nbtz89 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Θέλω να βάψω τις ζάντες σε αμάξι 20αετίας γιατί έχουν αρχίσει να ξεφλουδίζουν. Έχετε να μου προτείνεται κάποιο καλό βαφέα για αυτή τη δουλειά; Και τι άλλο θα πρέπει να προσέξω;
Jiakometi Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ο Πέτας μου είχε κάνει καλή δουλειά πριν από περίπου 5 χρόνια. Ελπίζω να παραμένει έτσι https://pavlospettas.gr/ Αν είσαι κάπου κοντά πήγαινε από εκεί να συζητήσεις, και να δεις την διαδικασία.. (ίσιωμα - φούρνος κλπ). Επεξ/σία 22 Απριλίου 2023 από Jiakometi 1 1
nickol-us Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια συγγένεια... https://www.nikospettas.com/el/ Δεν έχω προσωπική εμπειρία, είναι όμως πολλά έτη μαγαζί και βλέπω μόνιμα να έχει δουλειά. Αν είσαι Πειραιά και περίγυρα πέρνα για ερώτηση, σύγκριση τιμών κτλ
vamvakoolas Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) οπως σου εγραψαν οι απο πανω: μονο ο πεττας (ειτε ο ενας ειτε ο αλλος) θα σου κανουν δουλεια απλως εχεις 2 επιλογες: 1)πας σε βουλκανιζατερ γειτονιας και αυτοι το αναλαμβανουν (στελνουν περιοδικα ζαντες για επισκευη/βαφη) απλως θα πληρωσεις ενα μικρο τιμημα 2)πας στο πεττα κατευθειαν Στο 1 εχει τυχει απο γνωστους για να μη μεινεις χωρις οχημα, να σου κοτσαρουν σιδερενιες ζαντες μεχρι να επισκευαστει. Ο πεττας δε το κανει αλλα θα στο κρατησει 1 εργασιμη μονο (εκτος αν εχει τρελο φορτο/ομως κανονιζεται). Μονο ο πεττας εχει μηχανηματα και κανει και καλη δουλεια μιας και εξιδικευονται Επεξ/σία 24 Απριλίου 2023 από vamvakoolas
agnostos13 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Και για τον Μπιλίρη έχω ακούσει καλά λόγια από γνωστούς που έχουν πάει. Δεν έχω όμως προσωπική εμπειρία.
Haldol Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Εν τω μεταξύ, ο ένας Πέττας (ο Νίκος) διαφημίζει "μετατροπή μεγέθους ζάντας σε ό,τι ίντσες θέλετε"; Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά; Δηλαδή παίρνει μία 18" και την κάνει 16" (ή το ανάποδο); Με ποιο τρόπο;
Deu164 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) ΓΚΑΒΟΥΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (STERGIOS GROUP) https://www.vrisko.gr/advdetails/bdae07bjc4525214bi7h55160kc6610j Ο μόνος που εμπιστεύομαι, όσες φορές έχω πάει έχω μείνει 100% ικανοποιημένος και χωρίς μεγάλη αναμονή. Δεν έχει χρειαστεί να κάνω επισκευή σε σπασμένη / κατεστραμμένη ζάντα. Μονό μια φορά χρειάστηκαν ελαφρύ ίσιωμα από λακκούβες για το οποίο μάλιστα δε με χρέωσε επιπλέον αλλά έχω δει δουλειές του. Έχω χρειαστεί όμως αρκετές φορές να κάνω βαφή και μιας η όλη διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη από μια απλή βαφή και εγώ ψείρας δίνω άριστα Σε μένα βαφή ζάντας σημαίνει αμμοβολή - βάψιμο - διαμαντάρισμα - βερνίκωμα, την πρώτη φορά έγινε αλλαγή χρώματος και από τότε λόγο γρατζουνιών κατά καιρούς έχουν γίνει λιγες επισκευές σε ότι αφορά τη βαφή και οπτική επαναφορά τους. Επεξ/σία 25 Απριλίου 2023 από Deu164 1
