katergaris79 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, SalemsLot είπε Δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Γενικά δεν μπορούν να ισχύουν τέτοιες αυθαίρετες γενικεύσεις σε τίποτα. Ούτε χρειάζεται να είναι ο ίδιος σκηνοθέτης, ούτε το budget να είναι μεγάλο, κτλ. Είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων το αν θα βγει κάτι καλό. Κι εγώ συμφωνώ σε αυτό. Ένα καλό παράδειγμα, είναι το Saw που αναφέρατε πριν. Η ιστορία παραμένει "δεμένη" κι αν είχαν αποφύγει τις ακρότητες και είχαν προσπαθήσει να κρατήσουν το ύφος της πρώτης ταινίας θα μιλούσαμε για κάτι αξιόλογο πιστεύω. Σίγουρα δε θα μπορούσαμε να έχουμε σε κάθε sequel το εξαιρετικό φινάλε του 1, αλλά η βασική ιστορία έχει μια ενδιαφέρουσα ροή που την κατέστρεψαν με την ανούσια σπλατεριά.
dpolal Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφέρει κανένας ακόμα τα Fast & Furious 3
ikaruga24 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 56 λεπτά πριν, SalemsLot είπε Ναι εντάξει, βέβαια δεν είναι ίδια μεγέθη αυτά. Άλλο το brand Terminator άλλο το Robocop. Δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Γενικά δεν μπορούν να ισχύουν τέτοιες αυθαίρετες γενικεύσεις σε τίποτα. Ούτε χρειάζεται να είναι ο ίδιος σκηνοθέτης, ούτε το budget να είναι μεγάλο, κτλ. Είναι αποτέλεσμα πολλών παραμέτρων το αν θα βγει κάτι καλό. Δεν είναι καθόλου άλλα τα μεγέθη. Εκείνη την εποχή ήταν απόλυτα συγκρίσιμα. Αυτό που είχε όμως το Τerminator ήταν ένας σκηνοθέτης που είχε στο μυαλό του πολλά και είχε ικανότητες να τα φέρει στην οθόνη. Για το δεύτερο κομμάτι φυσικά είμαι προκατειλημμένος για τις σειρές που έχω στο μυαλό μου και που γενικά όταν φτάνουμε στο τρίτο είτε βλέπουμε τρελή πτώση είτε τρελή κορύφωση που απλά δεν πάει άλλο χωρίς να γίνει εντελώς γελοίο το θέμα. Terminator 3 - μεγάλη πτώση σε σχέση με τους προκατόχους του Alien 3 - το ίδιο Robocop 3 - δεν νομίζω να χρειάζεται κάποιο σχόλιο Matrix 3 - αν και προσωπικά γούσταρα εμφανέστατα είναι πτωτική η πορεία και ταυτόχρονα ένα επικό φινάλε The omen και exorcist - το ίδιο, πτωτική πορεία Εχω και άλλα φυσικά αλλά καταλαβαίνεις το νόημα φαντάζομαι. 1
john_dr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Υπάρχει μια σειρά ταινιών που άντεξε κοντά στα 60 χρόνια πάντως. James Bond. Στο τέλος το αν μια σειρά ταινιών αξίζει να βλέπει συνέχειες, εξαρτάται από το κατά πόσο οι συντελεστές πίσω από τις ταινίες, βάζουν φαντασία και μεράκι, δημιουργούν αξιόλογο υλικό και επιτρέπουν στον θεατή να απολαμβάνει κάθε νέα ταινία ως ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο. Αν οι συντελεστές δεν έχουν τα φόντα να δημιουργήσουν νέο αξιόλογο υλικό και καταλήγουν στους παραλογισμούς, τις ευκολίες και τον εντυπωσιασμό, λογικό η πορεία να είναι πτωτική. 3
liakinen Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Υπάρχουν και κάποιες που γλύτωσαν από το να γίνουν ξεφτίλα, Cringe κτλ. Παράδειγμα το Lethal Weapon. Ναι ακολούθησε μια πτωτική πορεία μέχρι και το 4, αλλά ήταν σταθερή και σε νορμάλ πλαίσια.
john_dr Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Όταν υπάρχει καλό υλικό, δεν είναι καθόλου άσχημο να υπάρχουν και πολλαπλές ταινίες, αντί για λίγες που μπορεί να αφήνουν πολλά απέξω. Φανταστείτε το Harry potter να ήταν μόνο 3 ταινίες. Πόσα θα είχαμε χάσει;
SabotazNic Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Στις 20/4/2023 στις 2:17 ΠΜ, SabotazNic είπε Μιας και βγηκε το καινουργιο τρειλερ, F&F 4 ώρες πριν, dpolal είπε Μου κάνει εντύπωση που δεν έχει αναφέρει κανένας ακόμα τα Fast & Furious Το έγραψα απλά σύντομα Ίσως ο τίτλος να αλλάξει σε γενικά συνέχειες ταινιών, μιας και το παρακάτω είναι prequel. Αν και μου άρεσαν τα hunger games, σίγουρα δεν θα πάω να δω το the ballad of songbirds and snakes. Θα το τιμήσω στο σπίτι. Spoiler Άσε που και το καστ είναι μια μίξη, και όχι κάτι ιδιαίτερο.
killer76 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 14 ώρες πριν, ikaruga24 είπε Θεωρώ ότι οι περισσότερες σειρές ταινιών "σηκώνουν" το πολύ τρεις. Ρεαλιστικά πάντα να γίνονται σχετικά κοντά η μία με την άλλη για να είναι ο ίδιος σκηνοθέτης σε περίπου τον ίδιο οίστρο και χωρίς πολύ επέμβαση από το στούντιο. Εγω πάντως βλέπω James Bond ακόμα και τώρα με ευχαρίστηση... Πάντως το John Wick τράβηξε πολύ. Ειδικά η τελευταία ταινία κατά την αποψή μου ήταν πολύυυ κουραστική, δεν έβλεπα την ώρα να φύγω από το σινεμά 1
SabotazNic Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 3 λεπτά πριν, killer76 είπε Εγω πάντως βλέπω James Bond ακόμα και τώρα με ευχαρίστηση... Οκ προφανώς υπάρχουν και εξαιρέσεις και κάποια μπορούν να τραβήξουν. Αλλά κάθε 5 ταινίες αλλάζουν οι ηθοποιοί και η ιστορία, οπότε το ότι παίζει 60 χρόνια, είναι σχετικό-άσχετο. Βάζω στην λίστα και τα x-men. Με το πως βγήκαν τα apocalypse και dark phoenix, επρεπε να είχαν σταματήσει στο dofp
totalius Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 3 ο μαγικός αριθμός . Από εκεί κ πέρα μόνο κατήφορος εκτός από εξαιρέσεις πχ Harry Potter που λόγω κ της έκτασης των βιβλίων δε γινόταν να μη συνεχιστεί .
Ntinaras Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Στις 20/4/2023 στις 1:15 ΠΜ, Musclemar είπε Terminator, ξεκάθαρα. το Τ2 ηταν καλυτερο απο το πρωτο. Ετσι κι αλλιως, 2 ταινιες βγηκαν, και ηταν και οι 2 αριστες. 2 1
SalemsLot Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 17 ώρες πριν, totalius είπε 3 ο μαγικός αριθμός . Από εκεί κ πέρα μόνο κατήφορος εκτός από εξαιρέσεις πχ Harry Potter που λόγω κ της έκτασης των βιβλίων δε γινόταν να μη συνεχιστεί Δεν υπάρχει μαγικός αριθμός, αλλά και το Harry Potter μια χαρά τον κατήφορο πήρε, σιγά που είναι εξαίρεση. 17 ώρες πριν, Ntinaras είπε το Τ2 ηταν καλυτερο απο το πρωτο Ε, όχι! 17 ώρες πριν, Ntinaras είπε Ετσι κι αλλιως, 2 ταινιες βγηκαν, και ηταν και οι 2 αριστες. Ε δεν βγήκαν δύο, βγήκαν κι άλλες. Άμα το πάμε έτσι δεν έχει νόημα το thread εξ αρχής. Να πούμε ότι βγήκε και ένα Freddy και ένα Rocky και δύο Batman? Δέκα έχουν βγει.
Dakonblackblade Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 ¨οταν δεν υπάρχει το πνεύμα της ταινίας που έκανε την πρώτη επιτυχία, τότε τα Sequel είναι πάρα πολλά.
liakinen Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, SalemsLot είπε Ε, όχι! Ε, ναι για τους περισσότερους. Πολύ καλή η πρώτη αλλά η δεύτερη θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα sequel ever. Καταλαβαίνω όμως αυτούς που τους αρέσει η πρώτη περισσότερο (dark setting με b-movie στοιχεία). Έχουμε και το Die Hard. Κορυφή η πρώτη, πτώση στην δεύτερη αλλά αξιόλογη, εξαιρετική η τρίτη, βλεπόταν το 4 και μετά το χάος.
Ntinaras Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, SalemsLot είπε Ε δεν βγήκαν δύο, βγήκαν κι άλλες. Άμα το πάμε έτσι δεν έχει νόημα το thread εξ αρχής. Να πούμε ότι βγήκε και ένα Freddy και ένα Rocky και δύο Batman? Δέκα έχουν βγει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα