kkatzos Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, akisgd είπε Θεωρητικά στα benchmark αλλά και όσον αφορά το θέμα εγγύησης που αναφέρθηκε, δεν νομίζω και οι δύο να είναι καλύτεροι. 59 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Από την άλλη πάλι, ιστοσελίδες που αναφέρθηκαν παραπάνω βγάζουν όντως καλύτερο τον 970 evo. Διαβάσατε την παραπομπή στο ArsTechnica; The older, higher-performing drives have a Phoenix controller and the newer, lower-performing drives use one made by Elpis. Tom's Hardware points out that Samsung is already known to be facing controller shortages, with its own Texa controller factories having been idle since February. Αν πάρεις τώρα 970 Evo Plus μάλλον θα είναι downgraded τα συστατικά του και όχι αυτά που βλέπετε στα reviews. 3 1
DownUNDERground Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, kkatzos είπε Διαβάσατε την παραπομπή στο ArsTechnica; The older, higher-performing drives have a Phoenix controller and the newer, lower-performing drives use one made by Elpis. Tom's Hardware points out that Samsung is already known to be facing controller shortages, with its own Texa controller factories having been idle since February. Αν πάρεις τώρα 970 Evo Plus μάλλον θα είναι downgraded τα συστατικά του και όχι αυτά που βλέπετε στα reviews. Οκ, όποιος παραλάβει μπορεί να το τσεκάρει αυτό. Και -ευτυχώς- λόγω Amazon να τον επιστρέψει αν δεν του κάνει, παίρνοντας τα χρήματά του πίσω. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2023 από DownUNDERground
Innersense Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 32 λεπτά πριν, kkatzos είπε Διαβάσατε την παραπομπή στο ArsTechnica; The older, higher-performing drives have a Phoenix controller and the newer, lower-performing drives use one made by Elpis. Tom's Hardware points out that Samsung is already known to be facing controller shortages, with its own Texa controller factories having been idle since February. Αν πάρεις τώρα 970 Evo Plus μάλλον θα είναι downgraded τα συστατικά του και όχι αυτά που βλέπετε στα reviews. Όχι ρε φίλε, πως μας την έπαιξαν έτσι, πακέτο 😔
akisgd Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, kkatzos είπε Αν πάρεις τώρα 970 Evo Plus μάλλον θα είναι downgraded τα συστατικά του και όχι αυτά που βλέπετε στα reviews. Ειλικρινά δεν το ήξερα. Απλώς το άρθρο στο toms είναι πριν ακριβώς 2 χρόνια και το βασικό άρθρο είναι πριν από 21 μήνες. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο update γενικά με τα controller αλλά όπως είπε και ο φίλος παραπάνω... Έρχεται, τσεκάρουμε από πριν τον Controller να δούμε τι είναι και τον γυρνάμε πίσω ή τον εγκαθιστούμε, κάνουμε εγκαταστάσεις, cloning κλπ κάνουμε benchmark, μετράμε δευτερόλεπτα ή millisecond ότι θέλει ο καθένας και αν δεν... Το γυρνάμε πίσω, Amazon φίλε μου. Εγώ όπως σου είπα απλά θα μετρήσω μια εκκίνηση win10 και κάποιες εκκινήσεις βαριών εφαρμογών στο ίδιο ακριβώς σύστημα με SN570 και με τον 970. Εντάξει μην τρελαθούμε.. ssd 60 ευρώ αγοράζουμε 1tb που σε 3 χρόνια θα μας φαίνεται πάρα πολύ μικρός και θα πέσει σε αχρηστία ή θα τον πασάρουμε σε κανένα συγγενή, δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο... Πάντως αν έχεις κάποια σύγκριση του 970 με τον "κακό" controller σε σχέση με τον SN570 πραγματικά θα ήθελα να το ξέρω. Επεξ/σία 19 Απριλίου 2023 από akisgd 2
Innersense Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δεδομένου ότι το άρθρο στο arstechnica.com είναι 8/28/2021 ότι μάλλον αντικατοπτρίζει το τι θα παραλάβουμε. Και μάλλον ακριβά τους πουλάνε για τέτοια υποβάθμιση. Προσωπικά είχα κάνει παραγγελία και την ακύρωσα άμεσα μιας και δεν είχαν πάρει ακόμα τα χρήματα από το λογαριασμό.
@ngelos Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Εμένα που έχει τραβήξει τα χρήματα, μπορώ να κάνω τώρα ακύρωση; Θα μου επιστρέψει τα χρήματα;
kkatzos Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 17 λεπτά πριν, akisgd είπε Έρχεται, τσεκάρουμε από πριν τον Controller να δούμε τι είναι και τον γυρνάμε πίσω ή τον εγκαθιστούμε, κάνουμε εγκαταστάσεις, cloning κλπ κάνουμε benchmark, μετράμε δευτερόλεπτα ή millisecond ότι θέλει ο καθένας και αν δεν... Το γυρνάμε πίσω, Amazon φίλε μου. Εγώ όπως σου είπα απλά θα μετρήσω μια εκκίνηση win10 και κάποιες εκκινήσεις βαριών εφαρμογών στο ίδιο ακριβώς σύστημα με SN570 και με τον 970. Εντάξει μην τρελαθούμε.. ssd 60 ευρώ αγοράζουμε 1tb που σε 3 χρόνια θα μας φαίνεται πάρα πολύ μικρός και θα πέσει σε αχρηστία ή θα τον πασάρουμε σε κανένα συγγενή, δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο... 1 ώρα πριν, DownUNDERground είπε Οκ, όποιος παραλάβει μπορεί να το τσεκάρει αυτό. Και -ευτυχώς- λόγω Amazon να τον επιστρέψει αν δεν του κάνει, παίρνοντας τα χρήματά του πίσω. Ακριβώς. Δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο. Τίποτα δε γυρίζουμε πίσω. Αλλά και καμία διαφορά στην πράξη δεν υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν και στους 980 και SN570. Το ίδιο αποδίδουν όλοι. Ίδιο endurance rating έχουν, TLC έχουν όλοι. Συνεπώς προσφορά είναι γιατί είναι φτηνότερος από ότι στα ελληνικά καταστήματα αλλά σαν δίσκος πλέον δε λέει και πολλά.
akisgd Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 10 λεπτά πριν, kkatzos είπε Συνεπώς προσφορά είναι γιατί είναι φτηνότερος από ότι στα ελληνικά καταστήματα αλλά σαν δίσκος πλέον δε λέει και πολλά. Ρίξε μία ματιά σε αυτό το video ... Αν καταλαβαίνω καλά ο καινούργιος με τον "κακό" controller αποδίδει στο benchmark καλύτερα εκτός αν κάποιος μεταφέρει συχνά αρχεία μεγαλύτερα από την cache του που είναι περίπου 130GB. Εκεί πράγματι στην πραγματική χρήση πέφτει η ταχύτητα από 1,5 στο 0,85gb/sec. Προσωπικά για μένα μικρό το κακό. Λίγες φορές ασχολούμαι με αρχεία μεγαλύτερα από 100GB. 1
@ngelos Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, akisgd είπε Ρίξε μία ματιά σε αυτό το video ... Αν καταλαβαίνω καλά ο καινούργιος με τον "κακό" controller αποδίδει στο benchmark καλύτερα εκτός αν κάποιος μεταφέρει συχνά αρχεία μεγαλύτερα από την cache του που είναι περίπου 130GB. Εκεί πράγματι στην πραγματική χρήση πέφτει η ταχύτητα από 1,5 στο 0,85gb/sec. Προσωπικά για μένα μικρό το κακό. Λίγες φορές ασχολούμαι με αρχεία μεγαλύτερα από 100GB. Άρα για games είναι μια χαρά! Σωστά;
DownUNDERground Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 21 λεπτά πριν, kkatzos είπε Τίποτα δε γυρίζουμε πίσω. Τί εννοείς; Λέμε ότι έχεις τη δυνατότητα χωρίς πολλά-πολλά με το Amazon. Και ο καθένας κάνει όπως κρίνει. 21 λεπτά πριν, kkatzos είπε Αλλά και καμία διαφορά στην πράξη δεν υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν και στους 980 και SN570. Το ίδιο αποδίδουν όλοι. Ίδιο endurance rating έχουν, TLC έχουν όλοι. Συνεπώς προσφορά είναι γιατί είναι φτηνότερος από ότι στα ελληνικά καταστήματα αλλά σαν δίσκος πλέον δε λέει και πολλά. Ε ωραία, άρα γιατί να μην πάρουμε τον φθηνότερο, αυτής εδώ της ανάρτησης; Σε αυτά που σου λέμε καταλήγεις ή μας τα μπερδεύεις πάνω που τα είχαμε ξακαθαρίσει;
akisgd Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 2 λεπτά πριν, @ngelos είπε Άρα για games είναι μια χαρά! Σωστά; Έτσι καταλαβαίνω με το φτωχό μου το μυαλό. Ξέρεις κανένα παιχνίδι να διαχειρίζεται με την μία μεγαλύτερα αρχεία;
kkatzos Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 1 λεπτό πριν, DownUNDERground είπε Ε ωραία, άρα γιατί να μην πάρουμε τον φθηνότερο, αυτής εδώ της ανάρτησης; Σε αυτά που σου λέμε καταλήγεις ή μας τα μπερδεύεις πάνω που τα είχαμε ξακαθαρίσει; 1 λεπτό πριν, DownUNDERground είπε Τί εννοείς; Λέμε ότι έχεις τη δυνατότητα χωρίς πολλά-πολλά με το Amazon. Και ο καθένας κάνει όπως κρίνει. Σιγά μην κάθεσαι να κάνεις επιστροφές για κάτι που σε καθημερινή χρήση δε θα καταλάβεις καν. Καθόλου δεν σας μπερδεύω. Ο Evo Plus ένα πλεονέκτημα είχε παλιότερα έναντι του ανταγωνισμού. Ότι σε sustained αντιγραφές μεγάλου όγκου δεδομένων ήταν λίγο πιο γρήγορος. Αυτό πλέον δεν υφίσταται οπότε ότι και να πάρει ο καθένας το ίδιο θα είναι. Θα επέλεγα τον φτηνότερο (SN570) από τους 3 που αναφέρθηκαν και όχι απαραίτητα τον 970 Evo Plus. 11 λεπτά πριν, akisgd είπε Έτσι καταλαβαίνω με το φτωχό μου το μυαλό. Ξέρεις κανένα παιχνίδι να διαχειρίζεται με την μία μεγαλύτερα αρχεία; Το 4Κ random μετράει στα παιχνίδια. Και όχι, δε θα υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτόν, ούτε βέβαια και διαφορά από τους άλλους που αναφέρθηκαν. 2
akisgd Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 24 λεπτά πριν, kkatzos είπε Αυτό πλέον δεν υφίσταται οπότε ότι και να πάρει ο καθένας το ίδιο θα είναι. Θα επέλεγα τον φτηνότερο (SN570) από τους 3 που αναφέρθηκαν και όχι απαραίτητα τον 970 Evo Plus. Απόσπασμα από την σελίδα https://ssdsphere.com/samsung-980-vs-970-evo-plus/ Η πρώτη που εμφανίζεται ψάχνοντας "970 evo plus vs 980"... Επίσης ο "κακός" controller του καινούριου 970 evo plus είναι αυτός που υπάρχει και στον 980 PRO γιατί ο 980 έχει έναν άλλο... Αυτά είναι που προσωπικά με ενδιαφέρουν εμένα.... OS/Software Samsung 980 Samsung 970 EVO Plus Windows 10 (Intel i5 8th Gen) Ready to use in 18 Seconds Ready to use in 14 Seconds Google Chrome Within 4 Seconds Within 3 Seconds Adobe Photoshop ~21 Seconds ~15 Seconds Fortnite ~42 Seconds ~29 Seconds Tomb Raider ~25 Seconds ~19 Seconds 2
kkatzos Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, akisgd είπε Απόσπασμα από την σελίδα https://ssdsphere.com/samsung-980-vs-970-evo-plus/ Η πρώτη που εμφανίζεται ψάχνοντας "970 evo plus vs 980"... Επίσης ο "κακός" controller του καινούριου 970 evo plus είναι αυτός που υπάρχει και στον 980 PRO γιατί ο 980 έχει έναν άλλο... Αυτά είναι που προσωπικά με ενδιαφέρουν εμένα.... OS/Software Samsung 980 Samsung 970 EVO Plus Windows 10 (Intel i5 8th Gen) Ready to use in 18 Seconds Ready to use in 14 Seconds Google Chrome Within 4 Seconds Within 3 Seconds Adobe Photoshop ~21 Seconds ~15 Seconds Fortnite ~42 Seconds ~29 Seconds Tomb Raider ~25 Seconds ~19 Seconds Τελείως άκυρο review. Οι διαφορές αυτές δεν υπάρχουν ούτε ανάμεσα στον πιο γρήγορο NVMe Gen 4 (990 Pro) vs τον πιο αργό NVMe του κόσμου. Στο Tomshardware οι διαφορές ανάμεσα στους SSD στο game loading παίζουν στα 1-2 sec και εδώ βλέπουμε 13sec!!! Μην το παίρνεις στα σοβαρά. 2
DrFreeman Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 9 hours ago, DownUNDERground said: Τί εννοείς; Λέμε ότι έχεις τη δυνατότητα χωρίς πολλά-πολλά με το Amazon. Και ο καθένας κάνει όπως κρίνει. Ε ωραία, άρα γιατί να μην πάρουμε τον φθηνότερο, αυτής εδώ της ανάρτησης; Σε αυτά που σου λέμε καταλήγεις ή μας τα μπερδεύεις πάνω που τα είχαμε ξακαθαρίσει; Μισό λεπτό. Ο SN570 είναι φθηνότερος (έστω μερικά €) και με άμεση διαθεσιμότητα. Γιατί όχι αυτόν; 10 hours ago, akisgd said: Ειλικρινά δεν το ήξερα. Απλώς το άρθρο στο toms είναι πριν ακριβώς 2 χρόνια και το βασικό άρθρο είναι πριν από 21 μήνες. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο update γενικά με τα controller αλλά όπως είπε και ο φίλος παραπάνω... Έρχεται, τσεκάρουμε από πριν τον Controller να δούμε τι είναι και τον γυρνάμε πίσω ή τον εγκαθιστούμε, κάνουμε εγκαταστάσεις, cloning κλπ κάνουμε benchmark, μετράμε δευτερόλεπτα ή millisecond ότι θέλει ο καθένας και αν δεν... Το γυρνάμε πίσω, Amazon φίλε μου. Εγώ όπως σου είπα απλά θα μετρήσω μια εκκίνηση win10 και κάποιες εκκινήσεις βαριών εφαρμογών στο ίδιο ακριβώς σύστημα με SN570 και με τον 970. Εντάξει μην τρελαθούμε.. ssd 60 ευρώ αγοράζουμε 1tb που σε 3 χρόνια θα μας φαίνεται πάρα πολύ μικρός και θα πέσει σε αχρηστία ή θα τον πασάρουμε σε κανένα συγγενή, δεν αγοράζουμε αυτοκίνητο... Πάντως αν έχεις κάποια σύγκριση του 970 με τον "κακό" controller σε σχέση με τον SN570 πραγματικά θα ήθελα να το ξέρω. Με πόνεσες κάπως με τον 1TB SSD που θα μας φαίνεται μικρός…(χρήστης Kingston V300 120GB εδώ και 10 χρόνια). Ναι πρέπει να αλλάξω OS drive κάποια στιγμή…
Προτεινόμενες αναρτήσεις