Arkin Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Για τους λατρεις των ταινιων οπως 2001 A Space Odyssey/Gravity/Interstellar ενα απο τα πιο ιδιαιτερα sci-fi παιχνιδια που θα βρειτε εκει εξω. Απλα παιξτε το. https://en.wikipedia.org/wiki/Observation_(video_game) Δικη μου κριτικη για το παιχνιδι χωρις καθολου spoilers. Spoiler Ενα απο τα πιο μοναδικα παιχνιδια που θα παιξετε στα τοσες χιλιαδες που υπαρχουν με παραγωγο την Devolver Digital και developers ενα σχετικα αγνωστο studio που συνεργαστηκε με την Devolver το 2017 και 2019 την No Code Studio και εχει βγαλει το Stories Untold και το Observation και θα ετοιμασει το επερχομενο Silent Hill: Townfall με παραγωγο την Konami. Το παιχνιδι θα συναρπασει οσους ειναι λατρεις ταινιων οπως 2001 A Space Odyssey/Gravity/Interstellar. Προσωπικα τις αγαπω τις ταινιες που ανεφερα οποτε το παιχνιδι με εβαλε στον κοσμο του απο το πρωτο λεπτο και με ταξιδεψε σε μια πραγματικα πρωτογνωρη εμπειρια οχι μονο απο αποψη gameplay αλλα και ως ενα σκοτεινο ταξιδι στα περαντα του γαλαξια μας μπορω να πω οτι ηταν μια πρωτοφανης σε ενταση εμπειρια μεχρι το τελος. Η ιστορια του παιχνιδιου μια αποστολη με ονομα Observation και ενα πληρωμα απο διαφορες χωρες του κοσμου το ετος 2026 με τροχια την γη. Μετα απο ενα λαθος του συστηματος του διαστημοπλοιου κατα την επικοινωνια μας με το Χιουστον θα βρεθουμε στην τροχια του Κρονου. Απο εκει και περα ξεκιναει ενα ταξιδι επιβιωσης και επιστροφης στη γη με την Δοκτωρ Εμμα Φισερ σε πρωταγωνιστικο ρολο απο το πληρωμα να προσπαθει να καταλαβει τι συμβαινει. Μηπως ξεχασα να πω ποιοι ειμαστε εμεις στο παιχνιδι? ΕΙΜΑΣΤΕ Ο SAM η AI του διαστημοπλοιου κατι αντιστοιχο του HAL9000 απο το 2001 A Space Odyssey και κυριολεκτικα ελεγχουμε ολο το διαστημοπλοιο απο τις πιο απλες λειτουργιες οπως το ανοιγμα των πορτων μεχρι τον ελεγχο καθε πιθανης βλαβης μεχρι τα ΠΑΝΤΑ. Ειναι κατι τελειως πρωτογνωρο το ολο gameplay μιας και χειριζομαστε τις καμερες του διαστημοπλοιου σε καθε θαλαμο αλλα και μια σφαιρα που μας βοηθαει στην περιηγηση στο διαστημοπλοιο περα απο τις καμερες αλλα και εξω στο απολυτο κενο. Οτι πιο ιδιαιτερο και μοναδικο εχω παιξει. Δεν ειναι ενα ευκολο παιχνιδι μεχρι να κατανοησετε απολυτα τους μηχανισμους του gameplay θα περασει καποιος σεβαστος χρονος αλλα μολις πιασετε το νοημα και πως περιηγουμαστε σε ολα τα μενου/υπομενου και λειτουργιες του SAM θα το λατρεψετε. Στα των γραφικων ειναι σχεδον real life και οπως θα περιμενατε να φαινεται ενα διαστημοπλοιο μεσα αλλα και εξω στο διαστημα μεσα απο καμερες ειναι καταπληκτικο. Για την ιστορια δεν θα πω κατι παραπανω θα πω μονο οτι κρυβει μια τρομερη εμπειρια στο αγνωστο που οι λατρεις του sci-fi θα αγαπησουν. Να μην ξεχασω και τον πολυ δυνατο ηχο προτεινετε αποκλειστικα με ακουστικα. Μπραβο λοιπον στην No Code Studio για αυτο το sci-fi αριστουργημα που εφτιαξε επεσε πολυ μερακι λεπτομερεια με τα παντα απο το gameplay και χειρισμο μιας τοσο εξελιγμενης AI μεχρι την λεπτομερεια στο διαστημοπλοιο μεσα και εξω αλλα και το πολυ πολυ δυνατο σκοτεινο σεναριο. 9/10 6
greekfragma Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Μου κέντρισες το ενδιαφέρον. Ειδικά με την λεπτομερή κριτική σου. Στο τέλος περίμενα 11/10. Γιατί 9/10;
Arkin Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, greekfragma είπε Μου κέντρισες το ενδιαφέρον. Ειδικά με την λεπτομερή κριτική σου. Στο τέλος περίμενα 11/10. Γιατί 9/10; Τον ποντο τον χανει αποκλειστικα στο οτι θα ηθελα λιγο παραπανω επεξηγηση καποιων πραγματων γιατι πραγματικα μπορει να χαθεις μεχρι να βρεις την ακρη στο τι ακριβως πρεπει να κανεις. Περα απο αυτο ειναι παιχνιδι του 10/10 και το προτεινω σε οσους θελουν μια δυνατη εμπειρια και ειναι fun των sci-fi ταινιων. Απλα να ξερουν οτι δεν θα τα βρουν ολα στο πιατο οπως στα περισσοτερα παιχνιδια των τελευταιων ετων.
greekfragma Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Από δυσκολία έχει επιλογή επιπέδων; Πόσες ώρες σου πήρε σύνολο;
Arkin Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, greekfragma είπε Από δυσκολία έχει επιλογή επιπέδων; Πόσες ώρες σου πήρε σύνολο; Οχι δεν υπαρχει δυσκολια δεν χρειαζεται να υπαρχει και μολις μπεις στο νοημα του gameplay ολα γινονται αυτοματως καλυτερα και πιο ευκολα για τον παιχτη. 8 ωρες μου πηρε και μου ελειπαν στο τελος καποια λιγα collectibles απο αρχεια του παιχνιδιου για να βρεις. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2023 από Arkin 1
greekfragma Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 8 ώρες είναι τραγικά λίγες για παιχνίδι 😐
Arkin Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, greekfragma είπε 8 ώρες είναι τραγικά λίγες για παιχνίδι 😐 Και ομως ειναι αρκετες για να προσφερει μια απο τις πιο δυνατες εμπειρια που θα βιωσει καποιος παιχτης σε παιχνιδι. Για indie παιχνιδι μιλαμε απο μικρο studio. Να θυμισω παντως καποια αλλα αριστουργηματα τα οποια μικρα σε ωρες 7-8 ωρες το καθενα προσφερουν πολυ δυνατες εμπειριες οπως Hellblade/Uncharted: Drake's Fortune/Little Nightmares/SUPERHOT/Stray/Superliminal. Επειδη εχω παιξει και παιχνιδια 170 ωρων και 100 ωρων και 2 ωρων και 10 ωρων μπορω να πω οτι συνηθως αυτα που ειναι λιγες ωρες μου προσφεραν τις πιο δυνατες εμπειριες και συναισθηματα σε αντιθεση με αυτα των 50-60-170 ωρων που πολλες φορες καταληγουν σε grind fest με εξαιρεσεις βεβαιως οπως witcher κτλ. Απλα παιξτο οι 8 ωρες για τετοιο παιχνιδι ειναι παρααπανω απο οσες χρειαζεται για μενα για να σου προσφερει κατι παρα πολυ δυνατο και μοναδικο στο συνολο. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2023 από Arkin 3
ilos Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Το συγκεκριμένο είναι από τα πιο underated/overlooked scifi adventures ever. Πέρασε στο ντούκου γιατί ήταν EGS exclusive τόσο καιρό. Είναι πολύ κοντινό σε 2001 space odyssey σαν feeling με κάποια twists. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα