Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το σασμαν

billyfs7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, έχω ένα Golf 6 του 10, 1.2tsi.(εξαταχυτο χειροκίνητο)

Στο αμάξι όλα κυλούν καλώς αλλά… Είχαμε παρατηρήσει γύρω από τα ημιαξόνια ότι χάνει λιγο βαλβολίνες. Έτσι λοιπόν παρηγγειλα δυο τσιμούχες γνήσιες και πήγα να τις αλλάξουμε. Το αποτέλεσμα ; Αυτό που θα δείτε στο βίντεο, λύνοντας είδαμε πολλά κενά στα ποτήρια (νομίζω σαν εξωτερικοί μπιλιοφοροι) είναι, που προφανώς δείχνουν ότι το σασμάν κάπου πεθαίνει.

Να σημειώσω επίσης πως όποτε πατάω συμπλέκτη να αλλάξω ταχύτητα είτε απαλά είτε γρήγορα ακούγεται ένας γκαπ σαν κάτι να χτυπάει. Επίσης είχα παρατηρήσει ότι έβγαζε στις λακκούβες ένα χτύπημα μπροστά αριστερά ενώ το αμάξι ήταν πολύ μαλακό και δεν το ένιωθες να πονάει κάπου στην ανάρτηση. Άρα καταλήγουμε ότι προφανώς από τον τζόγο αυτόν το χτύπημα έρχεται από το σασμάν όταν πέφτει σε λακούβες. Συν ότι στην εθνική με κάποια χιλιόμετρα και πάνω νιώθεις το πάτωμα να έχει πολύ δόνηση. (Ζυγοστάθμιση λάστιχα κλπ όλα οκ) άρα μάλλον κι αυτό από τα ημιαξόνια ;

να σημειώσω ότι το χτύπημα που ακούω στις λακκούβες είναι πολύ όμοιο με αυτόν του βίντεο. 

Το ερώτημα είναι το έχει συναντήσει κανείς ; Πάμε για ανακατασκευή η αλλάζουμε κάτι συγκεκριμένο ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αντίο σασμάν... Η τουλάχιστον έτσι ακούγεται θέλει πλευρές λυσημμο να δουν από που είναι τα κενά και αν γίνεται να κατασκευή το ίδιο η πας για άλλο

Το ποτηρι που κουνιεται το συγκρατεί ειτε μια περαστή βιδα η στρογγυλη  ασφαλεια που εχει φυγει η λασκαρει ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛΙΟΦΟΡΟΥ. Εξωτερικη δηλαδη και οχι μεσα στο σασμαν οποτε και δεν μπορει να χαθει αλλα μονο να ξεβιδωσει.Πισω δε υπαρχει ενα μπρουτζινο δαχτυλιδι που σπαει οποτε το βγάζεις τελείως αλλαζεις το δαχτυλιδι αν εχει σπασει και ξανασφιγεις την βιδα

1 ώρα πριν, billyfs7 είπε

Καλησπέρα, έχω ένα Golf 6 του 10, 1.2tsi.(εξαταχυτο χειροκίνητο)

Στο αμάξι όλα κυλούν καλώς αλλά… Είχαμε παρατηρήσει γύρω από τα ημιαξόνια ότι χάνει λιγο βαλβολίνες. Έτσι λοιπόν παρηγγειλα δυο τσιμούχες γνήσιες και πήγα να τις αλλάξουμε. Το αποτέλεσμα ; Αυτό που θα δείτε στο βίντεο, λύνοντας είδαμε πολλά κενά στα ποτήρια (νομίζω σαν εξωτερικοί μπιλιοφοροι) είναι, που προφανώς δείχνουν ότι το σασμάν κάπου πεθαίνει.

Να σημειώσω επίσης πως όποτε πατάω συμπλέκτη να αλλάξω ταχύτητα είτε απαλά είτε γρήγορα ακούγεται ένας γκαπ σαν κάτι να χτυπάει. Επίσης είχα παρατηρήσει ότι έβγαζε στις λακκούβες ένα χτύπημα μπροστά αριστερά ενώ το αμάξι ήταν πολύ μαλακό και δεν το ένιωθες να πονάει κάπου στην ανάρτηση. Άρα καταλήγουμε ότι προφανώς από τον τζόγο αυτόν το χτύπημα έρχεται από το σασμάν όταν πέφτει σε λακούβες. Συν ότι στην εθνική με κάποια χιλιόμετρα και πάνω νιώθεις το πάτωμα να έχει πολύ δόνηση. (Ζυγοστάθμιση λάστιχα κλπ όλα οκ) άρα μάλλον κι αυτό από τα ημιαξόνια ;

να σημειώσω ότι το χτύπημα που ακούω στις λακκούβες είναι πολύ όμοιο με αυτόν του βίντεο. 

Το ερώτημα είναι το έχει συναντήσει κανείς ; Πάμε για ανακατασκευή η αλλάζουμε κάτι συγκεκριμένο ;

1682071321635847.mov

Τι χρήση κάνεις στο αμάξι ; 

Επιπλέον ποσά χιλιόμετρα έχει επάνω; 

Κάνε μια ερώτηση και εδώ για το κιβώτιο ταχυτήτων.

Transmission.gr

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, filipprin είπε

Το ποτηρι που κουνιεται το συγκρατεί ειτε μια περαστή βιδα η στρογγυλη  ασφαλεια που εχει φυγει η λασκαρει ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΛΙΟΦΟΡΟΥ. Εξωτερικη δηλαδη και οχι μεσα στο σασμαν οποτε και δεν μπορει να χαθει αλλα μονο να ξεβιδωσει.Πισω δε υπαρχει ενα μπρουτζινο δαχτυλιδι που σπαει οποτε το βγάζεις τελείως αλλαζεις το δαχτυλιδι αν εχει σπασει και ξανασφιγεις την βιδα

Μου βάζεις ιδέες γιατί έχω μπει σε αμφιβολίες για την γνώμη αυτού που το είδε. Τελεσίδικα μου λέει πας για αλλαγή, και μίλησε εκείνη την ώρα με δικό του που κατευθείαν είπε 700-800€ να γίνει καινούριο. Μήπως ασχολείσαι εσυ ; Η ξέρεις κάποιον στη Αττική να σου έχει κάνει αυτή τη δουλειά ;

5 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Τι χρήση κάνεις στο αμάξι ; 

Επιπλέον ποσά χιλιόμετρα έχει επάνω; 

Κάνε μια ερώτηση και εδώ για το κιβώτιο ταχυτήτων.

Transmission.gr

180χιλ έχει το αμάξι, εγώ το έχω μόλις 2 μήνες άρα δεν νομίζω ότι πρόλαβα να το φέρω σε τέτοια κατάσταση. Μια στο τόσο μπορεί να το πιέσω σε καμία στροφή αλλά ως εκεί. Δεν έχω βγάλει ποτέ σασμάν άχρηστο 😅

Επεξ/σία από billyfs7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, billyfs7 είπε

Μήπως ασχολείσαι εσυ ; Η ξέρεις κάποιον στη Αττική να σου έχει κάνει αυτή τη δουλειά ;

Εγω θα σου προτεινα να το πας καπου που ασχολουνται με VAG.Μηχανικος ειμαι αλλα σε αντιπρωσωπεια.Στο λεω αυτο όμως γιατι οσα σασμαν VAG εχω κατεβασει το συγκεκριμενο ποτηρι βρισκει στο μπλοκ και σε παιδευει.Εγω λοιπον επιλεγω να το βγαλω και για αυτο σου λεω τι μου μοιαζει.Τωρα που το φερνω στο μυαλο μου εχει μια αλλεν βιδα μακρια η οποια μαλλον εχει λασκαρει αλλα ειναι ακομα πανω γιατι δεν μπορει να φυγει απο μεσα λογο του μπολιοφορου.Αν σκουπίσει τα γρασα θα την δει και θα την σφιξει.Για αυτο και το ποτήρι δεν μπορείς να το πάρεις στο χερι.ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΛΑΣΚΑΡΙΣΜΕΝΗ .ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ Η ΒΙΔΑ

Αν ειναι σφιγμενη τοτε ναι εχει πρβλημα το σασμαν

9959489_0_b.jpg

Επεξ/σία από filipprin

20 ώρες πριν, filipprin είπε

Εγω θα σου προτεινα να το πας καπου που ασχολουνται με VAG.Μηχανικος ειμαι αλλα σε αντιπρωσωπεια.Στο λεω αυτο όμως γιατι οσα σασμαν VAG εχω κατεβασει το συγκεκριμενο ποτηρι βρισκει στο μπλοκ και σε παιδευει.Εγω λοιπον επιλεγω να το βγαλω και για αυτο σου λεω τι μου μοιαζει.Τωρα που το φερνω στο μυαλο μου εχει μια αλλεν βιδα μακρια η οποια μαλλον εχει λασκαρει αλλα ειναι ακομα πανω γιατι δεν μπορει να φυγει απο μεσα λογο του μπολιοφορου.Αν σκουπίσει τα γρασα θα την δει και θα την σφιξει.Για αυτο και το ποτήρι δεν μπορείς να το πάρεις στο χερι.ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΛΑΣΚΑΡΙΣΜΕΝΗ .ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕΣΑ Η ΒΙΔΑ

Αν ειναι σφιγμενη τοτε ναι εχει πρβλημα το σασμαν

9959489_0_b.jpg

Ωραία θα το δω, Τετάρτη θα μπει συνεργείο να το δούμε τι σώνεται και το όχι. Τώρα ένας γνωστός μου έστειλε την παρακάτω φωτό και μου είπε ότι πολλές φορές σπάει το μπρουτζινο κομμάτι και δημιουργούνται κενά.

το θέμα είναι από αυτά τα κενά αν έχει γίνει ζημιά πιο μέσα και αν δεν το φτιάξω εν τέλη ολική μην ξανά τρέχω σε 1-2 μήνες. 

IMG_1832.jpeg

• Like 1

Καλα στα ειπε αλλαζει ευκολα.

21 ώρες πριν, billyfs7 είπε

.Πισω δε υπαρχει ενα μπρουτζινο δαχτυλιδι που σπαει οποτε το βγάζεις τελείως αλλαζεις το δαχτυλιδι αν εχει σπασει και ξανασφιγεις την βιδα

21 ώρες πριν, filipprin είπε

Πισω δε υπαρχει ενα μπρουτζινο δαχτυλιδι που σπαει οποτε το βγάζεις τελείως αλλαζεις το δαχτυλιδι αν εχει σπασει και ξανασφιγεις την βιδα

Στο ειπα και εγω

21 ώρες πριν, billyfs7 είπε

εγώ το έχω μόλις 2 μήνες

Φίλε μου από έμπορο το πήρες ή ιδιώτη; Λογικά έχει ξαναμπεί χέρι στο σασμάν και το ήξεραν.

Τεσπά σου προτείνω να το δει ο φίλος @filipprin που είναι γνώστης ώστε να έχεις μια εμπεριστατωμένη άποψη κ να μην κάνεις δοκιμές κ σκορπάς λεφτά...

25 λεπτά πριν, filipprin είπε

Καλα στα ειπε αλλαζει ευκολα.

Στο ειπα και εγω

Ναι ναι, απλά όταν το είδα σε φωτό το κατάλαβα αλλιώς. 
Ωραια θα ήταν να ήσουν σε κάποιο συνεργείο να το έβλεπες. 
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. Όταν θα έχω νεότερα θα ενημερώσω έτσι για την ιστορία.

θα τα πω σε αυτόν που θα το δει αυτά που μου είπες εννοείται, δεν χάνω τίποτα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε Golf IV είχα κάνει ολική επισκευή το σασμάν με 400€ αν θυμάμαι καλά, +150€ η εργασία του συνεργείου (βάλε-βγάλε).

Είχα πάει το δικό μου σασμάν στην Σπύρου Πάτση http://www.vw-sasman.gr/, το άφησα εκεί και μου έδωσαν άλλο έτοιμο επισκευασμένο με 1 χρόνο εγγύηση. Μέχρι να πουλήσω το αυτοκίνητο (έκανε καμιά 30ριά χιλιάδες χλμ) δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα.

Από συνεργεία, αφού άλλαξα κάμποσα κατέληξα στο vag-tech στο Ιλιον, στο οποίο πάω και το τωρινό μου αυτοκίνητο.

Επεξ/σία από liopyr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...