taslikos Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Χαιρετώ την κοινότητα! Είμαι χρήστης iPhone από εποχές του 4s! Έχουν περάσει αρκετά μοντέλα απο τα χέρια μου είτε δικά μου είτε μέσω φίλων/συγγενών. 'Ενα πράγμα που πάντα με απασχολούσε ήταν το πώς να καθαρίζω το κινητό μου.. Και με αυτην την ερώτηση δεν εννοώ πως να το καθαρίζω επιφανειακά, εκεί όλοι ξέρουμε πως όλα τα κινητά είναι ίδια και με ένα απλό πανάκι micro-fiber ή ένα πανάκι ελαφρώς βρεγμένο με ισοπροπυλική αλκοόλη ή ακόμα και ένα πανάκι αντισιπτικό(ξέρεις αυτό που έχει ξεμείνει στο αμάξι σου απο εποχές covid 😉 ). Με την έννοια που είπα καθαρισμός εννοώ λοιπόν έναν πιο βαθύ καθαρισμό που καθιστά το κινητό σαν καινούριο. Βλέπω πολλοί βάζουν αγγελία το iPhone τους και στις κοντινές φωτογραφίες μπορείς να αντικρίσεις όλα τα σκουπιδάκια που έχουν κολλήσει στο ηχείο που βάζουμε στο αυτί μας για τις κλήσεις. Ο τρόπος καθαρισμού που θα πω παρακάτω δεν μου ήρθε ουρανοκατέβατος, αλλά μετά απο επίσκεψη σε Apple Store στο εξωτερικό, που πήγα για καθαρισμό ηχείων το κινητό μου αφού δεν άκουγα καλά στις κλήσεις είδα μπροστά μου το πως το καθάρισε ο Genius 😅 της Apple και έκατσε και μου έδωσε λεπτομέριες για το πώς να το καθαρίζω και μόνος μου μιας και στην χώρα μας δεν έχουμε Apple Stores, κάποιοι official resellers δεν το κάνουν (ή το κάνουν επι πληρωμή) ή κάποιος μένει σε κανένα απομακρυσμένο νησί βρε αδερφέ! Για να καθαρίσει λοιπόν ο καθένας το earpiece ηχείο: 1) Καθαρίζεις ελαφρώς το ηχείο με μια οδοντόβουρτα να φύγουν τα πολλά (αφορά κυρίως κόσμο που δουλεύει σε εργοστασια κλπ και μαζεύει ρινίσματα) 2)Θα πάρεις ένα αντισηπτικό μαντιλάκι και θα τρίψεις την σίτα να εμποτιστεί ελαφρώς με αλκοόλη για να μαλακώσουν οι υπόλοιποι λεκέδες όπως κερί απο τα αυτιά μας(όλα τα μοντέλα μετά το 7 είναι αδιάβροχα με υδροφοβικές σίτες και δεν περνάει απο μέσα τίποτα) 3) Θα πάς στο super market και θα πάρεις ένα patafix, αυτά που είναι σαν τσίχλα για να κολλήσεις κατασκευές στον τοίχο και αφού πρώτα πλάσεις με τα χέρια σου για λίγο το patafix θα το κολλήσεις πάνω στην σίτα και όπως το βγάζεις θα δεις οτι καθαρίζει. Θέλει να επαναλάβεις αρκετές φορές και να αλλάζεις συχνά την "τσίχλα". 4) Επανέλαβε βήμα 3,4 με καθαρό μαντιλάκι και patafix μέχρι να καθαρίσει πλήρως. Για τα κάτω ηχεία και το μικρόφωνο (οι δεξιά τρύπες είναι ηχείο οι αριστερές μικρόφωνο): Κάνεις τα ίδια με το ακουστικό που είπαμε πάνω Για την θύρα φόρτισης!!!ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!: Εδώ υπάρχουν πολλοί τρόποι. Είναι ευαίσθητο σημείο και θα πρότεινα ο καθένας να το κάνει με δική του ευθύνη. Αν δεν είναι ανάγκη μην το καθαρίζετε εντελώς ή πηγαίνετε σε κάποιον γνώστη. Για αυτούς/ες που πιάνουν τα χέρια τους ή καλύτερη λύση είναι να πάρετε αυτά τα πλαστικά εξαρτήματα για οδοντικό νήμα που στην πίσω άκρη έχουν μια μύτη πλαστική(παίζει ρόλο να μην βάλετε κάτι μεταλλικό μέσα γιατί μπορεί να βραχυκυκλώσετε κάτι). Δες φωτογραφία. Με αυτο το εξάρτημα και γυρνώντας το κινητό ανάποδα για να μην έχεις πρόσβαση στα σιδεράκια της θύρας φόρτισης και τα στραβώσεις καθαρίζεις σιγά σιγά ξύνωντας την βρωμιά που έχει κάτσει τέρμα πίσω στην θύρα αφού την πιέζεις κάθε φορά όπως βάζεις τον φορτιστή. Πως θα καταλάβεις οτι η θύρα σου είναι βρώμικη; 1) Το καλώδιο δεν μπαίνει εντελώς μέσα και αν το πας δεξια-αριστερά κουνιέται. 2) Αν έχεις άσπρο κινητό, η θύρα δεν είναι άσπρη αλλά έχει μαυρίσει απο τα σκουπίδια. 3) Δεν φορτίζει το κινητό σου, αν και να λέμε την αλήθεια αν σου τύχαινε αυτό θα είχες ψάξει ήδη τεχνικό. Δεν φέρω καμία ευθύνη αν κάποιος κάνει ζημιά στην συσκευή του, είναι εντελώς ενημερωτικό το νήμα και αφορά όσους αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα. Φωτογραφία εργαλείου καθαρισμού θύρας: Spoiler Μετά και πρίν: Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από taslikos 2
kormos Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 19 λεπτά πριν, taslikos είπε Χαιρετώ την κοινότητα! Είμαι χρήστης iPhone από εποχές του 4s! Έχουν περάσει αρκετά μοντέλα απο τα χέρια μου είτε δικά μου είτε μέσω φίλων/συγγενών. 'Ενα πράγμα που πάντα με απασχολούσε ήταν το πώς να καθαρίζω το κινητό μου.. Και με αυτην την ερώτηση δεν εννοώ πως να το καθαρίζω επιφανειακά, εκεί όλοι ξέρουμε πως όλα τα κινητά είναι ίδια και με ένα απλό πανάκι micro-fiber ή ένα πανάκι ελαφρώς βρεγμένο με ισοπροπυλική αλκοόλη ή ακόμα και ένα πανάκι αντισιπτικό(ξέρεις αυτό που έχει ξεμείνει στο αμάξι σου απο εποχές covid 😉 ). Με την έννοια που είπα καθαρισμός εννοώ λοιπόν έναν πιο βαθύ καθαρισμό που καθιστά το κινητό σαν καινούριο. Βλέπω πολλοί βάζουν αγγελία το iPhone τους και στις κοντινές φωτογραφίες μπορείς να αντικρίσεις όλα τα σκουπιδάκια που έχουν κολλήσει στο ηχείο που βάζουμε στο αυτί μας για τις κλήσεις. Ο τρόπος καθαρισμού που θα πω παρακάτω δεν μου ήρθε ουρανοκατέβατος, αλλά μετά απο επίσκεψη σε Apple Store στο εξωτερικό, που πήγα για καθαρισμό ηχείων το κινητό μου αφού δεν άκουγα καλά στις κλήσεις είδα μπροστά μου το πως το καθάρισε ο Genius 😅 της Apple και έκατσε και μου έδωσε λεπτομέριες για το πώς να το καθαρίζω και μόνος μου μιας και στην χώρα μας δεν έχουμε Apple Stores, κάποιοι official resellers δεν το κάνουν (ή το κάνουν επι πληρωμή) ή κάποιος μένει σε κανένα απομακρυσμένο νησί βρε αδερφέ! Για να καθαρίσει λοιπόν ο καθένας το earpiece ηχείο: 1) Καθαρίζεις ελαφρώς το ηχείο με μια οδοντόβουρτα να φύγουν τα πολλά (αφορά κυρίως κόσμο που δουλεύει σε εργοστασια κλπ και μαζεύει ρινίσματα) 2)Θα πάρεις ένα αντισηπτικό μαντιλάκι και θα τρίψεις την σίτα να εμποτιστεί ελαφρώς με αλκοόλη για να μαλακώσουν οι υπόλοιποι λεκέδες όπως κερί απο τα αυτιά μας(όλα τα μοντέλα μετά το 7 είναι αδιάβροχα με υδροφοβικές σίτες και δεν περνάει απο μέσα τίποτα) 3) Θα πάς στο super market και θα πάρεις ένα patafix, αυτά που είναι σαν τσίχλα για να κολλήσεις κατασκευές στον τοίχο και αφού πρώτα πλάσεις με τα χέρια σου για λίγο το patafix θα το κολλήσεις πάνω στην σίτα και όπως το βγάζεις θα δεις οτι καθαρίζει. Θέλει να επαναλάβεις αρκετές φορές και να αλλάζεις συχνά την "τσίχλα". 4) Επανέλαβε βήμα 3,4 με καθαρό μαντιλάκι και patafix μέχρι να καθαρίσει πλήρως. Για τα κάτω ηχεία και το μικρόφωνο (οι δεξιά τρύπες είναι ηχείο οι αριστερές μικρόφωνο): Κάνεις τα ίδια με το ακουστικό που είπαμε πάνω Για την θύρα φόρτισης!!!ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!: Εδώ υπάρχουν πολλοί τρόποι. Είναι ευαίσθητο σημείο και θα πρότεινα ο καθένας να το κάνει με δική του ευθύνη. Αν δεν είναι ανάγκη μην το καθαρίζετε εντελώς ή πηγαίνετε σε κάποιον γνώστη. Για αυτούς/ες που πιάνουν τα χέρια τους ή καλύτερη λύση είναι να πάρετε αυτά τα πλαστικά εξαρτήματα για οδοντικό νήμα που στην πίσω άκρη έχουν μια μύτη πλαστική(παίζει ρόλο να μην βάλετε κάτι μεταλλικό μέσα γιατί μπορεί να βραχυκυκλώσετε κάτι). Δες φωτογραφία. Με αυτο το εξάρτημα και γυρνώντας το κινητό ανάποδα για να μην έχεις πρόσβαση στα σιδεράκια της θύρας φόρτισης και τα στραβώσεις καθαρίζεις σιγά σιγά ξύνωντας την βρωμιά που έχει κάτσει τέρμα πίσω στην θύρα αφού την πιέζεις κάθε φορά όπως βάζεις τον φορτιστή. Πως θα καταλάβεις οτι η θύρα σου είναι βρώμικη; 1) Το καλώδιο δεν μπαίνει εντελώς μέσα και αν το πας δεξια-αριστερά κουνιέται. 2) Αν έχεις άσπρο κινητό, η θύρα δεν είναι άσπρη αλλά έχει μαυρίσει απο τα σκουπίδια. 3) Δεν φορτίζει το κινητό σου, αν και να λέμε την αλήθεια αν σου τύχαινε αυτό θα είχες ψάξει ήδη τεχνικό. Δεν φέρω καμία ευθύνη αν κάποιος κάνει ζημιά στην συσκευή του, είναι εντελώς ενημερωτικό το νήμα και αφορά όσους αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα. Φωτογραφία εργαλείου καθαρισμού θύρας: Απόκρυψη περιεχομένων Μετά και πρίν: Τώρα αν πω ότι ποτέ δεν μου φάνηκαν χρήσιμες τέτοιες ενέργειες θα φανώ κακός; Φορτίζω τις συσκευές μου με Magsafe, μιλάμε με Airpods
taslikos Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, kormos είπε Τώρα αν πω ότι ποτέ δεν μου φάνηκαν χρήσιμες τέτοιες ενέργειες θα φανώ κακός; Φορτίζω τις συσκευές μου με Magsafe, μιλάμε με Airpods Προφανώς δεν αφορά κόσμο που δεν χρησιμοποιεί τα ηχεία του κινητού αφού έχει ακουστικά ή φορτίζει ασύρματα ή το βάζει σε τσάντα. Ο περισσότερος κόσμος δεν φορτίζει ασύρματα 😉 εξάλλου. Εσύ μπορείς να εφαρμόσεις αυτά τα βήματα για καθαρισμό των aipords 😉
