Liverpool89 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Καλησπέρα. Προχτές το βράδυ πήγα να φορτίσω το κινητό Samsung s20fe, όταν το έβαλα στο φορτιστή (γνήσια), έβγαλε ένα μυνημα ότι η θύρα είναι είτε φτιαγμένη, είτε έχει υγρασία και έκανε θόρυβο. Δοκιμασα άλλο καλώδιο, άλλο φορτιστή συνδυασμούς όλων αυτόν και δεν φόρτισε καθόλου. Το περίεργο είναι πως ζεσταίνεται το usb όταν το κουμπώνω και μυρίζει. Πλέον το κινητό είναι κλειστό. Τι μπορεί να έχει πάθει ; εχω παραγγείλει ασύρματο φορτιστή να δω αν έτσι φορτίσει, σαν τελευταία λύση, όμως δεν ξέρω αν δουλέψει, ειδικά τώρα που είναι εντελώς κλειστό.
Engimek Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Έχω το ίδιο κινητό και μου έχει συμβεί αυτό με την προειδοποίηση υγρασίας μερικές φορές. Βέβαια θόρυβο ποτέ δεν έκανε, ούτε ζεσταινόταν ούτε μύριζε όπως περιγράφεις. Απλώς η ειδοποίηση υγρασίας δεν έφευγε και δεν φόρτιζε. Παρ'όλα αυτά θα σου πω τις εμπειρίες μου μήπως και βοηθήσει κάτι. Εγώ έκανα καθαρισμό της θύρας γιατί μάζευε σκόνη, οπότε επηρέαζε τον αισθητήρα για την υγρασία. Προσωπικά, επειδή το κινητό είναι αδιάβροχο δεν φοβάμαι να το κάνω "μπάνιο" κάτω από τη βρύση, να μπει νερό και μέσα στη θύρα να καθαρίσουν καλά τα πάντα. Όχι με υπερβολική πίεση φυσικά. Μετά σκούπιζα καλά και λίγες ώρες αργότερα επανερχόταν. Δεν προτείνω να κάνεις και εσύ αυτό (μη σε πάρω στο λαιμό μου) απλά λέω τι κάνω εγώ. Εναλλακτικά με μια μπουτονέτα για τα αυτιά εμβαπτισμένη σε καθαρό οινόπνευμα θα μπορούσες να κάνεις δουλειά. Με αυτό τον τρόπο επανήλθε 2-3 πρώτες φορές που μου συνέβη. Την τελευταία φορά που το έπαθα όμως όσο και να καθάριζα και να στέγνωνα (περίμενα αρκετές ώρες κάθε φορά) δεν έλεγε να φύγει η ειδοποίηση υγρασίας. Και τότε γκουγκλάρισα και βρήκα μια άλλη λύση. Ακούγεται κουλή και δεν βγάζει νόημα... αλλά δούλεψε! Απενεργοποίησα το κινητό και το συνέδεσα να πάρει ρεύμα από Usb Θύρα υπολογιστή. Όχι φορτιστή! Και άρχισε να φορτίζει! Μετά ενεργοποίησα το κινητό και η ειδοποίηση υγρασίας είχε φύγει. Στη συνέχεια μπορούσα να φορτίσω κανονικά και από φορτιστή. Θα ξαναπώ ότι το τελευταίο ακούγεται τελείως άκυρο αλλά έχει δουλέψει σε εμένα και σε άλλους (αν ψάξεις λίγο το reddit θα δεις ότι αυτή η λύση έχει σώσει κόσμο).
Liverpool89 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Σε υπολογιστή δεν το δοκίμασα. Αλλά με κάνει εντύπωση που καίει τ βύσμα και μυρίζει. Οταν ήταν ανοιχτό έδειχνε ότι συνδέεται γιατί άναβε η οθόνη, μέχρι εκεί όμως. Τωρα είναι κλειστό. Περιμένω το ασύρματο φορτιστή να δω. Και αν το δώσει ρεύμα, τώρα που είναι τέλειος κλειστό.
SeNNinhA Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε Σε υπολογιστή δεν το δοκίμασα. Αλλά με κάνει εντύπωση που καίει τ βύσμα και μυρίζει. Οταν ήταν ανοιχτό έδειχνε ότι συνδέεται γιατί άναβε η οθόνη, μέχρι εκεί όμως. Τωρα είναι κλειστό. Περιμένω το ασύρματο φορτιστή να δω. Και αν το δώσει ρεύμα, τώρα που είναι τέλειος κλειστό. Γιατί το συζητάς και δεν το πας για επισκευή. Η αλλαγή του controller και της θυρας ειναι εύκολη υπόθεση.
Liverpool89 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε Γιατί το συζητάς και δεν το πας για επισκευή. Η αλλαγή του controller και της θυρας ειναι εύκολη υπόθεση. Το κινητό θα το πάω η επισκευή αν δω ότι δεν φορτίζει ασύρματα. Αν και η θύρα χρειάζεται και για αποστολή δεδομένων. Η επαρχία όμως έχει και τα αρνητικά της, ένα από αυτά είναι ο χρόνος αναμονής.
greekbusters Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, Liverpool89 είπε Το κινητό θα το πάω η επισκευή αν δω ότι δεν φορτίζει ασύρματα. Αν και η θύρα χρειάζεται και για αποστολή δεδομένων. Η επαρχία όμως έχει και τα αρνητικά της, ένα από αυτά είναι ο χρόνος αναμονής Ο λόγος που παίρνω μόνο samsung είναι το σέρβις τους. Άμα το στείλεις στην σμαρτεκ πάνω από 3 μέρες δεν θα κάνουν. Και δωρεάν. Έτσι έγινε με κολλητό από Ξάνθη προ λόγων ημερών. Οπότε μην το φοβάσαι, καλύτερα να το στείλεις να ξεμπερδεύεις 1
Liverpool89 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Εγγύηση έχω μέχρι 5/05. Είναι αγορασμένο 5/05/21 αλλά την απόδειξη την έχω φωτοτυπία μόνο.
greekbusters Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε Εγγύηση έχω μέχρι 5/05. Είναι αγορασμένο 5/05/21 αλλά την απόδειξη την έχω φωτοτυπία μόνο. Δεν έχεις θέμα. Και η φωτοτυπία της απόδειξης το ίδιο κανει 1
Xristaras12 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 ζεσταίνεται και μυρίζει = βραχυκύκλωμα στη θύρα. Λογικά μέσα έχει πιάσει βρώμα κλπ. Μην το δοκιμάσεις αλλού υπάρχει περίπτωση να κάψεις τίποτα (καλώδια,θύρες usb κλπ κλπ) Τσέκαρε το καλώδιό σου αρχικά μην έχει μαυρίσει. Αν μπορείς ανέβασε φωτογραφίες απο τη θύρα του κινητού. 1
Liverpool89 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, greekbusters είπε Δεν έχεις θέμα. Και η φωτοτυπία της απόδειξης το ίδιο κανει Οκ. Λογικά Δευτέρα θα το στείλω αν βολέψει. 1 λεπτό πριν, Xristaras12 είπε ζεσταίνεται και μυρίζει = βραχυκύκλωμα στη θύρα. Λογικά μέσα έχει πιάσει βρώμα κλπ. Μην το δοκιμάσεις αλλού υπάρχει περίπτωση να κάψεις τίποτα (καλώδια,θύρες usb κλπ κλπ) Τσέκαρε το καλώδιό σου αρχικά μην έχει μαυρίσει. Αν μπορείς ανέβασε φωτογραφίες απο τη θύρα του κινητού. Τα δοκίμασα όλα. Καλώδια φορτιστές, αν τα ίδια καλώδια φορτίζουν αλλά κινητά συσκευές πράγμα που κάνουν. Και με φορτιστή που φορτίζει κινητό κανονικά, εμένα ζεσταινεται.
Xristaras12 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 εγω άλλο έγραψα. Να μην το δοκιμάζεις γενικότερα, αν ζεσταίνεται το καλώδιο/type c θυρα είναι βραχυκυκλωμα σε τοσο συντομο χρονικό διάστημα και θα προκληθεί μεγαλύτερη ζημια 99% ασύρματα θα φορτίσει η συσκευή πάντως. φωτογραφία απο την θύρα;
Liverpool89 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δοκίμασα ασύρματα και φορτίζει. Φωτο θα ανεβάσω μόλις το φορτίσω. Σκεφτομαι να το στείλω την Δευτέρα στην smartech, γιατί θα την χρειαστώ μελλοντικά την θύρα.
Liverpool89 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Έτσι είναι η θύρα. Φόρτισε ασύρματα.
Xristaras12 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 αν και δεν φαίνεται καθαρά, στο κέντρο μοιάζει για οξειδωμένη(υπάρχει μια πρασινίλα)
Liverpool89 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Καλημέρα . Οξειδωση μπορεί να υπάρχει γιατί στην δουλειά πολλές φορές πιάνω αλάτι. θα το στείλω Δευτέρα στο σέρβις. τωρα δεν ξέρω πως μπορώ να πάρω τα αρχεία από το κινητό, ενώ δεν δουλεύει η θύρα. Γίνεται κάπως αλλιώς. Λαπτοπ υπάρχει. Καλημερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα