Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο φίλο δικηγόρο, μου είχε πει ότι π.χ. για διαζύγιο, ειδικά κοινή συναινέση, η ταρίφα είναι μίνιμουμ 600€. Από τον δικηγορικό σύλλογο τους βάζουν χέρι να μην πέφτουν πιο κάτω. Το κακό είναι ότι μέχρι να τους χρειαστούμε τους κράζουμε αλλά όταν τους χρειαστούμε θέλουμε να κάνουν καλή δουλειά. Το θέμα είναι να κάνουν σωστή δουλειά, γιατί ένα λάθος δικηγόρου, μπορεί να σε στείλει και φυλακή.

• Like 1
  • Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατι υπαρχει υπερπροσφορα δικηγορων, καθε χρονο εκατονταδες αν οχι χιλιαδες νεοι αποφοιτουν.

Γιατι η πρακτικη ασκηση ειναι υποχρεωτικη ωστε να παρεις αδεια, αρα υπαρχει μια ταση εκμεταλλευσης των νεων αποφοιτων.

Γιατι το "διαβασε για 4 χρονια" δεν ειναι προυποθεση για εγγυημενο εισοδημα για τα επομενα 40 χρονια της ζωης του (ζουμε στο 2023).

Γιατι στην ελλαδα οι μισθοι συχνα δεν ανταποκρινονται στο κοστος ζωης

Επεξ/σία από epp
  • Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, lector είπε

Απο ολο αυτο το κατεβατο, το μοναδικο τμημα της πληρωμης που μου φαινεται οτι δεν ειναι αερας κοπανιστος, ειναι η αμοιβη του δικηγορου που θα αναλαβει τη διαδικασια...

Τα υπόλοιπα είναι φόροι του ΤΑΧΔΙΚ για να συντηρεί τα κτήρια στην ουσία.

9 ώρες πριν, Ducatista είπε

Δεν θα συμφωνήσω γιατί οι τιμές που δίνουν είναι κανονικές απλά δεν κόβουν απόδειξη καο όταν ζητάς σου λένε η τιμή ήταν χωρίς αποδειξη και σου βάζουν ένα 24% απο το πουθενά... ρεαλιστικά λοιπόν οφείλεται μόνο ο εκάστοτε επαγγελματίας εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις

Ως προς αυτό να ξέρεις πως ο άρειος πάγος θεωρεί πως όταν λες τιμή αφορά την καθαρή αξία δίχως ΦΠΑ. Δηλαδή αν σου πω εγώ 300 πρέπει εσύ να υπολογίσεις το +24%. Ξέρω πως δεν στέκει αλλά..

1 ώρα πριν, ObeyWario! είπε

για χάρη των δικηγόρων έχουμε άθλια δικαιοσύνη

Αιτιολόγησε μου λίγο τι εννοείς

55 λεπτά πριν, predator77 είπε

προσωπικα κ γω δεν εβγαινα σαν δικηγορος κ εγινα υδραυλικος τωρα μια χαρα!!!!!

προσωπικά πιστεύω ότι ζεις καλύτερα από εμένα και ψυχικά και από άποψη μισθού

47 λεπτά πριν, stef157 είπε

Απο φίλο δικηγόρο, μου είχε πει ότι π.χ. για διαζύγιο, ειδικά κοινή συναινέση, η ταρίφα είναι μίνιμουμ 600€. Από τον δικηγορικό σύλλογο τους βάζουν χέρι να μην πέφτουν πιο κάτω. Το κακό είναι ότι μέχρι να τους χρειαστούμε τους κράζουμε αλλά όταν τους χρειαστούμε θέλουμε να κάνουν καλή δουλειά. Το θέμα είναι να κάνουν σωστή δουλειά, γιατί ένα λάθος δικηγόρου, μπορεί να σε στείλει και φυλακή.

Το έχω ξαναγράψει αλλά το ξαναλέω. Οι συντεχνίες και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υπάρχουν για να προωθήσουν τα συμφέροντά μας. Στο παράβολο ο νομοθέτης έβαλε ένα μινιμουμ αμοιβής, επειδή μας αγαπάει; όχι βέβαια. αλλά αφενός για να μας φορολογήσει αμέσως και αφαιρετού γιατί το παράβολο αποτελεί φόρο. Δηλαδή το κράτος με έχει κάνει φοροεισπράκτορά του ώστε μέσω παραβόλων να τα παίρνω από εσένα και να τα αποδίδω σε αυτό. Το παράβολο έχει αμοιβή από 16 ευρώ μέχρι 100 στα πολιτικά δικαστήρια. Φυσικά δεν νομίζω να θεωρείς πως για να φτιάξω μια βρύση πρέπει να δώσω 50 ευρώ και θεωρείται λογικό ή να το πάω παραπέρα, να φτιάξει η γυναίκα μου τα νύχια θέλει 40 ευρώ και εγώ για να συντάξω ένα επιστημονικό κείμενο είμαι οκ με τα 16 €. Υπάρχει πάγια τακτική πως η μικρότερη αμοιβή του δικηγόρου πρέπει να είναι το διπλάσιο του παραβόλου. Δηλαδή όταν η άρση προσημείωσης χρειάζεται παράβολα 200 ευρώ για να γίνει εγώ πρέπει να πάρω αμοιβή +400 ευρώ + 24% ΦΠΑ. Και μάλιστα αν δεν πάρω και κάποιος μου κάνει καταγγελία ο δικηγορικός μου σύλλογος μπορεί να μου κλείσει το γραφείο ως ποινή ακόμα δε συνάδελφος (που δεν φαντάζεσαι πόσο αγαπιώμαστε) να με παέι δικαστικά για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Δυστυχώς και δεν το κατακρίνω βλεπετε μόνο την επιφάνεια, ότι δηλαδή πήγα στον δικηγόρο κι έδωσα 700 ευρώ. Το ότι στην τσέπη του θα πάνε 300 στην καλύτερη και τα 290 στο τέλος του μήνα θα πρέπει να τα δώσει στον ΕΦΚΑ δεν μπαίνετε στον κόπο να το μάθετε.

Δημοσ.

Η ελληνικη κοινωνια για χρονια παρηγαγε δικηγορους και γιατρους για κοινωνικο στατους και εσοδα

Τελικα στη κριση εφτασαν να παιρνουν 3 και 60 διοτι..υπερπροσφορα

Οι γιατροι πλεον εχουν διεξοδο γιατι αμα θελουν φευγουν ευκολα σε αλλη χωρα,αρκει να ειναι διατεθειμενοι να δουλεψουν σε επαρχια κτλ

Οι δικηγοροι μας ειναι σχεδον αχρηστοι εξω λογω του οτι ειναι δεμενοι με με το νομικο συστημα της χωρας

Καποια μεγαλα δικηγορικα γραφεια,καποια ονοματα γνωστα απο τη tv,αυτοι δεν εχουν θεμα.Εχουν χτισει ονομα και γνωριμιες σε βαθος χρονου.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες λεφτα σαν δικηγόρος μονο αν ασχολείσαι με υποθέσεις μεταναστών, θα βγαλεις τρελα λεφτα χωρις αποδείξεις χωρις τιποτα μερικους που ξεκίνησαν με παπάκια και σε δεν ξερουν τι εχουν βγαλει τωρα, κανα δυο ξερω οτι ουτε για της φωτοτυπίες δεν θα τους ειχαν στα γραφεία...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vagos789 είπε

Η ελληνικη κοινωνια για χρονια παρηγαγε δικηγορους και γιατρους για κοινωνικο στατους και εσοδα

Ας προσεχαν.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, LawyerS είπε

Δυστυχώς και δεν το κατακρίνω βλεπετε μόνο την επιφάνεια, ότι δηλαδή πήγα στον δικηγόρο κι έδωσα 700 ευρώ. Το ότι στην τσέπη του θα πάνε 300 στην καλύτερη και τα 290 στο τέλος του μήνα θα πρέπει να τα δώσει στον ΕΦΚΑ δεν μπαίνετε στον κόπο να το μάθετε.

Από προσωπική εμπειρία, όσες φορές προσέφερα υπηρεσίες σε δικηγόρους (Τεχνικός Υπολογιστών) ήταν οι πιο τζαμπατζήδες. Κάνανε παζάρια. Το ίδιο ισχύει παραδόξως και στους γιατρούς. Μου έχουν πει δε, ότι πάτησα 2 κουμπιά δεν έκανα και κάτι για να χρεώνω τόσο. Οπότε πολύ ευγενικά τους είπα ότι την επόμενη φορά ας πατήσουν οι ίδιοι τα 2 κουμπιά και να μην με καλέσουν.

• Like 3
Δημοσ.

εδω εχουμε γιατρουδακια 30 χρονων, που φτύσαν αίμα για να περάσουνε Ιατρική, και άλλα 6-7 χρονια τρελο διαβασμα και μετά αγροτικό, να δουλεύουνε 48ωρες εφημερίες νον στοπ, για 800 ευρω, και να παθαίνουν burn out, όπως αυτη η κοπέλα που είχε σχολάσει απο εφημερία και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και σκοτώθηκε (λόγω κούρασης)

.......

