PlayStation, την MS στο X-Box, την Nintendo στο Switch κλπ 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα