GeoM11 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Καλημέρα σε όλους και σε όλες. Η ερώτησή μου αφορά εργασιακό θέμα και είναι η εξής: Στην εργασία μου (δουλειά γραφείου αν έχει σχέση αυτό), μου έχουν ζητήσει αρκετές φορές να δουλέψω Σάββατα και Κυριακές. Όταν, ωστόσο, ρώτησα αν αυτές οι υπερωρίες πληρώνονται, η μάνατζέρ μου μου είπε πως όχι και πως αντιθέτως οι ώρες αυτές αφαιρούνται από τις καθημερινές (πχ θα παω μια μέρα 12 αντι για 9). Και ερωτώ εγώ: αυτό είναι νόμιμο; Δηλαδή μια ώρα Κυριακής που μισθολογικά αξίζει +75%, συμψηφίζεται με μια ώρα καθημερινής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες χρήσιμες απαντήσεις.
SilentVoice Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, GeoM11 είπε Καλημέρα σε όλους και σε όλες. Η ερώτησή μου αφορά εργασιακό θέμα και είναι η εξής: Στην εργασία μου (δουλειά γραφείου αν έχει σχέση αυτό), μου έχουν ζητήσει αρκετές φορές να δουλέψω Σάββατα και Κυριακές. Όταν, ωστόσο, ρώτησα αν αυτές οι υπερωρίες πληρώνονται, η μάνατζέρ μου μου είπε πως όχι και πως αντιθέτως οι ώρες αυτές αφαιρούνται από τις καθημερινές (πχ θα παω μια μέρα 12 αντι για 9). Και ερωτώ εγώ: αυτό είναι νόμιμο; Δηλαδή μια ώρα Κυριακής που μισθολογικά αξίζει +75%, συμψηφίζεται με μια ώρα καθημερινής; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όποιες χρήσιμες απαντήσεις. Δες τι λέει η συμβαση σου και τι εχει δηλωθεί στο https://myergani.gov.gr/ Αν είσαι δηλωμένη Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-17:00 , τότε η Κυριακή πρέπει να δηλώνεται με υπερωρίες. Αν είναι πάνω απο 5ώρες, τότε δικαιούσαι +1 ημέρα ρεπο. Την υπερωρία την πληρώνεσαι +75% . Μπορείς να μιλήσεις με την επιθεώρηση εργασίας που ανήκεις για να σου δώσουν περίσσοτερες διευκρίνισεις. Και αν χρειαστει προχωράς σε καταγγελία επώνυμη ή ανώνυμη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα