Προς το περιεχόμενο

Το TikTok άρχισε την αφαίρεση βίντεο που παραπληροφορούν για την κλιματική αλλαγή


polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τον περασμένο μήνα, το TikTok προχώρησε σε ενημέρωση των κοινοτικών οδηγιών του για να προσθέσει πολιτικές που απαγορεύουν την ανάρτηση βίντεο που παραπληροφορούν τους χρήστες σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα The Daily Beast, η αλλαγή πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τις 21 Απριλίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα επιτρέπεται πλέον η ανάρτηση περιεχομένου που «υπονομεύει την καθιερωμένη επιστημονική συναίνεση» όσον αφορά την κλιματική αλλαγή και την κλιματική κρίση.

Το TikTok θα εξακολουθεί να επιτρέπει βίντεο που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή όπως για παράδειγμα βίντεο με κυβερνητικές πολιτικές που σχετίζονται με αυτήν, μόνο όμως εφόσον δεν αντιβαίνουν στην επιστημονική συναίνεση. Σε διαφορετική περίπτωση, το TikTok πρόκειται να προχωρήσει στη διαγραφή περιεχομένου που παραβιάζει τη νέα του πολιτική. Οποιοσδήποτε χρήστης αναζητά πληροφορίες για την κλιματική αλλαγή θα κατευθύνεται σε βίντεο με «έγκυρη πληροφόρηση» την οποία θα έχει εγκρίνει το TikTok σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη.

Το 2022, ερευνητές τους NewsGuard δημοσίευσαν μία έκθεση σχετικά με την παραπληροφόρηση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τους, διαπιστώθηκε ότι το TikTok ήταν γεμάτο ψευδείς πληροφορίες για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και για την κλιματική αλλαγή. Μία απλή αναζήτηση για τον όρο, εμφάνιζε αποτελέσματα όπως «η κλιματική αλλαγή απομυθοποιήθηκε» και «δεν υπάρχει αλλαγή του κλίματος». Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, η αναζήτηση βίντεο για τον COVID-19 περιλάμβανε προτάσεις όπως «εμβόλιο κατά του covid με hiv». Επιπλέον, κατά την περίοδο των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, τα βίντεο που παραπληροφορούσαν ή διέθεταν ψευδείς πληροφορίες έφτασαν σε κορύφωση. Το TikTok κατέληξε να αφαιρέσει περισσότερα από 300.000 βίντεο που σχετίζονταν με τις εκλογές και πάνω από 50.000 βίντεο που παραπληροφορούσαν για την ασθένεια COVID-19.

Όταν το TikTok παρουσίασε τη νέα πολιτική σχετικά με την κλιματική αλλαγή, πρόσθεσε επίσης νέους κανόνες που καλύπτουν και την τεχνολογία AI που δημιουργεί περιεχόμενο. Το περιεχόμενο που έχει δημιουργηθεί ψηφιακά ή που περιλαμβάνει παρεμβάσεις με ψηφιακή τεχνολογία θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από την κατάλληλη ετικέτα, όπως «συνθετικό», «ψεύτικο» ή «αλλαγμένο».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω μεγάλη περιέργεια, για το ποιοί και με ποιά κριτήρια χαρακτηρίζουν, γενικώς, κάποια είδηση-πληροφορία-γνώμη, ως παραπληροφόρηση...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν καταλαβαίνω τι φοβούνται και απαγορεύουν τις αντίθετες ¨συμπεριφορές¨, ούτε πλάκα δεν θα μπορούμε να κάνουμε. Το μέλλον φαντάζει αρκετά φασιστικό.

  • Like 16
  • Confused 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 λεπτά πριν, aggelis6 είπε

Έχω μεγάλη περιέργεια, για το ποιοί και με ποιά κριτήρια χαρακτηρίζουν, γενικώς, κάποια είδηση-πληροφορία-γνώμη, ως παραπληροφόρηση...

Η ίδια η ανακοίνωση της εφαρμογής εξηγεί τα κριτήρια:

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, δεν θα επιτρέπεται πλέον η ανάρτηση περιεχομένου που «υπονομεύει την καθιερωμένη επιστημονική συναίνεση»...

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Μια χαρα…

F8B1CF92-93EA-4E82-87C9-375E046BEF0E.jpeg
…Οποτε :

0F680AA0-C745-4CB0-97D1-C0257A79DD02.jpeg.866e369d8c56987d31ab0b7dcd99ac2a.jpeg

Δεν είναι καθόλου έτσι. Η κλιματική αλλαγή είναι μια πολύ πραγματική και πολύ μεγάλη απειλή. Εμείς μπορεί να μην τη νιώσουμε, τα παιδιά μας όμως θα υποφέρουν σίγουρα.

  • Like 7
  • Confused 1
  • Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, nlogginidis είπε

Στην επιστήμη αν δεν υπάρχει αντίλογος και αμφισβήτηση της κρατούσας θέσης, δεν προκύπτει αντίθεση και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόοδος. Επιστήμη χωρίς αντίθεση λέγεται δόγμα και οδηγεί σε νέους μεσαίωνες. 

Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι έχουμε οδηγηθεί στην παρούσα επιστημονική άποψη για την κλιματική αλλαγή χωρίς αντίλογο και το TikTok θεωρείται επιστημονικός αντίλογος;

  • Like 7
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...