Προς το περιεχόμενο

AutoCAD η AutoCAD LT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 minutes ago, cthulhucarbide said:

Υπάρχει κάποιο online πρόγραμμα Cad σαν το Autocad ή το Rhino?

Τυχαίνει κάποιες φορές να βρίσκομαι εκτός σπιτιού σε άκυρους υπολογιστές που δεν έχουν κάποιο πρόγραμμα, και δεν υπάρχει η ευχέρεια να κάνω εγκαταστάσεις από τον θείο κλπ.

Θέλω να κάνω κάποια σχέδια, απλές γραμμές σε δύο μόνο διαστάσεις οπότε δεν είναι κάτι απαιτητικό οπότε ψάχνω μήπως υπάρχει κάποιο site που σου δίνει αυτή την δυνατότητα χωρίς πολλά πολλά, εγγραφές και τέτοια

https://www.sketchup.com/products/sketchup-for-web

• Like 1
Δημοσ.
Just now, cthulhucarbide said:

Θέλει εγγραφές και παπαριές :cry:

δε νομίζω πουθενά να υπάρχει και free online και δίχως εγγραφή πλέον. κάτι πρέπει να τους δώσεις.

παίξε μπάλα με ένα προσωρινό email και ένα generic λογαριασμό που θα τον έχεις όπου πας χωρίς να σε νοιάζει αν θα στον κλέψουν κιόλας.

Δημοσ.

Βρήκα κανα δυο πριν λίγο αλλά ήταν γτπ.

Πιο πολύ μου την σπάει που πρέπει να βάλω κωδικούς, να θυμάμαι Usernames κλπ γιατί δεν βρίσκω τον λόγο.

Τεσπα, έκανα λογαριασμό στο sketchup αλλά είτε δεν έχει πολλές επιλογές ρυθμίσεων είτε δεν τις βλέπω ακόμα. Θέλω να δουλέψω σε δύο μόνο άξονες αλλά με έχει αφήσει στους 3 και με πάει γύρω γύρω λες και είμαι στο τεσσεράκτιο

Δημοσ.
Just now, cthulhucarbide said:

Πιο πολύ μου την σπάει που πρέπει να βάλω κωδικούς, να θυμάμαι Usernames κλπ γιατί δεν βρίσκω τον λόγο.

Τεσπα, έκανα λογαριασμό στο sketchup αλλά είτε δεν έχει πολλές επιλογές ρυθμίσεων είτε δεν τις βλέπω ακόμα. Θέλω να δουλέψω σε δύο μόνο άξονες αλλά με έχει αφήσει στους 3 και με πάει γύρω γύρω λες και είμαι στο τεσσεράκτιο

πάρε ανάσα και κλείσε τα πάντα απόψε. δες το πάλι αύριο με καθαρό κεφάλι και ένα καλό καφέ. στο λέω γιατί αν ψάχνεις λύση όπως γράφεις no hope :P

Δημοσ.

Απλά σπάζομαι λίγο γιατί θέλω να κάνω μια δουλειά που κανονικά είναι 10 λεπτών αλλά από την μία ψάχνοντας πρόγραμμα και από την άλλη μέχρι να μάθω τα toοllbars του κλπ ψάχνω 1 ώρα και η κατάσταση είναι κουραστική 

Βρήκα ένα που λέγεται SmartDraw που στην αρχή φαινόταν πολύ χάλια αλλά όσο το ψάχνω βρίσκω κάποιες ρυθμίσεις για να γίνει λίγο πιο αξιοπρεπές οπότε μάλλον με αυτό θα κάνω την δουλειά

Δημοσ.
4 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Στην web εκδοση του Sketchup, στη δεξια μπαρα το 4o icon απο κατω, εχει επιλογη για parallel projection καθως και τι ειδος view θελεις (right, top, front, κτλ).
Αλλα μιας και θελεις μονο 2 αξονες και να τραβας απλες γραμμες, μηπως απλα χρειαζεσαι ενα online vector app; Γιατι τετοια εχει απειρα αν ψαξεις.

• 1 μήνα μετά...
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/9/2023 στις 5:59 ΠΜ, immortalx είπε

Αλλα μιας και θελεις μονο 2 αξονες και να τραβας απλες γραμμες, μηπως απλα χρειαζεσαι ενα online vector app; Γιατι τετοια εχει απειρα αν ψαξεις.

Για δώσε κανα καλό αν έχεις εύκαιρο

Δοκίμασα τα 2-3 πρώτα στην αναζήτηση και -εκτός αν μου διαφεύγει κάτι- διαπίστωσα ότι πρόκειται απλά για εφαρμογές ζωγραφικής, ίσως πιο εξελιγμένες από το MS paint :-(

Εγώ θέλω να φτιάξω έναν κύκλο με διάμετρο 76,2mm και από το κέντρο του να φτιάξω ένα polar array με 6 λοβούς σε συγκεκριμένη ακτίνα κλπ.

Σαν το autocad στις 2 διαστάσεις δλδ αλλά να έχει οπωσδήποτε σαν inputs πραγματικές διαστάσεις και όχι απλά να ζωγραφίζω με το ποντίκι

Επεξ/σία από cthulhucarbide
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Για δώσε κανα καλό αν έχεις εύκαιρο

Δοκίμασα τα 2-3 πρώτα στην αναζήτηση και -εκτός αν μου διαφεύγει κάτι- διαπίστωσα ότι πρόκειται απλά για εφαρμογές ζωγραφικής, ίσως πιο εξελιγμένες από το MS paint :-(

Εγώ θέλω να φτιάξω έναν κύκλο με διάμετρο 76,2mm και από το κέντρο του να φτιάξω ένα polar array με 6 λοβούς σε συγκεκριμένη ακτίνα κλπ.

Σαν το autocad στις 2 διαστάσεις δλδ αλλά να έχει οπωσδήποτε σαν inputs πραγματικές διαστάσεις και όχι απλά να ζωγραφίζω με το ποντίκι

Αυτα που βρηκες ειναι vector apps. Εφοσον θελεις CAD features εστω και σε 2D view, τοτε η καλυτερη περιπτωση ειναι η online εκδοση του Sketchup. Μην κανεις ξεχωριστο account αν δεν θες, μπορεις να κανεις log-in και με Google account.
Για να εχεις 2D view, στα εικονιδια δεξια πανε scenes->camera->parallel projection, και απο κατω διαλεγεις τι ειδους 2D view θελεις (Top, Front, Right, κτλ)

• Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, immortalx είπε

Αυτα που βρηκες ειναι vector apps. Εφοσον θελεις CAD features εστω και σε 2D view, τοτε η καλυτερη περιπτωση ειναι η online εκδοση του Sketchup. Μην κανεις ξεχωριστο account αν δεν θες, μπορεις να κανεις log-in και με Google account.
Για να εχεις 2D view, στα εικονιδια δεξια πανε scenes->camera->parallel projection, και απο κατω διαλεγεις τι ειδους 2D view θελεις (Top, Front, Right, κτλ)

Ελλείψει άλλων επιλογών αυτό έκανα τελικά.

Έβαλα το top view αλλά οι τιμές είναι σε ίντσες. Το άλλαξα σε μια επιλογή πάνω αριστερά σε χιλιοστά αλλά πρακτικά δεν άλλαξε :huh:

Τον κύκλο δηλαδή ακόμα σε ίντσες μου λέει να εισάγω την ακτίνα

Edit, βρήκα την επιλογή σε άλλο μενού και δούλεψε

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Ελλείψει άλλων επιλογών αυτό έκανα τελικά.

Έβαλα το top view αλλά οι τιμές είναι σε ίντσες. Το άλλαξα σε μια επιλογή πάνω αριστερά σε χιλιοστά αλλά πρακτικά δεν άλλαξε :huh:

Τον κύκλο δηλαδή ακόμα σε ίντσες μου λέει να εισάγω την ακτίνα

Πανε δεξια στα εικονιδια εκει που λεει model info και πατα στο "0.0mm"

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, immortalx είπε

Πανε δεξια στα εικονιδια εκει που λεει model info και πατα στο "0.0mm"

Μιας που απότι φαίνεται ξέρεις το πρόγραμμα, γνωρίζεις μήπως αν μπορώ να κάνω polar array? Γιατί μου φαίνεται δεν βρίσκω κάτι αντίστοιχο μέχρι τώρα

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Μιας που απότι φαίνεται ξέρεις το πρόγραμμα, γνωρίζεις μήπως αν μπορώ να κάνω polar array? Γιατί μου φαίνεται δεν βρίσκω κάτι αντίστοιχο μέχρι τώρα

Αν εννοεις κατι τετοιο:
Εκανα εναν κυκλο με 12 vertices. Εκανα ενα rectangle και το τοποθετησα στο τερμα κατω vertex(οχι αυτο που φαινεται μπλε, αυτο που ειναι αριστερα του)
Επιλεγεις το rectangle. Μετα επιλεγεις το rotate tool, πατας Ctrl (για να κανει toggle copy), click στο κεντρο του κυκλου, click στο κατω vertex, και τελος click στο vertex που ειναι το μπλε rectangle.
Μολις τελειωσεις, ΧΩΡΙΣ να μετακινησεις το ποντικι, γραψε "11x" και πατα Enter.

image.png

Σου εκανα ενα capture μηπως σου ειναι πιο ευκολο:

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...