Προς το περιεχόμενο

Αναρτήσεις

WSTG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα φίλοι,

έχω μια ερώτηση σχετικά με το αυτοκίνητο μου. Έχω ενα φιατ πουντο του 2000 στο οποίο έχουν κάτσει οι αναρτήσεις και έχει χαμηλώσει αρκετά και κοπανάει πολύ στις λακούβες. Αρχικά εάν αλλάξω τις αναρτήσεις θα "σηκωθεί" το αμάξι και πόσο θα βοηθήσει η αλλαγή των αναρτήσεων στο να μην "νιώθει" τόσο πολυ τις λακούβες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, WSTG είπε

Καλησπέρα φίλοι,

έχω μια ερώτηση σχετικά με το αυτοκίνητο μου. Έχω ενα φιατ πουντο του 2000 στο οποίο έχουν κάτσει οι αναρτήσεις και έχει χαμηλώσει αρκετά και κοπανάει πολύ στις λακούβες. Αρχικά εάν αλλάξω τις αναρτήσεις θα "σηκωθεί" το αμάξι και πόσο θα βοηθήσει η αλλαγή των αναρτήσεων στο να μην "νιώθει" τόσο πολυ τις λακούβες?

ελατηρια left the chat

Επεξ/σία από vamvakoolas

αν χαμήλωσε και κοπανάει στις λακούβες μάλλον δεν έχεις πλέον αναρτήσεις και πας με τα ελατήρια όπως πήγαιναν τα παλιά αυτοκίνητα με σούστες από λαμαρινόφυλλα.

πόσα χιλιόμετρα είχε το αμάξι όταν αλλάχτηκαν τελευταία φορά οι αναρτήσεις και πόσα έχει τώρα;

Το αμάξι το έχω 4 χρόνια και το πήρα μετχειρισμένο. Έχει 220 χιλ. χλμ.

Μάλλον χρειάζεται αλλαγή όλο το πακέτο δηλαδή τα ελατήρια και οι αναρτήσεις.

9 λεπτά πριν, vamvakoolas είπε

ελατηρια left the chat

6 λεπτά πριν, greekfragma είπε

αν χαμήλωσε και κοπανάει στις λακούβες μάλλον δεν έχεις πλέον αναρτήσεις και πας με τα ελατήρια όπως πήγαιναν τα παλιά αυτοκίνητα με σούστες από λαμαρινόφυλλα.

πόσα χιλιόμετρα είχε το αμάξι όταν αλλάχτηκαν τελευταία φορά οι αναρτήσεις και πόσα έχει τώρα;

3 λεπτά πριν, WSTG είπε

Αναρτηση = αμορτισερ + ελατηριο + τα παρελκομενα

How To Be Fun At Parties No Matter Your Personality Type - Olubunmi Mabel

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, WSTG είπε

Τι είναι ανάρτηση,απαντήθηκε.

Ξέρεις αν ελατηρια,αμορτισέρ εχουν αλλαχτεί ποτε;Αν όχι τότε καιρός είναι.Αν ναι,γνωρίζεις τι έχει μπει;Τι αμορτισερ,τι ελατηρια;Μπηκαν μήπως σκληρά αμορτισερ και ελατηρια χαμηλωματος;Το ότι κοπανάει στις λακούβες δείχνει φθορά αμορτισερ ή πολύ σκληρή aftermarket ανάρτηση,έχω μια τέτοια και γνωρίζω.

Το ύψος το καθορίζουν σχεδόν αποκλειστικά τα ελατηρια και δεν εχουν κανονικά καθόλου φθορά,

αν και εχουν υπάρξει αναφορες για ελατηρια χαμηλώματος κυριως ,π.χ.H&R 40mm σε clk,που μετα από χρόνια είχαν κάτσει αρκετά.Σε εμένα π.χ τα Eibach έχουν μετά από 240.000χλμ και 16 χρόνια,το ίδιο ύψος.

ΚΤΕΟ περνάει κανονικά το αμάξι;

Επεξ/σία από jmmys

Το ύψος καθορίζεται κατά κύριο λόγο από τα ελατήρια. Ταυτόχρονα, η περίπτωση τα ελατήρια να "κάτσουν", είναι πολύ σπάνια, και συμβαίνει κυρίως όταν το αυτοκίνητο φορτώνεται με μεγάλα βάρη και για μεγάλα διαστήματα. Τυπικό φαινόμενο σε "εργολαβικό" αμάξι που φορτώνεται με... σακιά με τσιμένο.

:D

Όμως το συγκεκριμένο μοντέλο (Punto του '00) "βρωμάει" καγκούρεμα, μιας και ήταν αρκετά συχνό "θύμα" των συμπαθέστατων πλην επικίνδυνων θηλαστικών από τα πέριξ στην Καμπέρα, οπότε παίζει πολύ και το σενάριο να 'χει ελατήρια χαμηλώματος με "κακό" συνδυασμό αμορτισέρ. Αλλά είτε φόρτωναν τσιμέντα, ή βάλαν aftermarket ελατήρια για να το κάνουν επίτηδες πιο χαμηλό από μονοθέσιο, σίγουρα θες νέα ελατήρια, αλλά ίσως και αμορτισέρ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...