georgestrav Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Μέλος Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Καλημέρα σε όλους, πραγματικά σας ευχαριστώ όλους.Εχετε βοηθήσει πάρα πολύ. 3
anax111 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Επειδή έχω ασχοληθεί με ρολόγια εάν δεν βαριέσαι βγάλε μια καλή φωτο τον μηχανισμό του ρολογιού, άνοιξε το καπάκι από πίσω. Να φαίνονται καθαρά οι σφραγίδες εάν υπάρχουν και τα γράμματα. Επτά στα δέκα από αυτά τα ρολόγια έχουνε μηχανισμούς Japy. Εάν είναι Japy τότε είναι εύκολο να χρονολογηθεί και μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό. Στείλε μου pm όχι στο νήμα. Επίσης δες εάν υπάρχει στο γλυπτό του ρολογιού οποιαδήποτε άλλη επιγραφή ή σφραγίδα. Εάν πάντως είναι αυθεντικό θα σου συνιστούσα να μην το πουλήσεις εάν δεν έχεις ανάγκη. Δεν βρίσκονται εύκολα στη Ελλάδα τέτοια αυθεντικά ρολόγια. Επίσης από τις πορσελάνες που υπάρχουν στην βιτρίνα βγάλε μου μια φωτο από την σφραγίδα στο κάτω μέρος της τσαγιέρας με την επίχρυση λαβή ,αριστερά στο μεσαίο ράφι. Είναι το μόνο κομμάτι που φαίνεται να έχει κάποια αξία. Εάν είναι από σοβαρό εργοστάσιο τότε θα έχει σφραγίδα και αριθμό, οπότε υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε άκρη. Πάντα πουλάς ακριβότερα όταν έχεις τεκμηριώσει την ταυτότητα του αντικειμένου. 2
koytorni8i Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Να ρίξω μια ιδέα, μόλις βγάλεις τα μικροπράγματα και το μισοαδειάσεις, ίσως μπορούσες να το νοικιάσεις σε τύπου airbnb. Το έχω δει σε αγγελία, είχαν αφήσει τα έπιπλα της γιαγιάς και το νοίκιαζαν ως διακοσμημένο με έπιπλα εποχής ή κάτι τέτοιο. Έτσι θα έχεις τον χρόνο να πουλήσεις τα πιο ογκώδη σιγά σιγά και στο ενδιάμεσο να εισπράξεις από την χρηστική αξία των αντικειμένων. Επίσης, μην αγνοήσεις τα σεμεδάκια, αν είναι χειροποίητα είναι πολύς κόπος να τα κεντήσεις. Τέλος, τα τραπεζάκια που μπαίνουν το ένα μέσα στο άλλο είναι πολύ βολικά, δοκίμασέ τα μήπως τα κρατήσεις τελικά. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από koytorni8i 3
Maurikycli Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Θα μπορούσες να το νοικιάζεις όπως είναι σε βιντατζόφιλους! (με πρόλαβε ο από πάνω!) Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από Maurikycli
james01gr Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 5 ώρες πριν, Maurikycli είπε Θα μπορούσες να το νοικιάζεις όπως είναι σε βιντατζόφιλους! (με πρόλαβε ο από πάνω!) Εάν το νοικιαζει ετσι, όποιος ξέρει θα του τα σηκώσει...
xp-user Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Στις 19/4/2023 στις 9:27 ΜΜ, sphinxgr είπε Γιατί το λες αυτό ? Ωραία φαίνεται Γιατι ειναι η δουλεια μου 😁 Στις 19/4/2023 στις 9:48 ΜΜ, georgestrav είπε Η καρέκλα είναι γνήσια,όπως κατασκευαστηκε Η ΜΠΡΕΖΙΕΡΑ και οχι καρεκλα εχει επισκευαστει η ταπετσαρια της .Οποιος την επισκευασε ειναι σκιτζής οπως λεμε στη δουλεα μας😁
vampira Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 Δημοσ. 23 Απριλίου 2023 off topic Πάντως αν και με ενδιαφέρει καθόλου το θέμα αντίκες, το παρόν τόπικ είναι πολύ ενδιαφέρον και έμαθα αρκετά. Ό,τι μαθαίνεις καλό είναι. Ευχαριστώ τα παιδιά και κυρίως τον @anax111 για τις γνώσεις που μοιράστηκαν 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα