Προς το περιεχόμενο

Logitech MX Keys and MX Vertical/Lift

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδες. 

Εχω αυτη τη στιγμη το MX keys και συνδεομαι σε 2 pc. Εχω συνδεσει το bolt σε switch μαζι με το mouse που εχω τωρα (Adesso E30 vertical) αλλα θα ηθελα να αφησω στην ακρη το switch μιας και το πληκτρολογιο μπορει να συνδεθει με το laptop μεσω ΒΤ.

Για να μπορω ομως να λειτουργησει και τα 2 θελω και mouse οποτε σκεφτομουν το MX Vertical ή το Lift μιας και τα 2 μπορουν επισης να συνδεθουν με 3 pc.

Το θεμα ειναι οτι η εναλλαγη στο Keys γινεται με τα κουμπια που εχει πανω απο το Home ενω στα mouse με το κουμπι που εχουν στην κατω πλευρα.

Γινεται φυσικα και μεσω το logi options+ software.

Η ερωτηση λοιπον ειναι αν ξερει κανεις αν υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαζουν και τα 2 ταυτοχρονα (keys & mouse) πατωντας το κουμπι του Keys ή αν θα πρεπει να το κανω μεσα απο το sw ( κομματι χλωμο να σηκωνω το mouse καθε φορα που θελω να αλλαξω εστιαση) 

Ειμαι ολη μερα μεταξυ 2 pc λογω δουλειας και προσπαθω να βρω την πιο βολικη λειτουργια για μενα

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ.

Απαντάω μόνος μου μιας και το παρέλαβα και το δοκίμασα. Δεν αλλάζουν μαζί από το keyboard. Εχει μια διαδικασία που λέγεται Flow και περνάει από το ένα pc στο άλλο πηγαίνοντας τον κέρσορα στην άκρη της οθόνης, συμπαρασυροντας και το πληκτρολόγιο μαζί, ΑΛΛΆ λειτουργεί μόνο όταν τα 2 pc είναι στο ίδιο δίκτυο. Εγώ που τα έχω σε 2 διαφορετικά vpn τον ήπια όσον αφορά αυτό. Αναγκαστικά κρατάω το switch

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/4/2023 στις 7:56 ΜΜ, Ashaman είπε

Απαντάω μόνος μου μιας και το παρέλαβα και το δοκίμασα. Δεν αλλάζουν μαζί από το keyboard. Εχει μια διαδικασία που λέγεται Flow και περνάει από το ένα pc στο άλλο πηγαίνοντας τον κέρσορα στην άκρη της οθόνης, συμπαρασυροντας και το πληκτρολόγιο μαζί, ΑΛΛΆ λειτουργεί μόνο όταν τα 2 pc είναι στο ίδιο δίκτυο. Εγώ που τα έχω σε 2 διαφορετικά vpn τον ήπια όσον αφορά αυτό. Αναγκαστικά κρατάω το switch

Αν λειτουργείς μόνο για web browser το VPN, τσέκαρε το addon που θα έχει λογικά η εταιρεία που χρησιμοποιείς, το VPN λειτουργεί μόνο στον browser οπότε κανονικά λειτουργείς το Flow, εγώ έτσι το κάνω με το Windscribe VPN, και όταν θέλω access σε συγκεκεριμένα application, λειτουργώ VM οπότε ενεργοποιώ το VPN  εκεί. 

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Billator είπε

Αν λειτουργείς μόνο για web browser το VPN, τσέκαρε το addon που θα έχει λογικά η εταιρεία που χρησιμοποιείς, το VPN λειτουργεί μόνο στον browser οπότε κανονικά λειτουργείς το Flow, εγώ έτσι το κάνω με το Windscribe VPN, και όταν θέλω access σε συγκεκεριμένα application, λειτουργώ VM οπότε ενεργοποιώ το VPN  εκεί. 

Μακαρι να ηταν ετσι, Δυστυχως το vpn ειναι για να εχω remote προσβαση στους servers του πελατη και στην oracle απο το laptop και στο pc στα αντιστοιχα της εταιρειας (δουλευω απο το σπιτι) .

Δε μου εκατσε το flow αλλα οκ εχω το switch εστω .

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Ashaman είπε

Μακαρι να ηταν ετσι, Δυστυχως το vpn ειναι για να εχω remote προσβαση στους servers του πελατη και στην oracle απο το laptop και στο pc στα αντιστοιχα της εταιρειας (δουλευω απο το σπιτι) .

Δε μου εκατσε το flow αλλα οκ εχω το switch εστω .

Είναι ένα συνήθειο, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα και με το switch. Επειδή πριν το flow έτσι τα άλλαζα είναι θέμα καθαρά συνήθειας.

Υπάρχει και η λύση του PBP αν το υποστηρίζει η οθόνη σου (ειδικά αν έχεις 27"+ είναι workable να το κάνεις), τότε συνδέεις στην οθόνη mouse / keyboard και δουλεύεις και τα δύο ταυτόχρονα, και λειτουργεί λίγο καλύτερα από το flow γιατί έχει πολύ μικρότερο lag στις εναλλαγές. 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Billator είπε

Είναι ένα συνήθειο, δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα και με το switch. Επειδή πριν το flow έτσι τα άλλαζα είναι θέμα καθαρά συνήθειας.

Υπάρχει και η λύση του PBP αν το υποστηρίζει η οθόνη σου (ειδικά αν έχεις 27"+ είναι workable να το κάνεις), τότε συνδέεις στην οθόνη mouse / keyboard και δουλεύεις και τα δύο ταυτόχρονα, και λειτουργεί λίγο καλύτερα από το flow γιατί έχει πολύ μικρότερο lag στις εναλλαγές. 

Δυστυχως δεν το υποστηριζει η οθονη και δεν παιζει τωρα να παω να παρω αλλη 32αρα 4Κ που να το υποστηριζει για να βολευτω. Το εχω συνηθισει απλα το συγκεκριμενο που εχω αλλαζει με συνδυασμο πληκτρων (Ctrl, Ctrl + 1/2) και καμια φορα δεν πετυχαινει και σπαζομαι. Αλλα οκ θεμα συνηθειας ειναι. Το εχω συνηθισει τοσο καιρο. Ειναι και ακαριαια σχεδον η εναλλαγη σε Keyboard & Mouse

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δυστυχως δεν υπαρχει λυση ειχα ακριβως το ιδιο θεμα με Logitech K830 illuminated + MX Anywhere 3 που συνεργαζονταν αψογα μαζι με τον ιδιο unified receiver, τον οποιο εβγαζα κι εβαζα σε 2 διαφορετικα pc,  το mouse ειχε μεν δυνατοτητα 3 επιλογων αλλα δεν ακολουθουσε το keyboard, αγορασα προσφατα το Logitech MX Mechanical Mini Silent + Logitech G502 X Lightspeed τα οποια δεν συνεργαζονται με unified receiver το καθενα εχει το δικο του, και τωρα ισχυει το αντιστροφο το keyboard υποστηριζει 3 διαφορετικα pc αλλα οχι το mouse οποτε  η μονη λυση εναλλαγης πλεον ειναι με switch (Ugreen Sharing Box USB 3.0 Hub) το εχω κρυψει με διπλης οψης κατω απτο γραφειο αλλαζουν με το πατημα ενος κουμπιου και βρηκα την υγεια μου

Επεξ/σία από Odyss3us
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...