kormos Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 5 λεπτά πριν, taslikos είπε Προφανώς δεν αφορά κόσμο που δεν χρησιμοποιεί τα ηχεία του κινητού αφού έχει ακουστικά ή φορτίζει ασύρματα ή το βάζει σε τσάντα. Ο περισσότερος κόσμος δεν φορτίζει ασύρματα 😉 εξάλλου. Εσύ μπορείς να εφαρμόσεις αυτά τα βήματα για καθαρισμό των aipords 😉 Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές να μπεί κάποιο εξάρτημα στα Airpods. Θα ήταν ενδιαφέρον να μπορούν καθαρίζονται, καθώς κάνω το γνωστό παραδοσιακό τρόπο ώς τώρα. Υπάρχει κάτι τέτοιο που να πωλείται σε λογική τιμή; Μφχ
taslikos Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, kormos είπε Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές να μπεί κάποιο εξάρτημα στα Airpods. Θα ήταν ενδιαφέρον να μπορούν καθαρίζονται, καθώς κάνω το γνωστό παραδοσιακό τρόπο ώς τώρα. Υπάρχει κάτι τέτοιο που να πωλείται σε λογική τιμή; Μφχ Αν ψάξεις όλοι πουλάνε ένα εξάρτημα που ουσιαστικά είναι οδοντόβουρτα και ένα πανάκι με λαβή. Στα δικά μου airpods αφού τα καθαρίσω με τον κλασσικό τρόπο βάζω patafix να πάρει τα υπόλοιπα. Μπορείς να το δοκιμάσεις πρώτα σε κάποια παλιά earpods αν το φοβάσαι! αυτό θα βρείς https://www.ideahellas.gr/product/ergaleio-katharismou-akoustikon-bluetooth-gia-airpods-kit-cleaner-cleaner-case-earbuds-lefko/?gclid=CjwKCAjw6IiiBhAOEiwALNqncXQNKqptnwhcvO8bAj2rbxKNEHzUpXNZti-hIpQ3TwaUnVdXpE0oJBoCogsQAvD_BwE αλλά δεν πρόκειται να καθαρίσει καλύτερα απο μια κλασσική οδοντόβουρτα αυτό. Το μόνο που αξίζει είναι οτι έχει αυτή τη λαβή για να καθαρίσεις και την θήκη
kormos Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, taslikos είπε Αν ψάξεις όλοι πουλάνε ένα εξάρτημα που ουσιαστικά είναι οδοντόβουρτα και ένα πανάκι με λαβή. Στα δικά μου airpods αφού τα καθαρίσω με τον κλασσικό τρόπο βάζω patafix να πάρει τα υπόλοιπα. Μπορείς να το δοκιμάσεις πρώτα σε κάποια παλιά earpods αν το φοβάσαι! αυτό θα βρείς https://www.ideahellas.gr/product/ergaleio-katharismou-akoustikon-bluetooth-gia-airpods-kit-cleaner-cleaner-case-earbuds-lefko/?gclid=CjwKCAjw6IiiBhAOEiwALNqncXQNKqptnwhcvO8bAj2rbxKNEHzUpXNZti-hIpQ3TwaUnVdXpE0oJBoCogsQAvD_BwE αλλά δεν πρόκειται να καθαρίσει καλύτερα απο μια κλασσική οδοντόβουρτα αυτό. Το μόνο που αξίζει είναι οτι έχει αυτή τη λαβή για να καθαρίσεις και την θήκη Ενδιαφέρον και προσιτή η τιμή θα έλεγα ακόμα και αν αποτύχει να κάνει τη δουλειά του Θα κάνω την αγορά για τη δοκιμή και μόνο Έχω ήδη 2 ζευγάρια και 1 που αναμένω οπότε και να βγει το ένα off δεν πειράζει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα