Cre3p Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, filip123go είπε Εδώ νομίζουν ότι σε 5 χρόνια θα λένε στο pc , φτιάξε μου μια εφαρμογή, και σε 10 λεπτά θα την έχει έτοιμη... Τι προσπαθείς να εξηγήσεις τώρα... Το ChatGPT (και το κάθε ChatGPT) είναι ένα εργαλείο. Όπως είναι το ide για τους προγραμματιστές, το Photoshop για τους designers κλπ κλπ . Στα χέρια ενός σωστού επαγγελματία, ναι μπορεί να είναι χρήσιμο. Στα χέρια ενός άχρηστου όχι. Είναι σαν να λεμε ότι εξαφανίστηκαν οι επαγγελματίες designer - φωτογράφοι, επειδή το Photoshop μπορεί να κάνει αυτόματα βελτιστοποίηση εικόνας. Σαν να λέμε οτι το τηλέφωνο απέλυσε τις τηλεφωνήτριες ή οτι οι ξυριστικές μηχανές έκλεισαν τους μπαρμπέρηδες ή οτι το ίντερνετ έκλεισε πολλά σπίτια σε όλων των ειδών τους τομείς αφού όλοι πια μαθαίνουν από αυτό και δεν πηγαίνουν στους ειδικούς! ή οτι το amazon και το ebay έκλεισαν καταστήματα! Απαράδεκτοι παιδί μου αυτοί που τα λένε αυτά, τι να τους πεις! Οπισθοδρομικοί! Επεξ/σία 22 Απριλίου 2023 από Cre3p
koutisark Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, makis269 είπε κάντε την ερώτηση στο chatgpt : 7 και 5 κάνει έντεκα ή ένδεκα ? αφού απαντήσει έντεκα , πείτε του : Σίγουρος για την απάντησή σου ? αν συνεχίζει να κάνει λάθος τον τρολάρετε και θα το βρει μόνος του . είναι μόνο η αρχή .
Hugo Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, koutisark είπε Το πράσινο εικονίδιο στην openAI είναι το chatgtp 3.5. όπως και το μπλε στο Bink. Δεν ξέρω ποια έκδοση χρησιμοποιείται στο "precise mode" αλλά η creative όπου είναι η 4.0 δίνει αυτή την απάντηση. Υπήρχαν και άλλα modes με την εντολή /Modes αλλά κλειδώθηκε πριν λίγες μέρες.
alexpap Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, killer76 είπε Τι μου κανες γαμώτο. Μου έδωσες πολλές ιδέες.... Όταν το τραίνο θα φτάσει στο Βόρειο Πόλο και θα συνεχίσει να κινείται Βόρεια, ελπίζω ο μηχανοδηγός να έχει κόψει το κάπνισμα και να πληρώσει το πρόστιμο. Σημείωση: Ο δροσιστικός Νοτιάς που θα του 'ρθει ελπίζω να του φρεσκάρει το μυαλό.
Diavolos666 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, filip123go είπε Χρησιμοποιώ κάθε μέρα το ChatGPT, εδώ και 2-3 μήνες περίπου, σε enterprise μεγάλο project. Παίζει να μου έχει δώσει 1 σωστή απάντηση στις 100 που το έχω ρωτήσει. Μπορεί να λύνει μαλακό - ασκησουλες που βάζουν οι recruiters που δεν ξέρουν να βάλουν μια σοβαρή άσκηση, αλλά στον πραγματικό κόσμο είναι για κλάματα. Εκεί που όντως είναι καλό είναι όταν του κάνεις ερωτήσεις documentation. Πχ σε λινουξ πώς να κάνω filter ένα αρχείο. Αυτό θα στο απαντήσει με ποσοστό επιτυχίας 70-80% Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Γιατί, μας τα χρωστάει;; 😋 Αυτό συμβαίνει γιατί το ΑΙ εκπαιδεύεται όσο περνάει ο καιρός. Π.χ. στα ΑΙ για εικόνες σου δίνει την δυνατότητα να δώσεις και βαθμολογία στο αποτέλεσμα ώστε να εκπαιδευτεί ο αλγόριθμος στο αν έκανε καλά ή όχι την δουλειά του και να καλυτερεύσει. Στις πρώτες ημέρες οι εικόνες που έκανε π.χ. το midjourney ήταν πολύ πιο άκυρες, τώρα ήδη βγάζει καλύτερα αποτελέσματα και όσο περισσότερο αλληλεπιδρά ο κόσμος με τα αποτελέσματα τόσο πιο πολύ εκπαιδεύεται. Δεν λέω ότι θα αντικαταστήσει τα πάντα, αλλά ήδη καλυτερεύει πολύ γρήγορα σε αυτά που το δοκιμάζουμε και ειδικά το chat AI θα μπορεί πολύ πιο εύκολα να δίνει σωστές απαντήσεις τουλάχιστον σε θέματα γνώσεων, τώρα αν μπορέσει να παράγει και ποίηση αυτό δεν το ξέρουμε ακόμα. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2023 από Diavolos666 1
filip123go Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Diavolos666 είπε Αυτό συμβαίνει γιατί το ΑΙ εκπαιδεύεται όσο περνάει ο καιρός. Π.χ. στα ΑΙ για εικόνες σου δίνει την δυνατότητα να δώσεις και βαθμολογία στο αποτέλεσμα ώστε να εκπαιδευτεί ο αλγόριθμος στο αν έκανε καλά ή όχι την δουλειά του και να καλυτερεύσει. Στις πρώτες ημέρες οι εικόνες που έκανε π.χ. το midjourney ήταν πολύ πιο άκυρες, τώρα ήδη βγάζει καλύτερα αποτελέσματα και όσο περισσότερο αλληλεπιδρά ο κόσμος με τα αποτελέσματα τόσο πιο πολύ εκπαιδεύεται ο αλγόριθμος. Δεν λέω ότι θα αντικαταστήσει τα πάντα, αλλά ήδη καλυτερεύει πολύ γρήγορα σε αυτά που το δοκιμάζουμε. Έχει ήδη μέσα του το 90% του κώδικα που έχει γραφτεί ever και έχει ανέβει στο ίντερνετ (GitHub). Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο επειδή του δίνω thumbs up ή thumbs down στις απαντήσεις που μου δίνει. Οι εικόνες είναι πιο υποκειμενικό. Μπορούν πολύ περισσότερες απαντήσεις να είναι "σωστές" . Οταν αφορά όμως STEM ερωτήσεις, πολλές φορές υπάρχουν ελάχιστες (η και μόνο μία) σωστές απαντήσεις. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2023 από filip123go
Diavolos666 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, filip123go είπε Έχει ήδη μέσα του το 90% του κώδικα που έχει γραφτεί ever και έχει ανέβει στο ίντερνετ (GitHub). Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει πολύ καλύτερο επειδή του δίνω thumbs up ή thumbs down στις απαντήσεις που μου δίνει. Οι εικόνες είναι πιο υποκειμενικό. Μπορούν πολύ περισσότερες απαντήσεις να είναι "σωστές" . Οταν αφορά όμως STEM ερωτήσεις, πολλές φορές υπάρχουν ελάχιστες (η και μόνο μία) σωστές απαντήσεις. Συμφωνώ και έρχεσαι στα λόγια μου, δεν έχει εκπαιδευτεί ακόμα στην συγγραφή κώδικα. Και οι εικόνες είναι στο διαδίκτυο ήδη στα πόδια του κάθε ΑΙ, αλλά στην αρχή απλά είχε στην διάθεσή του εκατομμύριες εικόνες, ο αλγόριθμος προσπαθούσε να καταλάβει τις εικόνες μέσω των επεξηγήσεων, tag και κειμένου που τις πλαισίωνε και να μεγαλώνει/εκπαιδεύει τον κώδικά του καταλαβαίνοντας τι βλέπει, ώστε να μπορεί να το δημιουργήσει μόνο του. Το θέμα με τον κώδικα είναι να αρχίσει να καταλαβαίνει τι θα πει "γράφω κώδικα", δηλαδή αν του δώσουμε έναν κώδικα και του πούμε ότι "αυτός ο κώδικας από το git κάνει ταξινόμηση" τότε λειτουργεί απλά σαν βιβλιοθήκη γνώσης, αν κάποιος ρωτήσει "δώσε μου κώδικα για ταξινόμηση αριθμών" και το ΑΙ βρει και του το δώσει ατόφιο, τότε αυτό προφανώς δεν είναι "ΑΙ γραφή κώδικα" είναι σαν το alexa που το ρωτάς να σου google-άρει κάτι Πρέπει να αρχίσει να εκπαιδεύεται στα επιμέρους κομμάτια του κώδικα και τις εντολές και με κάποιον τρόπο να του δώσουν την δυνατότητα να καταλαβαίνει πως γράφεται ο κώδικας. Ίσως σε μικρότερα κομμάτια να είναι πολύ πιο εύκολο οπότε ο χρήστης θα πρέπει και πάλι να ξέρει να τα ενώσει όλα αυτά στο τελικό πρόγραμμα. Όπως και να χει θεατές είμαστε οπότε θα το δούμε στην πράξη πόσο καλό θα γίνει. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2023 από Diavolos666
jerk Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Μιλώντας ως προγραμματιστής σε μεγάλη startup εταιρεία της Αμερικής, δύσκολα θα αντικατασταθούν οι προγραμματιστές στο άμεσο μέλλον. Αρχικά τα chat gpt, bard κτλ, δεν είναι τεχνητή νοημοσύνη με την έννοια της σύνθεσης δεδομένων. Δεν μπορούν να φτιάξουν νέο κώδικα ή περιεχόμενο που δεν το έχουν μάθει ή παρατηρήσει. Ένα ακόμη πρόβλημα αυτών των αλγορίθμων είναι ότι έχουν εκπαιδευτεί με διαθέσιμα δημόσια δεδομένα, ενδεχόμενος και με μερικά ιδιωτικά αλλά είναι απίθανο να έχουν εκτεθεί σε επαγγελματικό κώδικα ιδιωτικών εταιρειών. Αυτό τα κάνει αρκετά καλά να σου δίνουν γενικές απαντήσεις αλλά όχι ειδικές. Τέλος, τα δεδομένα είναι το Α και το Ω για αυτά τα συστήματα. Αν σταματήσει η ροή νέων δεδομένων ο τρελός ρυθμός ανάπτυξης τους θα πέσει δραματικά. Δεν θα μπω καν στην λογική του ποιος και πώς κάνει code reviews, integration, testing, deployments και ότι αλλο σχετίζεται με production κώδικα. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2023 από jerk
crash21 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 21/4/2023 στις 11:15 ΜΜ, CyanBlue είπε Μετά από μουσικούς, φωτογράφους, ζωγράφους, κειμενογράφους, γιατρούς κλπ κλπ, στον πάγκο και οι προγραμματιστές. Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη. Αν το φανταστούμε πιο πέρα, η Γκούκλη θα γίνει ένα αυτόνομο ψηφιακό ον: Θα γράφει μόνη της κώδικα και θα αναπαράγεται χωρίς να χρειάζεται ανθρώπους, παρά μόνο για να τροφοδοτούν με χρήμα της υπηρεσίες της. Το να γραψεις κωδικα δεν ειναι κατι τρομερα δυσκολο ή πολυπλοκο. Το να δημιουργησεις ενα προιον ομως ειναι, αυτο το ΑΙ δεν θα το κανει. Φαντασου το ΑΙ να φτιαχνει τα κομματια του παζλ, αλλα ο προγραμματιστης θα συνθεσει το παζλ οχι το ΑΙ. Οσο εντυπωσιακα και αν ειναι τα βιντεο που βγαινουν και σειχνουν τι μπορει να κανει το ΑΙ προγραμματιστικα, αν δεν εχεις καλες γνωσεις προγραμματισμου δεν μπορεις να κανεις τιποτα με την βοηθεια του ΑΙ. Με την μεχρι τωρα εμπειρια μου με ChattGPT θεωρω οτι οι υπαρχων καλοι προγραμματιστες θα εχουν καλο boost και οι νεοι θα γινουν επικινδυνοι μιας και θα εξαρτωνται 100% απο αυτο. Επισης θα γινει πολυ πιο δυσκολη η διαδικασια των συνεντευξεων κυριως των remote μιας και ειναι πολυ ευκολο να τις περνας πια με την χρηση AI. Επεξ/σία 23 Απριλίου 2023 από crash21 1
freegr Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Η python ήταν η πρώτη γλώσσα που μάθαμε στα ΕΠΑΛ και τώρα παιδιά που γνώριζα είναι ήδη στην αγορά εργασίας σχεδόν. Όποτε αν γράφει κώδικα θα δημιουργούνε πιο εύκολα εφαρμογές; Ιδού το ερώτημα.
bbbb Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Aντε να το δούμε τι ψάρια θα πιάνει και αυτό.. Το chatgpt πάντως προσωπικά με έχει εντυπωσιάσει για μικρά προγράμματα που προσωπικά ως άσχετος με προγραμματισμό θα ήθελα μέρες να ψάχνω στο google για να βρω λύση. Η να ρωτάω σε φόρουμ συνεχώς, να ψάχνω προγραμματιστή κτλ. Nαι για κάποιον που έχει σπαταλήσει άπειρες ώρες για να μάθει προγραμματισμό το σημερινό επίπεδο της AI μπορεί να του φαίνεται γελοίο. Αλλά για κάποιον σαν εμένα πχ που δεν έχει γράψει ποτέ του ούτε μια γραμμή κώδικα, το του να λέω στα ελληνικά πχ "φτιάξε μου ένα python script που θα ελέγχει στο 127.0.0.1/api για το πεδίο τάδε αν η τιμή ειναι true ή false και κάνε κάποια ενέργεια ανάλογα" και να μου λέει "σας δίνω ένα παράδειγμα κώδικα" και όντως να λειτουργεί είναι εντυπωσιακό. Η αν δεν λειτουργήσει αμέσως να του λέω "δεν λειτουργεί" και να μου απαντάει "κατανοώ το πρόβλημά σας, ας προσθέσουμε μερικές εκτυπώσεις για να δούμε που σταματάει ο κώδικας" και τελικά αφού του πω πάλι το λάθος που μου βγάζει στις εκτυπώσεις, να μου δίνει λειτουργικό κώδικα.. Ε τι να λέμε.. Ο,τι καλύτερο έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Ελπίζω το Bard να είναι ακόμη καλύτερο απο το chatgpt έχοντας ως δεδομένο ότι η google ως γίγαντας αναζήτησης στο ιντερνετ συν τα δεδομένα μας απο το android τόσα χρόνια, θεωρητικά έχει όλα αυτά που χρειάζονται για να φτιάξει κάτι ακόμη δυνατότερο και καλύτερο Επεξ/σία 24 Απριλίου 2023 από bbbb 1
skiabox Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Δημοσ. 24 Απριλίου 2023 Στις 22/4/2023 στις 3:01 ΠΜ, filip123go είπε Εδώ νομίζουν ότι σε 5 χρόνια θα λένε στο pc , φτιάξε μου μια εφαρμογή, και σε 10 λεπτά θα την έχει έτοιμη... Τι προσπαθείς να εξηγήσεις τώρα... Το ChatGPT (και το κάθε ChatGPT) είναι ένα εργαλείο. Όπως είναι το ide για τους προγραμματιστές, το Photoshop για τους designers κλπ κλπ . Στα χέρια ενός σωστού επαγγελματία, ναι μπορεί να είναι χρήσιμο. Στα χέρια ενός άχρηστου όχι. Είναι σαν να λεμε ότι εξαφανίστηκαν οι επαγγελματίες designer - φωτογράφοι, επειδή το Photoshop μπορεί να κάνει αυτόματα βελτιστοποίηση εικόνας. Εγώ πάντως στα σχόλια του κώδικα γράφω ποιο κομμάτι γράφτηκε από chat gpt. Είμαι δίκαιος με τη μηχανή δηλαδή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα