Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, rus είπε

ναι βεβαια, και σκετη χλωρινη κλινεξ αν πιεις ειναι εντελως ακινδυνη 😃

για τις σωληνωσεις που ειναι μονιμως εκτεθειμενες στη θερμοτητα δε βλεπω να ανησυχεις. Τα μπουκαλια ποσο να εκτεθουν, μια ωρα?

Γελοιο θα ελεγα ειναι καποιοι να επιμενουν να υπονομευουν την υγεια τους πινοντας νερο απο τη βρυση. Και σιγουρα το ιδιο συμβαινει και με τη διατροφη τους, τρωνε οτι να' ναι και νιωθουν ασφαλεις και ευτυχεις 👍

Στην σχολή μας έλεγαν πως όλα τα στοιχεία είναι του Θεού και ένα του διαβόλου, το χλώριο. Είναι τόσο μικρές οι συγκεντρωσεις όμως. 

Δεν έχεις καταλάβει πως όσο υψηλότερη η θερμοκρασία τόσο ευνοείται η αντίδραση του πλαστικού μπουκαλιού με το νερό; το πλαστικό αντιδρά με το νερό. άφησε ένα μπουκαλάκι 2 ώρες στον ήλιο και πήγαινε πιες το μετά. Και πες μου τι γεύση έχει. Οι σωλήνες περνάνε κάποια μέτρα μέσα στην γη και υπάρχει συνεχώς ροή. Τα μόνα δοχεία που δεν αντιδρούν με το νερό είναι τα μεταλλικά/ανοξείδωτα. 

Στο μοναδικό που μπορω να σου δώσω δίκιο για το νερό της βρύσης ειναι πως σε περιοχές υπάρχει ακόμη δίκτυο αμιάντου. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, james01gr είπε

Τα μόνα δοχεία που δεν αντιδρούν με το νερό είναι τα μεταλλικά/ανοξείδωτα. 

Και να προσθέσω και τα γυάλινα (λογικά)

• Like 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, predator77 είπε

ΜΗΝ πινετε νερο ειναι υπουλο σκουριαζει τις σωληνες φανταστειτε τι κανει σε μας!!!!

+1

και για να επαυξήσω επ' αυτου......"Νερο πινουν τα βοδια".....😎

Δημοσ.

παλιά μόνο εμφιαλωμένο αλλά βαρέθηκα να κουβαλάω μπουκάλια....... πηρα ένα ωραίο φίλτρο κάτω πάγκου και εχω άψογο νερό.... το εχω πάει και για χημική ανάλυση πολύ καλά αποτελέσματα (το φίλτρο αλλάζω ανα 6 μηνες προληπτικά)

τώρα αν καποιος θέλει να πίνει χύμα από την βρύση πιστεύω υπάρχει και ποιο γρήγορος τρόπος να πεθάνει κανείς δεν χρειαζεται να βασανίζεται ετσι

• Like 1
Δημοσ.

Έπινα νερό βρύσης μέχρι το 2008, μετά ξεκίνησα να πίνω εμφιαλωμένο το ZAROS πρέπει να έπαιρνα για κάποια χρόνια, μετά γύρω στο 2014-15 έβαλα φίλτρο Aqualife αλλά ήταν κακής ποιότητας, μου στέγνωνε το στόμα, δύο χρόνια μετά έβαλα το Camelot το 0.3 micron το είχα 2 χρόνια κι αυτό και από 2017 ή 18 έβαλα Multipure MPad που θεωρώ είναι ότι καλύτερο, νερό πεντακάθαρο και εύγεστο.

Δημοσ.

Από το 2015, χρησιμοποιώντας φίλτρο ενεργού άνθρακα που έγινε αργότερα (2020) αντίστροφης όσμωσης, ΠΟΤΕ ξανά εμφιαλωμένο, παρά μόνο αν είσαι έξω ή ανάγκη.., γλιτώσαμε το κουβάλημα, την ανακύκλωση (ναι η μισή ανακύκλωση του σπιτιού ήταν πλαστικά μπουκάλια), καθώς και την ποιότητα του νερού, αφού έχουμε δει επανειλημμένως πως μεταφέρονται και "αποθηκεύονται"

Αυτό σε νησιωτική περιοχή, όπου το νερό είναι αφαλάτωσης (πάλι πόσιμο), με μηδαμινό χλώριο, απλά μετά την όσμωση έχουμε βάλει και εμπλουτισμό, τρώμε και λίγο παραπάνω αλατάκι στο φαΐ (για τους μερακλήδες)

Θα έλεγα το εξής:

Αν το δίκτυο (δημόσιο και εντός οικίας) είναι πλαστικό για πόσιμο (ή έστω και χάλκινο εντός οικίας), τότε με ένα άνθρακα καλής ποιότητας είστε εντάξει..

Από σιδερο-σωλήνα καλά είναι να μην πίνουμε, πιθανόν εκεί με όσμωση να μπορούμε να πιούμε άφοβα.., εννοείτε ρωτάμε κάποιον ειδικό να μας συμβουλεύσει ανάλογα την περίπτωση.., κάνοντας χημική ανάλυση στο νερό μας, πριν τοποθέτηση οποιοδήποτε φίλτρου (ιδανικά)

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Maurikycli είπε

Τι είναι οι θαλασσοψυχουλες; 

Ήταν ένα παιχνίδι/ενυδρείο το 2000. Νομίζω καταργήθηκαν γιατί η εκκλησία θεώρησε προσβολή τη χρήση της λέξης "ψυχής". Είχε δύο φακελάκια, το ένα με αυγά, τα έριχνες μέσα στο δοχείο αυτό και μετά από κάποιο καιρό έβλεπες να εμφανίζονται στο νερό κάτι σαν τα σωματίδια που υπάρχουν στο νερό. Μετά μεγάλωναν κλπ 

214955_5.jpg

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...