Προς το περιεχόμενο

spam email ;;;;

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από Γιάννης Platano,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Όπως και να έχει με ένα όνομα, διεύθυνση και κινητό τι μπορούν να μου κάνουν; 

Αυτά εύκολα τα βρίσκει κάποιος

Μην το λες ούτε για αστείο, αν ο άλλος είναι πονηρός και κακοπροαιρετος μπορεί να βρει 100 πράγματα να σου κάνει. Το αν βρίσκονται εύκολα η όχι είναι άλλο θέμα. Η αλήθεια είναι πως εύκολα δεν βρίσκεις τα στοιχεία κάποιου χωρίς λόγο κι αν δεν έχεις πρόσβαση στα κατάλληλα άτομα, βάσεις δεδομένων και συστήματα. 

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μπορούν να βρουν καποια. Συνδυασμό όλων αυτών όχι, τουλάχιστον όχι με εύκολο τρόπο. Πχ πλαστογράφουν μια ταυτότητα, βάζουν τα δικά σου στοιχεία πάνω και πάνε και βγάζουν Sim για το τηλέφωνο γιατί η άλλη έχει χαθεί. Για πες τώρα, που τους δίνεις προσβαση με την μια; αν έχεις πχ το email σου συνδεδεμένο με κινητό, ποσο γρήγορα σου αλλάζουν κωδικό; γιατί θα τους λείπει πλέον ο κωδικός πρόσβασης του email σου. Κάνουν reset αυτόν, μετά ακολουθούν πχ οι τράπεζες που έχεις συνδεδεμένες με τον λογαριασμό αυτόν. Και έχουν και το τηλέφωνο και προσβαση στο email σου. 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, james01gr είπε

Μπορούν να βρουν καποια. Συνδυασμό όλων αυτών όχι, τουλάχιστον όχι με εύκολο τρόπο. Πχ πλαστογράφουν μια ταυτότητα, βάζουν τα δικά σου στοιχεία πάνω και πάνε και βγάζουν Sim για το τηλέφωνο γιατί η άλλη έχει χαθεί. Για πες τώρα, που τους δίνεις προσβαση με την μια; αν έχεις πχ το email σου συνδεδεμένο με κινητό, ποσο γρήγορα σου αλλάζουν κωδικό; γιατί θα τους λείπει πλέον ο κωδικός πρόσβασης του email σου. Κάνουν reset αυτόν, μετά ακολουθούν πχ οι τράπεζες που έχεις συνδεδεμένες με τον λογαριασμό αυτόν. Και έχουν και το τηλέφωνο και προσβαση στο email σου. 

Καμια  σχεση το κινητο με το email .

• Moderators
Δημοσ.
5 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Η BDDO ειναι υπαρκτη και το email γιατι να μην ειναι ?

To email με ενα προχειρο ψαξιμο, δεν φαινεται να ειναι της BDDO.  

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, korakios είπε

Να μπω σφήνα , να ενημερώσω για scam απο "[email protected]"

"Your account has been accessed from ΧΧΧΧ country for Purchase of ΧΧΧΧΧ, Call us immediately ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ  to cancel and get instant refund.

δυστυχώς το email ισχύει , φυσικά δεν υπάρχει κάποια κίνηση σε λεφτά , ούτε κάποια περίεργη συσκευή συνδεδεμένη , αλλά εύκολα την πατά κάποιος αν στηριχτεί στην αυθεντικότητα του  email 

4 ώρες πριν, filip123go είπε

@Γιάννης Platano εαν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι είναι απάτη, στείλε ένα email, ή πάρε ένα τηλέφωνο στην ίδια την εταιρεία (μην απαντήσεις σε αυτό που σου έστειλαν).

Και σε εμένα ήρθε. Μεγάλο σκάλωμα που το email ισχύει. Φυσικά μπήκα στο paypal δεν φαινόταν τίποτα.

Με παραξένεψε αυτό που είπατε και γοογκλαρα για λεπτομέρειες. Φαίνεται πως τουλάχιστον από πέρυσι στέλνονται τέτοια μειλ(με διαφορετικό περιεχόμενο). Σε ένα βίντεο έλεγε ο τύπος πως σκοπός τους είναι να τους καλέσετε(υπηρεσία χρέωσης; δεν ξέρω). Επίσης είδα πως στο gmail αν ανοίξεις ένα μειλ και επιλέξεις τις τελίτσες για να εμφανιστούν και άλλες επιλογές και μετά προβολή αρχικού μηνύματος σου "δίνει" το "ωμό" μειλ. Μετά διάθεση να έχεις να πάρεις ip και να δεις τοποθεσία...

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, FiLw είπε

Επίσης είδα πως στο gmail αν ανοίξεις ένα μειλ και επιλέξεις τις τελίτσες για να εμφανιστούν και άλλες επιλογές και μετά προβολή αρχικού μηνύματος σου "δίνει" το "ωμό" μειλ

δεν υπάρχει ωμό email , έχασα καμιά ώρα ψάχνωντας , είναι legit δυστυχώς η διεύθυνση και έχουν κάνει σοβαρή πατάτα στην paypal , μου κάνει εντύπωση που δεν πολυακούστηκε σε φόρουμ εδώ στην Ελλάδα , έχει καμια 3ετία η φάση

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, korakios είπε

είναι legit δυστυχώς η διεύθυνση και έχουν κάνει σοβαρή πατάτα στην paypal

Ειχα την εντυπωση οτι η legit διευθυνση ειναι [email protected], ισως να κανω και λαθος, ισως να ισχυουν και οι 2.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, korakios είπε

δεν υπάρχει ωμό email , έχασα καμιά ώρα ψάχνωντας , είναι legit δυστυχώς η διεύθυνση και έχουν κάνει σοβαρή πατάτα στην paypal , μου κάνει εντύπωση που δεν πολυακούστηκε σε φόρουμ εδώ στην Ελλάδα , έχει καμια 3ετία η φάση

Έχετε gmail? Σε άλλο mail provider δεν έψαξα τρόπο ώστε να δεις το raw mail. Στο gmail έχει επιλογή. Δεν διευκρίνισα ότι αφορά σύνδεση στο gmail από υπολογιστή** sry...

Spoiler

link από lifewire με οδηγίες

Επεξ/σία από FiLw
Δημοσ.
Μόλις τώρα, FiLw είπε

Έχετε gmail? Σε άλλο mail provider δεν έψαξα τρόπο ώστε να δεις το raw mail. Στο gmail έχει επιλογή. Δεν διευκρίνισα ότι αφορά σύνδεση στο gmail από υπολογιστή**

ναι gmail έχω

1 λεπτό πριν, lector είπε

Ειχα την εντυπωση οτι η legit διευθυνση ειναι [email protected], ισως να κανω και λαθος, ισως να ισχυουν και οι 2.

σωστός , απο [email protected] μου έρχονται τα αποδεικτικά πληρωμών και [email protected] τα ενημερωτικά ,

το σκαμ [email protected] δείχνει κανονικά απο paypal (mx4.slc.paypal.com) , ενώ τα αποδεικτικά απο mx3.slc.paypal.com

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχουν τα "παιδικά" phishing Mails όπου αντί για όνομα αποστολέα βάζουν ένα mail. Με λίγη προσοχή αυτό το αποφεύγουμε εύκολα διότι είναι της μορφής

[email protected] <[email protected]>

οπότε βλέπουμε και το πραγματικό αποστολέα. Υπάρχουν όμως και τα "επαγγελματικά" phising mails όπου οι σπάμμερς κάνουν spoof και τη διεύθυνση αποστολέα ώστε να φαίνεται legit. Δηλαδή φαίνεται ως διεύθυνση αποστολέα πράγματι π.χ. domain του paypal.

Στην περίπτωση αυτή δεν έχει κάνει βλακεία το Paypal ούτε μπορεί να κάνει κάτι για να το σταματήσει. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το πρωτόκολλο επικοινωνίας των email. Κάποιοι το εκμεταλλεύονται... γι'αυτό εξάλλου και οι γνωστοί Mailservers έχουν φίλτρα για τέτοιες περιπτώσεις. Όμως δεν τα "πιάνουν" όλα.

Επεξ/σία από Engimek
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, korakios είπε

ναι gmail έχω

σωστός , απο [email protected] μου έρχονται τα αποδεικτικά πληρωμών και [email protected] τα ενημερωτικά ,

το σκαμ [email protected] δείχνει κανονικά απο paypal (mx4.slc.paypal.com) , ενώ τα αποδεικτικά απο mx3.slc.paypal.com

https://toolbox.googleapps.com/apps/messageheader/

δεν το έχω δοκιμάσει αλλά ίσως βοηθήσει για να καταλάβουμε τον αποστολέα

Spoiler

θεωρώ απίθανο να πηγαίνει στραβά κάτι από μεριάς paypal αν και καλό θα ήταν να προωθούσες το mail στο phishing@paypal.com

από εκεί και πέρα επικρατέστερο σενάριο είναι να έχουν πειράξει κατά πολύ το header του mail. μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα από τη διαδρομή που ακολούθησε το mail(πχ ξεκίνησε από Ελλάδα πήγε Ιταλία για να ξαναγυρίσει Ελλάδα; χοντρικό παράδειγμα) και από κάποια signatures(dkim) αν είναι λανθασμένο (το πως δεν το γνωρίζω. και ότι έμαθα από το ψάξιμο της τελευταίας ώρας είναι...-έριξα και το disclaimer στο τέλος- 😅)

Επεξ/σία από FiLw
Δημοσ.

Εμένα σε προσπάθεια μου να μπω στο paypal από τον σταθερό, μου έβγαλε αυτό το άκυρο e-mail address. Φυσικά στο καπάκι μπήκα από laptop και άλλαξα όλους τους κωδικούς email-paypal-ebanking. Έκανα full scan με το Trend Micro στον σταθερό και δεν βρήκε τίποτα. Πολύ περίεργη φάση.

image.png.ee6371b3bcb1e080e016f019a3886df3.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler
38 λεπτά πριν, argimeg είπε

Εμένα σε προσπάθεια μου να μπω στο paypal από τον σταθερό, μου έβγαλε αυτό το άκυρο e-mail address. Φυσικά στο καπάκι μπήκα από laptop και άλλαξα όλους τους κωδικούς email-paypal-ebanking. Έκανα full scan με το Trend Micro στον σταθερό και δεν βρήκε τίποτα. Πολύ περίεργη φάση.

image.png.ee6371b3bcb1e080e016f019a3886df3.png

Spoiler

Εμένα γιατί δεν μ εμφανίζει και το "Paypal" δίπλα απτο σύμβολο; είσαι στο σωστό site? certificate από digicert?

edit: μήπως έκατσε κάποιος άλλος στο pc σου; 😅 δεν βρίσκω και νόημα δηλαδή...(τι να χάκαραν; το μόνο που φαντάζομαι είναι σαν βιτρίνα να φαίνεται η ip σου; αλλά δύσκολα...)

edit2: @argimegπάντως σε καμία επιλογή δεν "πήρα" αντίστοιχη εικόνα. ουτε στο forgot password ουτε στο forgot mail....🫤

Επεξ/σία από FiLw
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, FiLw είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Απόκρυψη περιεχομένων

Εμένα γιατί δεν μ εμφανίζει και το "Paypal" δίπλα απτο σύμβολο; είσαι στο σωστό site? certificate από digicert?

ναι αυτό ήταν το πρώτο που έψαξα, γιατί με το που το είδα είπα ότι έχω φάει κάτι στο pc και με πηγαίνει σε άκυρο site για να πάρουν κωδικούς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...