και εσύ μου λες για δικηγόρους που βγάλανε μια Νομική και παίρνουν 600 Ευρώ.

Δεν καταλαβαίνω την λογική σου.

Σε οποιοδήποτε επάγγελμα, για να πάρεις 1000-1200 Ευρώ, χρειάζεται να παλέψεις αρκετά, και να μην σταματάς να διαβάζεις ποτέ.

Επίσης, αν παίρνεις τόσα χρήματα, μην νομίζεις ότι θα κάθεσαι....οι ευθύνες και η δουλειά πολλαπλασιάζεται με κάθε αυξηση μισθου, ότι επάγγελμα και να κάνεις...εκτός αν νομίζεις ότι αν παίρνεις 1500 €, θα είσαι σε μια γραφειάρα και θα τα ξύνεις, δίνοντας εντολές στους άλλους...

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

και εσύ μου λες για δικηγόρους που βγάλανε μια Νομική και παίρνουν 600 Ευρώ.

Ετσι μεγαλωσε αυτη η χωρα,με την ιδεα οτι αν γινεις γιατρος η δικηγορος,αφου διαβασεις μερικα χρονια ( δε χρειαζεται σκληρη δουλεια μονο διαβασμα ) ,μετα θα εχεις λυσει το προβλημα της ζωης σου.

Ποσες φορες κοντεψα να χασω την υπομονη μου,σε αναλογες συζητησεις,οταν σαν απαντηση σε ολα αυτα επαιρνα την κλασσικη: "Ας διαβαζες και εσυ να περναγες εκει".

Τωρα μας κανει εντυπωση που δεν καθαριζουν απο 5000 ο καθενας;
Ασε που  παραπανω καποιος ειπε οτι παιρνουν 3000, λες και δεν ειναι πολλα λεφτα.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά οι δικηγόροι και οι μηχανικοί που θέλουν να πάνε την πορεία του κλασσικού επαγγέλματος... στην αρχή παίρνουν πολύ λίγα και ελπίζουν να δικαιωθούν μετά όταν ανοίξουν κάτι δικό τους ή/και όταν φτιάξουν κάπως όνομα/πελατεία. 

Παρόλα αυτά υπάρχει και εναλλακτική επιλογή με καλύτερα λεφτά στην αρχή αλλά όχι τόσα πολλά στο μέλλον (όπως να έχεις δικό σου γραφείο)... να δουλέψεις υπάλληλος πχ. οικονομικά σε συμβουλευτική (όπως ξεκίνησα εγώ που είμαι μηχανικός) ή νομικός σύμβουλος σε εταιρεία εσωτερικά ή πάλι σε συμβουλευτική (αφού τελειώσεις την πρακτική)

Όλα είναι επιλογές. Απλά δυστυχώς οι δικηγόροι έχουν την υποχρεωτική άσκηση που εκεί οι μισθοί είναι χαμηλοί για μία περίοδο.

Επεξ/σία από nick_souvlaki
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Σε εμάς η άρση προσομοίωσης ήταν γύρω στο 300αρι 

Διαδικασία στο δικαστήριο αποκλείεται. Εκτός αν πλήρωσες μόνη σου τα έξοδα υποθηκοφυλακείου και επίδοσης και ο δικηγόρος σου πήρε μόνο την αμοιβή του γραμματεία που θεωρώ απαξιωτική για την όλη δουλειά.

Βεβαία αν η άρση έγινε στο ειρηνοδικείο τότε αλλάζει το πράγμα. Αν έγινε μέσω σύμβασης της pqh ο δικηγόρος σου πληρώθηκε καλά. Αν την έκανες με συμβολαιογράφο πάλι κομπλέ

Δημοσ.

Ένα από τα προβλήματα που έχει η δουλειά του Έλληνα δικηγόρου είναι ότι ο απόφοιτος των νομικών σχολών της Ελλάδος δεν μπορεί να αναζητήσει εύκολα δουλειά στο εξωτερικό. Και αυτό γιατί κάθε χώρα έχει την δική της νομοθεσία και το δικό της δικονομικό σύστημα. Οπότε αν πάει στο εξωτερικό θα βρεθεί να μην ξέρει ούτε τα μισά από αυτά που χρειάζεται. Αντίθετα ένα γιατρός ή ένας οικονομολόγος μπορεί πολύ εύκολα να βρει δουλειά στο εξωτερικό. Έτσι συσσωρεύονται οι απόφοιτοι των ελληνικών σχολών στην Ελλάδα με αποτέλεσμα η προσφορά εργασίας να λιγοστεύει συνεχώς. Τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα στο μέλλον στο συγκεκριμένο κλάδο. 

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...