LionHurt1982 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα έχω το σύστημα της υπογραφής και σκέφτομαι να μεταβώ σε am5. Η σκέψη μου, να πάω σε m/b με ddr5 και pci.5.0 με έναν 7600χ για αρχή ο οποίος στη συνέχεια θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε 8600χ ή σε κάποιον μεγαλύτερο επόμενης γενιάς, ram 32gb και pci.4.0 nvme. Η κάρτα κάποια στιγμή θα αναβαθμιστεί σε 4080. Ποια μητρική προτείνετε και ποιες μνήμες έτσι ώστε όσο είναι δυνατόν να είναι πιο future proof για μελλοντικές αλλαγές σε cpu χωρίς να πάμε σε ακραίες οικονομικές λύσεις. Θα με καλύψει μια b650 ή πρέπει να πάω σε x670?Δεν έχω απαιτήσεις σε θύρες usb και σε m2 μία υποδοχή με καλύπτει Η χρήση είναι απλη καθημερινή χωρίς απαιτήσεις ιδιαίτερες και μία στο τόσο παίζω κανέναν ΑΑΑ τίτλο που κυκλοφορεί. Ευχαριστώ Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από LionHurt1982
bonorov Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, LionHurt1982 είπε Καλημέρα έχω το σύστημα της υπογραφής και σκέφτομαι να μεταβώ σε am5. Η σκέψη μου, να πάω σε m/b με ddr5 και pci.5.0 με έναν 7600χ για αρχή ο οποίος στη συνέχεια θα μπορεί να αναβαθμιστεί σε 8600χ ή σε κάποιον μεγαλύτερο επόμενης γενιάς, ram 32gb και pci.4.0 nvme. Η κάρτα κάποια στιγμή θα αναβαθμιστεί σε 4080. Ποια μητρική προτείνετε και ποιες μνήμες έτσι ώστε όσο είναι δυνατόν να είναι πιο future proof για μελλοντικές αλλαγές σε cpu χωρίς να πάμε σε ακραίες οικονομικές λύσεις. Θα με καλύψει μια b650 ή πρέπει να πάω σε x670?Δεν έχω απαιτήσεις σε θύρες usb και σε m2 μία υποδοχή με καλύπτει Η χρήση είναι απλη καθημερινή χωρίς απαιτήσεις ιδιαίτερες και μία στο τόσο παίζω κανέναν ΑΑΑ τίτλο που κυκλοφορεί. Ευχαριστώ B650 θα πας σε καλυπτει σε όλα άνετα.  Οποια αντέχει η τσέπη σου. Μνήμες το sweet spot είναι 6000mhz. 1
jgeorgiou Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 11 ώρες πριν, LionHurt1982 είπε με έναν 7600χ θα υποβιβάσεις τις επιδόσεις σου σε gaming
LionHurt1982 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 39 λεπτά πριν, bonorov είπε B650 θα πας σε καλυπτει σε όλα άνετα.  Οποια αντέχει η τσέπη σου. Μνήμες το sweet spot είναι 6000mhz. Με καλύπτει απολυτα η απάντηση σου. 25 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε θα υποβιβάσεις τις επιδόσεις σου σε gaming Βασικά εχω μπερδευτεί στο κομμάτι αυτο. Νομιζα οτι ο 7600x ειναι ελαχιστα καλύτερος
konik Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, bonorov είπε B650 θα πας σε καλυπτει σε όλα άνετα.  Οποια αντέχει η τσέπη σου. Μνήμες το sweet spot είναι 6000mhz. Φίλε μου πρώτη φορά βλέπω τέτοιο γράφημα,η θερμοκρασια είναι της mobo ή του επεξεργαστή ? Επίσης η pro rs πχ ο 7950x είναι σε undervolt?
bonorov Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, LionHurt1982 είπε Με καλύπτει απολυτα η απάντηση σου. Βασικά εχω μπερδευτεί στο κομμάτι αυτο. Νομιζα οτι ο 7600x ειναι ελαχιστα καλύτερος Τι επεξεργαστή έχεις τώρα φίλε μου;
nickol-us Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Υπάρχει άπειρος κόσμος που θα ήθελε να κάνει αναβάθμιση στο top gaming cpu που έχεις. Κάτσε όπως είσαι αφού η κύρια ενασχόλησή σου είναι το gaming και άλλα χαζέματα. Δεν είναι ώριμη η πλατφόρμα ούτε σε πολύ καλή τιμή. Οι μνήμες παραμένουν ακόμη φουσκωμένες, ναι μεν έπεσαν αλλά μιλάμε για double price από ddr4 και φυσικά χωρίς διπλασιασμό επιδόσεων. Ρίξε μια και καλή τα χρήματα αργότερα, να έχεις στρώσει κάπως η κατάσταση 3
bonorov Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 13 λεπτά πριν, konik είπε Φίλε μου πρώτη φορά βλέπω τέτοιο γράφημα,η θερμοκρασια είναι της mobo ή του επεξεργαστή ? Επίσης η pro rs πχ ο 7950x είναι σε undervolt? Είναι η θερμοκρασία των vrm της μητρικής από που περναει το ρευμα για να παει στον επεξεργαστή. Στοκ είναι ο 7950x του γραφήματος νομίζω. 1
LionHurt1982 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, bonorov είπε Τι επεξεργαστή έχεις τώρα φίλε μου; 5800x3d 3 λεπτά πριν, nickol-us είπε Υπάρχει άπειρος κόσμος που θα ήθελε να κάνει αναβάθμιση στο top gaming cpu που έχεις. Κάτσε όπως είσαι αφού η κύρια ενασχόλησή σου είναι το gaming και άλλα χαζέματα. Δεν είναι ώριμη η πλατφόρμα ούτε σε πολύ καλή τιμή. Οι μνήμες παραμένουν ακόμη φουσκωμένες, ναι μεν έπεσαν αλλά μιλάμε για double price από ddr4 και φυσικά χωρίς διπλασιασμό επιδόσεων. Ρίξε μια και καλή τα χρήματα αργότερα, να έχεις στρώσει κάπως η κατάσταση Και παιχνίδια πολύ σπάνια πλέον.. απλά για τη μετάβαση ,για την αλλαγή και μόνο να χω ν ασχοληθώ με κάτι χωρίς να ξοδέψω πολλά με τη δικαιολογία ότι προετοιμάζω το Σύστημα και για μελλοντικές αναβαθμίσεις και κυρίως να μη μείνω σε pci3.0 οταν θα μπει η 4080 προς το καλοκαιρι. Αν υπάρχουν όμως ακόμα προβλήματα στη πλατφόρμα παω πάσο
bonorov Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, LionHurt1982 είπε 5800x3d Τότε τι αναβάθμιση θες να κάνεις;😂 Μείνε όπως είσαι,εκτός κι αν έχεις λεφτά για πεταμα. Ο 7600x είναι χειρότερος απο τον 5800x3d. O 7800x3d είναι καλυτερος αλλά και παλι η διαφορά είναι μικρή και δεν αξίζει να πληρωσεις για αναβάθμιση. Περίμενε την επόμενη γενιά cpus και βλέπεις αν και παλι θα αξίζει. 2
nickol-us Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, LionHurt1982 είπε Και παιχνίδια πολύ σπάνια πλέον.. απλά για τη μετάβαση ,για την αλλαγή και μόνο να χω ν ασχοληθώ με κάτι χωρίς να ξοδέψω πολλά με τη δικαιολογία ότι προετοιμάζω το Σύστημα και για μελλοντικές αναβαθμίσεις και κυρίως να μη μείνω σε pci3.0 οταν θα μπει η 4080 προς το καλοκαιρι. Αν υπάρχουν όμως ακόμα προβλήματα στη πλατφόρμα παω πάσο Δεν υπάρχουν προβλήματα στην πλατφόρμα απλά είναι αναίτια ακριβή. Όταν έχεις ένα τόσο δυνατό σύστημα, μια τέτοια μετάβαση είναι πέταμα χρημάτων. Οι μητρικές είναι στο θεο, το ίδιο και οι μνήμες, στο gaming που αποσκοπείς αποκλείω να καταλάβεις κάποια διαφορά άσε που ο 5800x3d είναι καλύτερος https://www.youtube.com/watch?v=Q53rT4WxCWk 2
bonorov Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 8 λεπτά πριν, LionHurt1982 είπε κυρίως να μη μείνω σε pci3.0 οταν θα μπει η 4080 προς το καλοκαιρι. Καμία διαφορά δεν έχει το pcie3 με το pcie4 ακόμα και με 4090. Βασικά απειροελάχιστες διαφορές σε συγκεκριμένα games. 1
LionHurt1982 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Αναβαθμιση ψυχολογική περισσοτερο εψαχνα. Αλλα Οκ καταλαβα δεν το κουράζω αλλο. Θα μεινω ως εχει εφοσον και με 4080 θα παιζει καλα ο 3d. Σας ευχαριστω ολους 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα