oraiustepe Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Έχουμε σύνδεση inalan 200αρα στο σπίτι αλλά το ρουτερ που μας δίνεται από την εταιρεία έχει μόνο μια 1000αρα θύρα οπότε αγόρασα ένα tenda ac8 router και σύνδεσα την 1000αρα θύρα από το μοντεμ της εταιρείας στην wan 1000αρα του tenda και έπειτα 3 υπολογιστές στις 3 1000αρες θύρες lan που έμειναν. Ωστόσο δείχνει μια είδους αστάθεια. άλλες φορές γράφει 200mbps άλλες φορές 30. Το ίδιο και με wifi. Το δοκίμασα και με λαν μόνο (δηλαδή την 1000αρα του μοντεμ την σύνδεσα σε 1000αρα λαν στο τεντα και μετά δύο υπολογιστές στο λαν) και όλα καλά. Ωστόσο χρειάζομαι 3 υπολογιστές να έχουν 1000αρα και γιαυτό το πάω μέσω wan γιατί έχει μόνο 3 θύρες λαν το τεντα. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω είτε στο μόντεμ είτε στο ρουτερ; Θεωρώ πως κάτι έχει να κάνει με την cpu. Το μόντεμ της εταιρείας είναι ενα huawei και επίσης έχω το dhcp ανοιχτό και στις δύο συσκευές όπως και το wifi. Υ.γ. τα ίδια ακριβώς κάνει και σε ένα xiaomi mi router 4a gigabit version οπότε δε θεωρώ πως είναι ελαττωματική η θύρα wan. Ευχαριστώ Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από oraiustepe
poulinos Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 γιατι εβαλες router πισω απο αλλο router το οποιο ειναι λαθος αντι να παρεις ενα gigabit switch με τα μισα λεφτα? On 21/04/2023 at 17:17, oraiustepe said: Καλησπέρα, Έχουμε σύνδεση inalan 200αρα στο σπίτι αλλά το ρουτερ που μας δίνεται από την εταιρεία έχει μόνο μια 1000αρα θύρα οπότε αγόρασα ένα tenda ac8 router και σύνδεσα την 1000αρα θύρα από το μοντεμ της εταιρείας στην wan 1000αρα του tenda και έπειτα 3 υπολογιστές στις 3 1000αρες θύρες lan που έμειναν. Ωστόσο δείχνει μια είδους αστάθεια. άλλες φορές γράφει 200mbps άλλες φορές 30. Το ίδιο και με wifi. Το δοκίμασα και με λαν μόνο (δηλαδή την 1000αρα του μοντεμ την σύνδεσα σε 1000αρα λαν στο τεντα και μετά δύο υπολογιστές στο λαν) και όλα καλά. Ωστόσο χρειάζομαι 3 υπολογιστές να έχουν 1000αρα και γιαυτό το πάω μέσω wan γιατί έχει μόνο 3 θύρες λαν το τεντα. Υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω είτε στο μόντεμ είτε στο ρουτερ; Θεωρώ πως κάτι έχει να κάνει με την cpu. Το μόντεμ της εταιρείας είναι ενα huawei και επίσης έχω το dhcp ανοιχτό και στις δύο συσκευές όπως και το wifi. Υ.γ. τα ίδια ακριβώς κάνει και σε ένα xiaomi mi router 4a gigabit version οπότε δε θεωρώ πως είναι ελαττωματική η θύρα wan. Ευχαριστώ 1
oraiustepe Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 37 minutes ago, poulinos said: γιατι εβαλες router πισω απο αλλο router το οποιο ειναι λαθος αντι να παρεις ενα gigabit switch με τα μισα λεφτα? αρχικα χρειαζομαι την 5ghz κεραια στο ασυρματο λογω του οτι εχω vr oculus quest 2 και δεν παιζει με τα 2.4ghz που δινει η Inalan. και δευτερον εδωσα μολις 15 ευρω για μεταχειρισμενο tenda το οποιο κανει 30 στο skroutz αλλα δεν αντεξε πολυ απο οτι φαινεται. Οποτε δε θεωρω λαθος την επιλογη ρουτερ αντι για switch Που μου ηταν αχρηστο για τη δουλεια που το ηθελα.
chios Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Δημοσ. 13 Μαΐου 2023 Λάθος επιλογή είναι ρούτερ, αγοράζεις switch για τους υπολογιστές που θέλουν καλώδιο και ένα access point για το WiFi και δεν παίζεις με 2 ρούτερ και διπλό NAT. 2
oraiustepe Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, chios είπε Λάθος επιλογή είναι ρούτερ, αγοράζεις switch για τους υπολογιστές που θέλουν καλώδιο και ένα access point για το WiFi και δεν παίζεις με 2 ρούτερ και διπλό NAT. Για 5ghz access point χρειαζεσαι ενα 45αρη σχεδον και αλλα 10 για το switch. Δεν υπηρχε περιπτωση να διαθεσω τοσα χρηματα. Ειναι ενα ρουτερ και το Modem router της εταιρειας. Γιατι ομως να μην παιζεις με ρουτερ. Μεχρι να χαλασει (που οπως φαινεται χαλασε) το δουλευα σαν ρουτερ κανονικα και δεν ειχα θεμα με συνδεση wan Κιολας. Αν και ειχε επιλογη access point το ρουτερακι το δουλευα στην επιλογη ρουτερ. Ποιο ειναι το προβλημα με το ρουτερ γιατι δεν καταλαβαινω. Ευχαριστω Επεξ/σία 14 Μαΐου 2023 από oraiustepe
poulinos Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 3 hours ago, oraiustepe said: αρχικα χρειαζομαι την 5ghz κεραια στο ασυρματο λογω του οτι εχω vr oculus quest 2 και δεν παιζει με τα 2.4ghz που δινει η Inalan. και δευτερον εδωσα μολις 15 ευρω για μεταχειρισμενο tenda το οποιο κανει 30 στο skroutz αλλα δεν αντεξε πολυ απο οτι φαινεται. Οποτε δε θεωρω λαθος την επιλογη ρουτερ αντι για switch Που μου ηταν αχρηστο για τη δουλεια που το ηθελα. ειναι λαθος για τους παρακατω λογους. α.δεν βαζουμε Router πισω απο router.εχεις 2 nat θες διπλα port forward και για να δωσει σωστη ταχυτητα στην wan λογω οτι τα δεδομενα επεξεργαζονται και δεν περνανε χυμα οπως στο switch/access point σημαινει οτι πρεπει να εχει καλη cpu. οποτε εσυ θες ενα gigabit switch και ενα access point dual band. 34 minutes ago, oraiustepe said: Για 5ghz access point χρειαζεσαι ενα 45αρη σχεδον και αλλα 10 για το switch. Δεν υπηρχε περιπτωση να διαθεσω τοσα χρηματα. Ειναι ενα ρουτερ και το Modem router της εταιρειας. Γιατι ομως να μην παιζεις με ρουτερ. Μεχρι να χαλασει (που οπως φαινεται χαλασε) το δουλευα σαν ρουτερ κανονικα και δεν ειχα θεμα με συνδεση wan Κιολας. Αν και ειχε επιλογη access point το ρουτερακι το δουλευα στην επιλογη ρουτερ. Ποιο ειναι το προβλημα με το ρουτερ γιατι δεν καταλαβαινω. Ευχαριστω θες να κανεις δουλεια και θες να την κανεις και με 10 ευρω.ε δεν γινεται. πιο πανω σου εξηγησα ποιο ειναι το μειον σε αυτο που κανεις.ναι μεν τα 200 mbit δεν ειναι τρελη ταχυτητα αλλα κανεις δεν μπορει να σου πει οτι τα ρουτερ των 20 ευρω θα παιξουν μια χαρα για αυτην την δουλεια.αν ειχε λειτουργια access point πανω απο την wan( στην ουσια την κανει lan) τοτε οκ. αλλιως ζητα να σου δωσει αλλο modem router η inalan 1
oraiustepe Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 14 ώρες πριν, poulinos είπε ειναι λαθος για τους παρακατω λογους. α.δεν βαζουμε Router πισω απο router.εχεις 2 nat θες διπλα port forward και για να δωσει σωστη ταχυτητα στην wan λογω οτι τα δεδομενα επεξεργαζονται και δεν περνανε χυμα οπως στο switch/access point σημαινει οτι πρεπει να εχει καλη cpu. οποτε εσυ θες ενα gigabit switch και ενα access point dual band. θες να κανεις δουλεια και θες να την κανεις και με 10 ευρω.ε δεν γινεται. πιο πανω σου εξηγησα ποιο ειναι το μειον σε αυτο που κανεις.ναι μεν τα 200 mbit δεν ειναι τρελη ταχυτητα αλλα κανεις δεν μπορει να σου πει οτι τα ρουτερ των 20 ευρω θα παιξουν μια χαρα για αυτην την δουλεια.αν ειχε λειτουργια access point πανω απο την wan( στην ουσια την κανει lan) τοτε οκ. αλλιως ζητα να σου δωσει αλλο modem router η inalan Εντάξει μπορώ να έχω το ρουτερ σε lan. Εκεί δεν υπάρχει θέμα. Γενικά τώρα που έβαλα το xiaomi γενικά δεν υπάρχει θέμα και στην wan που το χω. Μάλλον αντέχει ο cpu της. Το θέμα του είναι πως καμία φορά στο ασύρματο ενώ βρίσκομαι δίπλα βγάζει λιγότερο δηλαδή 30 mbps . Και το κάνει μόνο στο πρώτο τεστ και μόνο στο download. Στο upload κανονικά 200. Και στο δεύτερο τεστ βγάζει 200 και στα δύο. Δεν έχω καταλάβει ακόμα το λόγο. Επαναλαμβάνω το ίδιο γίνεται και σε lan και σε wan. Δεν έχω κάνει κανένα port forward και δεν ξέρω να το ρυθμίσω σωστά. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό στο ασύρματο ντεμι πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Περιμένω το νέο ρουτερ της inalan να γίνει διαθέσιμο για την περιοχή μου. Για κάποιο λόγο το έχουν ενεργοποιήσει να δουλεύει σε συγκεκριμένες περιοχές μέχρι στιγμής. Υ. Γ. Το xiaomi δεν έχει access point επιλογή. Έχεις καμιά ιδέα τι μπορεί να ευθύνεται για το ασύρματο θέματακι που έχω. Στο ενσύρματο όλα δείχνουν ρολόι και σε wan και σε lan τουλάχιστον για τα 200 mbps. Για παραπάνω δεν ξέρω. Υ. Γ. 2. Δεν ξέρω πως πια δουλεύει το xiaomi στο ενσύρματο ενώ στην αρχή έκανε τα ίδια με το tenda χωρίς να αλλάξω κάποια ρύθμιση;
poulinos Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 Δημοσ. 14 Μαΐου 2023 1 hour ago, oraiustepe said: Εντάξει μπορώ να έχω το ρουτερ σε lan. Εκεί δεν υπάρχει θέμα. Γενικά τώρα που έβαλα το xiaomi γενικά δεν υπάρχει θέμα και στην wan που το χω. Μάλλον αντέχει ο cpu της. Το θέμα του είναι πως καμία φορά στο ασύρματο ενώ βρίσκομαι δίπλα βγάζει λιγότερο δηλαδή 30 mbps . Και το κάνει μόνο στο πρώτο τεστ και μόνο στο download. Στο upload κανονικά 200. Και στο δεύτερο τεστ βγάζει 200 και στα δύο. Δεν έχω καταλάβει ακόμα το λόγο. Επαναλαμβάνω το ίδιο γίνεται και σε lan και σε wan. Δεν έχω κάνει κανένα port forward και δεν ξέρω να το ρυθμίσω σωστά. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αυτό στο ασύρματο ντεμι πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Περιμένω το νέο ρουτερ της inalan να γίνει διαθέσιμο για την περιοχή μου. Για κάποιο λόγο το έχουν ενεργοποιήσει να δουλεύει σε συγκεκριμένες περιοχές μέχρι στιγμής. Υ. Γ. Το xiaomi δεν έχει access point επιλογή. Έχεις καμιά ιδέα τι μπορεί να ευθύνεται για το ασύρματο θέματακι που έχω. Στο ενσύρματο όλα δείχνουν ρολόι και σε wan και σε lan τουλάχιστον για τα 200 mbps. Για παραπάνω δεν ξέρω. Υ. Γ. 2. Δεν ξέρω πως πια δουλεύει το xiaomi στο ενσύρματο ενώ στην αρχή έκανε τα ίδια με το tenda χωρίς να αλλάξω κάποια ρύθμιση; κανονικα για τα 200 δεν πρεπει να εχεις θεμα . αν το modem router σου ειναι 192.168.1.1 για παραδειγμα τοτε αν παιξεις lan με lan θα βαλεις το δευτερο router σε 192.168.1.254 και να ειναι εκτος ευρου dhcp του πρωτου(και κλεινεις και τον dhcp).αν ομως παιξεις με wan τοτε θα το βαλεις σε αλλο δικτυο και δεν ειναι υποχρεωτικο να κλησεις τον dhcp. πχ 192.168.2.1 και οχι 192.168.1.χ δες αν θα παιξει σωστα ετσι.εναλλακτικα στα 5ghz βαλε καναλι πανω απο 100.το πιο πανω που σου εγραψα ειναι must.
oraiustepe Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 Μέλος Δημοσ. 15 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, poulinos είπε κανονικα για τα 200 δεν πρεπει να εχεις θεμα . αν το modem router σου ειναι 192.168.1.1 για παραδειγμα τοτε αν παιξεις lan με lan θα βαλεις το δευτερο router σε 192.168.1.254 και να ειναι εκτος ευρου dhcp του πρωτου(και κλεινεις και τον dhcp).αν ομως παιξεις με wan τοτε θα το βαλεις σε αλλο δικτυο και δεν ειναι υποχρεωτικο να κλησεις τον dhcp. πχ 192.168.2.1 και οχι 192.168.1.χ δες αν θα παιξει σωστα ετσι.εναλλακτικα στα 5ghz βαλε καναλι πανω απο 100.το πιο πανω που σου εγραψα ειναι must. Ναι σε lan όταν το βάζω κλείνω dhcp ωστόσο όταν το είχα σε lan δεν μπορω να κάνω ρυθμίσεις στο ρουτερ και μετά όταν το βάζω πάλι σε wan πάλι δεν με αφήνει και θέλει reset. Γιαυτό το έχω σε wan και ναι είναι σε διαφορετικό 192.168.χ.χ από ότι το Modem. Θα παίξω με το κανάλι των 5ghz. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Υ.Γ. Δεν υπάρχει πανω απο 48 καναλι στο ρουτερ για το wifi στα 5ghz. Επεξ/σία 15 Μαΐου 2023 από oraiustepe
Λύση poulinos Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 Λύση Δημοσ. 23 Μαΐου 2023 On 15/05/2023 at 12:35, oraiustepe said: Ναι σε lan όταν το βάζω κλείνω dhcp ωστόσο όταν το είχα σε lan δεν μπορω να κάνω ρυθμίσεις στο ρουτερ και μετά όταν το βάζω πάλι σε wan πάλι δεν με αφήνει και θέλει reset. Γιαυτό το έχω σε wan και ναι είναι σε διαφορετικό 192.168.χ.χ από ότι το Modem. Θα παίξω με το κανάλι των 5ghz. Ευχαριστώ για τη βοήθεια. Υ.Γ. Δεν υπάρχει πανω απο 48 καναλι στο ρουτερ για το wifi στα 5ghz. αν παιξεις lan το lan πρωτα θα αλλαξεις την ip του router σε μια στο ιδιο δικτυο με το modem router του παροχου.μετα θα κλεισεις τον dhcp.μετα θα χασεις την προσβαση λογω οτι δεν θα σου δινει ο dhcp και θα πρεπει να το συνδεσεις με το modem router του παροχου.αυτοματως θα σου δωσει ip οποτε θα μπορεσεις να μπαινεις κανονικα και στα δυο.στο πρωτο πχ με 192.168.1.1 και στο αλλο πχ με 192.168.1.254 .οκ βαλε αυτοματο το καναλι και ας παιξει μεχρι το 48.δεν μας πειραζει 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα