Προς το περιεχόμενο

spam email ;;;;

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Γιάννης Platano,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 20/4/2023 στις 9:33 ΜΜ, argimeg είπε

Εμένα σε προσπάθεια μου να μπω στο paypal από τον σταθερό, μου έβγαλε αυτό το άκυρο e-mail address. Φυσικά στο καπάκι μπήκα από laptop και άλλαξα όλους τους κωδικούς email-paypal-ebanking. Έκανα full scan με το Trend Micro στον σταθερό και δεν βρήκε τίποτα. Πολύ περίεργη φάση.

image.png.ee6371b3bcb1e080e016f019a3886df3.png

ελπίζω να μην προσπάθησες να μπεις με λινκ απο το email , αυτά τα διαγράφουμε (το έκανα προώθηση και στο phising της paypal μπας και)

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
  Στις 20/4/2023 στις 9:51 ΜΜ, korakios είπε

ελπίζω να μην προσπάθησες να μπεις με λινκ απο το email , αυτά τα διαγράφουμε (το έκανα προώθηση και στο phising της paypal μπας και)

Όχι καμία σχέση. Ήθελα να μπω να δω κάτι στο paypal, να πάρω την διεύθυνση κατοικίας που είναι στα Αγγλικά σε screenshot για να την δώσω στην Binance. Οπότε μπήκα στον Brave που χρησιμοποιώ εβαλά paypal και μου έβγαλε την αρχική που είπε ο φίλος χωρίς το paypal μόνο με το σηματάκι. Δοκίμασα να βάλω δύο διαφορετικά passwords γιατί τα έχω complex με πολλούς χαρακτήρες και τα ξεχνάω αν έχω να τα χρησιμοποιήσω πολύ καιρό. Μετά είπα ε μάλλον τα ξέχασα και είπα οκ να το κάνω reset και μου πέταξε αυτό το άσχετο email. Το paypal το έχω και με authenticator όπως και οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιώ και υποστηρίζει 2FA.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με πηραν τωρα τηλεφωνο απο το 2109326117 για επιβεβαιωση  στοιχειων και οτι αυριο θα μου στειλουν το ρολοι 

Τιποτα παραπανω τιποτα παρακατω μεχρι στιγμης.

Απο οτι ειδα το τηλ ανηκει στην   https://www.xo.gr/profile/profile-910081347/el/ 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σημερα ηρθε το ρολοι . Δεν το ανοιξα το κουτι γιατι θα μπει  αγγελια σφραγισμενο 

10.jpg

20.jpg

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Με εχουν βαλει καποιοι σε λιστες τους, οχι αγνωστοι, αλλα μεσα ενημερωσης, πολιτευτες, κλπ

και

- δεν φτανει που με εβαλαν χωρις να με ρωτησουν

- δεν φτανει που δεν εχουν επιλογη unsubscribe

- δεν φτανει που στελνουν καθημερινα δεκαδες mails

αλλα επιπλεον, τους στελνω mail για να σταματησει αυτη η παρωδια - τρελο σπαρισμα, και κανεις δεν ασχολειται!

Τι μπορω να κανω;

Δημοσ.
  Στις 1/4/2025 στις 5:55 ΜΜ, mindreader είπε

Με εχουν βαλει καποιοι σε λιστες τους, οχι αγνωστοι, αλλα μεσα ενημερωσης, πολιτευτες, κλπ

και

- δεν φτανει που με εβαλαν χωρις να με ρωτησουν

- δεν φτανει που δεν εχουν επιλογη unsubscribe

- δεν φτανει που στελνουν καθημερινα δεκαδες mails

αλλα επιπλεον, τους στελνω mail για να σταματησει αυτη η παρωδια - τρελο σπαρισμα, και κανεις δεν ασχολειται!

Τι μπορω να κανω;

Επέκταση  

αν έχουν ιστοσελίδα, πας στη σελίδα τους, βρίσκεις το "πολιτική απορρήτου" και βλέπεις το email επικοινωνίας σχετικά με τα διαχείριση προσωπικών δεδομένων.

στέλνεις ένα email εκεί, με κοινοποίηση στο "κεντρικό" email (αν δεν εχουν στείλε απλά στο κεντρικό τους email) και τους λες κάτι σε στυλ: 

"Καθώς δεν έχω επιλέξει να λαμβάνω ενημερωτικά email από τη σελίδα σας/τον πολιτευτή, παρακαλώ ενημερώστε με: 

α) από που έχετε βρει τα στοιχεία επικοινωνίας μου;

β) τι προσωπικά δεδομένα έχετε για εμένα; 

γ) τι χρήση των ανωτέρω δεδομένων έχετε κάνει και τι είδους επεξεργασία, συμπεριλαμβανομένης του διαμοιρασμού του σε άλλα πρόσωπα/οργανισμούς; 

Παρακαλώ όπως μου στείλετε αντίγραφο όλων των δεδομένων. 

σε συνέχεια των ανωτέρω, παρακαλώ όπως προχωρήσετε στην άμεση διαγραφή κάθε προσωπικού μου δεδομένου και στοιχείου και επιβεβαιώστε την ενέργειά σας, καθώς δεν επιθυμώ καμία επικοινωνία εκ μέρους για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, πέραν της διάθεσης των δεδομένων που διατηρείτε για εμένα και την επιβεβαίωση της διαγραφής τους. 

βαλτο αν θες και στο chatgpt για να γίνει πιο νομικίστικο και καλογραμμένο. 

αν δεν απαντήσουν εντός 30 ημερών, μπορείς να κινηθείς με καταγγελία στην αρχή προστασίας δεδομένων και νομικά (βλ. και σκάνδαλο Ασημακοπούλου) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...