michkal91 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε φάση αγοράς νέου μηχανήματος και ακόμα το σκέφτομαι. Η χρήση θα είναι κυρίως καθημερινές εργασίες και κατά περιόδους επεξεργασία φώτο και βίντεο. Όχι τρομερές απαιτήσεις στο βίντεο αλλά θα ήθελα να μπορώ να επεξεργαστώ άνετα 4Κ τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Η μια λύση είναι ένα MBA M2 8GB + οθόνη και πληκτρολόγιο ποντίκι. Εδω σίγουρα κερδίζω τη φορητότητα αλλά μιλάμε για κόστος ~1600 ευρώ για το MAC (βάζω τιμές Ελλάδας). Η δεύτερη λύση θα ήταν το Mac mini m2 8gb με οθόνη κλπ. Εδώ χανω τη φορητότητα αλλά το κόστος είναι το μισό. Θεωρητικά θα μπορούσα να πάρω κάποιο ipad για τα ταξίδια κλπ. Αρχικά πέραν της οθόνης υπάρχει κάποια άλλη διαφορά μεταξύ των 2 συσκευών; Με φοβιζουν τα 8 gb της ram. Παρακαλώ και για τη γνώμη σας.
atheatos Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Αν μπορείς να κανείς την δουλειά στο iPad , ναι το Mac mini είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτά που θες να κανείς. Βασικά ένα iPad Pro βάζει στο συρτάρι ένα MacBook και το Mac mini αν η χρήση δεν είναι απαιτητική.Μέχρι και επεξεργασία 4Κ μπορεί να κάνει . Επισης ότι χρειάζεσαι και την οθόνη πέρα από το MacBook είναι άλλος ένας λόγος να πας σε Mac mini.
M A T R I X Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Καλησπέρα και από εμένα. Θα συμφωνήσω με τον @atheatos. Για τη χρήση που αναφέρεις, θα πρότεινα ένα mac mini και ένα iPad μελλοντικά. Μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με ένα iPad Air, όπου θα το έχεις για τα ταξίδια, αλλά και για δουλειές στο σπίτι. Θα σε βολέψει πολύ. Τώρα αν στο επιτρέπει το budget σου, εννοείται πήγαινε σε ένα iPad Pro, καθώς έχει πολλά έξτρα τα οποία θα τα ευχαριστηθείς αν το δουλεύεις. Επιπλέον το iPad μπορείς να το έχεις ως 2η οθόνη μέσω screen mirroring στο mac mini. 1
michkal91 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Νομίζω ναι πως θα παω σε κάτι τέτοιο. Αλήθεια, επειδή το έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι σίγουρο. Με τα τελευταία updates του macos υπάρχει η δυνατότητα για remote access του Mac? Αν και νομίζω πλέον σχεδόν όλες οι εφαρμογές έχουν το cloud sync οπότε δε νομίζω ότι δε θα μπορώ να κάνω κάτι με το ipad, τουλάχιστον σε φάση ταξιδιού.
liospi Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Στις 22/4/2023 στις 6:09 ΜΜ, michkal91 είπε Νομίζω ναι πως θα παω σε κάτι τέτοιο. Αλήθεια, επειδή το έψαξα λίγο αλλά δεν βρήκα κάτι σίγουρο. Με τα τελευταία updates του macos υπάρχει η δυνατότητα για remote access του Mac? Αν και νομίζω πλέον σχεδόν όλες οι εφαρμογές έχουν το cloud sync οπότε δε νομίζω ότι δε θα μπορώ να κάνω κάτι με το ipad, τουλάχιστον σε φάση ταξιδιού. Αν θες επεξεργασία φωτό και βίντεο πας σε 16αρι. Το 8αρι είναι για άλλες εργασίες 1
takisapog Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Πάρε το mac mini m2 με 24 gb ram. Οταν πας ταξίδι, θα το παίρνεις μαζί σου, όπως και το πληκτρολόγιο/ποντίκι. Για οθόνη, όπου και να πας, μια tv με hdmi θα υπάρχει να κάνεις τη δουλειά σου.
mork Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Αν βοηθάει, παρακάτω είναι το setup μου. Πριν λίγες μέρες πήρα το Mac mini m2 με 16GB RAM. Το έχω καθαρά για δουλειά (software development και music production). Είναι μόνιμα στο γραφείο/studio μου. Έχω ακόμα το iPad Air 2 από την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του και περιμένω να κυκλοφορήσει το επόμενο iPad mini (αν και όποτε) για να το αντικαταστήσω. Το χρησιμοποιώ για videos, ebooks, podcasts, music, maps στα ταξίδια, κλπ Ο λόγοι για τους οποίους δεν πήγα σε MacBook Air ήταν: - το αντίστοιχο BTO MacBook Air ήταν εκτός του μπατζετ μου - ο περιορισμένος αριθμός ports και οι ανταπτορες που θα ανέβαζαν κι άλλο το κόστος - mixed reviews για τις θερμοκρασίες σε heavy tasks - περιορισμοί στη συνδεσμολογία οθόνης καθώς με βολεύει να δουλεύω με δύο Αν χρειαστεί να μεταφέρω ποτέ το Mac mini, έχω φτιάξει βαλιτσάκι που χωράει το Mac, πληκτρολόγιο, ποντίκι, καλώδια. Ρεύμα και οθόνη έχουν σχεδόν όλα τα δωμάτια ξενοδοχείων και Airbnb ή κάποιο hub. Θα θεωρούσα το MacBook Air καλύτερη επιλογή, μόνο αν ταξίδευα πολύ συχνά για δουλειά. Μπαίνει πιο εύκολα σε μια τσάντα. Το ανοίγεις και δουλεύεις με τη μια. Είναι όλα πάνω επομένως δεν χρειάζεται να ανοίξεις άλλη συσκευή για να κάνεις ένα video call για παράδειγμα.
michkal91 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Σας ευχαριστώ όλους. Νομίζω ότι έχω καταλήξει στο mini απλά μένει το θέμα ραμ πλέον. 8 ή 16. Σίγουρα το 16 είναι καλύτερο.
M A T R I X Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Εγώ θα πρότεινα 16αρι αν μπορείς να το πάρεις, θα είσαι πιο "άνετος" και δεν θα κάνεις τόσο κακό και στο μηχάνημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα