Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους και σε όλες. Η ερώτησή μου αφορά εργασιακό θέμα και είναι η εξής:

Στην εργασία μου (δουλειά γραφείου αν έχει σχέση αυτό), μου έχουν ζητήσει αρκετές φορές να δουλέψω Σάββατα και Κυριακές. Όταν, ωστόσο, ρώτησα αν αυτές οι υπερωρίες πληρώνονται, η μάνατζέρ μου μου είπε πως όχι και πως αντιθέτως οι ώρες αυτές αφαιρούνται από τις καθημερινές (πχ θα παω μια μέρα 12 αντι για 9). Και ερωτώ εγώ: αυτό είναι νόμιμο; Δηλαδή μια ώρα Κυριακής που μισθολογικά αξίζει +75%, συμψηφίζεται με μια ώρα καθημερινής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες χρήσιμες απαντήσεις.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GeoM11 είπε

Καλημέρα σε όλους και σε όλες. Η ερώτησή μου αφορά εργασιακό θέμα και είναι η εξής:

Στην εργασία μου (δουλειά γραφείου αν έχει σχέση αυτό), μου έχουν ζητήσει αρκετές φορές να δουλέψω Σάββατα και Κυριακές. Όταν, ωστόσο, ρώτησα αν αυτές οι υπερωρίες πληρώνονται, η μάνατζέρ μου μου είπε πως όχι και πως αντιθέτως οι ώρες αυτές αφαιρούνται από τις καθημερινές (πχ θα παω μια μέρα 12 αντι για 9). Και ερωτώ εγώ: αυτό είναι νόμιμο; Δηλαδή μια ώρα Κυριακής που μισθολογικά αξίζει +75%, συμψηφίζεται με μια ώρα καθημερινής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες χρήσιμες απαντήσεις.

Δες τι λέει η συμβαση σου και τι εχει δηλωθεί στο https://myergani.gov.gr/ 

Αν είσαι δηλωμένη Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-17:00 , τότε η Κυριακή πρέπει να δηλώνεται με υπερωρίες. Αν είναι πάνω απο 5ώρες, τότε δικαιούσαι +1 ημέρα ρεπο.  Την υπερωρία την πληρώνεσαι +75% .

Μπορείς να μιλήσεις με την επιθεώρηση εργασίας που ανήκεις για να σου δώσουν περίσσοτερες διευκρίνισεις. Και αν χρειαστει προχωράς σε καταγγελία επώνυμη ή ανώνυμη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...