tigergreg Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Στις 24/4/2023 στις 3:54 ΜΜ, Haldol είπε Εν τω μεταξύ, ο ένας Πέττας (ο Νίκος) διαφημίζει "μετατροπή μεγέθους ζάντας σε ό,τι ίντσες θέλετε"; Πως γίνεται αυτό ρε παιδιά; Δηλαδή παίρνει μία 18" και την κάνει 16" (ή το ανάποδο); Με ποιο τρόπο; Το καναμε παλια μονο σε σιδερενιες στα μηχανουργεια. Ξεκολαγαμε τον αφαλο με την στεφανη και βαζαμε φαρδυτερη στεφανη οσον αφορα το πλατος. Το εχω κανει σε σκαραβαιο σε 2002 και σε αλφα ρομεο τζουλια του 73. Στον σκαραβαιο εβαζα στεφανη απο πασατ η μπορα. Οσον αφορα την διαμετρο της ζαντας θεωρω πιθανο να γινετε με τον ιδιο τροπο. Παντως στοιχιζανε πολλα λεφτα τοτε τετοιες μετατροπες. Ειχα φτιαξει τις συλλεκτικες ζαντες του σκαραβαιου που ηταν σπανιοτατες και μου τις εκλεψαν σε 2 μερες! 4 1
tzotzo Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Δημοσ. 28 Απριλίου 2023 Στις 25/4/2023 στις 7:53 ΠΜ, Deu164 είπε ΓΚΑΒΟΥΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ (STERGIOS GROUP) https://www.vrisko.gr/advdetails/bdae07bjc4525214bi7h55160kc6610j Ο μόνος που εμπιστεύομαι, όσες φορές έχω πάει έχω μείνει 100% ικανοποιημένος και χωρίς μεγάλη αναμονή. Δεν έχει χρειαστεί να κάνω επισκευή σε σπασμένη / κατεστραμμένη ζάντα. Μονό μια φορά χρειάστηκαν ελαφρύ ίσιωμα από λακκούβες για το οποίο μάλιστα δε με χρέωσε επιπλέον αλλά έχω δει δουλειές του. Έχω χρειαστεί όμως αρκετές φορές να κάνω βαφή και μιας η όλη διαδικασία είναι λίγο πιο περίπλοκη από μια απλή βαφή και εγώ ψείρας δίνω άριστα Σε μένα βαφή ζάντας σημαίνει αμμοβολή - βάψιμο - διαμαντάρισμα - βερνίκωμα, την πρώτη φορά έγινε αλλαγή χρώματος και από τότε λόγο γρατζουνιών κατά καιρούς έχουν γίνει λιγες επισκευές σε ότι αφορά τη βαφή και οπτική επαναφορά τους. Και εγώ αυτόν προτείνω, μετά τον μπιλιρη. 1
nice_kid Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Καλησπερα σε ολους... Καλησπερα Admin... Καλό Υπόλοιπο Καλοκαιριού - Καλα μπάνια σε ολους. Θα μπω κατευθειαν στο ψητο. Αγορασα απο εναν συντοπίτη μου ενα SMART BRABUS, ο οποιος τις ζαντες (στην φωτό Αριστερα), τις εχει Νίκελ. Μεχρι τωρα που το εχω στην κατοχη μου το αμαξι, εχω κουραστει ελεεϊνα (καθε φορα) να μπαινω στην διαδικασια να πασαλοιβω τις ζαντες με το δαχτυλο μου γυρω-γυρω, παντου στην ζαντα, να την αφηνω να στεγνωσει λιγο, και μετα με 1 πανι, και ρολο κουζινας (σκληρο χαρτι), να καθομαι να τις γυαλιζω... οσο μπορουν να γυαλισουν. Και θελω να ρωτησω, υπαρχει τροπος να τις γυαλισω περισσοτερο οπως για παραδειγμα στην φωτο δεξια............................ (η δεξια φωτο ειναι ζαντα απο δουλεια του ΠΕΠΠΑ στην Πειραιως) .....................ωστε να μην εχω αυτο το μαρτυριο καθε φορα με το δαχτυλο; Ακομα και 1 χρονο να κραταει αυτη η γυαλάδα, ή και λιγο παραπάνω, δεν με πειραζει, ή πχ αν ειναι να δινω (λεμε τωρα) ενα Χ ποσό καθε χρονο για το γυαλισμα ζαντων οπως η Δεξια ζαντα στην φωτό. Γιατι και που χρησιμοποιησα την Αλοιφη "GLANOL" δεν ιδα καποια ιδιαιτερη διαρκεια στην γυαλάδα στις ζαντες μου. Οχι να γινουν σαν την Δεξια ζαντα στην φωτό που σιγουρα κρατανε πολλους μηνες ετσι Καθρεφτης που λεμε, απλα να κρατησουν λιγο καιρό την γυαλαδα τους... Υ.Σ.: Εδω στην περιοχη μου, εχουμε καποια Βαφεια, για να μην τρεχω Αθηνα, πχ στον Πέππα στην Πειραιως. Αλλα τα τοπικα εδω βαφεια, μπορουν να κανουν την γυαλαδα σε αυτον τον βαθμό της Δεξιας Ζαντας (στην φωτό); Αυτα. Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας. "Γιώργος"
bill999r Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2023 Αυτό που παραθέτεις είναι επινικελωση και σίγουρα θα υπάρχει κάποιος στην περιοχή σου που κάνει τέτοια δουλειά. 1
nice_kid Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, bill999r είπε Αυτό που παραθέτεις είναι επινικελωση και σίγουρα θα υπάρχει κάποιος στην περιοχή σου που κάνει τέτοια δουλειά. "ΕπιΝικελωση" Τελεια. Μαλλον θα το ρωτησω στην Αντιπροσωπεια SUZUKI που κανουν και βαφες ζαντων, να δουμε αν "ΕπιΝικελωνουν". Γιατι που να τρεχεις Αθηνα τωρα... Με τοσο δρομο και τοση ζεστη... Ευχαριστω πολυ. Να εισαι καλα. 👍 Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2023 από nice_kid 1
bill999r Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Φίλε μου τώρα είδα ότι οι ζάντες είναι ήδη νικελωμενες και εσύ θες να τις κάνεις χρώμιο ουσιαστικά, οπότε πας για επιχρωμίωση. Επιχρωμίωση κάνουν οι ίδιοι μάστορες που κάνουν και επινικελωση. Ναι ίσως η αντιπροσωπεία να ξέρει κάποιον, αλλά συνήθως αυτές τις δουλειές τις αναλαμβάνουν μάστορες εκτός αντιπροσωπείας. Σε κάθε περίπτωση ρωτώντας πας στην Πόλη, οπότε πρέπει να αρχίσεις να ρωτάς. Κυρίως αυτούς τους μάστορες του γνωρίζουν συνεργεία μοτοσυκλετών καθώς εκεί η επιχρωμίωση παίζει πολύ σε ζάντες, καπάκια κινητήρα, εξατμίσεις κτλ. Οπότε για μένα ξεκινά από συνεργείο μοτο. 1
nice_kid Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 6 ώρες πριν, bill999r είπε Φίλε μου τώρα είδα ότι οι ζάντες είναι ήδη νικελωμενες και εσύ θες να τις κάνεις χρώμιο ουσιαστικά, οπότε πας για επιχρωμίωση. Επιχρωμίωση κάνουν οι ίδιοι μάστορες που κάνουν και επινικελωση. Ναι ίσως η αντιπροσωπεία να ξέρει κάποιον, αλλά συνήθως αυτές τις δουλειές τις αναλαμβάνουν μάστορες εκτός αντιπροσωπείας. Σε κάθε περίπτωση ρωτώντας πας στην Πόλη, οπότε πρέπει να αρχίσεις να ρωτάς. Κυρίως αυτούς τους μάστορες του γνωρίζουν συνεργεία μοτοσυκλετών καθώς εκεί η επιχρωμίωση παίζει πολύ σε ζάντες, καπάκια κινητήρα, εξατμίσεις κτλ. Οπότε για μένα ξεκινά από συνεργείο μοτο. Kαλησπερα. Ηδη εχω επικοινωνησει με Email (και επισυναψη την παραπανω φωτο) με την Αντιπροσωπεια SUZUKI που ηταν κλειστα μεν χθες, και περιμενω να μου τηλεφωνησουν, να μου πουν αν γινεται. Διαφορετικα θα απευθυνθω σε ενα Βαφειο Αυτοκινητων (καθαρα Βαφειο και μονο), για να μου πουν και αυτοι την αποψη τους και την τιμη τους. Διοτι εδω στο Ναυπλιο κυκλοφορει ενα "Κοκκινο" CORVETTE με ζαντες σαν την δεξια ζαντα στην φωτό Επι-Χρωμιομένες, που γυαλιζουν/κανουν ΜΠΑΜ απο πολυ μακρυα... Και αναρωτιεσαι: "Καλα ο τύπος τις γυαλιζει καθε μερα με αλοιφη; (και καλά)", και ειναι το αποτελεσμα το κατι αλλο. Ενταξει αλλο CORVETTE, και αλλο SMART, αλλα οι ζαντες του ειναι ολα τα λεφτα. Υ.Σ.: Παντως αν ενδιαφερεται καποιος γα τις δικες του ζαντες, να σας πω τιμες Βαφης Ζαντων απο Αντιπροσωπεια (πχ της SUZUKI που θα παω εγω μεθαυριο)... ...μπορω να ερθω να σας πω, ετσι για το ποσο περιπου πανε οι βαφες πανω-κατω σε Αντιπροσωπεία, και οχι καθαρα σε "Βαφείο και μονο" Αυτοκινητων. 😁 1
Ukforthemoment Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2023 Αν δεν εισαι απο πάνω να τις καθαρίζεις συνέχεια μην περιμένεις να είναι σε κατάσταση βιτρίνας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα