akisgd Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, @ngelos είπε Ήρθε και ο δικός μου σήμερα. Έχει firmwire 2B2QEXM7 άρα είναι η παλιά έκδοση. Τώρα όσο κάνω clone έναν ssd με παιχνίδια που έχω έχει φτάσει η θερμοκρασία του στους 72 βαθμούς. Είναι λογικό είναι του αγοράσω ψύκτρα; Ναι είναι λογικό, κατά την διάρκεια του clone ζορίστηκε... Το παρακολουθείς κατά την διάρκεια της φυσιολογικής χρήσης που πρόκειτε να έχει και κρίνεις ανάλογα. Εμένα τώρα με την χρήση της ψύκτρα της μητρικής είναι στους 50-55 ενώ ο άλλος nmve που βγήκε εκτός ψύκτρας κατά την διάρκεια μεγάλων αντιγραφών χτύπησε ένα 68άρι.
@ngelos Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Χωρίς χρήση είναι στους 45 βαθμούς! Άρα μια χαρά...
modechristo_13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Παιδια εγω που θα τον βαλω σε λαπτοτ , τι είδους ψυκτρα πρέπει να βάλω?
Rattlehead Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 9 λεπτά πριν, modechristo_13 είπε Παιδια εγω που θα τον βαλω σε λαπτοτ , τι είδους ψυκτρα πρέπει να βάλω? Δεν χρειάζεται ψήκτρα για το λάπτοπ.το φιλμ που έχει το προστατεύει από θερμοκρασία + το airflow από το ανεμιστηρακι.Εξαλλου αν αντικαταστήσεις ήδη nvme που έχει το λάπτοπ θα βγάλεις και το λαμάκι που είχε ο παλιος
modechristo_13 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 Δημοσ. 26 Απριλίου 2023 41 λεπτά πριν, Rattlehead είπε Δεν χρειάζεται ψήκτρα για το λάπτοπ.το φιλμ που έχει το προστατεύει από θερμοκρασία + το airflow από το ανεμιστηρακι.Εξαλλου αν αντικαταστήσεις ήδη nvme που έχει το λάπτοπ θα βγάλεις και το λαμάκι που είχε ο παλιος Στην προκειμένη περίπτωση και από τι έχω δει σε βίντεο επειδή το λαπτοπ παίρνει 2 nvme ο ένας είναι καλυμενος με καπάκι και ο άλλος μπαίνει απλά πάνω σε μια βιδα. Να του βάλω κάτι ή να τραμπαρω τους δίσκους ? αφού αυτός του νήματος προορίζεται για το λειτουργικο. και ο μαμά για αποθήκευση
noths Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω αν έχει πέσει στην αντίληψή σας πως οι ssd της samsung τελευταία βγάζουν πολλά προβλήματα. Το έμαθα με άσχημο τρόπο, όταν ένας evo 870 που έβαλα σε έναν φίλο πριν 6 μήνες του εμφάνισε 68% υγεία στο hdd Sentinel με 1TB written. Ψάχνοντας το θέμα, είδα πως υπάρχει κύμα αναφορών για τους 980 Pro, αλλά αφορά και τους 970 evo και άλλους. Η puget systems που χρησιμοποιούσε κατά κόρον τους 980 Pro έβγαλε επίσημη ανακοίνωση για το θέμα, εδώ ένα πολύ αναλυτικό post από το nascompares: https://nascompares.com/2023/02/02/samsung-980-pro-970-evo-plus-pm9a1-and-more-reporting-failures-everything-we-know-so-far/ Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από noths 1
nek4d Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 7 ώρες πριν, Rattlehead είπε Δεν χρειάζεται ψήκτρα για το λάπτοπ.το φιλμ που έχει το προστατεύει από θερμοκρασία + το airflow από το ανεμιστηρακι.Εξαλλου αν αντικαταστήσεις ήδη nvme που έχει το λάπτοπ θα βγάλεις και το λαμάκι που είχε ο παλιος Μου θυμισες τωρα ενα lenovo laptop, πριν ~4 χρονια μαλλον, ηταν μεσαιας κατηγοριας, ψιλο-gaming κιολας (το εχω καπου, μπορω να βρω το μοντελο ακριβως), που ειχε θεση για m2 στην κατω αριστερα γωνια, σε σημειο που δεν υφισταται κανενα airflow... Δοκιμασα τοτε και με και χωρις ψυκτρα και φυσικα ο δισκος ψηνοταν του κερατα... Εξηλωθει αβλεπι o m2 και του 'βαλα παλι πισω τον 2.5" ssd. 6 ώρες πριν, modechristo_13 είπε Στην προκειμένη περίπτωση και από τι έχω δει σε βίντεο επειδή το λαπτοπ παίρνει 2 nvme ο ένας είναι καλυμενος με καπάκι και ο άλλος μπαίνει απλά πάνω σε μια βιδα. Να του βάλω κάτι ή να τραμπαρω τους δίσκους ? αφού αυτός του νήματος προορίζεται για το λειτουργικο. και ο μαμά για αποθήκευση Το καπακι του καλυμμενου ειναι/λειτουργει σαν ψυκτρα λογικα. Τραμπαρεις. (Μπορεις βεβαια να βαλεις υποτυπωδη ψυκτρα και στον 2ο δισκο μετα, κακο δεν ειναι και εξαρταται φυσικα και απο την χρηση του).
elias99 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, nek4d είπε Δοκιμασα τοτε και με και χωρις ψυκτρα και φυσικα ο δισκος ψηνοταν του κερατα... έτσι απο περιέργεια..τι θερμοκρασία έφτανε και θεωρείς ότι ψηνόταν? έχω έναν Samsung 980 Pro 1tb ο οποίος δουλέυει μόνιμα στους 48-50 βαθμούς .η χρήση που κάνω στον υπολογιστή είναι μόνο youtube και σερφάρισμα στο ίντερνετ άρα δεν είναι ότι τον ζορίζω και ιδιαίτερα !
nek4d Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 3 ώρες πριν, elias99 είπε έτσι απο περιέργεια..τι θερμοκρασία έφτανε και θεωρείς ότι ψηνόταν? έχω έναν Samsung 980 Pro 1tb ο οποίος δουλέυει μόνιμα στους 48-50 βαθμούς .η χρήση που κάνω στον υπολογιστή είναι μόνο youtube και σερφάρισμα στο ίντερνετ άρα δεν είναι ότι τον ζορίζω και ιδιαίτερα ! Δεν θυμαμαι λεπτομερειες, αλλα για να λεω ψηνοταν θα ειδα σιγουρα 70-80+... (Ειδα, ειναι το μοντελο Lenovo Legion Y520-15IKBN) 48-50 ειναι τυπικο νουμερο samsung, σε αυτους εγω βαζω ψυκτρουλα να κατεβει λιγακι (μπορει κανεις να βαλει κ καλυτερη ψυκτρα. Επισης εχω δει αλλες μαρκες/μοντελα με καλυτερη θερμικη συμπεριφορα, 35-45). Καλα εισαι ομως για νορμαλ χρηση και ετσι. Να ξερεις, οι samsung ssd οταν υπερθερμανθουν, κατεβαζουν ταχυτητα αυτοματα, για προστασια και μακροζωια, ριχνοντας φυσικα την αποδοση. Οι περισσοτεροι χρηστες δεν το ξερουν/καταλαβαινουν μεχρι να το μαθουν απο αλλου η να το παρακολουθησουν. Αν βλεπεις συχνα 55-60, βαλε ψυκτρα.
modechristo_13 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, nek4d είπε Δεν θυμαμαι λεπτομερειες, αλλα για να λεω ψηνοταν θα ειδα σιγουρα 70-80+... (Ειδα, ειναι το μοντελο Lenovo Legion Y520-15IKBN) 48-50 ειναι τυπικο νουμερο samsung, σε αυτους εγω βαζω ψυκτρουλα να κατεβει λιγακι (μπορει κανεις να βαλει κ καλυτερη ψυκτρα. Επισης εχω δει αλλες μαρκες/μοντελα με καλυτερη θερμικη συμπεριφορα, 35-45). Καλα εισαι ομως για νορμαλ χρηση και ετσι. Να ξερεις, οι samsung ssd οταν υπερθερμανθουν, κατεβαζουν ταχυτητα αυτοματα, για προστασια και μακροζωια, ριχνοντας φυσικα την αποδοση. Οι περισσοτεροι χρηστες δεν το ξερουν/καταλαβαινουν μεχρι να το μαθουν απο αλλου η να το παρακολουθησουν. Αν βλεπεις συχνα 55-60, βαλε ψυκτρα. καλησπέρα και εμένα lenovo legion είναι αλλά μοντέλο του 20. Τι είδους ψύκτρα μπορώ να βάλω γνωρίζεις; είναι βασικά αυτό
kkatzos Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 23 ώρες πριν, @ngelos είπε Χωρίς χρήση είναι στους 45 βαθμούς! Άρα μια χαρά... Σε desktop αυτό; Χωρίς χρήση στους 45;;; Φυσιολογικό θεωρείται; Ο ADATA 8200 PRO και ο Kingston A2000 που έχω μου δείχουν 27-28C χωρίς χρήση.
@ngelos Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 4 λεπτά πριν, kkatzos είπε Σε desktop αυτό; Χωρίς χρήση στους 45;;; Φυσιολογικό θεωρείται; Ο ADATA 8200 PRO και ο Kingston A2000 που έχω μου δείχουν 27-28C χωρίς χρήση. 48 χωρίς χρήση. Από την άλλη διάβασα κάπου ότι αν βάλεις ψύκτρα θα πρέπει να βγάλεις το αυτοκόλλητο που έχει πάνω με αποτέλεσμα να χάνεις την εγγύηση. 1
nek4d Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, modechristo_13 είπε καλησπέρα και εμένα lenovo legion είναι αλλά μοντέλο του 20. Τι είδους ψύκτρα μπορώ να βάλω γνωρίζεις; είναι βασικά αυτό Βλεπω 2 θεσεις m2, σε καλα σημεια. Η μια εχει ψυκτρα, λογικα με τον δισκο του συστηματος, καλη ειναι, ισως συμπληρωματικα ενα pad αν δεν εχει απο κατω η ψυκτρα, η μονο στα σημεια που δεν εχουν ιδιο υψος τα τσιπακια του δισκου. Η αλλη θεση για τον 2ο δισκο, αν ξεχωριζω καλα στην φωτο, δεν εχει ψυκτρα, οποτε εχεις πολλες επιλογες (σε χαμηλες, οχι "πυργακια" με/χωρις ανεμιστηρες, χαχα), με μονο οριο το υψος να μην "βρισκει" στο καπακι οταν το κλεισεις.
mg444 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Καλησπέρα. Εγώ το έχω αφήσει με το αυτοκόλλητο και από επάνω η ψήκτρα της μητρικής (desktop) και έχει 25 βαθμούς σε αδράνεια ο δίσκος του θέματος αλλά από παλιότερη αγορά
duffyduck Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 Δημοσ. 27 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Μην πειράξετε το αυτοκόλλητο. Βάλτε την ψύκτρα από πάνω. 34 βαθμούς ο 980 1TB και 36 ο 970 EVO Plus 1TB Επεξ/σία 27 Απριλίου 2023 από duffyduck
Προτεινόμενες αναρτήσεις