Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω να προσθεσω οτι λογω της μ@@@@ας περι φορολογικου,δε δικαιουσαι επιδομα ενοικιου για τους μηνες περαν της διετιας,μονο εαν ανανεωσετε.

Το σπιτι ηταν η πρωτη φορα που νοικιαζοταν,ειδα και επαθα να καταφερω τα νομιμα ( μισθωση στο taxes ) και ξαφνικα η γρια θυμηθηκε οτι θελει να μεινει αυτη.

Αρχικα ειχαμε κατι κοντρες με τη γρια,στην πορεια,μετα τον 1,5 χρονο μου ειπε οτι θελει να μεινει αυτη.
Εγω δεχθηκα αρχικα,γιατι δεν εχω ορεξη να χαλαω την ηρεμια μου,αλλα της ειπα οτι θα φυγω το καλοκαιρι.
Ξαφνικα,μια μερα,μου χτυπαει το παραθυρο με τη μαγκουρα και μου ανακοινωνει οτι θελει τωρα το σπιτι,αλλα με πολυ ασχημο τροπο.
Μετα απο 2 αγριους καυγαδες,πεισμωσα και της λεω οτι δε θα φυγω πριν τελειωσει το συμβολαιο,η γρια αρνειται την τριετια και μαλιστα θελει να μου κανει εξωση και πριν ληξει η διετια. 

Αντε τωρα εγω,τωρα που πρεπει να κανω ανανεωση για το επιδομα,που το συστημα βλεπει οτι στο επομενο εξαμηνο δε θα υπαρχει συμβολαιο σε ισχυ,να βγαλω ακρη με τη γρια.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειναι λυπηρη η ολη κατασταση.

Μια γρια με πολλα προβληματα,ψυχικα και σωματικα,που εμενε Αυστραλια,η οποια θυμηθηκε να ερθει Ελλαδα και να μεινει στο ηδη νοικιασμενο σπιτι.

Μια κορη η οποια αδιαφορει για τα παντα,ενω το σπιτι ειναι στο ονομα της,τα αδερφια της την κραζουν ολοι μαζι για αυτη την ιδεα,αλλα στο τελος τα δικα μου νευρα σπανε.

Δεν καιγομαι και ιδιαιτερα να κατσω,ειδικα μεχρι πριν 15 μερες δεν ηξερα ποια ειναι η σταση της υπολοιπης οικογενειας,τωρα που εμαθα,ειναι καπως πιο ελαφρυ το κλιμα,γιατι τους εχω ολους τριγυρω και δεν ειναι ωραιο να σε κοιτανε οποτε μπαινεις-βγαινεις και να μην ξερεις αν τα εχουν μαζι σου.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Mvpgr είπε

Να 'σαι καλά! Δε φανταζόμουν ότι θα είναι κάτι τόσο ευανάγνωστο, είχα την εικόνα ότι θα έπρεπε να ανατρέχω σε Φ.Ε.Κ. των τελευταίων 7 δεκαετιών, όχι κάτι τόσο κωδικοποιημένο.

Μπορείς να μείνεις ως τη λήξη, αλλά μάλλον οι σχέσεις σας θα είναι στο εξής τυπικές και να φροντίσεις κι εσύ να είσαι τυπικός. Το ενοίκιο στην ώρα του με απόδειξη, δεν ενοχλείς, δεν προκαλείς. Υπομονή, ψάξιμο και με το καλό στο δικό σου.

Δημοσ.
14 hours ago, Mvpgr said:

Να 'σαι καλά! Δε φανταζόμουν ότι θα είναι κάτι τόσο ευανάγνωστο, είχα την εικόνα ότι θα έπρεπε να ανατρέχω σε Φ.Ε.Κ. των τελευταίων 7 δεκαετιών, όχι κάτι τόσο κωδικοποιημένο.

Δεν κάνει τίποτα. Έχε υπόψιν όμως ότι στη δική σου περίπτωση - που όπως λες είναι ανανέωση - οι σχέσεις σας καθορίζονται με βάση το αρχικό μισθωτήριο που είχατε υπογράψει.

Απλά σου έδωσα μια ιδέα του τι εστί "αστικός κώδικας" μια και ρώτησες.

Δημοσ.

Επανέρχομαι καθώς είχα εξελίξεις. Μίλησα αυτές τις μέρες με τον ιδιοκτήτη και συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε και ότι θα κινηθεί νομικά, όλα όμορφα και πολιτισμένα.

Λίγο ακόμα background. Βρήκα και έντυπο υπογεγραμμένο ενοικιαστήριο που κάναμε πέρσι, για κάποιο λόγο το είχα διαγράψει από την μνήμη μου και νόμιζα ότι είχαμε μόνο το ηλεκτρονικό. Τα ίδια λέει με το ηλεκτρονικό. Επίσης, το ενοικιαστήριο μέχρι πέρσι ήταν στο όνομά μου. Πέρσι, όταν κάναμε την ανανέωση, προσθέσαμε και το όνομα της συζύγου καθώς και μια παράγραφο, ειδικό όρο, ότι της επιτρέπει να χρησιμοποιήσει μέρος του σπιτιού σαν επαγγελματική της έδρα (ελεύθερος επαγγελματίας/μπλοκάκια). Από αυτό μου προκύπτουν 3 ερωτήσεις. Με την προσθήκη δεύτερου εκμισθωτή, θεωρείται ανανέωση ή μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι νέα μίσθωση, άρα τριετία; Το ακίνητο συνεχίζει να θεωρείται κύρια κατοικία ή πλέον είναι επαγγελματικό, άρα εμπίπτει σε άλλο δίκαιο; Μου είπε ότι θέλει να το χρησιμοποιήσει και σαν επαγγελματική έδρα δική του, υπονοώντας ότι εκεί ισχύει η ιδιόχρηση σαν λόγος έξωσης, έχει δίκιο;

Δεν έχω σκοπό να μείνω άλλα 2 χρόνια, ελπίζω ούτε καν 1, αλλά αν είναι να φτάσουμε στο δικαστήριο ας ξέρουμε για τι μιλάμε.

Ψάχνω ήδη δικηγόρο από γνωστούς κτλ, αλλά θα εκτιμούσα κάποια δικιά σας εμπειρία ή κατανόηση.

Δημοσ.
3 minutes ago, Mvpgr said:

Επανέρχομαι καθώς είχα εξελίξεις. Μίλησα αυτές τις μέρες με τον ιδιοκτήτη και συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε και ότι θα κινηθεί νομικά, όλα όμορφα και πολιτισμένα.

Λίγο ακόμα background. Βρήκα και έντυπο υπογεγραμμένο ενοικιαστήριο που κάναμε πέρσι, για κάποιο λόγο το είχα διαγράψει από την μνήμη μου και νόμιζα ότι είχαμε μόνο το ηλεκτρονικό. Τα ίδια λέει με το ηλεκτρονικό. Επίσης, το ενοικιαστήριο μέχρι πέρσι ήταν στο όνομά μου. Πέρσι, όταν κάναμε την ανανέωση, προσθέσαμε και το όνομα της συζύγου καθώς και μια παράγραφο, ειδικό όρο, ότι της επιτρέπει να χρησιμοποιήσει μέρος του σπιτιού σαν επαγγελματική της έδρα (ελεύθερος επαγγελματίας/μπλοκάκια). Από αυτό μου προκύπτουν 3 ερωτήσεις. Με την προσθήκη δεύτερου εκμισθωτή, θεωρείται ανανέωση ή μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι είναι νέα μίσθωση, άρα τριετία; Το ακίνητο συνεχίζει να θεωρείται κύρια κατοικία ή πλέον είναι επαγγελματικό, άρα εμπίπτει σε άλλο δίκαιο; Μου είπε ότι θέλει να το χρησιμοποιήσει και σαν επαγγελματική έδρα δική του, υπονοώντας ότι εκεί ισχύει η ιδιόχρηση σαν λόγος έξωσης, έχει δίκιο;

Δεν έχω σκοπό να μείνω άλλα 2 χρόνια, ελπίζω ούτε καν 1, αλλά αν είναι να φτάσουμε στο δικαστήριο ας ξέρουμε για τι μιλάμε.

Ψάχνω ήδη δικηγόρο από γνωστούς κτλ, αλλά θα εκτιμούσα κάποια δικιά σας εμπειρία ή κατανόηση.

Sorry δεν θα απαντησω στις ερωτήσεις σου,  γιατι δεν γνωρίζω

Αλλα γνώμη μου ειναι οτι απο την στιγμή που διαφωνειτε και τα σπασατε τοτε απλα αρχισε να ψαχνεις αλλο σπιτι. 
Ειναι λίγο εως πολυ μ@κακας, γιατι θα επρεπε να σου δώσει χρόνο και οχι να απαιτει τελευταια στιγμή να φυγεις αμεσα... απαραδεκτο γενικα. 

Απο εκεί και περα ομως, οσο ποιο γρηγορα φυγεις, τοσο καλυτερα και για τους 2 σας. 
Οχι να φυγεις αρων αρων επειδη του κ@βλσε για τον χ-Ψ λογο.
Αρχισε να ψαχνεις να βρεις ενα καταλληλο σπιτι που να σας κανει. Δωσε στον εαυτο σου ενα εύλογο διαστημα 3-6 μηνες να βρεις αλλο σπιτι. Καλο θα ηταν να τον ενημερώσεις περιπου ποσο χρονο θελεις . Και ας κοψει το κεφαλι του.

Δημοσ.
13 minutes ago, Mvpgr said:

Πολύ μπερδεμένη η περιγραφή σου, με βάση αυτή δεν βγαίνει συμπέρασμα αν είναι ανανέωση ή νέα μίσθωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο taxis έχει δηλωθεί σαν νέα, μόνο έτσι θα μπορούσε να κάνει προσθήκη 2ου μισθωτή.

Πάντως η ιδιόχρηση για να το χρησιμοποιήσει ως επαγγελματική στέγη είναι λόγος έξωσης, αλλά σε καμία περίπτωση πριν παρέλθει ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης. Μέχρι το καλοκαίρι του 24 δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, εφόσον βέβαια είσαι τακτικός στις πληρωμές σου.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, alx301 είπε

Sorry δεν θα απαντησω στις ερωτήσεις σου,  γιατι δεν γνωρίζω

Αλλα γνώμη μου ειναι οτι απο την στιγμή που διαφωνειτε και τα σπασατε τοτε απλα αρχισε να ψαχνεις αλλο σπιτι. 
Ειναι λίγο εως πολυ μ@κακας, γιατι θα επρεπε να σου δώσει χρόνο και οχι να απαιτει τελευταια στιγμή να φυγεις αμεσα... απαραδεκτο γενικα. 

Απο εκεί και περα ομως, οσο ποιο γρηγορα φυγεις, τοσο καλυτερα και για τους 2 σας. 
Οχι να φυγεις αρων αρων επειδη του κ@βλσε για τον χ-Ψ λογο.
Αρχισε να ψαχνεις να βρεις ενα καταλληλο σπιτι που να σας κανει. Δωσε στον εαυτο σου ενα εύλογο διαστημα 3-6 μηνες να βρεις αλλο σπιτι. Καλο θα ηταν να τον ενημερώσεις περιπου ποσο χρονο θελεις . Και ας κοψει το κεφαλι του.

Δεν διαφωνώ, όπως έγραψα παραπάνω ψάχνω για αγορά. Αλλά καθώς μιλάμε για σημαντική επένδυση για μένα, δεν θέλω να το κάνω με το μαχαίρι στον λαιμό.

13 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Πολύ μπερδεμένη η περιγραφή σου, με βάση αυτή δεν βγαίνει συμπέρασμα αν είναι ανανέωση ή νέα μίσθωση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο taxis έχει δηλωθεί σαν νέα, μόνο έτσι θα μπορούσε να κάνει προσθήκη 2ου μισθωτή.

Πάντως η ιδιόχρηση για να το χρησιμοποιήσει ως επαγγελματική στέγη είναι λόγος έξωσης, αλλά σε καμία περίπτωση πριν παρέλθει ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης. Μέχρι το καλοκαίρι του 24 δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, εφόσον βέβαια είσαι τακτικός στις πληρωμές σου.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό, αν παρέλθει ο συμβατικός χρόνος μίσθωσης μπορεί να ζητήσει να φύγω χωρίς αιτιολόγηση, απλά γιατί έτσι θέλει. Άρα πως η επαγγελματική στέγη είναι λόγος έξωσης;

Επίσης, δεν είναι μεγάλο παράθυρο αυτό; Ο καθένας μπορεί να ανοίξει μια ατομική επιχείρηση, πρακτικά χωρίς κόστος εφόσον π.χ. είναι ήδη μισθωτός ή έχει άλλη εμπορική δραστηριότητα, και να διώχνει τους μισθωτές του όποτε θέλει;

• Like 1
Δημοσ.
22 minutes ago, Mvpgr said:

Δεν διαφωνώ, όπως έγραψα παραπάνω ψάχνω για αγορά. Αλλά καθώς μιλάμε για σημαντική επένδυση για μένα, δεν θέλω να το κάνω με το μαχαίρι στον λαιμό.

Δεν το καταλαβαίνω αυτό, αν παρέλθει ο συμβατικός χρόνος μίσθωσης μπορεί να ζητήσει να φύγω χωρίς αιτιολόγηση, απλά γιατί έτσι θέλει. Άρα πως η επαγγελματική στέγη είναι λόγος έξωσης;

Επίσης, δεν είναι μεγάλο παράθυρο αυτό; Ο καθένας μπορεί να ανοίξει μια ατομική επιχείρηση, πρακτικά χωρίς κόστος εφόσον π.χ. είναι ήδη μισθωτός ή έχει άλλη εμπορική δραστηριότητα, και να διώχνει τους μισθωτές του όποτε θέλει;

Αν τελειώσει ο χρόνος μίσθωσης και δεν ανανεώσετε το συμβόλαιο (γιατί δεν θέλει για οποιονδήποτε λόγο) εσύ θα κάτσεις μέσα με το έτσι θέλω;

Αν κατάλαβα σωστά, αναφέρεται στην χρήση από τον ίδιο ώς επαγγελματική χρήση, όχι η χρήση του ως επαγγελματική από εσένα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Αν τελειώσει ο χρόνος μίσθωσης και δεν ανανεώσετε το συμβόλαιο (γιατί δεν θέλει για οποιονδήποτε λόγο) εσύ θα κάτσεις μέσα με το έτσι θέλω;

Αν κατάλαβα σωστά, αναφέρεται στην χρήση από τον ίδιο ώς επαγγελματική χρήση, όχι η χρήση του ως επαγγελματική από εσένα.

Αυτό λέω κι εγώ, αν τελειώσει ο χρόνος μίσθωσης και δεν ανανεώσουμε το συμβόλαιο (έστω και "σιωπηρά"), τότε εγώ πρέπει να φύγω. Δεν χρειάζεται να προβάλει οποιαδήποτε αιτιολόγηση για τη μη ανανέωση (ότι δηλαδή δεν ανανεώνουμε το συμβόλαιο γιατί το θέλει για ιδία χρήση).

Ναι, αναφέρεται στην χρήση από τον ίδιο ως επαγγελματική χρήση.

Δημοσ.
9 hours ago, Mvpgr said:

Μην μπερδεύεσαι, νόμιμη έξωση δεν μπορεί να γίνει χωρίς αιτιολόγηση. Η επαγγελματική στέγη αποτελεί λόγο για έξωση, όπως επίσης αποτελεί λόγο και το να έχει παρέλθει ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης, το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Και όχι, ο εκμισθωτής δεν μπορεί να διώχνει τους μισθωτές του όποτε θέλει με την αιτιολογία της ιδιόχρησης για επαγγελματική στέγη, λάθος το κατάλαβες. Όπως έγραψα και παραπάνω θα πρέπει να έχει παρέλθει ο συμβατικός χρόνος της μίσθωσης, καθώς επίσης να έχουν συμπληρωθεί 3 έτη από την αρχή της.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Σήμερα μου ήρθε αυτό το mail.

Το συμβόλαιο λήγει τέλη Σεπτεμβρίου του 23.

Πριν κανένα μήνα είπα την σπιτονοικοκυρα μου να κάνουμε ανανέωση συμβολαίου για να κάνω νέα αίτηση για το επίδομα ενοικίου τον Σεπτέμβριο. 

Τι ακριβώς είναι αυτό και λέει λύση συμβολαίου? 

Ευχαριστώ. 

Screenshot_20230627_110450_Email.jpg

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, johnnyman είπε

Το συμβόλαιο λήγει τέλη Σεπτεμβρίου του 23.

Πριν κανένα μήνα είπα την σπιτονοικοκυρα μου να κάνουμε ανανέωση συμβολαίου για να κάνω νέα αίτηση για το επίδομα ενοικίου τον Σεπτέμβριο. 

Τι ακριβώς είναι αυτό και λέει λύση συμβολαίου? 

Αφού λήγει τέλη Σεπτεμβρίου του 23  ΚΑΚΩΣ το έκανε από τώρα  Τι ημερομηνία γράφει στο λήγει Με λίγα λόγια δεν θα σου ανανεώσει πάλι Το δικό σου εξάμηνο για το επίδομα ενοικίου πότε λήγει ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, hp8 είπε

Αφού λήγει τέλη Σεπτεμβρίου του 23  ΚΑΚΩΣ το έκανε από τώρα  Τι ημερομηνία γράφει στο λήγει Με λίγα λόγια δεν θα σου ανανεώσει πάλι Το δικό σου εξάμηνο για το επίδομα ενοικίου πότε λήγει ?

Δεν θα μου το ανανεώσει ???

Το εξάμηνο για το επίδομα ενοικίου λήγει 30 Σεπτεμβρίου. 

Από ότι βλέπω αφορά το προηγούμενο συμβόλαιο? 

SmartSelect_20230627_125104.jpg

Επεξ/σία από johnnyman

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...