mary Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, rus είπε Υποτιθεται οτι εχουν μεγαλυτερη αξια σαν παλια, οχι σαν μοντερνα. Η τιμή (αξία) ενός προϊόντος καθορίζεται από την ζήτηση. Αν δεν υπάρχει άνθρωπος που ενδιαφέρεται να αγοράσει τέτοια έπιπλα, τότε η τιμή μεταπώλησης είναι χαμηλή ακόμα και αν η μαμά του TS έδωσε μια περιουσία. Υπάρχει όμως κοινό που ενδιαφέρεται να τα εκμοντερνισει. Βασικά εννοούσα κάτι τέτοιο Upcycle/repurpose λέγεται. 4
lector Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Θα σου πω μια μεθοδο απλα θελει αρκετο χρονο. Αν εχεις ομως χρονο και υπομονη, θα μεγιστοποιησεις το οφελος σου. 1) Βγαζεις τα παντα φωτο. 2) Βαζεις ενα αυθαιρετο τιμημα για το καθενα, δικη σου εκτιμηση, ή ποσο θα ηθελες τελοσπαντων να πιασει ενα αντικειμενο. 3) Γινε μελος σε 10-50-100 ομαδες αγοραπωλησιων στο facebook. Προσοχη, δε λεω marketplace, λεω ομαδες αγοραπωλησιων. 4) Ανεβαζεις τα αντικειμενα με τις φωτος και τις τιμες στις ομαδες. 5) Απο τα σχολια που θα πεσουν απο κατω, θα καταλαβεις αν η τιμη ειναι ειτε οκ ειτε υψηλη ειτε χαμηλη. Οποτε και θα βγαλεις τα συμπερασματα σου και θα κρινεις ποσο θα δωσεις το καθε τι. Για παραδειγμα, βαζεις την πολυθρονα 500 ευρω, θα εχεις 50 σχολια που θα κραζουν ή θα κοροιδευουν, σημαινει οτι ειναι πολλα, πεφτεις. Αν την βαλεις ομως 10 ευρω και βρεθουν 50 υποψηφιοι αγοραστες σημαινει οτι τη σκοτωνεις. Και παει λεγοντας. 4
Maurikycli Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Δημοσ. 19 Απριλίου 2023 Είναι και η Άννα Κουρουπού που εκμορντενίζει παλιά έπιπλα Ίσως κάποια της κάνουν 😕 1
agap Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 επειδή ανήκω σε παρόμοια κατηγορία με ένα σπίτι γεμάτο απο παλιά πράγματα από γονέα που μάζευε ...να πω την γνώμη μου όλα εξαρτώνται φίλε μου απο πόσο ανάγκη έχει κάποιος τα χρήματα από την πώληση άλλο πράγμα να τα πάρει όλα ενας παλιατζής 300 ευρώ και άλλο πράγμα να πουλήσεις εσύ μετα απο προσπάθεια σε ανάλογα σάιτ με ισως καποιους ενδιαφερόμενους 1000 ευρώ για κάποιο κομμάτι ... η δεύτερη περίπτωση απαιτεί διάθεση χρόνου εκ μέρους σου...αν είσαι εργαζόμενος και με οικογένεια δύσκολα τα πράγματα...και επίσης θα διαρκέσει ατελείωτο καιρό η δεύτερη περίπτωση όμως είναι και επικίνδυνη γιατί μπορεί να έρθουν σπίτι σου μετα από ραντεβού για να δείξεις κάτι άτομα ρομά όπως και μου έτυχε ...ευτυχώς που δεν τους ανέβασα πάνω όταν το πήρα χαμπάρι..δεν ειχα καταλάβει τπτ στο τηλ μετά πρέπει να σκεφτείς αν κάποια απο αυτά εχουν συναισθηματική αξία για εσένα... επίσης πρέπει να σκεφτείς και τα λεφτά που χάνεις απο το γεμάτο σπίτι που αν ήταν άδειο θα το νοίκιαζες...πόσο χρόνο θα παραμένει γεμάτο μέχρι να πουληθούν όλα ? όλα αυτά πρέπει κάποιος να τα βάλει κάτω και να δει προσωπικά τι τον συμφέρει... 3
psycho_freak Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 26 λεπτά πριν, agap είπε επειδή ανήκω σε παρόμοια κατηγορία με ένα σπίτι γεμάτο απο παλιά πράγματα από γονέα που μάζευε ...να πω την γνώμη μου όλα εξαρτώνται φίλε μου απο πόσο ανάγκη έχει κάποιος τα χρήματα από την πώληση άλλο πράγμα να τα πάρει όλα ενας παλιατζής 300 ευρώ και άλλο πράγμα να πουλήσεις εσύ μετα απο προσπάθεια σε ανάλογα σάιτ με ισως καποιους ενδιαφερόμενους 1000 ευρώ για κάποιο κομμάτι ... η δεύτερη περίπτωση απαιτεί διάθεση χρόνου εκ μέρους σου...αν είσαι εργαζόμενος και με οικογένεια δύσκολα τα πράγματα...και επίσης θα διαρκέσει ατελείωτο καιρό η δεύτερη περίπτωση όμως είναι και επικίνδυνη γιατί μπορεί να έρθουν σπίτι σου μετα από ραντεβού για να δείξεις κάτι άτομα ρομά όπως και μου έτυχε ...ευτυχώς που δεν τους ανέβασα πάνω όταν το πήρα χαμπάρι..δεν ειχα καταλάβει τπτ στο τηλ μετά πρέπει να σκεφτείς αν κάποια απο αυτά εχουν συναισθηματική αξία για εσένα... επίσης πρέπει να σκεφτείς και τα λεφτά που χάνεις απο το γεμάτο σπίτι που αν ήταν άδειο θα το νοίκιαζες...πόσο χρόνο θα παραμένει γεμάτο μέχρι να πουληθούν όλα ? όλα αυτά πρέπει κάποιος να τα βάλει κάτω και να δει προσωπικά τι τον συμφέρει... Ακριβως όπως τα λεει ο φίλος @agap από πανω. Θα σου πω και την δικη μου εμπειρια απο περσι. Πούλησα και χαρισα αρκετα πραγματα. Μπορω να πω οτι εδωσα πλεον αυτα που ηθελα με αγγελιες σε marketplace. Ολα δοθηκαν σε χαμηλες τιμες και πηραν πολυ χρονο, (και δουλεια) ολα σε τελεια κατασταση. Δεν βιαζομουν να αδειασω το σπιτι. Δεν εφερα παλιατζη γιατι ακουσα αρκετες ιστοριες τρομου απο Ρωμα κλπ. Μην περιμενεις οτι θα πιασεις τις τιμες που νομιζεις. Ο πολυς κοσμος δεν αγοραζει τετοια επιπλα και υπαρχουν πολλα στην αγορα. Ειχα πολυ παρομοιες καρεκλες Λουί Κενζ και πολυθρονες. Αν εχεις χωρο να τα αποθηκευσεις, μπορεις να τα φωτογραφησεις και να τα βαλεις στην αποθηκη και μετα να τα δινεις σιγα σιγα ενα ενα. Αν το κανεις για οικονομικους λογους και προκειται να νοικιασεις το σπιτι σκεψου ποσα ενοικια θα χασεις για καθε μηνα που περναει με το σπιτι γεματο. 99% δυστυχως θα συμφερει να τα αφησεις στο πεζοδρομιο... 2
Basilhs23___ Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχουμε πολλά τέτοια έπιπλα στο σπίτι, μερικά έπιπλα είναι τεράστια και δεν ξέρω ούτε πως γίνεται η αποσυναρμολογηση τους, δεν μπορούν να βγουν καν από το σπίτι. Η προσπάθεια για πώληση μέσω αγγελιών θα σε καθυστερήσει αρκετά, κάποια παίζει να μην πωληθούν καθόλου και γενικά θα αντιμετωπίσεις καταστασεις που θα σου σπάσουν τα νεύρα. Σου συνιστώ εύρεση κάποιου οίκου δημοπρασιών που φυσικά αυτός θα παρει την μερίδα του λέοντος εφόσον πωληθεί κάτι αλλά θα κάνεις και την δουλειά σου και θα σου μείνουν και κάποια χρήματα. Τα γραμματόσημα κράτησε τα, έχω και εγώ μια συλλογή του παππού μου που ήταν συλλέκτης. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις κάτι που να αξίζει ένα σεβαστό ποσόν και στην τελική να έχει νόημα η πώληση τους. Επίσης, μην αρχίσεις να σηκώνεις φώτο σε όλο το ίντερνετ για τα πάντα, ενδέχεται να αντιμετωπίσεις προβλήματα με περίεργους και άτομα που θα έρθουν απλά να δουν τι έχεις στο σπίτι και να σε κλέψουν. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από Basilhs23___ 1
anax111 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Επειδή είμαι συλλέκτης αντικών και αγόραζα και αγοράζω και έχω πουλήσει και κάποια, θα σου πω πως έχει η κατάσταση για να αποφασίσεις μόνος σου. 1) Για τα έπιπλα. Η αγορά στην Ελλάδα είναι πολύ πεσμένη. Πριν την κρίση του 2010 οι τιμές στην Ελλάδα ήταν πολύ πάνω από Ευρώπη και μετά γίνανε χώμα. Η κρίση έφερε το εξής αποτέλεσμα: Κλείσανε πολλά μεγάλα σπίτια. Τα έπιπλά τους βγήκανε στην αγορά. Και οι τιμές των επίπλων μεγάλου μεγέθους είναι αυτή την στιγμή χώμα. Δεν πρόκειται να ανέβουν σύντομα. Συμβουλή πούλα όσο όσο τα μη επώνυμα έπιπλα σε όποιον παλιατζή τα πάρει. Του Βαράγκη πούλα τα μόνος σου σε κάποιο site όπως το car.gr και το vendora. Φρόντισε να έχεις αποδείξεις για την προέλευσή τους. Του Βαράγκη συνήθως είχαν κάποια ετικέτα. Μην τα βάλεις ακριβά γιατί υπάρχει τεράστια προσφορά και δεν θα φύγουνε ποτέ. Βάλε ελκυστική τιμή. Εάν έχεις κάπου κάποια αποθήκη κράτα οποιοδήποτε έπιπλο είναι από μασίφ ξύλο. Τα μασίφ θα απογειωθούν κάποια στιγμή στο μέλλον γιατί όσο προχωράει ο καιρός θα μπαίνουν περιορισμοί την χρήση του ξύλου και στο τέλος θα απαγορευτεί τελείως η χρήση του φυσικού ξύλου για έπιπλα. Τότε τα παλιά μασίφ έπιπλα θα αποκτήσουν σημαντική αξία. Από αυτά που έχεις ανεβάσει το κομό εάν είναι αυθεντικό και μασίφ τότε έχει κάποια καλή αξία. Δεν μπορώ να σου πω από φωτογραφίες. Πρέπει να το δει κάποιος που ξέρει από κοντά. 2) Για τα γραμματόσημα που έχεις πήγαινε στις στοές στην Σταδίου, εκεί είναι η πιάτσα. Και αυτή η αγορά είναι χώμα και από τώρα σου λέω ότι είναι πολύ απίθανο να έχει η συλλογή σου κάποια αξία αλλά ποτέ δεν ξέρεις. 3 1
rus Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, mary είπε Η τιμή (αξία) ενός προϊόντος καθορίζεται από την ζήτηση. Αν δεν υπάρχει άνθρωπος που ενδιαφέρεται να αγοράσει τέτοια έπιπλα, τότε η τιμή μεταπώλησης είναι χαμηλή ακόμα και αν η μαμά του TS έδωσε μια περιουσία. Ναι, για καποια παλια που εχουν αξια ενδιαφερονται οι συλλεκτες και θα δωσουν ενα αξιοσεβαστο ποσό. Αλλο πχ. ειναι μια πολυθρονα που θα παρεις σημερα απο μια βιοτεχνια και αλλο μια πολυθρονα του 19ου αιωνα. Δεν εχει σημασια ποσα εδωσε η μακαριτισσα για να τα παρει αλλα αν καποια απο αυτα εχουν ιδιαιτερη αξια. Αν μιλαμε απλα για συγχρονα μεταχειρισμενα επιπλα προφανως και δεν αξιζουν ιδιαιτερα. 3 ώρες πριν, lector είπε .......................... 3) Γινε μελος σε 10-50-100 ομαδες αγοραπωλησιων στο facebook. Προσοχη, δε λεω marketplace, λεω ομαδες αγοραπωλησιων. Τα περισσοτερα views τα παιρνεις στο marketplace. Φυσικα και να βαλει και σε σχετικες ομαδες, αλλα ξερεις τι μπελας ειναι να συμμετεχεις σε 50-100 απο αυτες και να ανανεωνεις καθε τοσο και να συνομιλεις με ενδιαφερομενους? 😃 29 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Τα γραμματόσημα κράτησε τα, έχω και εγώ μια συλλογή του παππού μου που ήταν συλλέκτης. Είναι πολύ σπάνιο να βρεις κάτι που να αξίζει ένα σεβαστό ποσόν και στην τελική να έχει νόημα η πώληση τους. Σωστα, ελαχιστα απο τα γραμματοσημα αξιζουν. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από rus 1
anax111 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Γενικά για τις αντίκες στην Ελλάδα: Κατ' αρχήν σοβαρές αντίκες είναι τα αντικείμενα πριν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο. Τα μετά τον Β΄ Π.Π. τα λέμε βίντατς (vintage) . Οι έλληνες συλλέκτες είναι ως επί το πλείστον άσχετοι. Αγοράζαν ότι να'ναι κυρίως από ένστικτο. Η Ελλάδα είναι μια χώρα καινούρια που πέρασε τεράστιες καταστροφές και δεν απόκτησε ποτέ αξιοπρεπή αστική τάξη. Οι χωριάτες που πιάσανε πέντε φράγκα στα χέρια τους γίνανε νεόπλουτοι και αγόραζαν ότι γυάλιζε. Οι Ευρωπαίοι το ξέρανε και τους πουλούσανε φίκια για μεταξωτές κορδέλες, ακόμα και σε επώνυμες πλούσιες κυράτσες. Σε ελάχιστες περιπτώσεις έχω συναντήσει σε ελληνικά σπίτια αξιόλογες αντίκες. Με το διαδίκτυο έχει αλλάξει κάπως η κατάσταση και έχει ανεβεί κάπως το επίπεδο αλλά ακόμα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με Ευρώπη. Το 90% των αντικειμένων που βλέπεις σε μια ελληνική αντικερί είναι είτε αντίγραφα είτε βίντατς. Το 10% είναι πραγματικές αντίκες. Πολλές φορές αυτό δεν το ξέρουν ούτε οι αντικέρ που τα πουλάνε που δεν διαφέρουν και πολύ σε γνώσεις από τον μέσο έλληνα συλλέκτη. Αλλά και να το ξέρουν φυσικά δεν α σου το πουν. Με την ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έχουν πέσει και οι τιμές στην Ευρώπη. Η εκτίμησή μου είναι ότι η κρίση θα συνεχιστεί λόγο πληθωρισμού και οι τιμές των αντικών θα πέσουν και άλλο. Τα Galle που έχεις είναι κατά 99% αντίγραφα από όσο μπορώ να δω από τις φωτογραφίες. Τα πραγματικά Galle έχουν πολύ μεγάλη αξία και στην Ελλάδα έχω δει πραγματικό γυαλί Galle όλο κι όλο 3 φορές. Οι λάμπες με τα αγάλματα είναι βίντατς. Με χαλιά δεν ασχολήθηκα ποτέ και δεν μπορώ να σου πω κάτι. Το ρολόι που έχεις ανεβάσει υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι αυθεντικό εποχής 1890 έως 1930 και να αξίζει από 300 έως και 1500 €. Θέλει ψάξιμο. Ο δίσκος φαίνεται να είναι ο αυθνετικός από πορσελάνη, θέλει ψάξιμο και ο μηχανισμός καθώς και το γλυπτό. Οι πορσελάνες και οι πορελάνινες μινιατούρες είναι πιθανόν να έχουν κάποια αξία εάν είναι προ του Β΄ Π.Π. αλλά θέλουν τρελό ψάξιμο. Εάν οι γονείς σου αγόραζαν από εξωτερικό υπάρχει περίπτωση να έχουν αγοράσει κάτι με αξία, εάν τις έχουν αγοράσει από Ελλάδα ξέχνα το. Στην καλύτερη περίπτωση θα βρεις κάποια μεταπολεμικά Limoge. To σεκρετέρ στυλ αρ νουβό δεν με πείθει. Μοιάζει για νεότερο αντίγραφο. Εάν είναι αυθεντικό έχει και αυτό κάποια μικρή αξία. Σε κάποια φωτο διέκρινα πάνω σε ένα τραπέζι τα πόδια ενός αγάλματος της Άρτεμις κυνηγού με τον σκύλο. Ψάξε εάν έχει υπογραφή και σφραγίδα. Εάν και τα αγάλματα είναι πολύ δύσκολα στις πωλήσεις εντούτοις υπάρχει περίπτωση να είναι επώνυμο με αριθμό σειράς και τότε έχει κάποια αξία. Καλή τύχη. 1 2
StamTheMan Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 13 ώρες πριν, georgestrav είπε Εχω πάρει την απόφαση να τα πουλήσω και θέλω να βρω την καλυτερη λυση. Η καλυτερη λυση οσον αφορα ποιο πραγμα; Να φυγουν γρηγορα; Να πιασουν καλα λεφτα; Συνδυασμος και των δυο; Ξεχνα marketplace,χωρις συζητηση.Εσυ ψαχνεις κοινοτητες. Αρχικα βγαζεις 2-3 ΚΑΛΕΣ φωτο απο το καθε αντικειμενο,οπλιζεσαι με υπομονη,φτιαχνεις καφε και ξεκινας. Μπαινεις στο fb και ψαχνεις ολες τις ομαδες ( αλλο ομαδες αλλο marketplace ) που εχουν στον τιτλο "παλαια-αντικες-ρετρο-παζαρι" κτλ. Ζητας εκτιμηση σε καθε ομαδα,ανεβαζεις φωτο και ζητας γνωμες/τιμες. Αν δε θες να στα παρουν μισοτιμης,αγνοεις μηνυματα απο "Παναγιωτης Παλαια" ή "Τακης ο Παλιατζης". Θα σου σπασουν τα @@,θα σπαταλησεις το χρονο σου και στο τελος θα σου πουν το 1/5 της τιμης ( αν ειναι στα κεφια τους ). Ασχολουμαι και εγω με παλια,αν θες στειλε μου ενα μηνυμα να σου δωσω μερικα λινκς απο ομαδες που ειμαι ηδη μελος. Να ξερεις ομως οτι το σπορ ειναι δυσκολο και οι βλαμμενοι,αεργοι και πονηροι ειναι πολλοι στο χωρο.
rus Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, StamTheMan είπε Αν δε θες να στα παρουν μισοτιμης,αγνοεις μηνυματα απο "Παναγιωτης Παλαια" ή "Τακης ο Παλιατζης". Τι μισοτιμης φιλε μου?? αν οι παλαιοπωληδες αγοραζαν μισοτιμης θα ειχαν κλεισει προ πολλου 😄 Κατι που θα πουλησουν (αν και όποτε) 100ε το εχουν αγορασει 10. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από rus 1
StamTheMan Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, rus είπε Τι μισοτιμης φιλε μου?? αν οι παλαιοπωληδες αγοραζαν μισοτιμης θα ειχαν κλεισει προ πολλου 😄 Κατι που θα πουλησουν (αν και όποτε) 100ε το εχουν αγορασει 10. Τροπος του λεγειν μαν μου Οι βρωμιαρηδες,καθε πωληση που κανουν,οποτε την κανουν,εχουν 500% κερδος. Τελευταια 2 interaction που ειχα με τετοια σκουπιδια,ο ενας ζητησε κανα εκατομμυριο φωτογραφιες απο ολα τα πραματα,τον καθε δισκο ξεχωριστα μεσα εξω και στο τελος εξαφανιστηκε,και ο αλλος μου εδινε τιμες σε..κερματα. Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από StamTheMan
Swimmer21 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 11 hours ago, georgestrav said: Το ρολόι Les Vendanges που έχεις, αν είναι αυθεντικό πρέπει να αξίζει πάνω από 1000€. Συνήθως αυτά πήγαιναν σετ με κάποια βάζα η κηροπήγια στο ίδιο χρώμα. Δες αν τα έχεις. Γενικά, ψάξε τα στο internet και δες από κάτω αν έχουν σφραγίδες η ονομασίες. 3
SoullessRider Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 Δημοσ. 20 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) κάνε την έρευνα μέσω διαδικτύου, το "google lens" μπορεί να σε βοηθήσει πολύ σε αυτό. επίσεις όπως είπε και φίλος παραπάνω, σε όλα τα αντικείμενα ψάχνεις για σφραγγίδες, υπογραφές και ονόματα που μπορεί να έχουν επάνω τους και να σε βοηθήσουν στην αναγνώρηση αντικειμένου και στην εύρεση αξίας. μπορείς και με τις φωτό - αφου ξεκαθαρίσεις και για το κάθε αντικείμενο αν έχουν κάποια "υπογραφή" - να κατέβεις μια βόλτα σε μαγιαζιά με αντίκες -> πχ στο κέντρο Αθήνας / Μοναστηράκι και προς βόρια (Χαλάνδρι, Μαρούσι, Κηφησιά κλπ) να δεις τι θα βρείς από αυτά που έχεις και πόσο τα πουλάνε... Αντίκα μπορεί να την έχει πάρει μαγαζί 100-200 και να την περάσει ένα κερί (ή τζάμπα πεταμένη δίπλα από κάδους και να την αναπαλαιώσει) και να την πουλάει 1200. Κάνε έρευνα - αν δεν βιάζεσαι - και μην τα δώσεις κοψοχρονιά.... Επεξ/σία 20 Απριλίου 2023 από SoullessRider
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα